Další překvapivý neúspěch Runeho, v Rotterdamu podlehl 57. hráči světa Ševčenkovi

15. 2., 15:43
Aktuality 3
ATP ROTTERDAM - Trápení Dána Holgera Runeho (20) pokračuje. Ve druhém kole halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu sedmý hráč světa podlehl 4:6, 6:1, 3:6 Alexanderu Ševčenkovi (23) a již posedmé od loňského Wimbledonu prohrál s hráčem mimo TOP 50. Naopak kazašský tenista ruského původu si připsal nejcennější skalp kariéry a může se těšit na souboj s Grigorem Dimitrovem, s nímž si zahraje o své druhé a největší semifinále.
Holger Rune nečekaně padl v druhém kole turnaje v Rotterdamu. (© Profimedia)

Ševčenko – Rune 6:4, 1:6, 6:3

Holger Rune se loni na jaře dostal do finále turnajů Masters 1000 v Monte Carlu a Římě a v Mnichově získal svůj 4. titul. Na Roland Garros a ve Wimbledonu si zahrál čtvrtfinále, ale pak ho začala limitovat bolest zad a ve zbytku sezony výsledkově paběrkoval.

Do sezony 2024 vstoupil s hvězdným trenérským týmem, Borise Beckera i Severina Lüthiho ale během pár týdnů postupně propustil a dál se trápí. V Brisbane sice prohrál až ve finále, ale na Australian Open už ve druhém kole nestačil na hráče druhé světové stovky Arthura Cazauexe, před dvěma týdny v Montpellier vzdal kvůli zranění pravé paže své úvodní vystoupení a nyní v Rotterdamu ve druhém kole podlehl Alexanderu Ševčenkovi.

Třiadvacetiletý ruský rodák Ševčenko, který od začátku sezony reprezentuje Kazachstán, Runemu oplatil porážku z úvodu sezony a v sedmém souboji s hráčem TOP 10 si připsal druhé vítězství. Jeho dosud nejcennějším skalpem bylo vítězství nad světovou devítkou Taylorem Fritzem.

"Tohle je moje dosud největší vítězství. Měl jsem už jednu výhru proti Tayloru Fritzovi, ale tohle je asi ještě víc. Výhra je o to sladší, že se mi povedla odveta za Brisbane," radoval se Ševčenko.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

"V prvním setu jsem byl agresivnější. Ve třetím to bylo otevřené, já měl trochu štěstí při brejkbolu a myslím, že on byl i trochu lepším hráčem. Ale štěstí bylo na mé straně," uznal kazašský vítěz.

Dimitrov  – Fucsovics 6:3, 7:5

O své druhé a největší semifinále si Ševčenko zahraje s finalistou z roku 2018 a loňským semifinalistou Grigorem Dimitrovem, který i na čtvrtém letošním turnaji vyřadil minimálně dva soupeře.

Třináctý hráč světa Dimitrov, který v úvodu sezony triumfoval v Brisbane a minulý týden se dostal do finále v Marseille, ve druhém kole porazil 6:3, 7:5 Maďara Mártona Fucsovicse, s nímž si poradil znovu po měsíci. Dvaatřicetiletý Bulhar vylepšil svou skvělou bilanci v roce 2024 na 12:2.

Sinner – Monfils 6:3, 3:6, 6:3

Vítěz lednového Australian Open Jannik Sinner v Rotterdamu porazil 6:3, 3:6, 6:3 o patnáct let staršího francouzského šampiona z let 2019 a 2020 Gaëla Monfilse, vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil na 5:1 a připsal si 9. výhru v řadě.

Ve čtvrtfinále se italský obhájce finále utká poprvé s Kanaďanem Milosem Raonicem.

Hurkacz – Griekspoor 7:6, 6:7, 6:7

Tallon Griekspoor si ve druhém kole domácího halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu připsal znovu po roce cenný skalp. Po loňské výhře nad Alexanderem Zverevem si letos vyšlápl na světovou osmičku Huberta Hurkacze, Poláka udolal i díky 23 esům 6:7, 7:6, 7:6

Sedmadvacetiletý Nizozemec upravil bilanci s hráči TOP 10 na 2:12, až dosud bylo jeho nejcennější výhrou vítězství nad Taylorem Fritzem (9.). Ve čtvrtfinále se střetne s Finem Emilem Ruusuvuorim.

Výsledky turnaje ATP 500 v Rotterdamu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Patik
No a chvíľkovy hype opäť pominul..grandslamovy šampión podľa zdejsich sa akosi utapa v problémoch na kurte.
Reagovat
Pe3k
Nalepila se na něj nějaká kočka a kariéra jde teď stranou...
Reagovat
Patik
Tak potom je to jasné.. Ako aj Tsitsipas..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist