Davis Cup: Štěpánek už trénuje na finále. A chystá překvapení

24. 11. 2009, 15:23
Aktuality 7
Jen necelé tři dny si Radek Štěpánek odpočinul od tenisu. Po vyřazení v semifinále turnaje série Masters v Paříži se přesunul na Floridu. Tam se už od minulého úterý naplno připravuje na finále Davis Cupu.
Profily hráčů

Česká jednička trénuje v teple pod vedením osobního kouče a bývalého druhého hráče světa Petra Kordy a kondičního trenéra Marka Všetíčka. "Vstávám v sedm, ráno hraji, odpoledne hraji, pak regenerace a ještě do toho kondička," pronesl dvanáctý hráč světa dnešním v telefonickém rozhovoru z USA s českými novináři.

Do Španělska přiletí Štěpánek přímo z Ameriky v neděli, boty na antuku mu z Česka přiveze Tomáš Berdych. "Snad je nezapomene," řekl Štěpánek. Sám bude mít v tašce jako obvykle překvapení v podobě zajímavého oblečení nebo doplňku. "Jedna věc bude pecka, ale je to překvapení, nedostanete to ze mě ani heverem," usmál se.

Štěpánek chce využít životní šanci
Na pomalou evropskou červenou antuku si zvyká v slavné akademii Nicka Bollettieriho. Zatímco v posledních turnajích ATP v sezoně se často tlačil po servisu k síti, tentokrát se bude muset krotit. "Na antuce by to byla sebevražda. Budu muset měnit rytmus hry, ale i dokázat zaútočit. Nějak hru vhodně poskládat," plánoval taktiku. "Petr (Korda) mi dá pokyny, aby to mělo hlavu a patu," dodal.

Ve finále by měl hrát dvě dvouhry i čtyřhru. Na tři zápasy se netradičně připravuje více než čtrnáct dnů, což u tenistů nebývá v sezoně zvykem. Klidně by ale na tak důležité utkání trénoval libovolně dlouho. "Tahle šance může být jednou za život. Chtěl bych ji využít a co nejlíp se na to připravit," řekl Štěpánek.

Dění na Turnaji mistrů v Londýně, kde hrají oba španělští singlisté Rafael Nadal a Fernando Verdasco, sleduje jen výsledkově. Nadalovu prohru v prvním utkání nepřeceňoval. "Na antuce v Davis Cupu to bude něco jiného. Prohry sice nejsou nikdy příjemné, ale on určitě přijede stoprocentně připravený, aby jim pomohl," řekl Štěpánek.

V Americe ho míjí vzrůstající napětí před finálovým soubojem o salátovou mísu, který se uskuteční 4. až 6. prosince v Barceloně. "Tady o tom nikdo moc neví, takže mám čas se v klidu připravit, ale moje myšlenky už k zápasu směřují. Moc se těším," řekl hráč.

pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Štěpánkovo překvápko bude takové že se bude škrábat v prdeli ještě hlouběji jak Nadal ........ hi hi he he )))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba by to zabralo, bo v minulosti něco takového na Rafu zkoušel dycky Soderling a vida, jaké se dostavily výsledky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky souhlasím, že tady nějaká šance je, ale moc bych je nepodceňoval, sice Španělé nejspíš přijedou s ´´výpraskem´´, ale tohle bude na antuce a ještě u nich. Je tady pár faktorů, které nám jisté šance dávají, ale nevidím to moc růžově. No, uvidíme. Jsem zvědavý na Radkovo překvápko :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že oba španělé přijedou z Londýna na finále shodně se skóre 0:3, takže šance tady je !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, tvůj příspěvek je docela humorný a v čem vidíš tu šanci? I kdyby náhodou přijeli z Londýna s bilancí 0-3, tak zaprví povrch bude jiný, zadruhé se haje u nich a jelikož jak Tomáš, tak halvně Radek potřebují velkou podporu fanoušků, tak to nevidím moc růžově. Stačilo se podívat co udělalo s Radkem domácí publikum v zápase s Melzerem a s Monfilsem. Nesnáší, když se na něj píská a nepředpokládám, že do Barcelony přijede nějak moc našich fans, není to tak blízko jako v Poreči navíc docela špatné období-ať už nemoci, před Vánocema atd...Rafa bude hrát na antuce zcela jinak než v hale, vždycky tomu tak bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediné co hraje pro nás je možná role outsiderů, Španělé musí-my můžeme, ale na druhou stranu Rafa bude moc moc chtít zvednout konečně trofej nad hlavu po půl roce.
Reagovat
smazaný uživatel
V čem jiném by měla být šance, když ne v tom, že jak Nadal, tak Verdasco na Masters projedou co se dá... S tou podporou fanoušků bych to tak černě jak ty rozhodně neviděl. Radek dokáže vyhrávat na okruhu, aniž by ho davy hnaly dopředu. Fajn v Chorvatsku jsme měli domácí prostředí... Ale pokud nemáš krátkou paměť, tak si zkus vzpomenout na loňské Rusko. štěpec tam bez podpory diváků zesměšnil Andrejeva. A nebýt zranění Berdycha, který v tu dobu směřoval s Daviděnkem k víťězství, možná jsme vyhráli i tam...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist