Del Potro má čtvrtý titul v řadě

18. 8. 2008, 09:18
Aktuality 0
Zatímco na začátku prázdnin čekal argentinský tenista Juan Martin del Potro na svůj premiérový titul na okruhu ATP, těsně před US Open už má na svém kontě čtyři. Ten poslední si připsal ve Washingtonu, kde v nedělním finále porazil Viktora Troického ze Srbska.
Juan Martin Del Potro

Vítězstvím 6-3 6-3 nad Viktorem Troickým protáhl del Potro svou vítěznou sérii už na 19 zápasů. Také pro něj znamenalo čtvrtý titul za sebou a historický zápis: ještě žádnému hráči se nepodařilo vyhrát své první čtyři tituly v řadě.

Při svém devatenáctém vítězství nebyl Argentinec bezchybný. Připsal si sedm dvojchyb a 24 nevynucených chyb a promarnil tři mečboly. Eso při tom čtvrtém ale rozhodlo o tom, že od Wimbledonu stále nenašel přemožitele.

"Naštěstí jsem ještě jednou vyhrál," radoval se del Potro, který přiznal, že kvůli své sérii byl nervózní. "Když vyhrajete ve finále, jste moc, moc šťastní. Za svou kariéru jsem ve finále moc často nehrál. Tohle je moje čtvrté a všechna jsem vyhrál. Nevím, jestli ještě v nějakém budu hrát a jestli zvítězím. Teď si chci jen užívat tenhle moment," dodal momentálně 17. hráč světového žebříčku.

Tomu ve finálovém utkání nahrál horší zdravotní stav jeho soupeře. "Je mi to moc líto, protože jsem nemohl hrát na 100 procent. Mám nějaké problémy se zády, ale takový je sport," řekl Troicki.

Výsledky - Washington:

Dvouhra - finále:
Del Potro (2-Arg.) - Troicki (Srb.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - finále:
Gicquel, Lindstedt (Fr./Švéd.) - Soares, Ullyett (1-Braz./Zimb.) 7:6 (8:6), 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist