Čtyři Češi jsou v závěrečném kole kvalifikace French Open

19. 5. 2011, 21:58
Aktuality 19
ATP ŘÍM - Tři čeští tenisté si v Paříži zahrají v 3. kole kvalifikace, ve kterém se rozhodne o postupu do hlavní soutěže French Open. Na Iva Mináře dnes navázali Lukáš Rosol a Jan Hernych, kteří otočili nepříznivě se vyvíjející zápasy. Mezi ženami se daří Petře Cetkovské, jež má start na Roland Garros již téměř jistý.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská byla před třemi lety na French Open v osmifinále a dosáhla svého dosud nejcennějšího úspěchu. O rok později už ale vypadla v prvním kole a loni kvůli špatnému postavení v žebříčku neměla ani možnost zahrát si v kvalifikaci. Letos se díky dobrým výsledkům na turnajích ITF do kvalifikace bez problémů dostala a zatím se jí daří.

Šestadvacetiletá rodačka z Prostějova si po Rusce Arině Rodionovové poradila i s domácí Claire Feuersteinovou, kterou dnes porazila 7-5 6-3 a postoupila do závěrečného třetího kola.

V něm ji čeká Marina Erakovicová z Nového Zélandu, a i kdyby česká tenistka nevyhrála, má už nyní velkou šanci se do hlavní soutěže dostat. Jako druhá nasazená hráčka kvalifikace by se vešla do skupiny poražených tenistek, ze které se losují tzv. lucky losers.

Na první start na grandslamovém turnaji žen si zatím musí počkat devatenáctiletá Karolína Plíšková. Vítězka loňského Australian Open juniorek ve druhém kole nestačila na Rusku Ďjačenkovou, které podlehla snadno 1-6 2-6.

Lukáš Rosol se po loňské grandslamové premiéře přiblížil i prvnímu startu na French Open. Šestadvacetiletý rodák z Brna, jenž před třemi týdny vyhrál challengeru v Praze, dnes otočil utkání s dvacetiletým Rumunem Mariusem Copilem a čeká ho rozhodující zápas s domácím Markem Gicquelem.

Janu Hernychovi se po překvapivém 3. kole na Australian Open vůbec nedařilo, nyní ale úspěšně bojuje o start i na druhém grandslamu sezony. I ve druhém zápase kvalifikace zvládl třísetový zápas, po zdolání Francouze Laurenta Rochetteho se v 3. kole utká s Leonardem Mayerem z Argentiny.

Už včera se do závěrečného kola kvalifikace dostal Ivo Minář, jehož čeká souboj s Němcem Bjornem Phauem. 

Jistotu startu v hlavní soutěži pařížského turnaje má světová šestka Tomáš Berdych a uzdravený Radek Štěpánek. Díky omluvenkám Nalbandiana, Gonzáleze a Mathieua se mezi elitu vešel i Jan Hájek. Mezi ženami se objeví minimálně deset Češek - Kvitová, Šafářová, Zakopalová, Záhlavová-Strýcová, Hradecká, Benešová, Ondrášková, Záhlavová, Hlaváčková a Voráčová.

- FRENCH OPEN KVALIFIKACE (Francie, antuka) -
čtvrteční výsledky (19. 05. 2011)

Muži - 2. kolo:
Rosol (12-ČR) - Copil (Rum.) 4-6 6-3 6-4
Hernych (ČR) - Rochette (Fr.) 6-7(4) 6-3 6-3

Ženy - 2. kolo:
Cetkovská (2-ČR) - Feuersteinová (Fr.) 7-5 6-3
Ďjačenková (Rus.) - Karolína Plíšková (ČR) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mam dotaz na mistni znalce odborniky,v pripade,ze se odhlasil Rodick,Nalbandian a Ferrero a nekdo nize zminoval,ze se na GS losuje ze 4 nejvyse nasazenych,tak v tomhle pripade maji 3 ze 4 LL ucast v hlavni soutezi jistou?Diky
Reagovat
VlS
Ne, s nasazením to nemá nic společného, losuje se z poražených ve třetím kole kvaldy
Reagovat
skott
Myslim, ze Marty4 to pochopil spravne.Nasazeni je dulezite, protoze jedno misto LL se losuje ze ctyr nejvyse nasazenych, kteri vypadli v poslednim kole kvalifikace.Pokud je mist vic, umerne se tim pridavaji dalsi hraci/ky ze kterych se losuje.Pokud jsou tedy mista tri, losuje se ze sesti.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jsem někoho včerejším nepřesným textem uvedl v omyl, tak se omlouvám. Pořadí na žebříku pro losování je důležité. Nicméně je taky pravda, že jako LL může z losování v určitých situacích postoupit i nenasazený (do Wimbledonu 2009 postoupila LL Kristina Kučová).
Reagovat
skott
A Nasta Pivovarova by snad ani svoje nasazeni nepotrebovala.Podobne jako ostatni Rusandy ma celkem prijemny los ve finalovem kole.
Zitra Nastenka, Kata, Regi..drzim palce a doufam i v Heather;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem příjemný los? Vždyť hraje se Sloane Stephens, která je hodně talentovaná a půjde letos dost nahoru. Navíc umí hrát i na antuce (dokonce ji snad prohlašuje za svůj nejoblíbenější povrch).
Reagovat
smazaný uživatel
Totéž platí o některých dalších "Rusandách": třeba Kulikovová má ve 3. kolu talentovanou Monu Barthel (která v Estorillu měla na lopatě Kuzněcovovou). Myslím, že vyhraje Mona. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda pardon, bylo to v Marbelle, ne v Estorillu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě dodatek: nedávno porazila na challengeru v Itálii (antuka) v SF Sabinu Lisickou 6:3, 6:3 a ve finále přejela i Jakimovovou 6:3, 6:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Porazit Sabinu ve stavu, ve kterém se nachází poslední rok a půl, dokáže kdekdo. I na ITF turnajích hraje většinou dost nevalně.
Reagovat
skott
Ja moc dobre vim, kdo je Sloane Stephens, nekolikrat jsem ji videl na vlastni oci.Nicmene Lisicki take vazne nepovazuju za soucasne meritko (Yakimovou ani komentovat nebudu).Pro me osobne je velke zklamani, prestoze chapu, ze po vaznem zraneni se vraci vzdyckzy velice tezko, ale trva to u ni na muj vkus uz prilis dlouho.Nasta je lepsi antukarka nez Stephens.
Pokud je Mona Barthel talentovana, pak by me zajmalo, jak bys chtel oznacit Reginu Kulikovou.Absolutne vykonostne nesrovnatelne hracky.Kulikova je jeden z nejvetsich talentu, ktere v Rusku kdy byly.Ja ji casto zminuju spolecne s Alisou Kleybanovou, protoze vzdy dosahovaly podobnych vysledku a az s prechodem mezi dospele se jejich cesty ubraly jinym smerem.Regi jen vyjimecne vydrzi 100% zdrava nekolik mesicu po sobe, ale kdo ji kdy videl hrat v plne sile, tak vi, ze ma neskutecny potencial byt top tenistka.
Velice hratelne souperky maji opravdu vsechny Rusky (zapomnel jsem jeste Vitu Diatchenko, ktera opet oziva na French Open;-), ikdyz v kvalde GS je samozrejme mozne vse a zarucene netvrdim, ze postoupi, pac kvaldy GS jsou nevypitatelne snad uplne nejvic.
Reagovat
baggik
Praveze ten los je dost neprijemnej, nebot Pivovarova mela jit rovnou do hlavni souteze, bez kvalifikace a Stephensová dostat v kvalifikaci kohokoliv jinýho než Pivovarovou nebo Lisickou tak na tuty postoupí. Takhle neuvidíme jednu z mladých talentovaných hráček na úkor jiných které budou jen do počtu. :-(
Reagovat
baggik
Pivovarova je take o dva roky starsi ale i Stephensová je velmi talentovaná a je velká škoda, že právě tyhle dvě se potkávají neboť hrát s někým jiným tak postoupí obě a Pivovarová vůbec ani neměla v kvalifikaci bejt, měla jít přímo.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, Skotte, první "překvapení" je na světě: Mona Barthel vs. Regina Kulikova 7:5, 6:3.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhé "překvapení" je taky na světě: Sloane Stephens porazila Pivovarovou 6:3, 6:4. Vlastně dnes v tom 3. kole nevyhrála žádná Ruska, pokud se nemýlím.
Reagovat
skott
njn, tak to snad ten LL bude nakonec jistit:-)
Reagovat
skott
Nerad rypam, ale presne pred rokem jsem u stejne prilezitosti a temer totozneho clanku tykajiciho se kvalifikace Roland Garros, opravoval chybne uvedeni sanci ceske hracky (Voracova) na misto v hlavni soutezi jako ¨lucky loser¨.Dostalo se mi odpovedi, ze to byla nepozornost a dnes je tady opet zminovan jakysi seznam hracek podle nasazeni v kval. podobne jak je tomu na ostatnich turnajich.
Tudiz jeste jednou - na grandslamech se LL losuji z nejlepsich 4 porazenych v poslednim kole kvaldy, aby se predeslo machinacim a pripadnym podezrenim ovlivnovani vysledku!
Reagovat
smazaný uživatel
Seznam lucky losers? S účastí Cetkovské v případě prohry s Erakovic bych to tak jistě neviděl. Na grandslamech se lucky loser nebere podle čísla nasazení. Místo uvolněné po odhlášeném tenistovi dostane vítěz losu z poražených ve 3. kole kvalifikace.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Petra Cetkovská hraje s Marinou Erakovičovou, která má poslední dobou velmi dobrou formu, o čemž svědčí výhry na třech challengerech (25 K) za sebou. Snad ji Petra porazí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist