Davis Cup: Srbové budou hrát o udržení s "béčkem", Djokovič se omluvil

8. 9. 2014, 13:32
Aktuality 30
Novak Djokovič bude chybět srbským tenistům v boji o udržení ve Světové skupině Davis Cupu. Nejlepší hráč světa se po US Open, na kterém prohrál v semifinále s Keiem Nišikorim, omluvil z cesty do Indie zejména kvůli únavě. Oznámil to kapitán srbského výběru Bogdan Obradovič.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© daviscup.com)

"Djokovič s námi do Indie nepocestuje, hlavně kvůli únavě," uvedl Obradovič na stránkách Srbské tenisové federace. "Měl náročnou sezonu a potřebuje si odpočinout, a cestování do Indie napříč několika časovými zónami, aby ho pak v Bangalore čekaly zápasy ve vedru a vlhku, by bylo mimořádně vyčerpávající. Novak nám bude fandit ve svém srdci," dodal.

Srbové budou v Bengalúru hájit příslušnost k daviscupové elitě nejen bez Djokoviče, ale i bez dalších opor nedávné minulosti Janka Tipsareviče a Viktora Troického. Jedničkou týmu bude Dušan Lajovič, aktuálně 61. hráč žebříčku.

Srbští vítězové Davis Cupu z roku 2010 po loňské finálové účasti, která pro ně skončila domácí porážkou od českých tenistů, nezvládli úvodní letošní duel proti Švýcarsku. V Indii budou odvracet pád do první skupiny, kterou naposledy hráli v roce 2007.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že nebude hrát
Reagovat
smazaný uživatel
To mě hoch zklamal. I ten Nadal, který se jinak o DC nijak nezajímá, v podobné situaci přispěchal na pomoc. Djokoviče evidentně baví jen ta finále. Hlavně že minulý rok hlásal, jaká je to pro něj čest hrát v srbském týmu.
Reagovat
jacksax
tak snad uhraje Yuki 2 body a zvládnou čtyřhru...ať má příští rok Djokovič klidnější sezónu (;-))
Reagovat
lars
Tady se ukazuje spatny charakter Jokerovice.
Reagovat
gigin
Ano, tady se hned pozná, že je to had bezpáteřní.
Reagovat
Roger_Federer
No udelat to zase Federer hned je tady masakr.
Reagovat
Denis92
Asi tak. Ja to Novakovo rozhodnutie nijak neodsudzujem, ma nato plne pravo. CHce si oddychnut a venovat sa manzelke. ALe spravit to Roger..tak je tu peklo.
Reagovat
a.magerova
Jj a přesně vím, kdo by byl mezi prvními..... že gigine :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď Roger nechal Stana xkrát na holičkách..
Reagovat
Denis92
Roger Stana? Ved az doteraz bol Stan "priemerny" hrac ktory by Rogerovi k uspechu nepomohol.
Nechce sa mi hladat tu statistiku, ale viem ze vo veku ako je Novak a Rafa mal Roger najviac odohranych zapasov v DC z tejto trojice.
Reagovat
Roger_Federer
Forhend to dobre zna ;), uz se to tady davalo xkrat..zas len trapci.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka priemerný hráč?...A na to si ako prišiel?..Dlhodobo hráč TOP 20 v minulosti..Keď dokázali vyhrať DC Srbi s Tipsarevičom, či Češi so Štepánkom, pre Švajčiarov by to mala byť s Wawrinkom celkom hračka..
Reagovat
Denis92
Ako priklad uvediem zapas z roku 2007 ci 2008 ? Cesko - Svajciarska v Prahe. Roger vyhral oba singly a napriek tomu prehrali Svajciari 3-2..takze co viac on mohol spravit? Nic..
Reagovat
Denis92
A ono je to este velmi individualne. Taky Stepanek sa v DC dokaze nabudit k neuveritelnym vykonom a vyhrat zapasy ake by na inom turnaji zrejme nevyhral.
Dalsi priklad a ten urcite poznas by som uviedol Hrbateho. To bol v DC hrac svetovej extratriedy a dokazal porazit kazdeho. Skoda, ze nam to vtedy proti Argentine tesne uslo..
WWawrinka mi v DC nepride nejaky dominantny, na koho je spolah na body. Teraz hra svoj najlepsi tenis a som zvedavy ci pomoze Svajciarom k zisku trofeje. Talianov by mali zdolat, ale proti Cesku ci Francuzsku som o tom vobec neni presvedceny.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, Wawrinka nie je hráč, od ktorého by sa automaticky dali očakávať dva body. No v najlepších rokoch Rogera sa tie dva body dali očakávať od Rogera, preto škoda, že sa účastnil iba v baráži. Napriek príkladu z Čiech si myslím, že Wawrinka by v štyroch DC zápasoch aspoň v troch ten jeden bod získal.
Reagovat
Denis92
Neviem..mozno ano, mozno nie. Teraz uz to z mojej strany neni vobec o zastavani sa Rogera, ale Stan bol vzdy trocha labil a nezvladal velke zapasy. Navyse tie v DC a na 3vit. sety su este tazsie a narocnejsie na psychiku a moj nazor je ze by to Svajciari nevyhrali.
Teraz je to iny Stan - najma psychicky vyzrel a ak chcu Svajciari vyhrat tak tento rok maju skutocne sancu a velmi realnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt Trollhand, Fedex mel v soucasnem veku Rafaela mnohem vic zapasu nez Bejcek, ale u neho plati jen domnenky, na fakta nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Môžeš mi prosím ťa vysvetliť, ako s tým, že nechal Federer často Wawrinku na holíčkách súvisí Nadal?..To si ho spomenul len tak z princípu, mindráku alebo prečo vlastne?

Ten tvoj príklad štatistiky by sa mal vyučovať ako najväčší učebnicový prípad všetkých tendenčne vytvorených štatistík. Tu vôbec nejde o to, kto má väčší počet reprezentačných štartov v určitých rokoch. To je veľmi povrchové vnímanie.

Ide o to, že Federer mal príkladný vzťah k svojej vlasti len do doby, čo sa dostal na vrchol singlového rebríčku..Práve v rokoch, kedy ešte moc neznamenal nazbieral tie štarty, ktorými tak vehemntne argumentuješ, ty pán domnenka..Skús si porovnať štarty v rokoch 98-03 a 03-08...

Ak chceš do toho silou mocou ťahať Nadala, tak ten sa účastní celkom konštantne od mladého veku. Na jednom poli bojoval o Grandslamy a na druhom o DC..Roger v tomto smere celkom kalkuloval, čo podľa mňa potvrdil aj tohtoročnou účasťou v ročníku bez účasti Nadala s Djokovicom..
Reagovat
a.magerova
Ono je totiž jednoduché reprezentovat v týmu, kde maj kolem 10 tenistů v první padesátce.... samozřejmě Nadal za to nemůže, ale je třeba k tomu přihlédnout:
2004 - únor, září, prosinec
2005 - září
2006 - září
2007 - nic
2008 - duben, září
2009 - duben prosinec
2010 - nic
2011 - březen, září, prosinec
2012 - nic
2013 - září
2014 - nic

DC se hraje 4 víkendy v roce, většinou: únor - duben - září - prosinec.... pozornému čtenáři jistě neušlo, že ani jeden uváděný rok Rafa nehrál 4x.... jak říkám, není to nic proti Rafovi, ale je to proti haterům Rogera....

Není frajeřina vyhrát DC s tolika dobrými tenisty.... je velká frajeřina vyhrát DC ve dvou lidech, což je případ Toma a Radka, ale i jim sem tam někdo z dalších našich tenistů vypomůže ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A čo má vlastne tá tvoja štatistika povedať?..Nepripíše si štyri štarty náhodou len finalista súťaže?..Lebo Španieli nehrali vždy finále, semifinalisti majú tri termíny, ostatní dva, nie?..Takže tá výčitka voči Nadalovi je trochu mimo.

A ešte raz, ako s tým súvisí vlastne Rafa?..Ako súvisí s tou poznámkou, že Roger nechával počas svojich top rokov všetko na Wawrinku?..V tomto čase hral akurát baráže so slabými súpermi raz ročne..Rafa vyhral DC v rokoch 04, 09, 2011 a s mužstvom absolvoval prakticky celú púť (tri termíny, mimo 2009, kedy bol v čase termínu zranený)..Roger mal kedy tri termíny?..
Reagovat
a.magerova
No třeba to, že ani v letech kdy Rafa vyhrál DC (já bych spíš použila formulaci - byl ve vítězném týmu), nemusel hrát všechny víkendy.... a jsou i roky, kdy nehrál vůbec a v letech kdy hrál jen v září, tak logicky nehrál dva víkendy před tím .... jo a jestli víš, tak mám Rafu ráda hned po Rogerovi, takže neútočím na něho, ale vysvětluji to Tobě a doufám, že né zbytečně !!!
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2004 má podľa oficiálnej stránky štart vo všetkých termínoch a DC vyhral. V ďalších rokoch, kedy vyhral pohár sa účastnil vždy hneď v prvom kole, takže neprišiel len na "hotové". Celkovo sa už po roku 2004 mohol na DC vykašľať, keďže ho už raz vyhral a mohol sa sústrediť na svoju individuálnu kariéru. Neurobil tak a DC vyhral opäť v roku 2009 (vynechané dva termíny zo štyroch, časť sezóny bol však dlhodobo zranený a 2011 (vynechaný jeden termín zo štyroch). Podľa mňa je tá účasť úplne okej, preto moc nechápem, čo si tým chcela povedať..Ale teba mám rád, nebudem sa ďalej priečiť :)

Apropos, ja DC považujem fakt za bokovku, nie som žiadny prehnaný patriot a pohnútky špičky vyhnúť sa repre súťaži absolútne chápem.

Pekný finálový večer prajem.
Reagovat
a.magerova
OK moje chyba.... čerpala jsem ze špatných statistik TP, vedou to tu diletanti neskuteční :-/
Takže pro férovost opravuji podle ofistránek DC:
2004 - únor, duben, září, prosinec
2005 - březen, září

Já ty špičkové hráče taky chápu, že se soustředí na svou individuální kariéru, jen jsem chtěla poukázat i na to, že je ta soutěž vcelku nefér, když jeden stát má 10 výborných tenistů a jiný to táhne jen s jedním či dvěma viz. Anglie, Švýcarsko.... i naši nakonec.
Reagovat
Fandina
Rafa hrál v DC celkem 29 zápasů
http://www.daviscup.com/en/players/player/profile.aspx?playerid=100007935

Roger 62 zápasů
http://www.daviscup.com/en/players/player/profile.aspx?playerid=10019424

Wawrinka 46 zápasů
http://www.daviscup.com/en/players/player/profile.aspx?playerid=100002840

Je zbytečné to rozebírat. Roger je v tomhle směru jeden z nejpilnějších. Ostatní jsou na tom mnohem hůř.
Reagovat
Roger_Federer
Nezkutecne co ty si dovolis napsat za blamaz :), Od roku 2006-2013;nastoupil Federer vzdy minimalne do zapasu o zachranu..vzdy odehral minimalne jeden zapas, dle situace a potreby Svycarskeho tymu, nikdy nenechal spadnout.
Mel by ses podivat na celkovy pocet odehranych zapasu v Daviscapu Federera, i za celkovy za celou karieru..Federer behem kariery nemel nekolik pauz jako Nadal, takze nic divneho ze se setril a odmital hrat Daviscup, coz se zpetne ukazuje jako dobry tah, kdyz vidime ceho je schopen ve 33 letech..
Reagovat
smazaný uživatel
No veď to, hrával iba baráže..Presne to chcem povedať, hlavnej súťaže sa prakticky neúčastnil, mal iné priority.
Reagovat
lars
se divim
Reagovat
pockerface
tak co myslíte spadnou tam nebo nespadnou? toť otázka :-)
Myslím,že to na konec udrží.
Reagovat
a.magerova
No na ně i Španěly jsem zvláště zvědavá.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist