Del Potro hrdinou, Argentině zajistil finále proti Španělům

21. 9. 2008, 20:22
Aktuality 0
DAVIS CUP - David Nalbandian dnes sice třetí rozhodující bod proti Davyděnkovi nezískal, ale jeho krajan Del Potro Rusa Andrejeva smetl ve třech setech a poslal Argentinu do finále. V něm na domácí půdě přivítá Španělsko, které postoupilo i díky Nadalovi přes obhájce titulu z USA.
Del Potro se s týmem raduje z postupu do finále Davisova poháru

Jako první mohl o postupu argentinského celku rozhodnout David Nalbandian. Hráč, který na domácí půdě dosud v Davis Cupu utkání dvouhry neprohrál. Proti Nikolaji Davyděnko vyhrál první set 6-3, ale druhou sadu stejným poměrem získal soupeř z Ruska. Davyděnko pak lépe zvládl koncovku dramatické třetí sady, v jejímž tie-breaku povolil Argentinci jen dva body, a to definitivně rozhodlo. Ve čtvrtém setu už šestý hráč světa nadělil Argentinci "kanára".

Šestadvacetiletý Argentinec tak na domácí půdě prohrál daviscupové utkání ve dvouhře až po devíti úspěšných kláních. Nicméně svou neporazitelnost ztratil už ve včerejší čtyřhře, ve které dříve také nikdy neprohrál.

O vítězství domácího celku tak nakonec rozhodl Del Potro, který potvrdil výbornou formu z poslední doby, díky níž získal čtyři tituly na turnajích ATP. V rozhodujícím duelu proti Igoru Andrejevovi chyboval o poznání méně než jeho o pět let starší soupeř a k úterním dvacátým narozeninám si nadělil dárek. Stejně jako v pátečním zápase s Davyděnkem ztratil jen sedm gamů a stal se tak pro Argentinu hrdinou.

Del Potro z posledních 26 zápasů už popětadvacáté vyhrál.

Finále Davisova poháru se bude hrát v listopadu v Argentině, která obvykle své soupeře zve na antuku. Proti týmu v čele s fenomenálním hráčem na tomto povrchu Nadalem však rozhodně není vyloučeno, že zvolí jiné kurty. Do finále se Argentinci dostali potřetí, ale poprvé ho budou hostit. Davisův pohár ještě nikdy nevyhráli, zatímco Španělé se radovali z triumfů v letech 2000 a 2004.

DAVIS CUP - semifinálové výsledky:

Argentina - Rusko 3-2 ... konečný výsledek
1. Nalbandian - Andrejev 7-6(5) 6-2 6-4
2. Del Potro - Davyděnko 6-1 6-4 6-2
3. Nalbandian/Caňas - Kunicyn/Tursunov 2-6 1-6 7-6(9) 6-3 6-8
4. Nalbandian - Davyděnko 6-3 3-6 6-7(2) 0-6
5. Del Potro - Andrejev 6-4 6-2 6-1

Španělsko - USA 4-1 ... konečný výsledek
1. Nadal - Querrey 6-7(5) 6-4 6-3 6-4
2. Ferrer - Roddick 7-6(5) 1-6 2-6 6-4 8-6
3. Lopez/Verdasco - M. Bryan/Fish 6-4 4-6 3-6 6-4 4-6
4. Nadal - Roddick 6-4 6-0 6-4
5. Lopez - Querrey 7-6(3) 7-6(4)

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist