Davis Cup: Boj o semifinále zahájí Berdych s Troickým

5. 4. 2012, 12:39
Aktuality 39
Tomáš Berdych odstartuje utkáním s Viktorem Troickým zápas českých tenistů ve čtvrtfinále Davis Cupu proti Srbsku. Úvodní dvouhra na antuce v pražské O2 aréně začne zítra v 15 hodin, k druhému duelu nastoupí Radek Štěpánek proti Janku Tipsarevičovi. Rozhodl o tom dnešní los.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych krátce po losu vítal, že hraje první. "Když to půjde podle plánu a splním roli favorita, tak by to mělo být pro Radka lepší. Bude větší tlak na Tipsareviče a může na něj vlítnout s prvním bodem v zádech," prohlásila česká jednička. "Los je formalita, počítají se uhrané body a je jedno v jakém pořadí. Ale určitě se bude líp hrát s bodem a věřím, že ho Tom přinese do šatny a budeme se moci odrazit dál," řekl Štěpánek.

Do čtyřhry kapitán Jaroslav Navrátil nahlásil Františka Čermáka a Lukáše Rosola, ale na kurt by měl v sobotu poslat Berdycha se Štěpánkem, kteří v Davis Cupu prohráli jediný debl z deseti. "Nominace se může změnit," přitakal Navrátil. Proti českému páru se postaví šestý deblista světa Nenad Zimonjič a Ilja Bozoljac, který se do sestavy Srbů dostal až před losem místo původně nominovaného Dušana Lajoviče.

Tenisté doufají v silnou podporu vyprodané haly pro 13.900 fanoušků. Tipsarevič kvůli domácímu prostředí Čechy favorizoval v poměru 60:40. "Fanoušci jsou vítr v zádech, když se nedaří. Pomáhají mi ze sebe dostávat víc," řekl Štěpánek.

Předloni Češi v semifinále Davis Cupu prohráli se Srby 2:3 a nyní touží po odvetě. Dva body tehdy získal Tipsarevič a jeden Novak Djokovič. První hráč světa ale tentokrát chybí, jelikož kvůli olympiádě Davis Cup vynechává.

"I bez Djokoviče mají tým docela dost silný, ale bez něj to může být v uvozovkách určitě snadnější," uvedl Berdych začátkem týdne. Ve vzájemných zápasech s Troickým vede 2:1, ale na antuce se s 27. hráčem žebříčku ATP dosud neutkal. Loni vyhrál jasně na trávě v Halle. "Nečekáme jednoduchý zápas. Tomáš je vynikající, ale určitě chci první bod získat pro Srbsko," řekl Troicki odhodlaně.

Štěpánek má se světovou osmičkou Tipsarevičem bilanci 1:2, přičemž výhru získal před třemi lety v Barceloně na antuce. "Může ho porazit i v Praze," věří Navrátil. Naposledy spolu oba soupeři hráli předloni v semifinále DC v Bělehradu a na rychlém povrchu nezískal Štěpánek ani set. "Každý zápas je otevřený a Radek je výborný hráč, který si po titulu v deblu v Miami hodně věří. Navíc jeho srdce bije pro národní tým a v Davisově poháru dokáže hrát výborně, ale já budu připraven," řekl Tipsarevič, který se nestresuje, že při neúčasti Djokoviče leží tíha hlavně na jeho bedrech.

"Je jedno jestli jsem jedničkou, nebo trojkou, důležité je, získat tři body," řekl Tipsarevič. Na připravenou antuku si už nestěžoval. "Nebude jako v Paříži na Roland Garros, protože se hraje v hale, ale podmínky jsou stejné pro všechny. Důležité je, že my hrajeme lépe a lépe," řekl sedmadvacetiletý hráč.

Program duelu ČR - Srbsko:

Pátek (15:00):
Berdych (7. v žebříčku ATP) - Troicki (27.), Štěpánek (24.) - Tipsarevič (8.)

Sobota (15:00):
Čermák (20. v žebříčku ATP ve čtyřhře)/Rosol (82. dvouhra ATP) - Zimonjič (6. čtyřhra ATP)/Bozoljac (316. dvouhra).

Neděle (13:00):
Berdych - Tipsarevič, Štěpánek - Troicki

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
lepší začátek si Tomáš ani nemoh přát - už má na Troickýho dva brejky ...:)
Na vítězství se ale asi stejně nadře, protože ta antuka se mi zdá strašně pomalá ...
Reagovat
r176
ct nevysila po netu davis cup??
Reagovat
smazaný uživatel
Obecně Redek co se týče výkonosti letos žádný zázrak nepředvedl. V zápase dokáže zahrát světové údery, ale jako šafránu. Zase, ale víme, co se reprezentace týče podává více než nadstandartní výkony. Neočekávám ale, že Janka dokáže porazit. Rovnocenným soupeřem mu bude bezesporu - pokud dojde do této fáze - uřčitě Troicki. Tady by to mohl "urvat" na svou stranu. Na čtyřhru očekávám ještě změnu hráčů, ale i tak bychom měli vyhrát. U Tomášem Berdycha bude záležet, jak se naladí od prvních míčků s Troickým. Troicky, myslím, že bude bojovat ze všech sil, a tak snad bude chodit Tomášovi podání. Pokud ano, bod bude doma. A s Jankem to bude "řežba". Ti dva se moc nemusí, navíc si konkurují v žebříčku, tady očekávám otevřenou partii a skvělý zápas. Předzápasové prognózy jsou vždy ošemetné, a navíc v DC. Tyto zápasy se hrají na 3 vítězné sety, a pokud se zápasy protáhnou na několik hodin, vítěz je vždy nejistý. Doufám ale, že v nedělní diskuzi bude zde úsměv na tváři :).
Reagovat
tommr
doufám, že vyhrajem - pokud by se nám to nepodařilo proti Srbsku bez Djokovice a ještě k tomu doma a na pro nás na míru šitým povrchu tak by to byla docela ostuda ...
Ideální by bylo kdybychom k vítězství 3:2 dospěli přes dvě výhry Berdycha a čtyřhru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to může být po pátku 0:2 :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni počítají ,že Berdych vyhraje.Já jsem přesvědčený ,že ne.Hraje poslední dobu nic a navíc je to labilák.
Reagovat
gigin
jdu do peří, ráno vyrážíme !! Všem přeju krásný tenisový zážitek, ať už v hale, nebo u bedny anebo na streamu !! Já jsem fakt z toho rozpolcený. Kdyby hrál Novak, volba by byla jasná :-( Teď zase vím ho..o !! :-)) Tak se mějte a fandíme !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Užij si to a zamávej :-).
Reagovat
gigin
Jo, jo díky ! Já budu mávat na všechny !! To víš Praha !! My drni jsme z toho vždycky paf !! :-)) Tak Ajde Janko, Ajde Vico !! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ahojte,neexistuje nahodou CT4 stream?..Rad by som si tych Jugoslavcov pozrel..Drzim palecky
Reagovat
smazaný uživatel
program urcite pobezi live: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/
Reagovat
smazaný uživatel
Diky,snad to pojde "ako po masle"
Reagovat
gigin
Nic nepůjde jak po másle !! V nedělu se bude Štěpec mlet s Viktorem v pěti setech o rozhodující bod !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ja rikam, ze po sobote hotovo... :-))
Reagovat
gigin
Jestli zítra hukne Tipsa s Radkem, tak ano :-(( A proč jako nechceš, aby byl v nedělu pěkný zápas Tomík vs Janík ??!! Proč ??!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
protoze smrt ma byt rychla! :-)
Reagovat
gigin
z tebe jde strach !!
Reagovat
tito
:-)))))
Reagovat
gigin
Tak foťák mám nabitý, jsem nachystaný, budu ti Jankelu fotit ze všech pozic !! :-)) Jak jsem slíbil, tak udělám !! Janik pi.o Janik !! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
...ja si zas uz poridila stetce a platynko! :-) V davu zazari transparent v japonstine, at Janik vidi, ze i u nas na zapade mame styl .... ;-)
Reagovat
gigin
a co na něm bude napsáno??? Janik pi.o Janik ??
Reagovat
smazaný uživatel
ne: Blanik, ...., Blanik! :-)
Reagovat
gigin
:-))))) to by bylo originálnější
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek bude v neděli večer rozhodovat. to je moje vize pač deble je náš a dva body pujdou asi přes Troického. Ale na druhou stranu kdyby Radek urval Jankovi bod z rakety byla by to fanfára
Reagovat
Chandler
Hlavně ať Berda udělá povinný bod proti Troickimu, pak teprve můžeme fantazírovat o tom, že Štěpec porazí Tipsareviče...
Reagovat
Ananas
Nechápu proč do debla místo Rosola, nedaj Štěpánka. Rosol mi moc jako deblista nepříde.:))
Reagovat
steve79
Je dobře, že začíná Tomáš. Kdyby se mu podařilo vyhrát, tak si myslím by to byla velká psychická výhoda pro Radka. Rosol je jenom v Deblu napsanej. Na 99 procent nastoupí Berdych se Štěpánkem.
Reagovat
gigin
no kdyby to bylo po sobotě rozhodlé, tak k tomu zápasu vůbec nedojde, víš? :-))
Reagovat
Madrileno
kez by :-))))
Reagovat
gigin
Já bych si moc přál, ať dojde na zápas Tomík vs Janík za ještě nerozhodnutého stavu.
Reagovat
Madrileno
Preferuji 3:0 po sobote. Jedem hosi, poslete ty namachrovany Srby, kam patri ........... na Balkan :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju, že to bude 3:0. Podle mě povede, ten kdo vyhraje debla. Po pátku 1:1.
Reagovat
gigin
tak !!
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak čárku měla být za ten.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsme dva kdo si to přeje... :-) A hlavně si to přeju kůli tomu že mám lístky na neděli :-))
Reagovat
gigin
Já mám sice permošku na 3 dny, ale prostě duel žebříčkově nejvýše postavených hráčů, navíc třísetový, v neděli pěkně po obědě ... co?? :-))
Reagovat
gigin
myslím žebříčkově nejvýše postavených z těch, co můžou nastoupit tento víkend v Praze :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mam listek jen na nedeli,tak uvidime.Kazdopadne ikdyby to bylo po sobote 3:0 pro nas tak se zlobit nebudu,hlavne at nasi vyhrajou:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist