Davis Cup zná osmičku čtvrtfinalistů. Češi v listopadu vyzvou Finy, nebo Australany

17. 9. 2023, 23:17
Aktuality 3
Skupinová fáze finálového turnaje Davisova poháru byla dohrána. Postup mezi osm nejlepších zemí vyřazovací části týmové soutěže, která se uskuteční na konci listopadu v Málaze, si v neděli v domácím prostředí zajistili jako poslední Italové a Britové. Před úterním losem se tak zúžil okruh čtvrtfinálových soupeřů českých tenistů, kteří se utkají s Australany, nebo překvapením posledních dnů Finy.
Profily hráčů
Český DC tým (© Profimedia)

Čeští tenisté prošli mezi osm nejlepších týmů poté, co loni na podzim zvládli baráž s Izraelem (3:1), následně v únoru porazili v kvalifikaci Portugalsko (3:1) a tento týden ve Valencii bez ztráty jediného zápasu vyhráli v konkurenci Srbska, Španělska a Korejské republiky skupinu C.

V neděli už jen čekali, ze které dvojice týmů se při úterním losu bude rozhodovat o jejich čtvrtfinálovém soupeři. O místo v semifinále se český výběr nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila utká na konci listopadu ve španělské Málaze s Finy, nebo Australany.

Finsko v chorvatském Splitu porazilo domácí výběr i Američany a poprvé v historii postoupilo do čtvrtfinále slavné týmové soutěže.

Australané sice v Manchesteru začali porážkou s domácími Brity, ale pak porazili Francouze i Švýcary a zajistili si postup ze skupiny. A nedělní výhra Velké Británie nad Francií rozhodla o tom, že skončí na 2. místě a mohou být příštím protivníkem Čechů.

Pořadí skupin

Nasazení pro úterní los čtvrtfinále:

Vítěz sk. A: KanadaAustrálie, nebo Finsko

Vítěz sk. B: Velká BritánieItálie, nebo Srbsko

Vítěz sk. C: Česko Austrálie, nebo Finsko

Vítěz sk. D: Nizozemsko Itálie, nebo Srbsko

Britové utekli z mečbolů

Britští tenisté proti Francouzům zvládli přímý souboj o postup do čtvrtfinále. Hrdinou se stal zkušený Daniel Evans, který nejprve po obratu ze stavu 3:6 a 1:3 zdolal teenagera Arthura Filse a v rozhodující čtyřhře s Nealem Skupským udolali dokonce až po odvrácení čtyř mečbolů pár Nicolas Mahut a Edouard Roger-Vasselin.

Kromě Čechů, Finů, Australanů a Britů se do Final 8 dostali také Srbové, Nizozemci, kanadští obhájci titulu a Italové, kteří v neděli na domácí půdě v Boloni vybojovali díky Matteu Arnaldimu kýžený bod proti Švédům.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

3
Přidat komentář
GaelM
Tenhle výběr je adekvátní odměna za předvedené výkony. Jestli se bude hrát na stejném povrchu jako skupiny, tak proti Finsku bychom snad byli i mírným favoritem. S Austrálií by záleželo kdo přijede, ti mohou složit pěkně silný tým. Ale hratelné určitě taky.
Reagovat
Drzymalski
Vše bude záležet na tom v jaké sestavě se soupeř představí. Finsko s Rusuvorim a Virtanenem bude pro Čechy hratelné vždy, s Austrálií to může být složitější. De Minaur je tenisově na Lehečkově úrovni. Popyrin, Kokinakis... žebříčkově nad hráči typu Machač jenomže to v DC často nehraje roli. Šance na SF je velká. Pak loterie. Černoškovy vuvuzely jedem!
Reagovat
darek.vrana
Finové by byl pěkný los pro čtvrtfinále, aniž bych je chtěl podceňovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist