Další smělé plány Saúdů. Na říjen připravují exhibici 6 Kings Slam pro Djokoviče, Nadala či Alcaraze

6. 2., 10:39
Aktuality 13
Saúdská Arábie na podzim uspořádá exhibiční turnaj 6 Kings Slam a láká na něj největší tenisové hvězdy. Zúčastnit se ho mají vítěz rekordních 24 grandslamů Novak Djokovič nebo bývalý první hráč světa Rafael Nadal. Říjnový termín před podnikem Masters 1000 v Paříži či Turnajem mistrů se však zdá být minimálně nevhodný a je otázkou, kolik elitních hráčů nakonec dorazí.
Novak Djokovič (© Profimedia)

Vedle Djokoviče a Nadala se v Rijádu mají představit také další tři grandslamoví šampioni Carlos Alcaraz, Jannik Sinner a Daniil Medveděv. Jediným účastníkem bez triumfu na některém z turnajů velké čtyřky by měl být Holger Rune.

"Těším se na návrat do Rijádu a zápasy před saúdskými fanoušky," citují pořadatelé v tiskové zprávě Nadala a podobně i další ohlášené účastníky. "Těším se, až si v Rijádu poprvé zahraju," citují například Sinnera.

Sedmatřicetiletý Nadal se nedávno stal ambasadorem Saúdské tenisové federace. Při návštěvách této země by měl pomáhat s přípravou dětí a měl by tam také vybudovat tréninkovou akademii.

Bohatá země z Perského zálivu od loňska hostí Turnaj mistrů tenistů do 21 let a mohl by se tam hrát i Turnaj mistryň. Proti se mu však postavily mimo jiné legendy Martina Navrátilová a Chris Evertová.

Saúdská Arábie, která v posledních letech výrazně investovala například do formule 1, fotbalu nebo golfu, si totiž podle kritiků pouze snaží prostřednictvím sportu vylepšit mezinárodní obraz, poškozený porušováním lidských práv.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Nola
Laver Cup bude? Nestaci v kalendari jedna nezmyselna exho, uz tu budeme mat dalsiu, nakoniec niektori hraci ani nebudu hrat turnaje, ved naco, ked dostanu startovne bez prace :D
Reagovat
Nola
Laver Cup bude? Nestaci v kalendari jedna nezmyselna exho, uz tu budeme mat dalsiu, nakoniec niektori hraci ani nebudu hrat turnaje, ved naco, ked dostanu startovne bez prace :D
Reagovat
Oin
Non olet.
Reagovat
Kandinsky1
Nechápu, proč to neuspořádají po TM. Klidně ve stejném termínu co DC, aspoň by byla sranda
Reagovat
Mantra
dostanou nabídku, která se neodmítá
Reagovat
Kandinsky1
kterou nebudou moci odmítnout.
Reagovat
Krisboy
Mohu napsat, co si o Nadalovi kvůli tomuhle myslím? (vzhledem k tomu, že momentálně nehraje kvůli údajnému zranění)
Reagovat
srnecek
môžeš.
Ale staneš sa terčom, to ti je hádam jasné.
Reagovat
Ereinion
Však je to až v říjnu...a počítám s tím, že ti hráči dostanou královsky zaplaceno (možná i víc než na GS), takže to asi bude těžký odmítnout
Reagovat
Nola
startovne vraj 1,5 melona, vitaz 6 melonov, som zvedava, kto z nich odmietne
Reagovat
Krisboy
O to nejde. Nadal vícekrát mluvil o tom, že bude rád, když bude moci ještě zdravý hrát. Nečeká od sebe zázraky. Po dost dlouhý době se konečně vrátil na kurty. A když je po dvou zápasech znovu zraněný, už se těší na exhibici za tříčtvrtě roku?
Reagovat
Marduch
HNUS. Doklad, že miliarda na účtu často neznamená ustání hrabivosti.
"Šaría mluví hodně o káfirech (nemuslimech) a o tom, jak se k nim chovat, jak si je podrobit a vládnout jim. Islám zotročil Afričany, Evropany (přes milión), hinduisty, buddhisty a kohokoli, kdo stál džihádu v cestě. Islám zotročil víc lidí než jakákoli jiná kultura. Muslimové svou historii zotročování všech ras a náboženství nepřiznali, ani se za ni neomluvili.
Když muslimové prvně přicestují, akceptují svůj nový domov. Jejich první krok je prohlášení, že islám patří s křesťanstvím a judaismem do jedné rodiny. Poté, co se tato tvrzení uchytí a jsou akceptována, přijdou na řadu požadavky po změnách v káfirské společnosti. Ti, kteří tyto změny odmítají, jsou nazýváni slepými fanatiky, islámofoby a rasisty.
Káfirští představitelé neví nic o islámu a právu šaría. Všichni potkali příjemné muslimy, takže si myslí, že islám musí být dobrý a ti, kteří dělají problémy, jsou extrémisté.
(Bill Warner, Právo šaría pro nemuslimy)
Reagovat
Ondra979
no co dodat..je to zklamani,prachy proste nesmrdi, ale zrovna tyto ikony tenisu by to delat nemusely,maji uz davno vydelano..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist