Davyděnkovi se zase nedaří. Prohrál čtvrtý zápas v řadě

7. 2. 2011, 22:49
Aktuality 9
ATP ROTTERDAM - Nikolaj Davyděnko se zase začíná topit v krizi. V Rotterdamu nestačil na Llodru a nevyhrál už čtvrté utkání v řadě. V žebříčku ho tak čeká další pád. Roli favoritů naopak splnili Melzer, Čilič i Troicki.
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko má za sebou i vinou zlomeného zápěstí zřejmě nejhorší sezonu své kariéry. Tu novou sice začal postupem do finále v katarském Dauhá, kde nestačil až na Federera, na dalších turnajích se mu však už zase nedaří. V Kooyongu ještě porazil svého oblíbeného soupeře Tomáše Berdycha, od té chvíle ale prohrál už čtyři utkání v řadě, což se mu stalo naposledy v létě 2007. 

Na exhibici v Melbourne prohrál s Hewittem a Melzerem, na Australian Open pak hned v prvním kole nestačil na Floriana Mayera.

Svou černou sérii prodloužil v Rotterdamu, kde nedokázal najít recept na servis Michaela Llodry. S francouzským soupeřem prohrál už třetí vzájemné utkání po sobě, aniž by v nich uhrál jediný set. Vždy se hrálo v hale, před třemi lety rovněž v Rotterdamu, kdy Llodra turnaj nakonec celý vyhrál,

Jelikož Davyděnko neobhájí loňské semifinále, čeká ho z 34. příčky další pád o zhruba deset míst. "Je to frustrující vypadnout zase v prvním kole, ale udělal jsem mnoho chyb v jednoduchých pozicích a vyhrát jsem si nezasloužil," řekl bývalý třetí hráč světa. "Můj tenis je založen na kontrole hry od základní čáry, k tomu jsem se dnes proti Llodrově stylu hry vůbec nedostal," komentoval Davyděnko.

"Věděl jsem, že proti němu musím skvěle podávat, protože má skvělý return," řekl třicetiletý Francouz, kterého bude ve druhém kole čekat osmý nasazený krajan Tsonga, nebo bulharský talent Dimitrov. 

Marin Čilič minulý týden nedokázal obhájit na domácím klání v Záhřebu tituly z posledních dvou ročníků, debut na turnaji v Rotterdamu ale zvládl výborně. Německého kvalifikanta Mischu Zvereva smetl za 62 minut 6-2 6-4, když po svém podání ztratil pouhých devět fiftýnů.

"Byl to můj první zápas v Rotterdamu a myslím, že jsem hrál extrémně dobře," vychvaloval svůj výkon Čilič. "Se svou hrou jsem moc spokojený, hlavně se servisem. Nečelil jsem žádnému brejkbolu a cítil jsem se sebevědomě," dodal.

Skvělým servisem si cestu do druhého kola vydláždil také Viktor Troicki. Srbský daviscupový hrdina s pomocí dvanácti es porazil 6-2 7-6 domácího Thomase Schoorela,

Do dobré formy se vrací Dmitrij Tursunov, jehož kariéru brzdí častá zranění. Ruský tenista před čtrnácti dny vyhrál challenger v Singapuru a v Rotterdamu prošel kvalifikací. Také on zvládl první kolo tak, že nepřišel o své podání. Kazacha Andreje Golubjova, jemuž se naopak v úvodu roku vůbec nedaří, porazil 6-4 7-5.

Loňský čtvrtfinalista a pátý nasazený Jürgen Melzer sice podání svému soupeři jednou daroval, ale postup si uniknut nenechal. Rakouská světová desítka vyhrála nad domácím Jessem Huta Galungem dvakrát 6-4.

Na turnaj, který v letech 1997 a 1998 vyhráli, se vrátili legendární Nizozemci Jacco Eltingh a Paul Haarhuis. Vítězství si však nepřipsali. Bývalí nejlepší deblisté světa, kteří spolu získali 39 titulů, včetně všech grandslamových, prohráli 2-6 3-6 s nejvýše nasazenou polskou dvojicí Fyrstenberg/Matkowski. Holanďané, kterým je nyní dohromady již 83 let, chtěli zápasem pomoci vybrat peníze pro Nadaci Richarda Krajiceka.

Druhé kolo ve čtyřhře si v Rotterdamu zahraje Tomáš Berdych, který postoupil po boku Němce Kohlschreibera. Český tenista ale patří k favoritům hlavně ve dvouhře, do které vstoupí zítra večer proti Guillermu Garcíovi-Lópezovi ze Španělska. Výše nasazenými než Berdych jsou v Holandsku už jen Söderling, Murray a Ferrer.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, t v. povrch / hala, 1.450.000 eur) -
pondělní výsledky (07. 02. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Melzer (5-Rak.) - Huta Galung (Niz.) 6-4 6-4
Llodra (Fr.) - Davyděnko (Rus.) 6-3 7-6(4)
Čilič (Chorv.) - Zverev (Něm.) 6-2 6-4
Troicki (Srb.) - Schoorel (Niz.) 6-2 7-6(1)
Tursunov (Rus.) - Golubjov (Kaz.) 6-4 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Berdych/Kohlschreiber (ČR/Něm.) - Stachovskij/Južnyj (Ukr./Rus.) 7-5 3-6 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte někdo, kde se dá turnaj z Rotterdamu sledovat? nějaký netový stream nebo snad tv? Mám pocit, že minulý rok to bylo na Sport 1...
Reagovat
smazaný uživatel
www.myp2p.eu

www.livescorehunter.com
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc, myp2p znám, tam je ale odkaz na bet365, kde Rotterdam nedávají... ale ten livescorehunter je dobrej - 640x360, dost dobré rozlišení na netový stream zadarmo.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Sport 1 to bude od 10.2., čili od čtvrtka.
Reagovat
smazaný uživatel
nemáš za co. Já se taky na všechno dívam přes huntera a ostatní mám jen jako rezervu kdyby něco:))
Reagovat
Twofinger
Od lonskeho leta je forma v coudu. Zlomeny zapesti, zmena rakety, ... skoda, docela me bavilo, jak Kolja prohani hrace z TOP 10. Letos ma sice taky skalp Berdycha (letos ne zase tak cenny), Nadala, ale pak dlouho nic...Casteji prohrava s hraci papirove slabsimi. Byl bych rad, kdyby se jeste vratil do TOP a neco predvedl.
Reagovat
smazaný uživatel
Se někdo diví?? Všichni vímě že Nikolay prodává zápasy...
Reagovat
misoSK
No ale momentlane nie je v pozicii kedy si moze dovolit pustat zapasy, potrebuje body, ked bol v TOP 10 a vypustil nejaky mensi turnaj tak to prenho nic neznamenalo ale takymto tempom ma nakrocene mimo TOP 50, nemyslim si ze vcera proti Llodrovi to pustil, jednoducho Michael je v hale jeden z najlepsich hracov sveta
Reagovat
smazaný uživatel
At tak ci onak me osobne Nikolai Putin vubec chybet nebude mezi tenisouvou spickou... jen at dal prohrava:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist