Davis Cup: Po Berdychovi se omluvil i Štěpánek

11. 2. 2015, 15:08
Aktuality 169
Bez dvou pilířů svého týmu budou čeští tenisté bojovat příští měsíc o postup do čtvrtfinále Davis Cupu. Duel s Austrálií vynechá kromě Tomáše Berdycha i Radek Štěpánek, který dnes svou absenci oznámil na sociálních sítích.
Radek Štěpánek (© daviscup.com)

"Moc mě to mrzí. Je to soutěž, pro kterou bych padl, ale i když srdce by i tentokrát hrálo, tělo i hlava říkají ne. Kapitánovi jsem se již omluvil. Nechat se nominovat bez jediného odehraného zápasu od září by bylo neodpovědné," napsal Štěpánek na svém facebookovém profilu. "Věřím, že i tak vznikne tým, který Australany zdolá, a já pomohu v boji o postup do semifinále," řekl s tím, že by chtěl přijet do Ostravy fandit.

Šestatřicetiletý Štěpánek hrál naposledy zápas v září v semifinále Davis Cupu s Francií, kde si poranil záda a pak předčasně ukončil sezonu. Nový ročník měl začít na Hopmanově poháru, ale kvůli problémům s lýtkem pravé nohy se odhlásil a přišel také o Australian Open.

Od poloviny ledna trénuje na Floridě a doufal, že Davisův pohár stihne. "Můj zdravotní stav, kondice a hra se bohužel nelepší tak, jak jsem si představoval a doufal, a proto jsem musel udělat těžké rozhodnutí," řekl Štěpánek. "Protože stále nejsem připraven tak, abych mohl s čistým svědomím nastoupit do ostrého zápasu, budu dále makat, léčit se, rehabilitovat a posilovat," doplnil karvinský rodák.

Štěpánek nejdříve oznámil z Ameriky své rozhodnutí do Prostějova Navrátilovi. "Plně to chápu a respektuji," reagoval kapitán. "Je důležité, aby se dostal do herní pohody, a pak pomohl i daviscupovému týmu, pro který toho v minulosti tolik udělal i obětoval. Na mně teď je, abych pokračoval v jednání s hráči, kteří pro nominaci připadají v úvahu."

Bez Berdycha i Štěpánka, hlavních strůjců triumfů v letech 2012 a 2013, se tým bude muset obejít poprvé po pěti letech. Naposledy ani jeden z nich nehrál ve čtvrtfinále v Chile v létě 2010.

Velký výběr Navrátil nemá. Duel s Austrálií bude nejspíše stát na dvojici Lukáš Rosol (29. v pořadí ATP) a Jiří Veselý (45.). Ty by mohl doplnit Adam Pavlásek (236.), který zaskočil za Štěpánka v Hopmanově poháru, kde získal skalp Itala Fabia Fogniniho. V úvahu přichází deblista František Čermák, který letos na turnajích tvoří pár s Veselým. Zkušenosti s Davis Cupem má Jan Hájek, ten ale klesl až na 445. místo světového žebříčku. Podle postavení v žebříčku může kapitán oslovit třicátníky Jana Hernycha (185.) či Jana Mertla (218.).

Sedmý hráč světa Berdych angažoval před letošní sezonou nového kouče a soustředí se na individuální cíle, jeho hlavní touhou je získat první grandslamový titul. Reprezentaci by měl pomoci ve čtvrtfinále, či v případné baráži.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

169
Přidat komentář
smazaný uživatel
OK, takže do singlů máme Lukáše Rosola a Jirku Veselého.
Ale teď to podstatné - budou proti nim Australani v nejsilnější sestavě (Kyrgios - Tomic)? Hlavně ten Nick hrál na Australském Open hodně dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty poznáš ľudí, čo si tenisovým tipovaním zarobili cez 3mil. dolárov??..To je viac ako 50mil ceských korún...Nehovor :)
Reagovat
Roger_Federer
Osobne znam osoby, ktere si tipovanim, prevazne tenisovych zapasu vydelaly miliony dolaru, uz v dobe kdy ty si jeste chodil do skoly..Existuji cele skupiny lidi, ktere se specializuji operacemi na kurzovych burzach..
Reagovat
Fandina
Tenisových zápasů, nebo operacemi na kurzových burzách, to by mě zajímalo.
Reagovat
Roger_Federer
Cemu na tom nerozumis?..
Burza na ktere se obchoduje z kurzy na sportovni zapasy..Napr. Betfair.
Reagovat
Fandina
Proč myslíš, že nerozumím. Chtěla jsem to konkrétněji. Jestli se jedná jen o tenis. To je všechno.
Reagovat
Frick
http://www.wtatennis.com/tournaments/tournamentId/4426/title/jt-banka-prague-open

Tohe mi nepřijde moc dobře marketingově pořešený. Vždyť je to docela velká akce a informace aby člověk hledal s buzolou. Ani ten ofiko web nebyli schopní rozjet. 10 týdnů do startu.
Reagovat
Frick
http://revue.idnes.cz/michaela-ochotska-a-lukas-rosol-zasli-na-padesat-odstinu-sedi-pt1-/lidicky.aspx?c=A150211_223538_lidicky_nh
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu uživeniu tenistu..

Ľudia nebláznite a neporovnávajte kolektívne športy s individuálnymi..To poprvé..Stachovsky je mamonár "nenažraný" z jeho príjmov by vyžila celá druhá 50ka top 100 a to nepreháňam..Pán Stachovsky je povedzme že 60 najlepší tenista sveta a má doteraz zarobil 3milióny...Nech mi pán Stachovsky ukáže človeka, ktorý je 60ty najlepší v individuálnom športe s takým príjmom..Skúsme si tie top disciplíny premietnuť..

Atletika?..Tak taký 60. vo svojej disciplíne netrénuje ani na tartane, ale na školskom dvore...Plávanie?..Opat, 60. sa nedostane zhola nikde..Atd, atd..Tenis je jediný šport, kde sú vyslovené priemerní hráči extrémne dobre platený a to jediny vďaka hraciemu systému..Pán Stachovsky moze byt rád a mal by súchať nohami..
Reagovat
Frick
60. golfista bude mít více....

A pokud jde o atletiku, tak tam je otázka, zda brát atletiku jako celek nebo každou disciplínu zvlášť. Pak by 60. nejlepší atlet mohl kupříkladu druhý nejlepší oštěpař.

No a koletivní sporty, tak tam už je to samozřejmě o něčem úplně jiném. Kolik bude mít 60. nejlepší hokejista, fotbalista, basketbalista - a hlavně dost bude mít i 250. nejlepší hokejista, fotbalista, basketbalista...

Za to 250. tenista už bude mít problém se slušně uživit
Reagovat
lars
A co golf ?
Reagovat
Roger_Federer
Podle tebe je 60 hrac sveta prumerny ?? Podle me nekolik tisic dalsich, by se chtelo dostat na jeho pozice..Prvni 100vka je uz jen mizive procento tech, kteri nakonec uspeli v tomto sportu.
Jenom pro zajimavost, kdyz ti prijde Staghovski tak dobre placeny..za tu drinu 20 letou drinu .
Ja vim o nekolika lidech kteri si sazenim na tenis vydelali to co on za karieru..paradoxni ze?
Reagovat
George_Renel
Čermák Veselý nakonec vyhralli ve třech setr h. 3. set 15:13 v STB.
Reagovat
Frick
a on teď nemá žádnou slečnu? Se divim. On.
Reagovat
FulnekUltras
S tenistkami prý skončil... ;-)
Reagovat
Frick
Nejsou jen tenistky.
Reagovat
EllNino
jsou i tenisti co :DD
Reagovat
Frick
Jsou. Ale proč to sem píšeš?
Reagovat
slacker
Je gay - tak proto
Reagovat
EllNino
to měl bejt pokus o vtip, sory :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ona ta jeho "kletba" se stejně začíná lámat - začalo to Petřiným Wimbledonem, pokračuje návratem Nicole (který zatím nelze označit za neúspěšný, byť možná někdo čekal rychlejší progres) a GS-titulem Martiny (i když jen v mixu), která se navíc možná pokusí o návrat v singlu.
Reagovat
Frick
Za 5 měsíců (z toho dva měsíce nehrála) skok na 359. místo.

Není špatné.
Reagovat
FulnekUltras
zajímavý postřeh... ;-)...tak to jsem na tu Dubaj zvědav... ;-)
Reagovat
Frick
Třeba s hokejem. Kolik je hráčů v NHL (a hraje ho) - tak 700 + KHL + hvězdy ve Švédsku, Finsku, Švýcarsku, Německu a nakonec i u nás.

Pak k tomu přidejte fotbal - Premier league, Bundesliga, Primera, Ligue 1, Serie A (samozřejmě - jiný platy jsou v Bayernu a jiný u nováčka Ligue 1) + hvězdy v Nizozemsku, Portugasku, Rusku, Turecku...

Pak basket, rugby, handegg, baseball a i v tom volejbale nebo házený se něco vydělá.

-----------------------------

To už jsou tisíce sportovců. Kteří navíc nemusí platit trenéry, hotely, letenky, pronájem ploch na trénink apod.

Jiná situace je fakt u těch holek. Skutečně by bylo zajímavé vědět na kolikátém místě se umístí nevíce vydělávajcí česká netenistka. Předloni to asi určitě byla Zuzka H., loni nejspíš Bára, Gánina nebo Evča...
Reagovat
PetaM
Dokážu si představit sestavu: Rosol, Veselý, Pavlásek, Čermák ...

Lukáš ... no, bez komentáře, třeba se na DC hecne :)
Jirka hraje celkem slušně a doma by mohl hrát ještě lépe.
Adam potřebuje zkušenosti a teď je pravá chvíle.
A Franta? S Jirkou vyhráli minulý rok v Moskvě, tak proč ne ...
Reagovat
George_Renel
Čermák s Veselým právě zahájili zápas v Brazílii.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne slusny tym...a vy narikate;)
Jura udela dva body, ve ctyrhre s Rosolem to nejak umlati, posledni zapas o mrkev si da jeste Pavlasek,...
Mozna jeste pouvazovat v Ostrave nad Outdoorem...to by klokany celkem slusne prekvapilo a mozna by se ti kluci mohli radovat uz v sobotu;)...
Dokud se nerekne rozhodujici gejm, set, match...porad pohoda...
Reagovat
FulnekUltras
Každý zápas začíná 0:0...když tak aspoň na nějaké hlubokoretardační červenozemi... ;-)
Reagovat
lars
Ale Navratil Hernycha pred nekolika lety odepsal z reprezentace, ale nevim na jak dlouho?? :))
Reagovat
George_Renel
Já bych řekl, že tenkrát se Hernych odepsal sám....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na te lavicce to Hernych snad zvladne a Navratil taky...;)
Reagovat
lars
Tenkrat to nezvladli ani na lavicce. :))
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
Dobre, tak tam posadi Hajecka, no...;)
Reagovat
VlS
A jako povrch nejlíp led
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych spis navrhoval Ostravsky mix...
Popilek, Koks a Drcena cihla...smixovat to a polozit driv, aby to pekne namrzlo, a melo ten spravny odpich...
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/B9lENwXCcAA2m5C.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
Proste Magic...
Reagovat
smazaný uživatel
Bude samozřejmě záležet na tom, koho vyšle Austrálie, ale prostě když není Tomáš, je to blbý, když není Tomáš, ani Radek, je to totálně v háji. Může překvapit Lukáš, ale u něj člověk nikdy neví, jak se zrovna vyspí.
Reagovat
tommr
no v poslední době je to sázka na jistotu, že se vyspí špatně ... :)
Reagovat
Chrenda
Fakt je zvláštní, že teď máme super komando mladých nadějných tenistek, je až neuvěřitelné kolik jich je v první třístovce žebříku (v první stovce jich je 9, ve druhé stovce 4, ve třetí stovce 4 a skoro všechny jsou to mladé holky) no a chlapi (v první stovce 4 z toho 3 veteráni, ve druhé 1 veterán, ve třetí 4 a z toho 3 veteráni). Neuvěřitelný nepoměr že? To chtějí být všichni kluci hokejisté a fotbalisté nebo co? Nějak mi to hlava nebere.
Reagovat
Jan
Tak nahnat holky na hokej, ať vyženou kluky do tenisu :)
Reagovat
FulnekUltras
Je fakt, že holky u nás mají oproti klukům k tenisu mnohem blíž - zvlášť když kolektivní sporty obecně už zdaleka tolik netáhnou.
Reagovat
lars
A kolik znas profes. ceskych fotbalistek a hokejistek, co dobre vydelavaji sportem?
Reagovat
Chrenda
To neznám žádné, ale kluci si přeci tenisem můžou vydělat taky slušné peníze, když se dostanou do první stovky. Určitě víc než hokejem nebo fotbalem v české lize, pokud se nedostanou do NHL nebo do evropských fotbalových lig, což se podaří max. desítkám jedinců, takže myslím, že co se týče finančního ohodnocení není na tom tenis na špičkové úrovni vůbec špatně, nehledě na to, že sláva je osobní a větší než v kolektivním sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže vtip je právě v tom, že tím hokejem nebo fotbalem se uživíš I v první (a dokonce i druhé) lize, zatímco tenisem na národní úrovni nevyděláš ani na slanou vodu. Aby ses uživil tenisem, musíš se dostat alespoň do stovky nejlepších hráčů na světě. Samozřejmě, ti úplně nejlepší vydělávají nechutný prachy, ale ti se dají spočítat na prstech jedný ruky. ;-)
Reagovat
lars
na uziveni staci do asi 250. zebricku
Reagovat
VlS
Asi tak před 2 rokama o tom psal Kukal a psal, že na slušný uživení je tak první padesátka a na uživení stovka, dál že to už nevydělá na náklady, jistě , pokud má někdo dobrej sponzoring a zázemí zadara, tak asi na výsledcích moc nezáleží.
Reagovat
lars
ta 50. platila v min. stoleti
prumer asi do 250. po dobu asi 15 let hrani
Reagovat
VlS
A proč Stachovskij loni plakal jak želva, že se nemůže uživit? ( a to žije v Bratislavě)
Reagovat
lars
to nevim. Mozna nejaky stary dluhy.
Ale Hajek, Hernych se asi uzivili
Reagovat
Davor1
To je hlúposť, Sergej s tým nemôže mať problém, má už pár titulov z ATP úrovne, 4 krát do roka hrá minimálne prvé kolo na GS, za čo sú parádne peniaze, plus každý rok urobí niekoľko SF či QF na 250, 500 turnajoch...Oficiálne už na Prize money zarobil cez 3 milióny USD, plus nejaké sponzorské...Na vyžitie má určite viac ako dosť...Ak má nejaké nadštandardné náklady, tak to je už jeho problém...
Reagovat
Frick
Třeba ho baví automaty.
Reagovat
Roger_Federer
Byl bych opatrny..cemu rikas nadstandart..?Letenky, jidlo, bydleni,..trener,bydleni trenera a mnoho dalsich nakladu spojenych z vykonem povolani.
A ty 3 miliony musel taky hodne zdanit.
Reagovat
Davor1
Nemyslím náklady spojené s tenisom.
Je mnoho hráčov, ktorí nezarobili na prize money toľko, čo Stakhovsky (v podobnom veku), a nemajú žiadne finančné problémy, práve naopak. Myslím, že prevažná väčšina hráčov, ktorí sa dlhé roky pohybujú na miestach v rozmedzí 4. a 10. desiatky a sú aspoň základne finančne gramotní, nemôžu mať problém slušne vyžiť. Sám Sergej tvrdí, že dane zhltnú v priemere 30% z PM a náklady na cestovanie po turnajoch a trénera sú ročne okolo 130 000 (USD alebo EUR) u priemerných tenistov. Sergej sa v prvej stovke pohybuje približne od roku 2008, čiže asi 7 rokov. Predtým mal oveľa menšie príjmy, ale aj náklady. Za ten čas zarobil prevažnú väčšinu PM. To znamená, že ročne zarobí priemerne asi 400 000 USD, z čoho mu po zdanení ostane asi 280 000 a po odpočítaní nákladov na trénera a turnaje by mal byť v pluse približne 130-150 000 USD. Nemyslím si, že z toho je nejaký problém vyžiť, alebo našetriť si aspoň nejaký základný kapitál na život po skončení kariéry.
Samozrejme, každý prípad je individuálny a nechcem Sergeja obviňovať z nejakého klamstva alebo vyplakávania, ale podľa mňa nemôže mať tenista jeho úrovne problém. Jeho problém je skôr ten, že v porovnaní so špičkou sa naozaj musí cítiť ako chudobný príbuzný a zrejme by chcel väčšiu "rovnosť" v rozdelení PM medzi špičku a zvyšok top 100- 150.
Reagovat
Roger_Federer
On Sergei hodne nahlas becel aby se na granslenech svedly PM pro hrace v prvnich kolech..
Ale musis si uvedomit jeste jednu vec.Jde jim o to ze hraci stredu 30-100 jako Sergej se nedokazi proste zabezpecit na zbytek zivota, jiste vydelaji penize, ale ne tolik aby meli vystarano..Kariera trva 8-12 let maximalne..
Reagovat
Davor1
To je veľmi relatívne, hráč jeho úrovne určite môže ročne po odpočítaní nákladov odložiť nejakých 50- 100 000, čo mu spolu s úrokmi za tých 10-12 rokov vrcholovej kariéry môže vytvoriť celkom slušný základ do ďalšieho života. A tenista z nejakej šiestej- siedmej desiatky rebríčka snáď nemôže čakať, že po skončení kariéry si bude do konca života užívať niekde na pláži bez nejakého ďalšieho príjmu, je X ďalších športov, kde najlepšia desiatka zarobí ročne ešte menej, ako nejaký tenisový priemerák z konca prvej stovky. Taký Kamil Stoch v skokoch na lyžiach zarobil minulý rok v sezóne, kedy vyhral 2 individuálne olympíjske zlaté medaily, svetový pohár a 6 pretekov svetového pohára a bol suverénnou jednotkou v tej sezóne 147 500 frankov ! A to je podľa môjho názoru vo svetovom meradle oveľa väčšou športovou hviezdou ako nejaký Stakhovsky. A podobných športov sú desiatky...
Reagovat
VlS
Nevím jak to počítáš, ale evidentně špatně. Odečti průměrných 35% na daň a rázem jsi na 2 mil. Je to za 12 let, takže ročně 166 tisíc, z toho má běžně 10 - 20% agent, pak všechny další náklady , cestování, trenér, sparingpartner, fyzio, ..... tak to bych tedy rád viděl, jak 50 - 100 tisíc může šetřit.
Reagovat
Roger_Federer
Neni to sice aktualni, ale praxe se moc nezmenila.

sport.idnes.cz/tenis-nekonecna-spirala-s-miliony-dolaru-fpk-/tenis.aspx?c=A080110_225850_tenis_rou
Reagovat
lars
Startovne by meli zakazat na vsech turnajich, aby hraci museli ty body do zebricku nekde ziskat :))
Reagovat
VlS
Rogere, ale to se prakticky netýká hráčů za dvacítkou, čili stej žádný startovný neuvidí a o tom je řeč, první dvacítka je jinde, ta určitě existenční starosti nemá.
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt ano, proto jsem to sem hodil.
Reagovat
slacker
nevite kolik bere PM biatlonista za 20. misto ve svetovem poharu?
Reagovat
Davor1
Dvadsiaty asi neberie nič. Víťaz berie 12 000 eur, desiaty 700 eur.

http://www.biathlon.com.pl/_files/public/img/userfiles/all/Nagrody%20Pieni%C4%99%C5%BCne%2013-14.pdf

V skokoch napríklad berie víťaz 1 0000 frankov za preteky. To sú totálne smiešne sumy v porovnaní s tenisom.
Reagovat
VlS
No, ono je to 3,5, ale za 12 let. Po zdanění tedy možná 2, takže tak kolem 160 tis/rok. Kolik jsou náklady na trenéra, halu nebo kurty na trénink, fyzioterapeut, bydlení , letenky, hotely ......, no, na přežití snad jo, ale moc z toho nenaškudlíš. Jemu těžko někdo bude platit startovné a podobně, jak to má se sponzoringem nevím, ale ta Bratislava taky něco indikuje. Je to do Vídně na letiště kousek a asi levnější než Vídeň. Těch 250 se mi hodně nezdá.
Reagovat
Chrenda
Ano v tom máš pravdu. Kluci mají víc možností v kolektivních sportech než holky, to je fakt. Ale snad to není jenom o penězích, vždyť tenis je mnohem lepší hra než třeba fotbal. Ale asi jak pro koho, že? No nic, asi si budeme muset počkat na nějaké další šikovné juniory nějakých pár let. Škoda, mohla by nastat totální dominance českého tenisu světu, to by byla paráda. Ale to by člověk asi chtěl moc najednou.
Reagovat
FulnekUltras
Ženská dominance je docela příjemná... ;-)
Reagovat
Jan
Jako na letošním AO :)
Reagovat
FulnekUltras
Nebo na loňském FKK... ;-)
Reagovat
Jan
Co je FKK ?
Reagovat
Frick
Nuda v DDR
Reagovat
FulnekUltras
klidně i v Č(SS)R...
Reagovat
Frick
ale původ je v němčině
Reagovat
FulnekUltras
to jo, ale když už jsme tak nějak kosmopolitní... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne jsi to napsal. Prosadit se v tenise je nepomerne slozitejsi nez ve fotbale ci hokeji. Rozhoduji taky finance. Prumerny Cech nema na to aby utahl cenove treninky maleho tenisty. Syn hraje mladsi zaky , 3 krat tydne trenuje individualne plus kondicka. Mesicne me to s vyplety a startovnym v zime vyjde neco kolem 8 tis. Vim, ze ti nejlepsi trenuji denne 2 hodiny. To je psk jina suma
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně řečeno, nářky na to, jak je to drahé a jak si to rodiče nemůžou dovolit, ty já tak úplně neberu. Když se podíváš, z jakých poměrů naši nejlepší hráči a hráčky vyšli, tak to žádné milionářské rodiny teda rozhodně nejsou, spíš naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
No jenze. kvitovout trenoval otec, stepanka taky. Berdycovi rodice mely dobry prijem... Zbytek nevim. V Praze se po slevach dostanes v zime na 600 kc za hod u individualky. Detem nikdo sponzoring neda, protoze do nejakych 16. a mozna i vice nevys co z nej bude
Reagovat
smazaný uživatel
A přesně o tom to je - kdyby pan Kvita jenom skuhral, že na to nemá, tak Česko přišlo o vynikající hráčku. Jenže on se místo toho sebral a naučil ji to sám.

Tím chci říct, že spíš než o financích je to také o pohodlnosti rodičů, že je snazší dítě strčit někam do oddílu a když na oddíl nejsou finance, tak má holt dítě smůlu.

Není v tom nic osobního, spíš jsem se jenom tak zamyslel.
Reagovat
Jan
Pokud rodiče tenis neumí, aby to své děti naučili a nemají peníze a dítě by chtělo hrát tenis nebo oni by chtěli ať hraje, tak mají smůlu. A možné talenty jsou pryč.
Reagovat
smazaný uživatel
Pan Kvita to taky neuměl. Ale místo výmluv si to nastudoval. Alespoň základy. A není to jenom o Petře, vždyť se podívej, kolik holek dodnes trénují tátové. A myslíš, že ten tenis trénovali už předtím, než se jim narodily dcery?
Reagovat
Jan
Podobné to je i v hokeji. Ani to není levný sport.
Reagovat
VlS
Žádnej sport není levnej, vem si lyže, vem si plavání, vem si co chceš. Souhlasím s iqe, jde o to, nakolik jsou rodičně ochotní se osobně angažovat.
Reagovat
Roger_Federer
neni to uplne pravda..Je to cele trosku slozitejsi..
Takovy borec treba ktery neni na zebricku, hraval kdysi hodne dobre v juniorech, nebo teniste kteri maji uz po kariere si zajede 2xza rok "pinknout" ligu nekam do Nemecka, Rakouska a za vikend si doveze nekdy az 100-150t..
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale to se bavíme o lidech, kteří alespoň část kariéry byli nahoře. Ne o lidech, kteří to nikdy dál než na národní úroveň nedotáhli.
Reagovat
Chrenda
Docela se těším na příštích pár let, kdy by mohla nastat situace, že budeme mít v první stovce žebře 15 až 20 tenistek, to by byl fakt masakr. Ze čtvrté a páté stovky se derou další. Mohla by to být solidní dominance jako dominovali Američani v 70 letech.
Reagovat
Frick
Zase ty růžový brýle dolu. V tý TOP 100 (kolem ní) nejsou taky mladice

Koukalová 1982
Cetkovská 1985
Hradecká 1985
Strýcová 1986
Šafářová 1987
--------------
Kvitová 1990 - vlastně tak trochu osamocena ve středním věku
-------------
Plíšková Ka. 1992
Plíšková Kr. 1992
Allertová 1993
Smitková 1994
Krejčíková 1995
Siniaková 1996
Reagovat
FulnekUltras
Ale máme ty ročníky pěkně rozložené... ;-)
Reagovat
Frick
Jen kolem tý Petry je pusto.

Možná jeden ročník 1989 se ale ještě najde. A to doslova.
Reagovat
FulnekUltras
Když dotyčnou neopustí elán a vydrží zdraví...
Reagovat
Frick
snad to Vaňková dá :o)
Reagovat
lars
jsem zvedavy, jest-li Navratil bude o nem uvazovat, kdyz ho pred nekolika lety asi odepsal:))
Reagovat
EllNino
spíš Herňa se tehdy vyjádřil k penězům za DC, ale myslím, že zrovna on je třeba v lepší formě než Rosi, kor v hale, bral bych ho jako dvojky za Jirku :)
Reagovat
lars
Ja jsem cetl , ze ho odepsal z reprezentace, ale nevim na jak dlouho :))
Mozna Rosolj este chytne solidni formu do 1. kola DC.
Reagovat
tommr
Navrátil bude nejspíš muset svůj postoj přehodnotit. Doba se změnila a momentálně už nemá z čeho vybírat ... :(
Reagovat
FulnekUltras
baráž nás pravděpodobně nemine. Štěpec už má prostě roky, z mladých se dá do budoucna zatím počítat jedině s jeho Petřiným předchůdcem, zbytek víceméně bída a utrpení...
Reagovat
misa
Navštívil jsi už výstavu Petřiných trofejí?
Reagovat
FulnekUltras
Chystám se pořádně nafotit... ;-)
Reagovat
misa
Dnes jsem splnil svou fanouškovskou povinnost. Je úžasné vidět na jednom místě 2 wimbledonské talíře, 3 Fed Cupy, vázu z TM, diamantový míček z Hopman Cupu a 2 koruny pro českého sportovce roku :-)
Reagovat
FulnekUltras
Korunovační klenoty v originále jsem viděl naposledy v osmasedmdesátým... ;-)
Reagovat
Chrenda
je myslím si už pro další tenisovou kariéru mimo. S takto dlouhé pauzy se bude ve svých letech vzpamatovávat opravdu velmi těžce i když je to neuvěřitelný nezmar. Bylo by dobré, kdyby se pořádně pochlapili Jirka Veselý s Adamem Pavláskem. Na Rosola bych nevsadil ani pětník, ten je naprosto nespolehlivý a jelikož neobhájí spoustu letošních bodů. Myslím, že bude závratně padat z dosažených pozic. Na druhou stranu je dobře, že se v DC otrkají nové tváře, je už třeba připravovat obnovení týmu. A Australany bych tedy vůbec nepodceňoval, Tomic hraje čím dál líp, Kyrgios taky i veterán Hewitt je schopen ještě udělat dobrý výsledek. Rosol je z nich sice nejvýše na žebříčku, ale myslím, že je z nich nejslabší. Rád bych se pletl, ale...
Reagovat
vendulkabendulka
Nejake debly si jeste zahraje, uvidis. Ale kariera uz se mu pomalu chyli ke konci, to je jiste.
Reagovat
smazaný uživatel
Problem je, ze chce hrat hlavne singly, ale telo uz na to nema. Kdyby se zameril jen na debla, jeste par roku mohl odkroutit
Reagovat
FulnekUltras
Možná mu to ještě nějak přirozeně vyplyne... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Bude Federer hrát 1. kolo DC?
Reagovat
Denis92
Zatial sa nerozhodol. Inac tento rok je ten kalendar DC pozmeneny nie? Minule roky sa hravalo hned po AO..
Reagovat
tommr
jj letos je první kolo DC v krajně nevhodným termínu těsně před IW ... :(
Reagovat
EllNino
ale tak IW se hraje až od středy, nasazení hrají až od druhého kola, které se většinou hraje až od pátku, to je poměrně dost času ...:)
Reagovat
Kozoroh
No nemyslím si, že odehrát DC zápasy pouhý týden po GS je dobré naplánování. Elitní hráči často chybí, neboť jsou unavení.
Reagovat
tommr
ale ta únava se obvykle týká jen tý absolutní špičky, která hraje závěrečný kola. A nikdo nemůže vymlouvat, že nemůže DC hrát, protože se potřebuje soustředit na přípravu na GS ...
Reagovat
jackiec
zvykejme si, za chvíli to tak bude pořád, jak naši třicátníci skončí!nevadí díky hoši za 2 mísy, finále a 2 semi!!!
Reagovat
pingwin
Vyhaslý "nadalobijec" a odborníky nazývaná "budoucí hvězda" českého tenisu.... to bude win pro klokany
Reagovat
Jan
Do debla by snad byl Štěpánek přínosem i bez odehraných zápasů. Přijde mi, že to není ten pravý důvod, co uvádí. 2. světová skupina nás volá. A ani tam se to nemusí zastavit. vidím to podobně jako současný slovenský FC tým.
Reagovat
Fandina
Faktem ale je, že právě ve na podzim Francii při deblu ho chytli záda a kdyby ne, třeba by se bývala situace v semifinále vyvíjela jinak. Zřejmě se vůbec necítí zdravotně a to je i ten hlavní důvod. A pamatuji si, že v roce 2013, když se hrálo v Kazachstánu, tak sice nastoupil v deblu s Hájkem, ale debl prohráli.
Reagovat
Fandina
na pozdzim ve Francii .... chytly ho záda ... opravy, hrubky ... úsměv
Reagovat
Fandina
A ještě dodatek, v roce 2013 tenkrát také nastoupil jen v deblu a bylo to po operaci, když několik měsíců nehrál.
Reagovat
Jan
Máš pravdu. Nakonec má už věk na to, aby skončil. Jeho tělo asi už není stavěné na pořádný zápřah v zápase a je pravděpodobné, že by se mu zase stalo to co ve Francii. Bez Štěpánka a Berdycha budou naši kluci jak bezbranná holátka.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky receno "bezbrana holatka".....Vesely na to nema gebuli a na svou vysku hraje extremne opatrne. Rosol kdyby hral tak, jak velkohube mluvi, tak by byl no. 1. Jinak ted resi spise malyho nez mysli na tenis, coz je pochopitelne
Reagovat
George_Renel
To srovnání kulhá na obě nohy. Naprosto spekulativní úvaha.
Reagovat
Jan
Budoucnost ukáže. Bez Berdycha a Štěpánka nemají v 1. světové skupině co dělat. A vzhledem k umění Rosola a Veselého ani baráž o 2. světovou skupinu nemusí být konečná.
Reagovat
George_Renel
Proč, když už reaguješ, uhýbáš? Já jsem přece reagoval na tvůj hloupoučký koment o přirovnání Radka k SK FC týmu.
Co bude v budoucnu je jiná kapitola a zcela mimo téma. Ale ty rád demagoguješ.
Reagovat
Jan
Tak to jsi špatně pochopil. K slovenskému FC týmu jsem přirovnával náš DC tým bez Radka a Toma. Nechápu, jak jsi to četl.
Reagovat
George_Renel
V tom případě se musíš naučit lépe, myšleno jednoznačněji, psát. Jasně tam podsouváš Radkovi bůhvíjaké pohnutky a pak tým a situaci přirovnáváš k SK FC, což jasně evokuje neúčast Cibulkové a důsledky z toho plynoucí výsledkové i vztahové.
Řeknu to napřímo, snažíš se zase hledat v Radkově neúčasti nějakou senzaci. Proč?
Reagovat
Jan
Žádnou senzaci. Jen mi to přijde jako nepravý důvod. Nic víc.
Reagovat
George_Renel
Jaký nepravý důvod? Je po vleklém zranění, žádné turnaje nehraje, tak o co jde? Řekl to přece jasně.
Tobě stejně nejvíce vadí jeho bydliště.
A jinak, opět uhýbáš, místo toho, abys mi dal za pravdu, že jsi napsal to, na co jsem reagoval. Tudíž tuto diskusi končím.
Reagovat
Jan
Radka bych k Cibulkové nepřirovnával, protože je na konci kariéry, má nárok na konec, tak o nic nejde. Cibulková se zachovala hanebně, protože je na vrcholu kariéry a mohla slovenskému FC týmu hodně pomoct. Z Radkova vyjádření mám pocit, že se mu spíš nechce hrát, protože předtím celou dobu nadšeně vykřikoval, jak je žhavý reprezentovat (už po zranění ve Francii) a najednou ne. Ale neberu to tragicky, protože má nárok na to aby už skončil. Třeba si uvědomil marné vyhlídky bez Toma a nechce se mu hrát. Ale nijak ho z toho neviním, má už nárok na odpočinek.
Reagovat
Roger_Federer
Kolik mas let? Dokazes pochopit, ze po pul roce bez zapasu v jeho veku, tam bude uplne mimo a maximalne si na nem mladicci budou cvicit ego?..Sam to asi citi..tak se rozhodl.
Reagovat
Jan
Třeba jo. Ale ve Francii se vyjadřoval, jak zase chce reprezentovat a najednou ne. A to musel vědět, že bude mimo. Do DC s Kazachstánem jel taky po operaci i když mu to tam nešlo. Mně je to jedno. Po přečtení článku jsem měl pocit, že to není ten pravý důvod co uvedl, proč nechce hrát. Vy to vidíte jinak, tak to vidíte jinak. Nedělejte z toho alfu a omegu světa, po které přestane vesmír existovat.
Reagovat
misa
Ve Francii měl jiný problém než má teď.
Reagovat
Roger_Federer
Ty si mi taky nepravy.
Reagovat
Jan
Užij si to.
Reagovat
Fandina
Kdyby si to Berďa rozmyslel, bylo by to super. I tak držím klukům palce. Uvidíme, jaká bude nominace Austrálie. Za dobré konstalace by se vyhrát dalo.
Reagovat
Chandler
Ještě než vyberu celý stavebko... nemá někdo přehled, jak se chce letos Tomičovi s Gyrosem reprezentovat? Ten kurz by mohl být celkem zajímavý. Co se týče žebříčku, tak ty naši klauni jsou na tom docela dobře, takže na Austrálii nemůžou hned vypsat 1,1. :P
Reagovat
Davor1
Tomič neviem, ale Kyrgios reprezentovať chce, má však nejaké zdravotné problémy s chrbtom, kvôli tomu sa odhlásil z halových turnajov v Európe a snaží sa dať dokopy na DC, tvrdí, že je to jeho priorita.
Reagovat
SwissMaestro
Na druhou stranu..... Hewitt sice nemá oslnivou formu, ale je to jeho poslední DC.....abychom se ještě nedivili
Reagovat
s7RanG
Stavebko nestihneš vybrat.
Reagovat
Chandler
JOKE, ale tento duel budu mít hodně v merku. Myslím, že úspěšná Davis Cupová éra skončí právě s Austrálií, tak proč z toho něco nevystřískat.
Reagovat
Frick
vokaž jaký si zvíře a vyjednej Vaškovi českej pas. Když už to tak dobře umíš s rezidenčníma kartama Monaka.
Reagovat
Roger_Federer
Ja mam info, ze nastoupi Novak a 4hra Levinsky& Dlouhy
Reagovat
VlS
A Martin Damm bude v záloze
Reagovat
SubOptikT
A Bohdan Ulihrach s Michalem Tabarou
Reagovat
VlS
Konec konců Honza Kodeš už je po transplantaci :-D a Pála starší ....
Hele uvidíme, Kyrgios je nějak zraněnej a možná se ještě s Tomášem Navrátil domluví, když to jde do průšvihu, ale s Radkem se asi moc vážně počítat do budoucnosti nedá, asi je na čase přijmout realitu, že to v nejbližších letech vypadá na jiný svačinky, než na salát.
Reagovat
Fandina
Ty čtyři potřební se zřejmě najdou, případně třeba by mohl ještě i Navrátil ... úsměv
Reagovat
Davor1
Vyzerá to na veľmi vyrovnaný zápas, ale ja favorizujem určite Austrálčanov, pokiaľ teda nastúpia v najsilnejšom zložení.
Veselý na jednotku podľa mňa ešte nemá hlavu, pod tlakom bude mať zrejme problém, navyše bude prechádzať z antuky na hard. Rosol má nulovú formu už dosť dlhý čas, aj keď DC je špecifická súťaž, navyše pred domácim publikom, ale nemyslím si, že bude schopný urobiť 2 body, aj jeden bude zázrak.

Austrálčania ak neurobia chybu v nominácii, tak to podľa mňa zvládnu. Tomič sa dostal do dobrej formy, v hale bude silný a sebavedomia na jednotku má určite dosť. Minimálne s Rosolom by vyhrať určite mal, myslím, že favoritom bude aj s Veselým.
Ako dvojku by som nominoval Grotha, ak sa dovtedy nestihne uzdraviť Kyrgios. Určite je v súčasnosti nebezpečnejší ako Hewitt, predovšetkým v hale na tak rýchlom povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mno jestli cesi nebudou blby, tak rozhodne s touhle sestavou pozvat Australii na antuku. Tam by teoreticka sance byla proti vsem...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, souhlas.
Reagovat
Davor1
Jednoznačne, antuka by bola logická voľba, tam by šance stúpli o veľa percent. Takže povrch ešte nie je rozhodnutý? Ja som myslel, že sa bude hrať na harde...
Reagovat
smazaný uživatel
asi máš pravdu..
http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100022374
Reagovat
Davor1
Novacrylic Ultracushion
Myslím, že na tomto povrchu ste doma ešte neprehrali ani jeden zápas, či už v DC alebo FC, ale dávať to v tomto zložení proti Austrálii je podľa mňa veľká hlúposť. Antuka by bola jednoznačne lepšia voľba. Podobne to urobili teraz Holanďanky proti nám v FC a vďaka tomu postúpili...
Reagovat
Fandina
V Ostravě prohráli kluci v DC v roce 2011 s Kazachstánem. Bylo to na hardu, nevím jakém.
Reagovat
Davor1
Bolo to na harde ale inom povrchu, to je ale prakticky jedno...
Reagovat
Fandina
jasně ... úsměv
Reagovat
pingwin
jsem zvědav kolik vypíšou na postup Austrálie ..
Reagovat
babolat.cz
já bych zkusil Mlynáře s Hájkem...
Reagovat
babolat.cz
sorry Mináře
Reagovat
George_Renel
Leda tak na údržbu kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo at oslovi Mertla to by byla jizda :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy se omluvil Tomas a kvuli cemu? Mno pokud bude hrat Hewitt i Tomic, tak asi moc sanci nemame...
Reagovat
Davor1
Hewitta by som sa nebál, toho môže kľudne poraziť Rosol aj Veselý. Mimo trávy je už vážne slabý.
Tomič bude ťažká prekážka, ten by mal byť jasná jednotka (pokiaľ bude chýbať Kyrgios) a ako dvojku by som na mieste austrálčanov nasadil Grotha, na rýchly hard v hale je to v súčasnosti asi najlepšia možnosť, má životnú formu, podmienky mu budú maximálne vyhovovať.
Reagovat
Roger_Federer
No tak to ja si jsem jisty ze Hewitt se svoji hrou bude tezky orech..a jeste by to mohly dat na travu.:)
Reagovat
SwissMaestro
Hewitt ještě snad uhraje něco na trávě, ale jinak je slabý jako čaj
Reagovat
smazaný uživatel
Tak slaby ja caj bych uplne nerekl;) Ale pravdou je, ze je to hrac uz spis tak na dva sety...jak to uz jde do tretiho, opravdu uz ztraci drajv...;/
Reagovat
SwissMaestro
A je to v prd....
Reagovat
Cico93
ale Ochotský to potiahne...
Reagovat
babolat.cz
to je t apravá osobnost! a debla dá s andrém (nikoli agassim)
Reagovat
VlS
Baráž je taky soutěž
Reagovat
babolat.cz
pro Rosola a spol. adekvátní
Reagovat
SwissMaestro
Už jen Veselý nás může zachránit,. To je prostě aspoň tenista. Rosol...škoda slov....
Reagovat
SwissMaestro
Mít z posledních 18 zápasů jen 2 výhry...to už umí pak jen Young :D
Reagovat
smazaný uživatel
to sem ani nevěděl, že má takovou šílenou bilanci :-o Drsný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist