Davyděnko udolal Andrejeva, Federer otočil s Nalbandianem

25. 4. 2008, 14:05
Aktuality 0
Aktualizováno 25.04. 16:38 - ATP MONTE CARLO - Ruský tenista Nikolaj Davyděnko se stal prvním semifinalistou antukového turnaje v Monte Carlu. Svého krajana Igora Andrejeva porazil ve třech setech 6-3 4-6 7-5. V druhém semifinále uspěl Roger Federer, když dokázal otočit zápas s Davidem Nalbandianem.
Nikolaj Davyděnko

Ryze ruské čtvrtfinále podniku v Monte Carlu mezi Nikolajem Davyděnkem a Igorem Andrejevem vyhrál o dva roky starší Davyděnko. Ten zápas ukončil pěti vyhranýmí míčky v řadě - soupeř si mohl při vlastním podání za stavu 5-6 a 40-0 ve třetím setu vynutit rozhodující tiebreak, jenže závěr utkání nezvládl a třetí skalp svých krajanů si v Monacu nepřipsal. Davyděnko vyhrál 6-3 4-6 7-5 a o finále si zahraje s lepším z dvojice Nadal - Ferrer.

Andrejev sice prní vzájemný duel na antuce vyhrál, ale když Davyděnko uspěl po loňské výhře v moskevské hale i dnes, má se svým soupeřem už aktivní bilanci. "Kolja", jak Davyděnkovi ruští novináři přezdívají, prohrál pouze jedenkrát z posledních 14 zápasů. V Monte Carlu se snaží navázat na titul z posledního turnaje Masters, když před měsícem uspěl v Miami.

Federer porazil Nalbandiana
Švýcar Roger Federer otočil zápas s Davidem Nalbandianem a na turnaji v Monte Carlu postoupil semifinále. Světová jednička ztratila s neoblíbeným soupeřem, se kterým prohrála poslední dva vzájemné zápasy, první set 5-7, pak ale šestadvacetiletý hráč zvítězil dvakrát 6-2.

Šestý nasazený Nalbandian, který Federera porazil loni na turnajích Masters v Madridu a v Paříži, proměnil v úvodním setu za stavu 5:5 první brejkbol a v následujícím gamu rozhodl o vítězství.

Federer ve druhé sadě podal zlepšený výkon a zápas otočil. Nalbandian sice dokázal srovnat dvougamovou ztrátu na 2:2, světová jednička ale obrat nepovolila. Vzápětí sebrala argentinskému soupeři podání, zvýšila na 4:2 a dotáhla set do vítězného konce.

Za postupem nasměroval Federera brejkbol v šestém gamu rozhodující sady. O výhře 6-2 pak rodák z Basileje rozhodl po dvou hodinách a sedmi minutách opět při Argentincově podání.

V semifinále Federer narazí na vítěze duelu mezi třetím hráčem světa Srbem Novakem Djokovičem a Američanem Samem Querreym.

ATP Masters Series Monte Carlo - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Davyděnko (4-Rus) - Andrejev (Rus) 6-3 4-6 7-5
doplněno:
Federer (1-Švý) - Nalbandian (6-Arg) 5-7 6-2 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bhupathí/Knowles (4-Ind/Bah) - Aspelin/Knowle (5-Švé/Rak) 6-3 6-2
Coetzee/Mooide (JAR) - Bryan/Bryan (1-USA) 4-6 6-4 10-8

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist