Další překvapení v Miami. Chybující Šwiateková podlehla Alexandrovové a Sunshine Double nezkompletuje

26. 3., 07:34
Aktuality 26
WTA MIAMI - Turnaj WTA 1000 v Miami v pondělí přišel o další dvě favoritky a po osmifinálovém kole jsou ve hře už jen tři hráčky TOP 10. Pár hodin po světové trojce Coco Gauffové vypadla i světová jednička Iga Šwiateková (22). Polská šampionka z roku 2022 prohrála i vinou 27 nevynucených chyb 4:6, 2:6 se světovou šestnáctkou Jekatěrinou Alexandrovovou (29) a podruhé v kariéře Sunshine Double nezkompletuje.
Iga Šwiateková přišla o šanci podruhé zkompletovat Sunshine Double (© Profimedia)

Šwiateková – Alexandrovová 4:6, 2:6

Iga Šwiateková se do Miami vrátila poprvé od předloňského triumfu a jako čerstvá šampionka z Indian Wells. Po úvodní drtivé výhře nad Camilou Giorgiovou otočila souboj s Lindou Noskovou, o druhý obrat během dnů se však postarat nedokázala. S Jekatěrinou Alexandrovovou prohrála 4:6, 2:6.

Polská favoritka si během zápasu vypracovala jediný brejkbol, který v sedmé hře za stavu 2:4 nevyužila. V prvním setu proti aktivně hrající soupeřce spáchala 16 nevynucených chyb a trefila jen 8 winnerů. Ve druhém dějství zahrála dokonce jen tři vítězné údery, prohrála pět gamů v řadě a po necelé hodině a půl musela soupeřce pogratulovat.

Dvaadvacetiletá Šwiateková se s o sedm let starší Ruskou utkala popáté a jen před měsícem v Dauhá s ní neztratila set. Nyní po sérii tří výher utrpěla druhou porážku, poprvé neuspěla před třemi lety na Gippsland Trophy v Melbourne rovněž po setech 4:6, 2:6.

"Už jsme spolu několik zápasů odehrály a bylo to i na tři sety. Myslím, že párkrát jsem byla blízko výhře, ale zároveň daleko. Vyhrát nad Igou je samozřejmě skvělý pocit. Nejsem si jistá, zda je to překvapení, ale na kurtu jsem tvrdě makala a vyplatilo se," radovala se Alexandrovová.

Statistiky zápasu Iga Šwiateková – Jekatěrina AlexandrovováStatistiky zápasu Iga Šwiateková – Jekatěrina Alexandrovová (@ Livesport)

Alexandrovová soupeřku přestřílela na vítězné údery 31:11, obě tenistky přitom udělaly 27 nevynucených chyb. Porazit Šwiatekovou na turnaji WTA 1000 bez ztráty podání dokázala jako teprve třetí v historii po Ons Jabeurové (Cincinnati 2021) a Světlaně Kuzněcovové (Dauhá 2020).

"Jen jsem se snažila tlačit více do kurtu a míčky rychle vracet, aby neměla příliš času. Když se to daří, tak to funguje. A dnes to fungovalo," usmívala se 16. hráčka světa Alexandrovová po premiérovém skalpu světové jedničky. "Jsem tu podruhé v řadě ve čtvrtfinále, porazila jsem Igu a poprvé jsem porazila světovou jedničku. Všechny ty tři věci jsou pro mě výjimečné."

Šwiateková v 25. zápase sezony prohrála teprve potřetí, předtím neuspěla jen proti Noskové a Anně Kalinské. Přišla tak o šanci stát se teprve druhou ženou v historii, která podruhé v kariéře zkompletuje Sunshine Double - legendární Němce Steffi Grafové se to povedlo v letech 1994 a 1996.

"Samozřejmě jsem zklamaná, protože jsem čekala, že v Miami budu hrát lépe. Ale ona (Alexandrovová) dnes odehrála skvělý zápas a byla lepší hráčkou. Neměla jsem čas číst její servis a byla jsem trochu nesvá, když se mi nedařilo míčky returnovat," hodnotila Šwiateková.

Alexandrová postupem do čtvrtfinále obhájila loňský výsledek. O místo v semifinále se devětadvacetiletá Ruska utká s domácí světovou pětkou Jessicou Pegulaovou (H2H 0:1), která si poradila s krajankou Emmou Navarrovou a poprvé v sezoně vyhrála tři zápasy na jednom turnaji. Třicetiletá Pegulaová v Miami zaútočí na semifinále třetíá rok po sobě.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Miami


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
paddy
v Miami jsou bez elektřiny
nefunguje hlášení outů

karma za zrušení lajnovích

https://www.skysports.com/watch/video/sports/tennis/13102344/victoria-azarenka-leaves-court-as-game-delayed-by-power-outage
Reagovat
Liverpool22
Už jsou znovu na kurtu, ale pauza byla cca 30min.
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
hanz
Tak na Pšonce bylo vidět, že jí Miami nechutná, vždycky je to poznat na těch jejích lehkých vypalovačkách z forhendu ze středu kurtu... Lindička N. toho nedokázala využít, protože není konzistentní v úderech, hlavně forhend po lajně lítá často mimo... navíc je na ní podle ksichtu znát, že jí to nebaví, nejde atd. a podle toho se Pšonka taky dost orientuje... celkově vzato má Pšonka místa kde je vcelku bezkonkurenční, ale pak místa, kde ať se snaží sebelíp, tak ten její prapodivnej tenis nefunguje, typicky Austrálie, tráva a oni ani ty betony v Americe nejsou pro ní to pravý ořechový...
Reagovat
asgard33
Místo a povrch sice hraje určitou roli,ale v tomhle zápase byl rozhodujícím faktorem styl soupeřky a jeho efektivita. Jestli Pšonce něco nevoní a něco na ní platí,tak jsou to rychle odpalovaný torpéda letící nízko nad páskou.Pokud je vůbec stačí doběhnout,tak už je nestačí zvednout a správně nasměrovat.Tím pádem se ani nedostala k tomu,aby mohla roztočit ten její prapodivný kolotoč.Kromě Alexandrovny na ní s podobným stylem platila i Rybka.Ekatka po nikom smetanu neslízla,ale porazila Igu vlastním stylem a výkonem.Linda N. na tom výsledku žádnou zásluhu nemá,jak tady tvrdí někdo kdo ten zápas ani neviděl.Já si nijak nestěžuji,místo jednotvárně exhibice polského biorobota konečně uvidíme normální tenisový turnaj...
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
annah
Teda Igo... To je zklamání. No ale nemúžeš pořád vyhrávat, že jo.
Utěšuje mě, že Vřískalenka je taky out.
Reagovat
vavrinec
Je to škoda, mohla zvýšit náskok, ale vzhledem k tomu že její největší konkurentky jsou též out tak to až tak nevadí.
Reagovat
tommr
i přes nečekaně brzké vyřazení si náskok na druhou Sabalenku navýšila o 270 bodů ...
Reagovat
Kandinsky1
Snad to tam aspoň vyhraje Rybka a ne nějaká ,,sračka´´.
Reagovat
alcaraz.dva
"Sračka" to tam nevyhraje, protože tam není
Reagovat
Stybnat
Možná opět sračku dostane Ryba
Reagovat
Kandinsky1
To bych se posral.
Reagovat
com
Reagovat
aligo
Reagovat
aligo
Spolu jíte z jednoho talíře? Že je tvoje sračka závislá na sračce Rybky?
Reagovat
NereknuHele
Tahle pšonka je svou urputností, přemotivovaností a chováním na kurtu tak strašně nesympatická, že ji vyřazení z celého srdce přeji na každém turnaji.
Reagovat
NereknuHele
Navíc je hnusná.
Reagovat
NereknuHele
I proti reprezentantce diktátorského a teroristického režimu.
Reagovat
Stybnat
Káťa z Říčan Iga
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Krisboy
Hmm. Linda ji uštvala a smetanu slízla jiná
Reagovat
baba
souhlas, neměla se bát a věřit si, že to dá , Iga byla hratelná....takhle ji pouze načala a Jekatěrina slízla smetanu
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
marsden
To uz mohla prohrat s Noskovou
Reagovat
Walda58
smile a Linda byla blízko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist