Del Potro je po operaci poprvé ve finále. Čeká ho Tipsarevič

27. 2. 2011, 09:58
Aktuality 15
ATP DELRAY BEACH - Juan Martin Del Potro si po svém comebacku připsal nejcennější vítězství. V Delray Baech porazil světovou šestnáctku Mardyho Fishe a po patnácti měsících postoupil do finále. O první titul od triumfu na US Open se utká s Tipsarevičem.
Juan Martin Del Potro

Juan Martin Del Potro loni kvůli zranění zápěstí, se kterým se podrobil operaci, odehrál pouhé tři turnaje a propadl se až do páté světové stovky. Své poslední finále si zahrál před patnácti měsíci na Turnaji mistrů v Londýně, letos však postupně usiluje o návrat mezi elitu.

Dvaadvacetiletý rodák z argentinského Tandilu byl v uplynulých dnech v semifinále halových turnajů v Memphisu a San Jose. Nestačil až na soupeře z Top 10 Verdaska a Roddicka.

Tento týden v Delray Beach se jediný hráč první světové desítky (Roddick) kvůli nemoci omluvil a Del Potrovi se otevřela cesta za nejlepším výsledkem posledních měsíců. V semifinále vyhrál 6-1 7-5 nad domácí nasazenou dvojkou Mardym Fishem a bez ztráty jediného setu postoupil do finále.

Del Potro ve druhém setu předvedl psychickou odolnost, když prohrával 1-4 a při jeho servisu byla shoda. I nadále však amerického soupeře hodil dělovým forhendem z jedné strany na druhou, získal pět z posledních šesti gamů a postoupil do svého celkově 11. finále.

"Odehrál jsem nejlepší zápas z celého týdne. Porazit Fishe na tomto povrchu je skvělý úspěch. Jsem šťastný, že jsem so po více než roce dostal do finále. Je to důležité pro můj comeback a tenisovou budoucnost. Na finále se moc těším a pokusím se ho vyhrát," řekl Del Potro.

O svůj osmý titul se utká se Jankem Tipsarevičem. Ten sice loni triumfoval se Srbskem v Davis Cupu, turnaj ATP ale ještě nevyhrál. Pouze dvakrát byl ve finále.

Na Floridě rodák z Bělehradu odstartoval výhrou nad Karlovičem a v semifinále se nezastavil ani na raketě talentovaného Japonce Keie Nišikoriho. Šestý nasazený Tipsarevič po servisu pustil pouhých 11 fiftýnů a za necelou hodinu a půl zvítězil dvakrát 6-4.

Del Potro Tipsareviče v jediném vzájemném utkání před dvěma lety na rychlém povrchu v Miami porazil hladce ve dvou setech.

- ATP 250 DELRAY BEACH (USA / Florida, tv. povrch, 442.500 dolarů) -
sobotní výsledky (26. 02. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Del Potro (Arg.) - Fish (2-USA) 6-1 7-5
Tipsarevič (6-Srb.) - Nišikori (Jap.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jestliže Del Potro fyzicky napadl soupeře, tak měl být diskvalifiván!
Reagovat
smazaný uživatel
coze?
Reagovat
Stan_Borowitz
"amerického soupeře hodil dělovým forhendem z jedné strany na druhou"
Reagovat
pauloX
za ten kurz na argentinca 1,16 by som odsudil bookmakerov na 25 rokov v cinskych baniach potom by videli co je to zdierat ludi a konecne by robili nieco poctive
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, ten kurz je hrozně nízko, když jsem vstával, tak jsem doufal alespoň v 1,5. Tohle může vsadit jen blázen.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim to na over.
Reagovat
smazaný uživatel
jednoducha pomoc: nesazejte ten zapas :) anebo muzete dat peknej kurz na Tipsu :)
Reagovat
misoSK
dajte +9.5 gemu na 1.set alebo to proste nehrajte a dajte 4hru, Lipsky/Ram za krasnych 1,70, co mi pride naopak prestrelene
Reagovat
darek.vrana
Tak buď tomu bezmezně věříš, a pak je ten kurz v pohodě, a nebo dej za krásný kurs soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to mám 2:0 na Del Potra za 1.45, to už jde.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvele. Dela mi radost. Jeho forma kazdy tyden stoupa a turnaj od turnaje se lepsi. Nyni si tedy zahraje o titul s Jankem. Ja verim, ze zvitezi. Bylo by skvele zistkat turnajovy titul tesne pred Masters v Americe a navysit si tak sebevedomi. Ja osobne s nim v IW a Miami pocitam!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak záleží pochopitelně na losu, ale do širšího okruhu favoritů ho pro ty dva mastery řadím taky. A moc rád. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by pěkné, kdyby v IW nebo Miami narazil už třeba v 2. kole na Nadala či Federera, ať může sám sebe náležitě otestovat. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne Rafu by mohol na neho to vie, jednak bilanciu ma s nim dobru a Rafu by potrapil urcite, porazit ho este asi nie- hoci Rafa tiez nema ten level ako ked vyhral US open ale zaujimavy zapas by to bol, urcite s nenasadenych budu Delpo a Raonic hraci, ktorych bude treba sledovat a sam sa velmi tesim nech uz zacnu IW, Miami co oni dvaja predvedu- kam dojdu- samozrejme zalezi na lose ale obaja mozu vyradit dakoho z top 10- top 5 asi ne to je iny level ale top 10 tu druhu polku vyradit dakoho mozu
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale pokud bude hrát jako první set s Tipsarevičem, tak bude mít co dělat, aby uhrál víc než jeden game v setu. Tipso je totální lempl, nechápu, jak mohl tento set prohrát. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist