Davyděnko: Sázkařský skandál mohl začít konverzací s manželkou

25. 6. 2008, 10:22
Aktuality 11
Ruský tenista Nikolaj Davyděnko přišel s teorií, jak loni začal jeho sázkařský skandál. Možná ho prý nevědomky ostartoval sám během svého zápasu s Argentincem Vassallem Arguellem v Sopotech. Vlnu podezřelých sázek podle něj mohla rozpoutat jeho konverzace s manželkou Irinou přímo na kurtu.
Nikolaj Davyděnko

Britská internetová sázková společnost Betfair po srpnovém duelu, který Davyděnko po hladce vyhraném úvodním setu vzdal kvůli zranění nohy, upozornila organizaci ATP na podezřelé sázky. Ve chvíli, kdy favorit vedl, se totiž objevovaly vysoké sázky na jeho porážku.

Oba tenisté vinu popírají a Davyděnko možná našel vysvětlení pro obrat v preferencích sázkařů ve prospěch outsidera. "Mluvil jsem na centrálním dvorci se svou ženou a je možné, že jsem jí řekl něco jako 'Nechci hrát nebo možná to vzdám'. Vzhledem k tomu, že jsme hráli v Sopotech a hodně Rusů ten zápas sledovalo, někteří lidé tomu rozuměli," vysvětlil čtvrtý hráč světa.

I když se už vyšetřování táhne téměř jedenáct měsíců, je sedmadvacetiletý ruský tenista přesvědčený, že nakonec očistí své jméno. "Vím od svého právníka, že by se mělo rozhodnout v červenci. Nikdo nemůže nic dokázat. Protože kdyby o mně něco našli, už by to řekli mně nebo mému právníkovi," uvedl s tím, že celou záležitost považuje za zlý sen.

Nemyslí si, že by v tenise docházelo k ovlivňování zápasů. Pokud by z toho byl někdo usvědčen, přiklání se k tvrdým trestům. "Myslím, že by jim měla být zastavena činnost. To je nejtvrdší trest, který může ATP udělit."

ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
všechno je to jen o penězích maji miliony a pořad jin je to malo,stejně jako politici.a pak si mysli že jsou něco jako nadlide musite je oslovavat mistře adt.
Reagovat
VikiCabadaj
Rusáci, Rumuni, Bulhaři...všechno jedna verbež ani korunu na ně....
Reagovat
smazaný uživatel
třeba je to na objednávku nějaký sázkovky.Pokazí to kupu tiketu,sázkovka vydělá,Nikolaj taky a za dva měsice to zopakujeme.
Reagovat
Jose
kolik peněz by museli dát člověku, kterej si doteď tenisem vydělal 8,637,353 dolarů.....
Reagovat
smazaný uživatel
a kolik z tech penez uz nema, vis oni tihle lidi taky dost utraceji, a donekonecna jim to stacit asi nebude, a jestli si myslis ze je vsechno fair, tak mi te je lito a davej si na nej klidne 5 mega, uvidis jak potom zahraje nadherne :D
Reagovat
Jose
A proč bych na něj dával?
Reagovat
smazaný uživatel
protoze pravitko...
Reagovat
smazaný uživatel
To stojí za to riskovat??? Když mu to možná zničí celý tenisový život!!! Raději by vyhrál nějaký menší turnaj bez potíží a měl stejný výdělek. Je třeba přemýšlet.
Reagovat
smazaný uživatel
lol, a co vcera s Beckerem, to byla obdoba, akorat ze to udelal trochu mene okate... vsak uz v tom tenisu asi dlouho nebude, musi nahrabat co nejvic, ale spis se divim, ze se tohle nepotira trochu vice..
Reagovat
smazaný uživatel
anglicaku ty si tenis asi n?kdy zavodne nehral-tak proste prohral 2x s hracema hodne v zadu zebricku ATP.
A co! A hovno!To se muze stat kazdymu! Souihlasim s hejvlem kdyz vyhral tolik turnaju tak asi nebude kvuli dalsim prachum riskovat, aby se mu to uz ani jednou nepovedlo zopakovat! Rusy sice taky nemam zrovna v lasce, ale sem na davydenkove strane!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist