Davidovich vyhrál bitvu s Ruudem a na Masters vyrovnal své maximum na tvrdém povrchu

10. 8. 2023, 22:06
Aktuality 15
ATP TORONTO - Alejandro Davidovich (24) v Torontu udolal po tříhodinovém boji 7:6, 4:6, 7:6 světovou pětku Caspera Ruuda, přestože ve třetím setu prohrával 3:5, a počtvrté v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000. O své největší semifinále na tvrdém povrchu si španělský tenista zahraje s Američanem Mackenziem McDonaldem (28), který si zajistil své největší čtvrtfinále kariéry. Po třísetovém boji v soutěži pokračuje světová jednička Carlos Alcaraz.
Alejandro Davidovich (© Profimedia)

Alejadndro Davidovich už rok a čtvrt nezaznamenal výraznější úspěch a nedošel dál než do čtvrtfinále. Navíc předchozí dva starty na kanadském Rogers Cupu pro něj skončily hned v prvním kole.

Letos ale v prvních dvou kolech deklasoval Američana Jeffreyho Wolfa i Alexandera Zvereva, s nímž předtím prohrál všech osm setů, poradit si dokázal i se třetím soupeřem. Světovou pětku Caspera Ruuda udolal po třech hodinách hry 7:6, 4:6, 7:6.

Zápas byl v průběhu druhé sady na 90 minut přerušen kvůli dešti a Davidovich po návratu na kurt otočil z 2:3 na 4:3, Ukončit zápas ve dvou setech ale nedokázal a rozhodnout musel musel třetí set. Ruud v něm vedl 5:3 a 30:0, k mečbolu se ovšem nedostal a obrat nedokonal.

Čtyřiadvacetiletý Davidovich zvítězil 7:6, 4:6, 7:6 a po velkém boji uspěl i ve druhém vzájemném střetnutí na turnaji mužů. Předloni zvládl také pětisetovou bitvu na Roland Garros. Hráče TOP 10 porazil teprve popáté z celkově 26 pokusů.

Tři zápasy po sobě španělský tenista vyhrál podruhé v sezoně a potřetí od loňského dubna, kdy na 'tisícovce' v Monte Carlu došel až do finále a zaznamenal životní úspěch.

Do čtvrtfinále podniku Masters 1000 se prodral počtvrté v kariéře, dál se dostal jen na antuce ve zmíněném Monte Carlu.

O největší semifinále na tvrdém povrchu si Davidovich zahraje s Mackenziem McDonaldem. Osmadvacetiletý Američan porazil 6:3, 6:3 domácího Milose Raonice a postoupil do svého největšího čtvrtfinále.

Medveděv – Musetti 6:4, 6:4

Daniil Medveděv si na Masters 1000 v Torontu poradil i s druhým Italem ve dvou setech a pokračuje za obhajobou předloňského triumfu. Po Arnaldim přehrál 6:4, 6:4 Lorenza Musettiho a postoupil do čtvrtfinále.

"Dnes hodně foukalo a pro oba to bylo těžké. Byly to jedny z největrnějších podmínek, ve kterých jsem hrál. Ten vítr byl celkem zvláštní. Často se měnila jeho síla, takže nemůžete jít do úderů naplno. Bylo těžké s tím pracovat," komentoval Daniil Medveděv.

O postup do semifinále se druhý nasazený Medveděv střetne s Alexem de Minaurem. Australský tenista zdolal ve třech setech Američana Taylora Fritze.

Alcaraz – Hurkacz 3:6, 7:6, 7:6

16. vítězství v řadě na třetím různém povrchu zaznamenal Carlos Alcaraz. Po travnatých triumfech v Queen's Clubu a Wimbledonu byl úspěšný i ve dvou duelech na antukovém Hopman Cupu v Nice a nyní pokračuje na vítězné vlně i na betonu.

Ve druhém vystoupení v Torontu se ale pořádně zapotil s loňským finalistou Rogers Cupu Hubertem Hurkaczem. Španělský mladík zvítězil 3:6, 7:6, 7:6, přestože druhý set začal ztrátou servisu a ve třetím za stavu 5:2 nevyužil při servisu polského soupeře dva mečboly.

"Myslím, že to byl oboustranně hodně kvalitní zápas. Nemůžu říct, že bych hrál špatně, ale Hubi předvedl skvělý výkon. Byl to náročný boj, ale užil jsem si to," řekl Alcaraz, jenž vylepšil letošní bilanci na turnajích Masters na 19:2 a přiblížil se zisku pátého titulu z akcí této kategorie.

O semifinále si Alcaraz zahraje v odvetě za vyřazení z loňského Montrealu s Američanem Tommym Paulem (h2h 1:1).

Gaël Monfils porazil dvakrát 6:4 australského lucky losera Aleksandara Vukice, poprvé od loňského Australian Open vyhrál tři zápasy po sobě a ukončil stejně dlouhé čekání na čtvrtfinále. V něm šestatřicetiletý Francouz vyzve Itala Jannika Sinnera (h2h 1:3).

Šestatřicetiletý Andy Murray podeváté v kariéře odstoupil z rozehraného turnaje ATP, z toho se posedmé omluvil před nástupem k dalšímu zápasu. V Torontu britský šampion z roku 2016 nenastoupil kvůli zranění břišního svalu k osmifinále proti Italu Sinnerovi.

• ATP MASTERS 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 7,622.925 dolarů
čtvrteční výsledky (10. 08. 2023)
• Dvouhra - osmifinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Hurkacz (15-Pol.) 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:3)
Medveděv (2-Rus.) - Musetti (16-It.) 6:4, 6:4
Davidovich (Šp.) - Ruud (3-Nor.) 7:6 (7:4), 4:6, 7:6 (7:4),
Sinner (7-It.) - Murray (Brit.) bez boje
De Minaur (Austr.) - Fritz (8-USA) 7:6 (9:7), 4:6, 6:1
Paul (12-USA) - Giron (USA) 6:3, 6:2
McDonald (USA) - Raonic (Kan.) 6:3, 6:3
Monfils (Fr.) - Vukic (Austr.) 6:4, 6:4

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Hector17
Ruud nejhorší hráč co kdy byl na 2. fleku ve světě. By si s ním i Bedřich vytřel dupku. Ruud má hru tak na 20. místo.
Reagovat
Tennisfan77
On má hru na TOP3, ale není vůbec konzistentní.

Do dubna nevyhrál dva zápasy po sobě
Vyhrál v Estorilu titul
3x po sobě nevyhrál dva zápasy po sobě
Došel do semifinále v Římě
V Ženevě skončil ve druhém zápase s Jarrym
Došel do finále na French Open
Ve Wimbledonu skončil ve druhém kole
Došel do finále v Bastadu
V Hamburku jej vyřadil Fils ve čtvrtfinále
V Torontu vypadl ve druhém zápase

Čili teďka vyhraje v Cincinnati smile
Reagovat
Ereinion
vyhraje v Cinci? Nevím nevím, zatím vyhrál max. 250. Za mě je to kvalitativně hráč na hraně TOP10, a to ještě v současné slabé éře. To, že byl minulej rok skoro jednička, bylo fakt mimo.
Reagovat
Tennisfan77
To určitě. Každopádně v každé éře nalezneš podobného hráče. Ruud je za mě takový slabší odvar Ferrera.

Akorát s tím rozdílem, že Ferrer si zahrál nespočet velkých finále a vždy jej vyřadil někdo z BIG3.

Ruud to má ale taky těžký, protože ve většině finále za poslední dva roky ho sundal buď Djokovič, nebo Alcaraz.
Reagovat
Tennisfan77
Finále Miami 2022 - Alcaraz
Finále FO 2022 - Nadal
Finále USO 2022 - Alcaraz
Finále TM 2022 - Djokovič
Finále FO 2023 - Djokovič

Čili z šesti finále 2022/2023 se mu dá vytknout max nálozž od Rubleva v Bastadu.
Reagovat
Krisboy
Prostě novej Berdych.
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
Dobrá poznámka o tom, že Ruud je nekonzistentní ve své výkonnosti. Jinak to ale nejde. Anebo jde, ale pak by byl úplně někým jiným.než je teď. Buď lepším či horším. Buď jedničkou či dvojkou či třeba o 5 či 10 míst horší. Ono to totiž musí matematicky vycházet. Počet bodů na okruhů je konečný. Jrnom existuje obrovské množství kombinací jak vyhrát počet bodů N. V tomto případě Ruudův počet bodů. Když si vezmeme takovou Pegulu, tak ta za kariéru téměr nic nevyhrála. Je ve svých výkonech konzistentní avšak určitě by brala Ruudův způsob, protože on na rozdíl od mí něco vyhrává. A i prohraná finále GS se počítají určitě víc (subjektivně, ne objektivně) než ČF ale i SF, kterých má Pegula plno a která skoro nikoho nezajimají. Vladtně i co se týče prize money tak je Ruudův způsob lepší než Peguly, protože prize money jsou progresivní směrem k vítězi. Přimá uměra v kolech rozhodně není.
Reagovat
com
a ty 2 GS finale - to jako byla jen nahoda hodna pro 20 hrace smilesmile
Reagovat
Ereinion
stačí se podívat, co měl tehdy za los.
Reagovat
Krisboy
Přesně. Los jak Nadal.
Reagovat
Tennisfan77
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hru ani ne, ale hlavu...
Reagovat
paddy
Pro Big3 je ideální los do 1k na zahřátí smile
Reagovat
Tennisfan77
Davidovich Klaunkina. smile

Jen ať dojde co nejdál, jistota, že v Cincinnati pustí první kolo. smile
Reagovat
Patik
No asi tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist