Debut Dulgheruové neskončil ani v semifinále

22. 5. 2009, 16:24
Aktuality 2
WTA VARŠAVA - Takový debut na okruhu WTA si devatenáctiletá Rumunka Alexandra Dulgheruová určitě ani ve snu nepředstavovala. Ve Varšavě poprvé zvládla kvalifikaci a v hlavní soutěži za sebou nechala už druhou nasazenou soupeřku. Po skalpu Hantuchové si zahraje ve finále.
Alexandra Dulgheruová

Alexandra Dulgheruová byla mezi juniorkami šestou hráčkou světa, na grandslamech však byla maximálně ve čtvrtfinále Wimbledonu před třemi lety. V témže roce si na stejném místě zahrála finále ve čtyřhře. Na turnajích dospělých získala první titul minulý měsíc na okruhu ITF v Bari, kde ji nezastavily ani Češky Voráčová a Záhlavová.

Debut na podniku WTA si zajistila tento týden ve Varšavě, kde zvládla kvalifikaci. V hlavní soutěži si premiérovou výhru připsala proti domácí Szatmariové a sympatická Rumunka pokračovala v dobrých výkonech i v dalších kolech. Vyřadila pátou nasazenou Erraniovou, Galinu Voskobjovovou z Kazachstánu a dnes si vyšlápla i na Slovenku Danielu Hantuchovou.

Devatenáctiletá tenistka začala bez respektu a dostala se do vedení 4-0. Jenže pak neuhrála během 14 výměn ani fiftýn a bylo srovnáno. Průběh jako na houpačce pokračoval a Slovenka po vyrovnání začala znovu chybovat. První set tak získala Rumunka, a přestože druhý v tie-breaku prohrála, třetí dějství už bylo zase v její režii.

Při premiéře na turnaji WTA si o titul zahraje s Aljonou Bondarenkovou. Čtvrtfinálová přemožitelka Šarapovové si dnes ve dvou setech poradila s Anne Keothavongovou z Velké Británie a potvrdila slušnou formu před French Open. Před týdnem v Madridu totiž porazila Rusky Čakvetadzeovou i Kuzněcovovou. Právě ve Varšavě hrála před dvěma lety finále naposledy. Tehdy nestačila na Heninovou. Na titul dosáhla v roce 2006 v hale v Lucemburku.

- WTA PREMIER VARŠAVA (Polsko, antuka, 600.000 dolarů) -
páteční výsledky (22. 05. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Dulgheruová (Rum.) - Hantuchová (6-SR) 6-4 6-7(2) 6-1
A. Bondarenková (7-Ukr.) - Keothavongová (Brit.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, Daniela mala aj saty pekne a nepomohlo. Poriadne ju zaskocila. Hracka okolo 200 v rebriku. Kurniksopa.
Reagovat
skott
Jak takova hracka muze chybet v Parizi?:-) Varsava je prvni turnaj, kde jsem ji videl a jsem opravdu okouzlen jeji hrou, snad to neni jen nahoda, protoze jeji backhand je opravdova zbran a moc pekne se na jeji winnery diva.Tak trochu jako Kata Bondarenko, bych rekl.Jen Danielu zrovna nemusela vyradit...:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist