Davis Cup: Místo Štěpánka je v týmu Dlouhý. Hernych hrát odmítl

25. 2. 2011, 10:45
Aktuality 17
Nemocného Radka Štěpánka nahradí v nominaci na zápas prvního kola Davis Cupu s Kazachstánem deblista Lukáš Dlouhý. Oznámil to dnes kapitán týmu Jaroslav Navrátil. Ten povolal i Jana Hernycha, 172. hráč světa ale podle facebooku českého daviscupového týmu nesouhlasil s finančními podmínkami startu a nominaci odmítl.
Lukáš Dlouhý

"S Radkem jsem mluvil a pořád má vysokou teplotu, takže určitě nebude. Je to velký zásah do týmu a oslabení," uvedl Navrátil. "Dobrou zprávou je ale stav Honzy Hájka, který už je jen lehce nachlazený a pokašlává. Říkal, že do nedělního srazu bude stoprocentně v pořádku," dodal.

Hernych podle facebooku týmu nejdříve neakceptoval nabídku 6.000 dolarů a dnes odmítl nominaci za 10.000 dolarů (přes 177.000 korun). "Jsou určité meze, které nebudu překračovat. Proto jsem mu oznámil, že národní reprezentace není o penězích a v nouzi se nenecháme tlačit do kouta. Já jako kapitán s ním ani do budoucna nepočítám," řekl Navrátil na webu. Hernychovo vyjádření se zatím nepodařilo získat.

Navrátil situaci v týmu konzultoval i s Berdychem a poté povolal devátého deblistu světa Dlouhého. S českou jedničkou mluvil krátce po vítězství ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji nad neoblíbeným soupeřem Nikolajem Davyděnkem z Ruska.

"Tomáš je v herní i psychické pohodě a je připraven hrát ve všech třech dnech. Chtěl by nastoupit s Dlouhým i do čtyřhry," uvedl Navrátil. "Říkal, že bude tahounem týmu a za Českou republiku tam nechá duši," přidal.

Nominaci Navrátilova týmu by ještě mohl ovlivnit Berdychův přesun z teplé Dubaje do promrzlého Česka. "Hlavně aby byl Tomáš v pořádku, protože rozdíl nějakých třiceti stupňů určitě na tělo bude mít vliv," řekl kapitán. "Ale máme dost odborníků, takže doufám, že v týmu nějaká chřipka a nachlazení nebude," prohlásil.

Situaci prý nekomplikuje ani Berdychova případná účast ve finále v Dubaji, kde se dnes v semifinále utká se Srbem Novakem Djokovičem. "Hraje se už v sobotu, takže nedělní sraz stihne a bude mít dost času si odpočinout. V pondělí by se případně mohl zapojit do tréninku," prohlásil Navrátil, který o dvojici pro úvodní den zápasu rozhodne ve čtvrtek.

Duel s Kazachstánem se v Ostravě hraje 4. až 6. března. V nominaci hostů jsou Andrej Golubjov (44.), Michail Kukuškin (62.), Jurij Ščukin (127.) a Jevgenij Koroljov (218.).

pva, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
No nevím, pro spoustu sportovců je jejich sport také jejich práce. Repre v DC je asi pro každého významově něco jiného a dokonce s časem se názor na to vyvíjí, co třebe RS dříve nebo RF stále až na vyjímku, někdy se neshodnou lidi a někdy se prostě ten který tenista chce věnovat sobě. Pro každého to není o penězích. Asi každý chápe, že odměna může být pro každého různě vysoká, protože každý má jinou cenu a také čest těm, co za to nic nechtěj a bijou se až do konce. Na to by pomohlo asi nějaké pravidlo, za ten týden, prům. týdenní výdělek z minulého roku a za každý bod nevím třeba xx% nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
To ze Hernych odmitl si vysvetluji jedine tim ze si precetl stejny rozhovor s Kaderkou jako ja kde rikal ze za nejmenovanou hracku (vsichni vime o koho jde:)) se platilo 750 000 Kč za zápas:))
No tak to Honza zkusil taky akorat mu to nevyslo:))
Kazdopadne at tak ci tak tak je pro me uplnej imbecil jestli to odmitl kuli tomu!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A lituju ze jsem ho tu hajil jako mozneho nahradnidka za Stepce:(
Reagovat
smazaný uživatel
Co si nemyslim- normalne behal vsetko jeho zranenie podla mna nie je na viac ako par dni a nastupi, ale ak nenastupi tak odmietnuty hernych asi bude musiet aj tak hrat:D
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Hernych, ktory odmietol bude musiet asi aj tak hrat- a kauza bude pokracovat lebo CR tym padom prehra v Kazachstane a budu nezhody Navratil-Hernych... snad je Berdych ok lebo Kazachstan urcite nema team na QF v DC... to uz fakt moze daka africka krajina rovno hrat QF v DC
Reagovat
misoSK
Preco Hernych? Ved mate Rosola ktory je na harde vyborny, dobre servuje, nevidim dovod preco volat Hernycha, Minara alebo Pospisila ked sa hra na tvrdom povrchu aj ked Pospisil mi je sympaticky svojim pristupom k tenisu ze ani vo vyssom veku to nezabalil a dalej na sebe pracoval...Osobne dokonca povazujem Rosola za kvalitnejsieho hraca ako je Hajek
Reagovat
smazaný uživatel
Snad by tam nasadil Rosola. Věřím že debla bychom vyhráli a Hájek s Rosolem by holt museli udělat 2 body, i to je možný :D!
Reagovat
smazaný uživatel
Hernych ať de do pr... a hraje Rosol nebo Minar. Pospisil je dobry na antuce, na hardu nevim nevim... Uvidime, co s Berdychem je, myslim ze vzdal jen kvuli nejake unave nebo momentalni slabosti prave kvuli tomu DC
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych se zranil a jeho start v davis cupu je nejistý.
Reagovat
smazaný uživatel
spíš bych řek, že je to hroznej posera!
Reagovat
smazaný uživatel
A to proč?:-D Bál se prohry s Djokovicem, se kterým prohrál pětkrát?
Reagovat
smazaný uživatel
posral a musel se jít přebalit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dostal by Hernych i ty prachy, kdyby ho Navrátil ve čtvrtek nedal do konečný nominace?
Reagovat
smazaný uživatel
Niekto by povedal ze je to k.eten, ktory odmietol hrat za svoju krajinu atd.., este finance vydierat za to ze dostane tu moznost nastupit za svoju krajinu, co uz kazdy je daky ale na druhu stranu asi Hernych citi krivdu voci Navratilovi, resp. CZ teamu, ze s nim nekominukuju a vzdy kaslali na neho, cize mozno to naschval spravil v kazdom pripade dve veci- prva Hernych je asi fakt k.etern ze odmietol hrat za CR a este aj finacne tu vydiera ale druha vec ze Navratil asi nebol fakt voci nemu ferovi a treba tam lepsiu komunikaciu lebo nezhody v teame- je to najhorsie co moze byt do buducnosti co je asi jasne kazdemu
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň Matěji ale tohle mi nedalo:))
Právě v tuto chvíli prohrál pan SMEGHEAD Lopata43 veškeré životní üspory:)))... aspoň tu od něj bude klid:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hernych? Tak snad bude fit Hájek...ale místo Hernycha měl určitě dostat šanci Rosol...
Reagovat
smazaný uživatel
No to je teda něco...spíš bych tam rád viděl Rosola...ale co bych chtěl já není podstatný..snad to kluci zvládnou..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist