Davisová si v Aucklandu zahraje o první titul, utká se s Konjuhovou

6. 1. 2017, 09:54
Aktuality 2
WTA AUCKLAND - Americká tenistka Lauren Davisová se v Aucklandu probojovala do svého třetího finále na okruhu WTA a usilovat v něm bude o premiérový titul. Její poslední soupeřkou bude talentovaná Chorvatka Ana Konjuhová, která už jednu trofej ve sbírce má.
Lauren Davisová

Do finále turnaje v Aucklandu, kde startovaly tři bývalé světové jedničky Caroline Wozniacká a sestry Serena a Venus Williamsovy, postoupily 61. hráčka světa Lauren Davisová a 47. tenistka žebříčku WTA Ana Konjuhová. Třiadvacetiletá Američanka a devatenáctiletá Chorvatka, které mají ve sbírce dohromady jediný titul. 

Lauren Davisová se do finále dostala potřetí v kariéře, loni ve Washingtonu ani v Québecu na premiérové vítězství nedosáhla. Nyní na to bude mít třetí pokus na Novém Zélandu, kde si postupně poradila s Nizozemkou Kiki Bertensovou, Japonkou Kurumi Naraovou, Češkou Barborou Strýcovou a dnes i s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

V dnešním semifinále Davisová ztratila poprvé v nové sezoně set, ale vývoj dokázala otočit. V druhé sadě sice neudržela vedení 4-1, nicméně koncovsku zvládla. Rozhodující dějství se nedohrálo, Davisové za stavu 4-6 6-4 a 4-1 devatenáctiletá soupeřka kvůli nemoci vzdala.

Ve finále se Američanka Davisová střetne s další teenagerkou. Devatenáctiletá Konjuhová si zahrála ve finále zatím jen jednou, na rozdíl od Davisové v něm ale dokázala uspět. Už v roce 2015 se z triumfu radovala na trávě v Nottinghamu. 

V Aucklandu Konjuhová vyřadila Belgičanky Yaninu Wickmayerovou a Kirsten Flipkensovou, vzdala jí Japonka Naomi Ósakaová a dnes zdolala ve třech setech Julii Görgsovou. Němku, jež obhajovala finále a včera zastavila Wozniackou, porazila 6-3 4-6 6-3.

O deblový titul si v Aucklandu zahraje česká tenistka Renata Voráčová, jež startuje s Nizozemkou Demi Schuursovou.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (06. 01. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Davisová (USA) - Ostapenková (7-Lot.) 4-6 6-4 4-1 skreč O.
Konjuhová (8-Chorv.) - Görgesová (Něm.) 6-3 4-6 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Voráčová/Schuursová (ČR/Niz.) - Dabrowská/Jang Čao-süan (4-Kan./Čína) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Na obrázku je Ostapenko, a ne Lauren Davis ....
Reagovat
gigin
http://home.bt.com/images/jelena-ostapenko-136412414782903901-161224120220.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist