Davyděnko si podmanil Umag a získal druhý titul v řadě

2. 8. 2009, 22:45
Aktuality 4
ATP UMAG - Ruský tenista Nikolaj Davyděnko podle očekávání vyhrál turnaj v chorvatském Umagu. Nejvýše nasazený hráč ve finále snadno porazil turnajovou pětku Španěla Juana Carlose Ferrera po setech 6-3 6-0. Získal tak svůj letošní druhý a celkově 16. turnajový titul v kariéře.
Nikolaj Davyděnko

Osmadvacetiletý Davyděnko na turnaji neztratil ani set a většinou se na kurtu příliš dlouho nezdržel. Potrápil ho pouze ve čtvrtfinále Ital Simone Bolelli, kterého Davyděnko v první sadě porazil až 12-10 v tie-breaku.

Rovněž ve finále s Ferrerem měl snadnou úlohu a vyhrál za hodinu a deset minut. V druhém setu dnes dokonce uštědřil Španělovi nepopulárního "kanára".

Rus tak navázal na titul z Hamburku, kde vyhrál minulý týden a zajistil si návrat do první světové desítky.

Ferrero si letos poprvé od roku 2005 zahrál během jedné sezony alespoň dvakrát ve finále. V dubnu získal na antuce v marocké Casablance titul po šesti letech.

Z vítězství ve finále čtyřhry se radoval i český deblista František Čermák, který spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem porazil dvakrát 6-4 Švéda Johana Brunströma a Jeana-Juliena Rojera z Nizozemských Antil. Česko-slovenský pár tak navázal na letošní triumfy ve Stuttgartu a Acapulku. Pro Čermáka to byl již 19. deblový titul kariéry.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (02. 08. 2009)

Dvouhra - finále:
Davyděnko (1-Rus.) - Ferrero (5-Šp.) 6-3 6-0

Čtyřhra - finále:
Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) - Brunström/Rojer (2-Švéd./Niz. Antily) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Že by návrat formy? Proč takto nehrál na French Open?:-)
Reagovat
dabelsobul
Protoze narazil na rozjeteho Soderlinga :)
Reagovat
smazaný uživatel
podle jeho poslednich vysledku to v umagu rozmasakroval. co set to 6:2 6:1 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Chyta formu uvidime ako mu to pojde na betone ale mohol by zamiesat karty na US open semifinale sa moze podarit ak bud emat formu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist