Davyděnka trápí nejhorší série za posledních sedm let

16. 2. 2011, 23:34
Aktuality 2
ATP MARSEILLE - Pět porážek v řadě. Tak takovou mizernou formu měl Nikolaj Davyděnko naposledy před sedmi lety. Sezonu přitom ruský tenista začal skalpem světové jedničky, od výhry nad Berdychem se mu však vůbec nedaří. Dnes v Marseille prohrál pátý vzájemný zápas v řadě s domácím Gillesem Simonem.
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko má za sebou i vinou zlomeného zápěstí zřejmě nejhorší sezonu své kariéry. Tu novou sice začal postupem do finále v katarském Dauhá, kde porazil Nadala a nestačil až na Federera, na dalších turnajích se mu však už zase nedaří. V Kooyongu ještě porazil svého oblíbeného soupeře Tomáše Berdycha, od té chvíle ale prohrál už pět utkání v řadě, což se mu stalo naposledy před více než sedmi lety. 

Svou nešťastnou šňůru začal už na exhibici v Melbourne, kde v semifinále prohrál s Hewittem a v zápase o 3. místo s Melzerem. Na Australian Open pak hned v prvním kole nestačil na Floriana Mayera a minulý týden v Rotterdamu podlehl Llodrovi.

Černou sérii prodloužil v Marseille, kde nedokázal najít recept na svého dlouhodobě neoblíbeného soupeře Gillesa Simona. Ruský tenista sice využil každý ze tří brejkbolů, které si vypracoval, po hodině a 38 minutách však prohrál 6-7 4-6.

Devětadvacetiletý Rus s o tři roky mladším Francouzem prohrál páté vzájemné utkání v řadě. Porazit ho dokázal jen při prvním měření sil před čtyřmi lety na antuce v Hamburku.

Ukončit sérii porážek bude chtít příští týden v Dubaji, kde si před rokem po pádu zlomil zápěstí.

Simona v zápase druhého kola čeká další Rus Michail Južnyj, se kterým má ale pro změnu nelichotivou bilanci. V šesti soubojích si s o dva roky starším oponentem nepřipsal jedinou výhru.

Na vítěze francouzsko-ruského duelu už ve čtvrtfinále čeká osmý nasazený Jo-Wilfreid Tsonga. Domácí vítěz turnaje z roku 2009 dnes otočil utkání s Ukrajincem Sergejem Stachovským.

Čerstvý finalista z Rotterdamu sice v závěru úvodní sady ztratil podání, pak už ale nečelil jedinému brejkbolu. Hlavně díky skvělému prvnímu servisu, po němž ztratil jen šest míčků, zápas bez probélmů otočil.

Ještě snadněji dnes vyhrál finalista z roku 2005 Ivan Ljubičič. Zkušený Chorvat, jenž minulý týden v Holandsku prohrál až v semifinále s Tsongou, bez ztráty servisu smetl za 65 minut Andreje Golubjova. Kazach, jenž by se měl příští měsíc představit v Česku během utkání prvního kola Davis Cupu, letos prohrál i sedmé utkání.

"Dnes jsem skvěle začal. Měl jsem drobné problémy, ale jinak jsem velmi spokojený," pochvaloval si jednatřicetiletý Chorvat. "On dnes dobře nehrál. Dělal jsem vše pro to, aby se nedostal do tempa. Pokud bych mu dal míče zadarmo, mohl by se chytit," uvědomoval si Ljubičič. "Hrál jsem agresivně, dobře jsem podával."

- ATP 250 MARSEILLE (Francie, tv. povrch / hala, 576.000 eur) -
středeční výsledky (16. 02. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Ljubičič (5-Chorv.) - Golubjov (Kaz.) 6-2 6-4
Petzschner (Něm.) - Gulbis (7-Lot.) 7-6(2) 6-1
Roger-Vasselin (Fr.) - Clément (Fr.) 6-3 6-2
Melzer (4-Rak.) - Seppi (It.) 7-5 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Tsonga (6-Fr.) - Stachovskij (Ukr.) 5-7 6-4 6-2
Simon (Fr.) - Davyděnko (Rus.) 7-6(6) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
I když mi není zrovna dvakrát sympatický, musím říct že je to jeden z těch hráčů o kterých se bude dlouho mluvit. pač když má formu tak hraje neskutečnej tenis. To co předloni předvedl v Londíně a následně na turnaji v Doha byl ukázkoví tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Boží mlýny tě už dostihly lysohlávko ....... !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist