Del Potro musí s levým zápěstím už na třetí operaci

15. 6. 2015, 20:38
Aktuality 14
Argentinský tenista Juan Martín del Potro se k tenisu v nejbližší době nevrátí. Jak dnes vítěz US Open z roku 2009 oznámil, bude muset na třetí operaci levého zápěstí, kvůli kterému nehraje od březnového turnaje v Miami.
Profily hráčů
Juan Martín del Potro

"Poohlížel jsem se po alternativních možnostech léčby a vyžádal jsem si i další názory. Závěr byl ale vždycky stejný: pokud chci ještě někdy hrát tenis, operaci se nevyhnu," řekl Del Potro, jenž se v žebříčku ATP propadl do šesté stovky, ve videovzkazu fanouškům. Jak oznámil na twitteru, operaci podstoupí ve čtvrtek.

Kariéru šampiona US Open z roku 2009 brzdí problémy s levou rukou od roku 2012, operaci pravého zápěstí podstoupil už v roce 2010. Potíže s levým zápěstím se pokusil chirurgicky vyřešit poprvé vloni v březnu a ve zbytku sezony už se na kurty nevrátil. Letos v lednu nastoupil v Sydney, další program ale opět zrušil a podrobil se druhému zákroku. Po rekonvalescenci odehrál jedno kolo na březnovém podniku v Miami a od té doby znovu nehrál. 

Další operace a nucená pauza Del Potra hodně sebrala. Ve vzkazu hovoří o tom, že prožívá smutné a temné dny a nevidí světlo na konci tunelu. "Nechci s tenisem bojovat, nechci sport nenávidět," řekl s tím, že stále sní o tom, jak se jednou zcela zdravý na kurty vrátí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mayo
Je mi ho ľúto, musí to byť frustrujúce vkuse operácie...veľmi mi chýba na okruhu :/ ale toto žiaľ už dobré nikdy nebude
Reagovat
VlS
Asi čas podívat se po jiném jobu, než je profi sport
Reagovat
Marduch
Game, set, Juan Martín ;)
Reagovat
horska.kraslice
Delpo, postrádáme tě...
Reagovat
spaniel
Bude asi jednodušší preucit se na jednorucni backhand...
Reagovat
Marduch
Nejspíš nemůže pretezovat ani pravy zápěstí, se kterým byl taky na operaci, ze ano.
Reagovat
spaniel
Tezko rict, zda se ze operace pravého se povedla, forehand mu sel. Horsi je to s levým.
Reagovat
spaniel
Ze ano.
Reagovat
Marduch
To nebyla polemika, spis možná souvislost, proc ten 1rucak ještě nezkusil, pac me to taky napadlo. Vsak kdyz mohl Tsonga přejít na obouruc uprostřed kariéry, s nevalnym efektem a presto se v ty sirsi spicce drží.
Reagovat
spaniel
Já to psal ze srandy. To je bez sance.
Reagovat
rod_laver
https://www.youtube.com/watch?v=WXU21kVGYmU Juan Martin del Potro provides an update on his condition as he fights to have his left wrist healed for good. He announces his next step.
Reagovat
Stan_Borowitz
To fakt vypadá dost špatně... škoda
Reagovat
smazaný uživatel
Ten je hotový :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist