Další comeback: Moliková se vrací, hrát bude už v září

6. 8. 2009, 15:57
Aktuality 1
Její návrat nevzbudí takovou pozornost, jako comeback Kim Clijstersové. Událost to ale je, bývalá hráčka světové desítky se nevrací každý den. Australanka Alicia Moliková vydržela bez tenisu pouhý rok. Nyní potvrdila spekulace o svém návratu a oznámila i datum: v září si chce zahrát na malém domácím turnaji v Darwinu.
Profily hráčů
Alicia Moliková

Moliková, jejíž jméno už nefiguruje v žebříčku a která si nyní dopřává dovolenou na Novém Zélandu, si nejprve zkusí zahrát čtyřhru na turnajích v Severní Americe.

Bude to poprvé, co se objeví v profesionálním tenise od loňských olympijských her v Pekingu, po kterých oznámila konec kariéry. Od té doby si zkusila televizní komentování a další práce, ale ve 28 letech ji stále lákal návrat ke sportu, v němž si prožila vrchol v roce 2005, kdy jí vleklé zranění lokte znemožnilo dostat se ještě výš.

Moliková se na návrat začala připravovat v Perthu, kde nyní žije se svým přítelem. Naposledy byla k vidění v Melbourne, kde trénovala se svým bývalým koučem Paulem Kilderrym.

"Řekl bych, že už má dost života v ústraní," komentoval její chystaný návrat její krajan a bývalý tenista Scott Draper. "Měla zdravotní problémy, když šla nahoru, a jsem si jistý, že to je důvod, proč chce ještě hrát - řekl bych, že to chce ještě zkusit, aby toho nelitovala, až bude starší. Doufám, že se jí bude dařit, určitě si to zaslouží."

Jestli se jeho přání vyplní, se ukáže už příští měsíc na turnaji s dotací pouhých 25.000 dolarů. "(Moliková) Doufá, že bude hrát v Darwinu, takový je plán," prozradila nyní její agentka Alice Estcourtová. "Ale zatím ještě neví, co bude, uvidí se, jak se bude cítit," dodala.

Moliková získala za svou kariéru pět titulů, ten poslední doma v Sydney v roce 2005. Úspěchy slavila i ve čtyřhře, jeden ze sedmi titulů získala i na French Open, kde zvítězila v roce 2007 po boku Mary Santangelové. Čeští fanoušci ji měli možnost vidět na jednom z jejích - zatím - posledních turnajů loni v Praze, kde v prvním kole vypadla s Karolínou Plíškovou.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
došly prachy vid? no to já znám taky!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist