Davenportová v Memphisu vyhrála dvouhru i čtyřhru

2. 3. 2008, 09:49
Aktuality 0
Hvězda bývalé světové jedničky Lindsay Daveportové z USA stále nevyhasla. Na turnaji v Memphisu vyhrála obě finále - v singlu porazila Bělorusku Govorcovovou 6-2 6-1 a v deblu si společně s Lisou Raymondovou poradily s krajankami Haynesová/Washingtonová v poměru 6-3 6-1.
Lindsay Davenportová v Memphisu získala už 55. titul v kariéře.

Američanka Lindsay Davenportová v Memphisu získala 55. titul v kariéře a čtvrtý po návratu po mateřské pauze. V sobotním finále nedala na domácí půdě šanci běloruské tenistce Olze Govorcovové, kterou porazila hladce 6-2 6-1 a na turnaji neztratila ani set. Navíc společně s krajankou Lisou Raymondovou, se kterou vytvořila staronovou silnou deblovou dvojici, přidala titul i ve čtyřhře - s dalšími Američankami Haynesovou a Washingtonovou si poradili v poměru 6-3 6-1.

Jednatřicetiletá bývalá světová jednička se díky triumfu v Memphisu dotáhla na Virginii Wadeovou na sedmém místě historických tabulek. Po podzimním comebacku má bilanci pětadvaceti vyhraných a jen tří prohraných zápasů, před Memphisem triumfovala na Bali, v Quebeku a v Aucklandu. "Jsem nadšená z každého turnajového vítězství a triumfovat tady ve Státech a hrát tak dobře, jak jsem hrála, jak snadno jsem vítězila, mi dodává hodně sebevědomí," řekla Davenportová po svém posledním vítězství.

Vítězství jí přineslo 28.000 z celkové dotace 175.000 dolarů.

WTA Memphis - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Davenportová (4-USA) - Govorcovová (5-Běl.) 6-2 6-1

Čtyřhra - finále:
Davenportová/Raymondová (3-USA) - Haynesová/Washingtonová (USA) 6-3 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist