Dallas uvidí americké finále. Paul se pokusí vyhrát svůj druhý titul, Giron první

11. 2., 01:29
Aktuality 0
Američan Tommy Paul (26) přehrál na turnaji Dallas Open krajana Bena Sheltona (21) ve dvou setech hladce 6:2 a 6:4 a v neděli se bude pokoušet získat svůj druhý titul na okruhu ATP. Jeho finálovým soupeřem bude další Američan Marcos Giron (30), který smetl Francouze Adriana Mannarina (35) ve dvou setech 6:1 a 6:3.
Tommy Paul na Dallas Open. (@Profimedia)

Paul – Shelton 6:2, 6:4

Paulovi se v souboji druhého a třetího nasazeného hráče turnaje dařilo eliminovat razantní podání, což byl základní kámen úspěchu. O pět let mladší Shelton musel v semifinále čelit osmi brejkbolům a tři z nich dokázal Tommy Paul proměnit. Při svém podání naopak Paul všechny tři brejkboly odvrátil. “To jeho podání je samozřejmě neuvěřitelné, ale pomohl mi kurt. Míče neskákají tak vysoko a dařilo se mi držet hru dlouho v kurtu,” těšilo Paula.

Spoustu bodů získal vítěz přes bekhend Sheltona a duel dvou hráčů, které v rankingu dělí jen jediná příčka, skončil relativně hladkou výhrou staršího z Američanů. Paul, který za celý zápas udělal jen tři nevynucené chyby oproti 16 winnerům, zároveň srovnal bilanci vzájemných zápasů na 2:2.

Tommy Paul si v neděli zahraje v Dallasu své čtvrté finále na okruhu ATP, ze tří předchozích zatím jednou uspěl - ve Stockholmu v roce 2021, kde se také hrálo na hardu.

Giron - Mannarino 6:1, 6:3

Stejně jako hrál Giron výjimečně všechna dosavadní utkání v Dallasu, počínal si i proti Mannarinovi. Jistý servis a fantastická úspěšnost prvního podání (86%) dodávaly třicetiletému Američanovi jistotu. Jediný náznak dramatu přišel ve čtvrtém gamu první sady, kdy se Mannarino pokoušel o rebreak, jenže Giron opět razantní hrou dostal vývoj zápasu pod kontrolu.

V první sada trvala jen 36 minut, druhá byla o tři minuty delší a byl znát, že kalifornský rodák jde razantně za svým cílem. Pokud se ve druhém dějství trefil do prvního podání, byl z toho fiftýn.

Doposud byl Marcos Giron ve své kariéře ve finále turnaje ATP jedinkrát - loni v San Diegu podlehl Brandonovi Nakashimovi. Tentokrát se pokusí uspět proti Tommymu Paulovi, se kterým má kladnou bilanci vzájemných zápasů.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist