Čtvrtek v Praze: O čtvrtfinále zabojuje Benešová a Hradecká

15. 7. 2010, 10:30
Previews 0
Čtyři zápasy 2. kola jsou dnes na programu na turnaji ECM Prague Open na Štvanici. O čtvrtfinále hrají také dvě domácí hráčky - Iveta Benešová se utká s Maďarkou Szavayovou, Hradecká s Rumunkou Niculescuovou.

Už ve středu do čtvrtfinále postoupila Barbora Zahlavová-Strýcová, čeští fanoušci však dnes poženou do stejné fáze turnaje další dvě domácí hráčky.

Iveta Benešová v prvním kole horko těžko ukončila sérii pěti porážek v řadě proti hráčce šesté světové stovky. Po zápase přiznala, že konečně našla vyhovujícího trenéra a už ji nebolí problémové rameno. Nicméně dnes narazí na sedmou nasazenou Agnes Szavayovou. Maďarku, jež do metropole Česka přiletěla rovnou z vítězného finále v Budapešti.

Sedmadvacetiletá Češka se Szavayovou jediný vzájemný souboj před dvěma lety na antuce v Bad Gasteinu hladce prohrála. Na vítězku čeká Slovinka Hercogová.

Také Lucie Hradecká nezažívá příliš povedenou sezonu. V Praze teprve na druhém z již třinácti letošních turnajů postoupila do 2. kola, nicméně předvedeným výkonem v druhé polovině zápasu diváky potěšila. Dnes se utká v prvním vzájemném utkání s Rumunkou Monicou Niculescuovou, jež vyřadila nasazenou trojku Bacsinszkou.

Ve čtvrtfínále se vítězka česko-rumunského souboje střetne buď s pátou nasazenou Anabel Medianovou ze Španělska, nebo Kolumbijkou Castanovou.

- WTA PRAHA (Česko, antuka) -
čtvrteční program (15. 07. 2010)

Centrální kurt ČEZ Koloseum (začátek 11:00 SELČ):
Schnyderová (Švýc.) - Cornetová (Fr.)
Hradecká (ČR) - Niculescuová (Rum.)
Benešová (ČR) - Szavayová (7-Maď.)

ECM kurt (začátek 11:00 SELČ):
Medinaová-Garriguesová (5-Šp.) - Castanová (Kol.)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist