Del Potro musí měsíc odpočívat, v zápěstí má zánět

12. 2. 2010, 10:18
Aktuality 6
Dlouhodobé problémy se zápěstím světovou pětku Juana Martina Del Potra neopouští. Jednadvacetiletému Argentinci se zranění zhoršilo a vyšetření odhalilo zánět. Minimálně měsíc si od tenisu odpočine.
Profily hráčů
Juan Martin Del Potro

Juan Martin Del Potro poprvé ucítil bolesti v zápěstí loni na podzim v Šanghaji. Nedohrál ani další podnik Masters 1000 v Paříži, přesto se nakonec na Turnaji mistrů dostal až do finále.

Zdravotní problémy narušily i jeho přípravu na novou sezonu a kvůli bolestem odehrál před prvním grandslamem sezony jediné exhibiční utkání. Na Australian Open protrpěl tři kola, aby v osmifinále podlehl Čiličovi.

Od té chvíle odpočíval a nyní se začal připravovat na turnaj v Dubaji, kde se začíná 21. února. Během čtvrtečního tréninku se však stav pravého zápěstí znovu zhoršil a následné vyšetření odhalilo zánět.

"Minimálně čtyři týdny musí odpočívat a další týden bude trvat, než se dostane zpět do ostré zátěže," řekl Argentincův trenér Martiniano Orazi.

Jednadvacetiletý rodák z Tandilu tak přijde i o Davis Cup. Argentinci hrají o víkendu 5. až 7. března o čtvrtfinále ve Stockholmu proti domácímu Švédsku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
to je škoda... ale hlavne at se brzo uzdravi .. !!
Reagovat
carolyn
Juan, měsíc?!?!?!!!! To si děláš srandu! :-/
Reagovat
smazaný uživatel
sorry ze to pisu sem, ale napadlo me tema Davis cup v souvislosti s JMDP.. v prvnim kole hraje Spanelsko se Svycarskem, docela pikantni :) bude hrat Roger nebo na to kasle? a prosim tupce typu Baarney, aby se nevyjadroval ke kvalitam tenistu, diky
Reagovat
smazaný uživatel
Roger nehraje (tradice pro prvni kolo). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Četla jsem v časopisu "Tenis Arena", že asi nebude hrát ani Wawrinka ..
Reagovat
smazaný uživatel
Chjo, chjo, chjo... :(
Preji brzké uzdraveni! Fajn by bylo, kdyby se povedlo do Indian Wells, ktere startuje prave za ten mesic...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist