Davis Cup: Djokovič dnes nenastoupí

17. 9. 2010, 12:27
Aktuality 17
Srbští tenisté si v dnešních dvouhrách semifinále Davis Cupu proti České republice budou muset poradit bez Novaka Djokoviče. Českému týmu to oznámil hlavní rozhodčí Sören Friemel z Německa, který přišel za kapitánem Jaroslavem Navrátilem. Druhého hráče světa nahradí v souboji s Radkem Štěpánkem Viktor Troicki.
Srbové Zimonjič, Djokovič a Tipsarevič

"Pro nás je to dobrá zpráva, protože Djokovič je druhý na světě a měl v poslední době výborné výsledky. Triocki není špatný, ale určitě je to pro Radka větší šance zvítězit," řekl po dopoledním tréninku kouč českého daviscupového týmu Josef Čihák.

Djokovič nemůže hrát ze zdravotních důvodů, což měl doložit nezávislý lékař. Finalista US Open má údajně žaludeční potíže. "Nemůže hrát, je nemocný," řekla Barbara Traversová z tenisové federace ITF agentuře Reuters v Lyonu, kde je na druhém semifinále Francie s Argentinou. V případě potřeby a uzdravení ale může nastoupit do sobotní čtyřhry i nedělní dvouhry. "Taky jsme nevěděli, jestli pak může hrát, ale vrchní rozhodčí říkal, že může nastoupit," uvedl Čihák.

"Včera jsem poprvé trénoval a věřil jsem, že budu moci hrát, ale zjistil jsem, že to nejde," řekl Djokovič srbské televizi před začátkem zápasu Štěpánka s Troickým. "Troicki je dobrá varianta, Štěpánka porazil a věřím mu," uvedl Djokovič, který může v případě potřeby a uzdravení podle pravidel nastoupit už do sobotní čtyřhry. "Je to varianta, ale uvidíme, jak to půjde," řekl.

Troicki? Solidní hráč, strach z něj ale nejde
Djokovič přiletěl po pondělním finále v New Yorku, které prohrál se Španělem Rafaelem Nadalem, do Srbska až ve středu po obědě. O jeho nominaci na páteční zápas se spekulovalo, ale hráč ujišťoval, že přes únavu a časový posun je připraven do dvouhry nastoupit.

Jednatřicetiletého Štěpánka tak nyní čeká 47. hráč světa Troicki. Ten má s českým reprezentantem zápornou bilanci 2:3, obě výhry si ale srbský tenista připsal letos, navíc během posledního měsíce. Ani v Cincinnati, ani v New Havenu proti němu Štěpánek neuhrál set.

Posledním zápasem Troického před Davis Cupem byla porážka v 1. kole US Open z rakety právě Novaka Djokoviče. Troicki měl výhru nad pozdějším finalistou grandslamového turnaje na dosah, vedení 2-1 na sety s brejkem ve čtvrté sadě ale nevyužil a po vyčerpávající bitvě prohrál.

"Radek je celkově lepší hráč než Troicki. V Americe se dostával do zápasů po půlroční pauze, ale v Davis Cupu hraje líp než na turnajích. Pokud předvede svůj standardní daviscupový výkon, tak by ho měl porazit," věřil Čihák.

Troického označil Štěpánek při odletu do Bělehradu za solidního hráče, který se opírá o skvělý první servis. "Má z něj ránu a pak má solidní hru ze základní čáry, ale nemyslím si, že by z něj měl jít strach, že by měl být nepřekonatelnou překážkou," řekl Štěpánek.

Českému týmu se v ideálním případě otevírá možnost vést po prvním dnu 2:0 na zápasy. "Počítali jsme, že budeme bodovat přes druhého hráče a čtyřhru, ale teď se otevřela šance na další bod, když Djokovič nehraje," řekl Čihák, ale zároveň nabádal k opatrnosti. "Člověk nesmí nic podcenit a hrát naplno," dodal Čihák.

Zápas Štěpánka s Troickým začne v 15:00. K druhé dvouhře nastoupí v den pětadvacátých narozenin Tomáš Berdych a Janko Tipsarevič.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
aaaaa je to opet tam nezkuseny jasa ze mame prvni bod i kdyz se stepanek vcera zastrelil a dnes nemel zadnou sanci :-D tak dokazal vyhrat... bravo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to se mi nelíbí, že Hymny zpívá cizinka.... spoustu slov vyslovuje špatně a przní tak naši hymnu. kvet místo květ...
Reagovat
smazaný uživatel
Rado, mas uzasnou sanci ho konecne porazit a ukazat mu zac je toho loket. 2x mu to mohlo stacit. Urcite neunese tihu DC utkani. Je jine hrat za sebe a za tym. Ja mu verim.vyjde to.Trochu se to dalo cekat. Proste si tak veri, ze Viktor ted na Radu ma a Nowak se muze setrit. Aby toho nelitovali.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádnej pesimismus, lidi!!! Rozsekáme je na cucky!!! Za chvilku to jdu zapnout! Radek sice půl roku nehrál, tak trochu vypadl z toho kolotoče a tempa, ale on je na vysoké úrovni už léta, má zkušenosti a umí bojovat jako lev, tak není třeba úrážek!!!! RADKU DO TOHO!!!!!!!!!
Reagovat
steve79
Je to tak, Stěpec nemá bohužel šanci. Stěpánek v momentální době nepatří ani mezi stovku, ale každopádně mu budu držet palce.
Reagovat
smazaný uživatel
trocki bude jasným favoritem, ale štěpánek aspon nebude uplně bez šancí. jiskřička naděje tam je. Což proti djokovičovi by nebyla
Reagovat
weak
...tak ŠTĚPÁNEK taky nenastoupí... včera se zastřelil... :(
Reagovat
Chandler
Tak to už je moc...
Reagovat
smazaný uživatel
to sem nejak nepochopil esli to mel byt pokus o vtip nebo co kazdopadne radek hraje doceja dobre...no jak kdy ale u neho je to obvykle ez je to jednou tak a pak zahraje zly mic ale dulezite bude kdo uhraje 3 sety...
Reagovat
carolyn
štěpánek se zastřelil, ale né radek.
Reagovat
smazaný uživatel
to není výhoda... 3:0 a čau..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel se přidávám k pesimistům...Troicki si bude na Radka věřit a naopak Radek nebude hrát tak, jako s Djokerem (uvolněně, s vědomím, že nemá co ztratit). No uvidíme, kdyždopádně nám budu držet palce. 2:0 pro nás po dnešku by bylo velice příjemné.
Reagovat
smazaný uživatel
bohuzel, neskuseni jasaji, ale zkuseni vedi, ze toto pro nas tym neni dobre. Djokovice by poratil, protoze by to nemohl utahnout. Dost z vas totiz ani nevi, jak se muze Djoko citit.
V tomto zapase je u me favorit Srb, kdyby hral Djokovic, byl to Radek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak právě jsi ukázal, jak až moc nezkušenej jsi ty. Samozřejmě že má Radek větší šanci na vítězství s Troickim než s Djokovicem, o tom nemá cenu diskutovat! Radku do toho!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Srbové prokaučovali. Po sobotě to může být 3:0 pro nás.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo taky 3:0 pro Srby.
Reagovat
UnrealTom
tak to je dobře, ale i Troicki bude pro Radka velmi těžký soupeř...Go Go Go Radku!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist