Del Potro se uzdravil, French Open stihne

18. 5. 2011, 08:56
Aktuality 17
Juan Martín Del Potro nakonec o druhý grandslam sezony nepřijde. Start argentinského tenisty na Roland Garros ohrožovaly problémy se svalem, ty jsou však podle slov bývalého čtvrtého hráče světa pryč.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro kvůli operaci zápěstí přišel o takřka celou loňskou sezonu a tu letošní tak začínal až z pozice hráče páté světové stovky. Už po Australian Open ale začal pracovat na svém bleskovém návratu mezi elitu; ze šesti turnajů získal dva tituly, třikrát byl v semifinále a jednou v osmifinále.

Jeho tělo však fyzicky náročný program po roce bez tenisu nevydrželo a dvaadvacetiletý rodák z Tandilu před dvěma týdny odstoupil z turnaje v Madridu, kde měl ve třetím kole čelit Nadalovi. Okamžitě odletěl do rodné vlasti a na testech v Buenos Aires mu lékaři sdělili, že má ve svalu osmimilimetrovou trhlinu.

Vítěz US Open 2009 se ale stihl rychle uzdravit a už začal znovu trénovat na French Open. "Dalo to hodně práce, ale jsme na dobré cestě. Uvidíme se v Paříži," napsal Del Potro na svém Twitteru.

Druhý grandslam roku, kterým vyvrcholí antuková sezona, začne v neděli. Del Potro hrál v Paříži naposledy předloni, kdy prohrál až v semifinále po pětisetové bitvě s Federerem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Cokoliv o Potrovi, tak to je samé kéž by...ja myslel ze jaksi Srdcem se fandi tak jednomu za karieru ( v tvem případě mladý třetí hrač světa Federer) ! Ano, Argentinec má sympaticky tenis az možna Fenomenalní, ale ty mu fandiš jen proto, ze by měl a pravdepodobne bude umět na Španěla. A proto JÁ, Potra "proklínam a předvídam mu v turnajích opakovaně brzký Konec ! Je to jen a jen kvuli tobě a přitom mi je Potra líto-protože pokud tomu chci JÁ-většinou tomu tak JE. s pozdravem
Reagovat
Pe3k
Nikoho tvé bláboly nezajímají.
Reagovat
smazaný uživatel
99.9 ty jsi asi hodne v pr*eli ze?
Reagovat
VlS
Opravdu neuvažuješ o návštěvě odborníka na lidskou duši? Vypadá to, že by to nemusel být vůbec špatný nápad.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dobře! Snad se neunáhlil a zdravíčko bude držet.
Reagovat
Pe3k
Sem moc rád. Pokud zdraví vydrží tak bude do konce roku v top 8. A v další sezoně se dostane na pozici druhého hráče světa za Novaka Djokovice. Come on Del Po!
Reagovat
Stan_Borowitz
bude Raonic?
Reagovat
Pe3k
Kéž by. Trojka bude samozřejmě Nadal.
Reagovat
Teo
Nadal to příští sezonu zabalí, protože si uvědomí, že mu strýček Tony lhal, když říkal, že jednou bude tak slavný jako Roger Federer:o)
Reagovat
taffer
Tak to je dobrý :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Paráda!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já bych řekl,že už tak známý je ... řekl bych, že každý, kdo zná Federera, zná i Nadala. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
... resp. tak slavný je. :-) Možná jsi ale chtěl říci "tak úspěšný".
Reagovat
tito
Jojo, 3x překazit Grand Slam, karierní mít jako mladší, to se nezapomíná :).
Nic proti Federerovi, spíše proti té zavilosti.
Reagovat
VlS
To podepíšu taky, pokud myslíš zavilost obou táborů znepřátelených fanoušků hráčů, kteří až tak znepřátelení nejsou.
Reagovat
tito
Pochopitelně..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist