Covid si z Abú Zabí přivezly také Bencicová a Džabúrová. Navzdory očkování laborují s těžším průběhem

21. 12. 2021, 17:42
Aktuality 30
Po návratu z exhibice v Abú Zabí měly pozitivní výsledek testu na Covid-19 také olympijská vítězka Belinda Bencicová a její přemožitelka Ons Džabúrová. Švýcarka i Tunisanka na sociálních sítích uvedly, že se navzdory absolvování kompletního očkování potýkají s těžším průběhem onemocnění. Zřejmě během exhibice se koronavirem nakazil rovněž Španěl Rafael Nadal, který o tom informoval už v pondělí.
Profily hráčů
B. Bencicová a O. Džabúrová

"Jsem v izolaci a mám docela vážné příznaky - horečku, zimnici, bolesti," napsala Bencicová na sociální sítě.

Nemoc jí stejně jako dvacetinásobnému grandslamovému šampionu Nadalovi nabourala přípravu necelý měsíc před začátkem Australian Open.

"To načasování opravdu není ideální. Ale do Austrálie se vydám hned, jakmile mi skončí izolace," doplnila Bencicová.

Krátce po Bencicové přišla s takřka totožným oznámením také světová desítka Ons Džabúrová. 27letá Tunisanka, která ve čtvrtek porazila Bencicovou 2-1 na sety, má podobně jako Švýcarka navzdory plnému očkování těžší průběh nemoci.

"I přes očkovaní jsem měla pozitivní test na Covid-19. Pociťuji silné příznaky, ale doufám, že virus rychle překonám a brzy se uzdravím. Aktuálně jsem v izolaci v Tunisku," napsala Džabúrová.

Také Rafael Nadal patří mezi naočkované tenisty. Španěl, který v Abú Zabí prohrál s Denisem Shapovalovem i Andym Murraym, o pozitivním testu informoval v pondělí. O zdravotním stavu se ale nezmínil.

"Zažívám nepříjemné chvíle, ale doufám, že se to bude zlepšovat. Jsem doma a informoval jsem všechny, kteří se mnou byli v kontaktu," uvedl pětatřicetiletý rodák z Mallorky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
Mantra
ale ku výraz: "laborují s těžším průběhem". C oto znamená? Hm já měl bolseti zad v druhém týdnu bez chuti a vůně - loni v březnu. Nenosím nic, ani do krámu (já vím, jen mě dejte, že ten hadřík nemám na ústech, ale mám ho v kapse :-D) no a jsem takového průměrého věku 41 let. Průměrné postavy, průměrné váhy (180cm/76kg) - nic extra nesportuji, kromě ležáku ležáků s bůčkem a tak. Tyhle holky by měly být jak proutek, a samej sval, nic ve zlém, ale ty látky co do sebe cpou od útlého věku asi nejdou naproti zdraví. smile
Reagovat
brixner
76 kilo? Tak to si docela tenkej, to já mam přesně vo devět víc a todlencto se mě drží už roky, až se tomu sám divim! Mam rád nudle, vobčas jich umim spořádat pořádnou hromadu, že se sotva hnu a hned cejtim, že mam tak kilo, dvě, navícsmile Ale pak položim kabel a sem zas na svejch a vo to desmilesmile
Reagovat
Patik
človek si ide po úspech a donesie si chorobu..krása..
Reagovat
Paseka
Do Abu Zabi se chodí pro peníze a ne pro úspěch !!smile
Reagovat
PetaM
Jo jo, stálo vám to za tu srandu v Abú Zabí? No, myslím, že ne. :D
Reagovat
majkl005
na co si stěžují? je mne jasné, že by si z dovolených asi raději vozily drahé kabelky a peněženky, ale zas co...tohlecto nic nestojí...zadara....dozvíš se o tom nečekaně...je to překvápko...pro našince ideál smile
Reagovat
brixner
No, todlencto bych nepodceňoval, já jednou dostal docela levnou kabelkou po tlamě, až sem přelít zídku a skončil v tůjích, protože sem slíbil, že přídu voslavit sousedky narozky, který má přesně na prvního Máje a tendle politováníhodnej incident se vodehrál začátkem srpna a mejm argumentům, že se mi doma zasekly hodiny, se vysmála. Depa, vod kabelek si radši dej vodstup, vobzvlášť, když v nich sou zrovna klíče, peněženka, doklady, robertek, zrovna koupená nová vanová baterie...smilesmile
Reagovat
Mantra
vomřít bude muset každá vosoba
Reagovat
brixner
No to jo, ale nemusí bejt vomlácená!
Vo to přece de, né?
smilesmile
Reagovat
misa
V roce 2020/21 jsem čekal od vědců trochu lepší vakcíny.
Reagovat
sojka1
hezky sirokospektralni, s pekne rozlozenym portfoliem moznych vedlejsich ucinku? :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A zatím máme úzkospektrální s portfoliem nežádoucích účinků a dalších nutně utajovaných informací někdy do r.2090smile Ale tak zase omicron je má rádsmile
Reagovat
sojka1
nechci zakladat nejake rozkoly v rodine :-)) ale jak muzou byt ty info utajovane, kdyz je zna i Smid? A jak to, ze mu neni ani trochu divne, ze je zna? Na me by z toho tedy sly mrakoty... sojka ma naprosto UTAJOVANE! vedecke informace, no ps... :-)
Reagovat
makro99
fíha, to zní jako takový ten rodinně-upřímný a přitom dočista logický dotaz...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile žádné spory v rodině - ty jsou ty nejhorší.

Ovšem soječko, není pěkné to takhle odklízet do outusmile
Je jasné, že cosi si farmafirmy chtějí nechat pro sebe co nejdéle, ale pak jsou věci, které by měly zveřejňovat a taky se k tomu právně zavázaly - byla to podmínka pro dočasné schválení vakcín.
Myslím, že u takto závažné věci, kdy je plošně nebo i povinně něco aplikováno, je potřeba mít dohled a i přehled o účincích. Data farmafirmy poskytují pramálo a přitom by měla být prvořadá pro vědce a politiky, kteří rozhodují o opatřeních.
gain/risk u dětí a mladistvých není jasně prokázaný a jak říká nejedna kapacita v oboru - neočkované děti mohou jednou svou imunitou zachraňovat ostatní lidi. Ty očkované stěží. A u mladých, zdravých a sportovců je to myslím hlavně na zvážení každého. V tomhle výjimečně stojím za Jokerem.
Reagovat
sojka1
takze do kurtu - data nemas, nikdo data nema, vedci si je neumi vyzadat, politici si je neumi vyzadat... a merenim pramalometrem se doslo k tomu, ze data jsou spatna... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, to máš pravdu, politici si neuměli dupnout, aby dostávali dat víc. V podobných kauzách se uvolňují násobně rychleji. Jenže Pfizer má velké ochrance a propagátory ve Faucim a Bidenovi... Fauciho leaks spolu s jeho propojením na wuchan a fanatickým zanícením pro očkování mi ho promítají spíš jako inkvizitora se středověkými manýry.

A jestli jsou data špatná... Nejsou často dostačující rozsahem výzkumu. Největšího testu se zúčastnilo asi 3000lidi, dětí úplné minimum. Takže jaká jsou to data vzhledem k závažnosti problému?
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
paddy
po USO20 tu máme opět situaci, kdy mezi nejvážnější adepty na vyřazení Djokoviče patří covid
po SF by to bylo pořádně pikantní smile

nakažlivost se během roku znásobila, takže inteligentní hráči budou určitě maximálně ostražití a dbát na důsledný social distancing

a ti ostatní si můžou opět zahrát s Kikinou karty smile smile
Reagovat
SwissMaestro
Světová desítka Ons Džabprová je po Rafaelu Nadalovi a Belindě Bencicové třetí hráčkou, která se na exhibici v Abú Zabí nakazila Covidem-19. Také 27letá Tunisanka, která ve čtvrtek porazila Bencicovou 2-1 na sety, má podobně jako Švýcarka navzdory plnému očkování těžší průběh nemoci.

Očko funguje, je to evidentní. Už jen čekám, že by bez něj byli mrtvé...
Reagovat
SwissMaestro
byly
Reagovat
paddy
smile
Za devatero horami, devatero řekami, devatero lesy a devatero bažinami, žila jedna babička. A ta jednou vylezla před domek a povídá:
"Proč zrovna, kur'va, já musím bydlet tak daleko?"
Reagovat
brixner
Daleko...to eště furt de!
Ale proč bydlej tak vysoko...Já se furt potejkam s číslama pět, šest, sedum i vejš, minulej režim byl tak rychlej, že vyhnal paneláky do vobrovskejch vejšin a pak já, chudák, když reaguju na vstřícný pozvání, dam sprchu, Kouros a du, kolikrát skončim třeba vo patro vejš a bušim na dvéře u cizejch lidí, který nemaj moc pochopení pro chlápka, kterej si náhodou zapomněl brejle, lidi sou hnusný! A jelikož sou dost často mimo provoz vejtahy, běham furt nahoru a dolu a když už konečně najdu ty pravý dvéře, sem tak vyfluslej, že sotva něco málo pojím a popiju a vysílenim zase radši du, abych si neudělal vostudu, řeči se šířej rychle! Takže řešit ňákou tu dálku po rovince-to eště furt de, ale schody...Schody schody, more, to je to, z čeho mam fóbie!!!
smile

smile

smile
Reagovat
lvicek
Jsem si myslela, že se tu někdo pozastaví nad tou formulaci "třetí hračka po Nadalovi" ;) a ono ne...
Reagovat
majco3434
Chlapec sa snaži byť vtipný smile
Počuj ty dilinkoo zo zdravia sa posmech nerobi,mal by si vedieť smile
Reagovat
vojta91
Vydržte chvilku.. musím si najít maďarský slovnik a hned vám odpovím
Reagovat
brixner
No, z maďarštiny si pamatuju jen "neseremed" - to je čmelák. Jináč sem na tendlencten jazyk fakt blbej!
smilesmile
Reagovat
vojta91
Pozerol som ako všeci drevokocuři tu na tenisportal si prevlastňovali jejich úspechov. Ano její starý je sice chalan ale to niet důvod. Charašo?
Reagovat
majco3434
Jep na slovnik ked nevieš ani pisať smile
Žumpo
Reagovat
vojta91
Snad se dá brzo dohromady aby mohla severní Maďarsko brzo opět úspěšně reprezentovat.. nebo počkat vlastně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist