Davis Cup: Místo Dlouhého dostane šanci Veselý

21. 2. 2011, 13:58
Aktuality 39
Kvarteto Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Jan Hájek a Jiří Veselý nominoval kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil na březnové první kolo Davis Cupu s Kazachstánem. Mezi překvapení patří sázka na vítěze juniorky Australian Open Veselého, kterého čeká premiéra v této soutěži, na úkor deblisty Lukáše Dlouhého.
Jiří Veselý

"Je to první zápas, pokud zvítězíme, tak může být v dalším kole proti Argentině nominace jiná. Veselý si musí atmosféru Davis Cupu vyzkoušet. Z toho důvodu dostal přednost," uvedl Navrátil na dnešní tiskové konferenci v Prostějově.

Sedmnáctiletý Veselý podle kapitána rozhodně není v nominaci za odměnu po lednovém vítězství ve dvouhře i čtyřhře na juniorském grandslamu Australian Open v Melbourne. "Je to kvalitní hráč. Pokud někde musí začít, tak je to utkání s Kazachstánem," poznamenal Navrátil.

Volbu mu prý usnadnila skutečnost, že jsou nejlepší dva čeští tenisté Berdych a Štěpánek zdravotně zcela v pořádku; s oběma počítá na první dva dny utkání. V případě indispozice některého z nich hodlá Navrátil využít zkušeného Hájka, který podle jeho slov může zaskočit ve čtyřhře i ve dvouhře.

Pokud by byl zápas rozhodnutý, dostane šanci Veselý. "Rád bych si v neděli zahrál. Zatím jsem byl v Ostravě jako divák na daviscupovém utkání s USA. Něco jiného bude být členem týmu. Moc se na to těším," řekl Veselý v telefonickém rozhovoru z Istanbulu, kde bude hrát turnaj kategorie Futures.

Podle kapitána nebude Kazachstán rozhodně lehkým soupeřem. "Golubjov i Kukuškin jsou vynikající tenisté. Svědčí o tom i jejich vítězství nad Švýcarskem, které ale hrálo bez Federera," uvedl Navrátil, jehož přáním je navázat na předcházející dvě úspěšné sezony.

V Ostravě se kvarteto českých tenistů sejde už tuto neděli po poledni. Sraz týmu je naplánován po příjezdu pendolinem přímo na ostravském hlavním nádraží.

O zápas je mezi tenisovými příznivci velký zájem. Kapacita ČEZ arény na daviscupový duel je podle pořadatelů 4.000 míst a už nyní je na každý den prodáno přes 3.000 vstupenek.

pva, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
zde73
mohl by dostat sanci,jsem ne nej zvedavy!
Reagovat
smazaný uživatel
A mimochodem, jestli se nemýlím, Klára bude nakonec hrát v hlavní soutěži jako LL, páč Mari Kiri z turnaje odstoupila.
Reagovat
smazaný uživatel
A to víš odkud, mohu-li se zeptat? Nějaký odkaz? Jsem koukal na oficiální stránky turnaje a tam je prd.
Reagovat
smazaný uživatel
en.wikipedia.org/wiki/2011_Qatar_Ladies_Open_%E2%80%93_Singles
Reagovat
smazaný uživatel
OK, dík.
Reagovat
kohlik
nechápu že hráč jako je Veselý je v týmu pro davis cup když v kvalifikaci na turnaj futures prohrál v 1.kole.
Reagovat
smazaný uživatel
ted famozní výkon šafářové, která ukázala neuvěřitelnou kvalitu. Když má den tak zpráská kohokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v prvním setu tekla už myslím dokonce 1:5 a Anežka nám pak nepochopitelně odešla. Každopádně ve druhém kole s Pennettou Lucka končí, i když jí už porazila.
Reagovat
smazaný uživatel
vůbec to není k tématu, ale souhlasím Šafářová má velmi cenný skalp, ale u ní je otázka zda to potvrdí v dalších kolech jednou zazáří a pak vyhasne. údery má parádní, ale vyrovnanost výkonů to je tragédie přesto si myslím, že v tomhle roce má na atak top dvacet.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapnul jsem to zrovna od stavu 5:1 pro Radwanskou a nestačil jsem se divit. Good work Luice :)
Reagovat
smazaný uživatel
Šakale, bych si nebyl tak jistej. Lucka zatím s Flavií neprohrála ani zápas, vede 3:0 v H2H.

Ale souhlasím, že u Lucky je možné skoro všechno. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Včera před zápasem Šafářová - Radwanska :

Od: lopata43
doporučuji zítra vsadit na prohru šafářové. Je tam sice kurz jen 1,3 ale máte 100% jistotu, že vyhrajete.

Pan Lopata, promovaný prognostik a mistr přesné sázky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zdála se být totálně z formy. Vždyt prohrála i se Zakopalovou, která je ted taky totálně z formy a neporazí ani prd.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už nemá sílu Lopatovy žvásty ani komentovat ... to je opravdu zhovadilost nejvyššího kalibru!!! :-((((((
Reagovat
smazaný uživatel
No Berdych vyhrál, to je dobře, pač mám koupené lístky na DC do Ostravy, tak doufám, že tam něco předvede. Osobně se moc těším na Golubeva a ten jeho náádherný jednoručný backhand. I když teď teda hraje lautr ho...
Reagovat
smazaný uživatel
no vyhrál, ale v 2 kole Davidenko to podle mne prohraje. Ikdyz Davidenko nemá formu tam ale Berdych na něho neumí.
Reagovat
smazaný uživatel
teda Davydenko :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jenomže Davyděnko do 2. kola nepostoupí, si myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak žádná série netrvá věčně: Federe vyhrál 11 nebo 15 nebo bůhvíkolik zápasů s Davydenkem za sebou (nechce se mi to teď ověřovat), a nakonec se ta šňůra taky protrhla.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě. Davyděnko je teď řekl bych takový největší looser okruhu (jako z top30). Garcia ho porazí a Tomáš porazí Garciu... a pak prohraje s Troickim. A ten prohraje s Djokerem a Djoker ve finále s Rogerem. Tak nějak bych to viděl já. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to né podle mna pokud davyděnko prohraje tak berdych skončí az z djokovičem
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem si říkal i na minulém turnaji v Marseille, že Berdych půjde až do finále a on pak prohrál s Čiličem, kterého jen tak btw Troicki letos už porazil a typově jsou to podobní hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím,tam je problém že po Tomášovi a Radkovi fakt nemáme tenistu,který by mohl zahrát ve světové skupině DC,tak vlastně proč ne.Hájek,Minář a Hernych už díru do světa neudělají,tak proč nedat šanci mladýmu klukovi,který má obrovský potenciál.
Reagovat
smazaný uživatel
dobrej krok dlouhej by na debla stejnak nešel a když daj veselýho za rozhodnutýho stavu tak to bude dobry mladym hracum musime davat šanci veselej se musi rozkoukat v dospěpejch to je muj názor dik
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jednoznačně správný krok. Vždyt Nadal začal taky takhle.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to zase meleš za nesmysly? Nadal debutoval v DC až v roce 2004 proti ČR, v době, kdy byl kolem 40. místa na žebř. ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
40. nebo 900. vždyt je to jedno
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkej, že by ti bylo jedno, jestli jsi 40., nebo 900. hráč na světě. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já s Navrátilem souhlasím. Za rozhodnutého stavu, proč nedat šanci mlaďasovi? Ať se otrká. Štepánek už dlouho hrát nebude, tak ať nám roste talent. A na čtyřhru půjde stejně Navrátilova zamilovaná dvojice Štepec-Berďa, takže Dlouhý by si tak jako tak nezahrál.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim bude to pro nej dobra zkusenost
Reagovat
smazaný uživatel
Mě tato volba přijde jako uspěchaná, Jirkovi to sice přeju, ale myslím si, že hráč, který zatím vítězí pouze na turnajích Futures... By si měl na premiéru v DC ještě nějaký ten půlrok počkat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
ikdyž v neděli třeba dostane 2:6 3:6, tak tam furt nechá všechno a získá zkušenosti a zahraje si proti kvalitnějšímu soupeři než na futures.
Viděl si Šafářovou, místo aby hrála, tak raději skrečla, to už tam taky mohli vzít nějakou mladou...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas.. že vyhraje juniorku, neznamená, že je dost kvalitní hráč.. je ještě mladý, měl by si ještě počkat.. měl radši nominovat Lukáše, kterého by měli víc využívat, zkušenosti v deblu má a navíc hraje neskutečně!
Reagovat
smazaný uživatel
podle mně je to vpořádku, kde jinde dostane šanci si zahrát před tolikati lidmi a proti kvalitním hráčům jako je např. Golubjev..... hrát bude za rozhodnutého stavu takze bude hrát bez stresu a získá hodně cenych zkušeností za chvíle skončí Štepánek a potřebujeme aby se takoví mladý a nadějný kluk vyhrál a zaujal po něm místo :D
Reagovat
smazaný uživatel
každopádně do ČEZ arény se jdu podívat, a rád uvidím, co to je za hráče :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kacca... :D Dlouhý v deblu v DAVIS CUPU hraje neskutečně...ale neskutečně špatně...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Dlouhý v DC hraje čtyřhry mizerně, stává se z něj mj. pravidelně mašina na dvojchyby a kazí i lehké voleje. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To Tibik123: Naprosto s Tebou nesouhlasím!! Tato volba určitě není uspěchaná, hrajeme 1. kolo s Kazachstánem a ještě k tomu doma, tak proto tam Jirka je nominovanej. Hrát první kolo např. s Argentinou, nebo jiným silnějším týmem než je Kazachstán, tak jsem si jist, že Navrátil nominuje Dlouhána. Proč nedat šanci mladému, prespektivnímu a talentovanému hráči? Jirka může v budoucnu hrát tenis na vysoké úrovni a čím dřív bude získávat cenné zkušenosti, tak to bude pro něho pochopitelně lepší. Jirka sice vítězí "jen" na okruhu FUTURES, ale přeci není v DC týmu, aby rozhodoval zápasy, nýbrž pro to, aby zízkal zkušenosti. To je můj názor, neber to nějak špatně:-) Hraješ tenis závodně, nebo jsi nějaký funkcionář??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist