Čtyřhru na tenisovém Prague Open ovládly Hradecká s Bouzkovou. Vítězíme, protože jsme si sedly, na kurtu máme pohodu

18. 7. 2021, 13:01
Aktuality 14
LIVESPORT PRAGUE OPEN - Lucie Hradecká a Marie Bouzková získaly na Prague Open druhý společný titul ve čtyřhře. V dnešním finále v pražské Stromovce porazily 7-6 6-4 turnajové jedničky Slovenku Viktórii Kužmovou a Ninu Stojanovičovou ze Srbska.
© TK SPARTA PRAHA - Pavel Lebeda/sport-pics.cz

Hradecká s Bouzkovou v prvním setu prohrávaly už 3-5, ale odvrátily tři setboly a tie-break pro sebe získaly poměrem 7-3. Druhá sada byla přehlídkou ztracených podání. Sérii šesti brejků za sebou ukončila jako první česká dvojice a Hradecká za stavu 5-4 rozhodla.

"Dneska se to poprvé zadrhávalo, obě jsme byly zpomalenější, ale jednou to přijít muselo. Přesto to bylo vítězný, což se cení nejvíc," řekla Hradecká. "Nemůže to být lepší, než hrát doma a vyhrát titul, to je sen. Atmosféra byla super a strašně nám pomohla," dodala Bouzková.

Hradecká s Bouzkovou nastoupily do třetího společného finále a vítězstvím navázaly na nedávný úspěch z Birminghamu. Šestatřicetiletá Hradecká rozšířila svou sbírku na 26 deblových titulů včetně dvou triumfů na grandslamech. O 14 let mladší Bouzková slavila ve čtyřhře podruhé.

Domácí vítězku bude mít také dvouhra pražského turnaje. O titul se odpoledne utkají finálová debutantka Tereza Martincová s úřadující vítězkou Roland Garros Barborou Krejčíkovou. České finále se na Prague Open bude hrát po šesti letech.


Vítězíme, protože jsme si sedly, na kurtu máme pohodu
Do letošního dubna se tenistky Lucie Hradecká a Marie Bouzková prakticky neznaly, ale o tři měsíce později jsou z nich kamarádky a především tvoří elitní deblový pár. Ze čtyř turnajů, které odehrály, mají dva tituly, jedno finále a grandslamové čtvrtfinále.

Podruhé se z vítězství na okruhu WTA Hradecká a Bouzková radovaly v Praze ve Stromovce, kde ovládly Livesport Prague Open. "V čem je naše chemie? Sedíme si povahově, na kurtu k sobě hodně dobře jdou naše hry a hlavně máme pohodu," vypočítala Hradecká.

Plánovaně síly nespojily. Šestatřicetiletá Hradecká měla hrát v americkém Charlestonu s Annou Blinkovovou, ale Ruska se kvůli zraněnému zápěstí omluvila. "Tak jsem hledala a viděla jsem, že tam byla Maruška napsaná. Řekla jsem si, že to zkusím, i když moc debly nehraje, ale třeba by chtěla. A přišla strašně rychle odpověď, že jo, ráda," popsala Hradecká.

Hned došly do finále, pak se znovu sešly na trávě a v Birminghamu už přemožitelky nenašly. Ve Wimbledonu hrály čtvrtfinále a nyní mají po výhře na kurtech Sparty bilanci 14-2.

"V každém utkání se učím. Lucka velí, co a jak bude, kdy přebíhat, vyzkoušet nějaké akce. Já naslouchám a snažím se to vyplnit. Strašně moc mi to dává," řekla Bouzková.

Hradecká, trojnásobná grandslamová šampionka (dvakrát ve čtyřhře a jednou v mixu), má už 26. deblový titul. Česká rekordmanka Martina Navrátilová jich získala 177, Jana Novotná 76. "To mám ještě co dělat, asi už je nedoženu," usmála se dvojnásobná olympijská medailistka.

Bouzková své parťačce spočítala, že v Birminghamu načala druhou stovku finálových účastí ve čtyřhře na turnajích WTA a ITF. "A jsem poctěna, že poslední tři finále hrála se mnou. To je pro mě krásný zážitek, takové číslo se jen tak nevidí. Je to speciální," řekla Bouzková.

Hradecká ve Stromovce zazářila poněkolikáté. V roce 2010 zde vyhrála dvouhru na akci ITF a o pět let později hrála finále turnaje WTA. Titul ze čtyřhry na Prague Open nyní vlastně obhájila, loni na antuce uspěla s Kristýnou Plíškovou. "Pro mě je vždycky turnaj doma neuvěřitelný. Jsem v domácím prostředí, přijdou se podívat rodiče a kamarádi. Vždycky se mi hrálo doma, ať to bylo tady nebo na Štvanici, strašně dobře. Mohlo by být víc domácích turnajů," uvedla Hradecká.

Úspěšná spolupráce může pokračovat minimálně do konce sezony. Tenistky už se domluvily na americké turnaje. "Pojedeme dál. Užíváme si to a není důvod přestávat," řekla Bouzková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misa
slaví druhý společný titul. Spolu s dalšími výsledky jim to stačí v letošním pořadí dvojic na 14. místo, na osmý pár ztrácejí necelých 500 bodů. Ve zbytku sezony tak ještě můžou zabojovat o TM (bude-li se hrát).

Maruška si nadělila pěkný dárek k nadcházejícím 23. narozeninám, které oslaví příští týden.
Reagovat
tommr
pokud spolu budou hrát až do konce roku tak by je TM neměl minout. Z těch dvojic co jsou ted před nima se jich stejně ještě polovina rozpadne a nebo na TM nebudou moct startovat (např. Mertens je tam dvakrát - s Hsieh a Sabalenkou - takže jeden z těch párů automaticky odpadne) ...
Reagovat
blixa
No na ten TM jsem zvědavej. Pokud by měl být v Asii, tak snad připadá v úvahu jen Singapur, pokud by měl zájem. Ale to by se muselo jednat už teď a silně pochybuju, že ty lemry z WTA něco dělají.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dělají, chystají se na Olympiádusmile
Reagovat
blixa
Pravda, jsou zcela spokojeni v roli diváků ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Marušcesmilesmile a Luciismile
Reagovat
dadaft
Ne že by výkonem vyráželi dech, ale oba sety dokázaly Hradecká s Bouzkovou dostat do vyrovnané koncovky a v rozhodujících chvílích byly prostě lepší.
Gratulace.
Reagovat
dadaft
vyrážely :)
Reagovat
EllNino
A doufám, že budou hrát aspoň tak dobře, jako Květa s Nicole a dostanou se třeba na TM :)
Reagovat
PetaM
Gratulace k dalšímu titulu! :)

Ale ten ceremoniál ... Hlavně to předávání (resp. nepředávání) trofejí by mohli do příštího roku zlepšit. :D Holky si ty trofeje musely vzít samy, docela ostuda teda. :D
Reagovat
EllNino
to je kvůli covidu no
Reagovat
PetaM
Já bych pochopil, že se nepředává nic, ale když už předávali ty růže, tak trofej by snad nikoho nezabila :D :D
Reagovat
d@ve
No holt, jiná doba, jiné zvyky. smile
Takové bezkontaktní předávání trofejí je v posledních letech patrné i na jiných turnajích nebo i v jiných sportech.
Pravda, jen to píchání růží do výpletu bylo trochu krkolomné. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist