Del Potro porazil Gasqueta a bez ztráty setu obhájil estorilský titul

6. 5. 2012, 22:52
Aktuality 1
ATP ESTORIL - Juan Martín Del Potro je na začátku příravného období před French Open ve velmi solidní formě. Tento týden potvrdil roli favorita na turnaji ATP 250 v portugalském Estorilu, kde ve čtyřech zápasech neztratil ani set a obhájil loňský titul.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro se na antuce představil poprvé na začátku dubna v Davis Cupu, ve kterém smetl 3-0 na sety Čiliče i Karloviče. Po třech týdnech přípravy v Argentině se přesunul do Evropy, aby se před French Open dostal do zápasového tempa.

A bývalý čtvrtý hráč světa si zatím vede výborně. Na rozehrán í si Del Potro vybral stejně jako před rokem menší turnaj v portugalském Estorilu a stejně jako loni dokázal podnik kategorie ATP 250 vyhrát. Letos navíc bez ztráty setu.

Třiadvacetiletý Argentinec měl jako nejvýše nasazený hráč v prvním kole volný los a pak už bez problémů skolil všechny čtyři soupeře, kteří ho vyzvali. Nejprve deklasoval domácího Ruie Machada, pak navzdory dvěma ztraceným servisům porazil hladce 6-2 6-2 šampiona z let 2009 a 2010 Montaňése a v posledních dvou duelech už nečelil žádnému brejkbolu; v semifinále si poradil se Švýcarem Wawrinkou a v dnešním finále porazil 6-4 6-2 Francouze Richarda Gasqueta.

Juan Martín Del Potro a Richard Gasquet"Cítil jsem, že jsem dnes hrál opravdu dobře. Byl to můj nejlepší zápas za celý týden, takže jsem teď velmi spokojený," pochvaloval si Del Potro, který Gasqueta ničil hlavně tvrdými forhendy, narůst formy. "Hrál jsem celou dobu hodně agresivně a na forhendu jsem si věřil. Mé sebevědomí rostlo s každým gamem a to je pro mě důležité," dodal bývalý vítěz US Open.

"(Del Potro) hrál opravdu skvěle. Je velmi silový, má vynikající servis. skvělý forhend i bekhend. Vyhrát si zasloužil, hrál lépe než já," smířil se s porážkou Gasquet.

Jedenáctý hráč světa Del Potro dnes získal druhý letošní a celkově 11. titul. Na antuce hrál ve finále počtvrté a opět neprohrál. "Jsem stále čím dál blíž své nejlepší formě. Mám za sebou opravdu tvrdou přípravu a teď mě čeká další významný turnaj, na kterém se můžu nadále zlepšovat. Pokud budu hrát tak, jako v minulých dnech, budu šťastný," dodal Del Potro, který se v 23leté historii turnaje v Estorilu stal třetím úspěšným obhájcem titulu. Před ním zvítězili dvakrát během dvou let Montaňés a Muster.

Pětadvacetiletý Gasquet nastoupil ke svému celkově 15. finále po sobotním tříhodinovém semifinále a síly mu dnes chyběly. Estorilské finále stejně jako před pěti lety proti Djokovičovi prohrál a na svůj sedmý titul tak čeká už skoro dva roky.

"Prohrát ve finále je pokaždé zklamáním. Už pětkrát jsem ve finále prohrál s Djokovičem, Federerem a nyní s Del Potrem. Oni byli vždy lepší než já," uznal Gasquet. "Ale každé finále je pro mě dobré. Byl to dobrý turnaj a příprava na antukovou sezonu. Dodalo mi to sebevědomí," dodal pětadvacetiletý Francouz.

Oba nyní absolvují rychlý přesun z Portugalska do Španělska, kde je čeká Masters 1000 na modré antuce v Madridu. Del Potro se v úterý utká s Němcem Florianem Mayerem, Gasquet s Brazilcem Thomazem Belluccim.

- ATP 250 ESTORIL -
(Portugalsko, antuka, 398.250 eur)
nedělní výsledky (06. 05. 2012)

Dvouhra - finále:
Del Potro (1-Arg.) - Gasquet (2-Fr.) 6-4 6-2

Čtyřhra - finále:
Qureshi/Rojer (1-Pák./Niz.) - Knowle/Marrero (4-Rak./Šp.) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Heather_Fedex
pripomina mi letos agnezku. ta ma taky letos nocni muru jenom z viky. u juana je to roger (bez zisku jedineho setu). takze letos nebyt toho, ze je porad v tak nevyhodne pozici nasazeneho hrace na velkem turnaji, mohl by se dostat v zebricku vys.
a jinak, gratulace k uspesne obhajobe
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist