Del Potro v Sydney dohrál, končí i jednička Querrey

12. 1. 2011, 10:33
Aktuality 9
Argentinský tenista Juan Martín Del Potro se v Sydney z návratu na kurty neradoval příliš dlouho. Dvaadvacetiletý vítěz US Open z roku 2009 ve druhém kole nestačil na Němce Floriana Mayera, kterému podlehl 2-6 a 5-7.
Juan-Martín del Potro

Del Potro se loni v květnu podrobil operaci zápěstí a od té doby hrál jen dva turnaje. V září v Bangkoku i o měsíc později v Tokiu vypadl v prvním kole. Uspěl až tento týden v Sydney, kde porazil šestého nasazeného Feliciana Lópeze. Po výhře nad Španělem sice Del Potra potěšilo, že zatěžkávací zkouškou prošel bez bolesti, ale v souboji s Florianem Mayerem Del Potro doplatil na dlouhou herní přestávku a s turnajem se rozloučil dvousetovou porážkou.

"Po dlouhé pauze je všechno těžké," řekl po prohraném utkání Argentinec. "Ale jsem tady a chci hrát. Sice jsem prohrál, ale jsem zpátky," dodal bývalý pátý hráč světa, který se vinou zdravotních potíží propadl až na 259. příčku. "Loňský rok byl pro mě moc špatný, ale teď jsem v pořádku a v dobré kondici," dodal.

I Mayer, který s Del Potrem prohrál loni i předloni na Australian Open, uznal, že jeho soupeř měl dnes do nejlepší formy daleko. "Bylo vidět, že nehraje na sto procent. Podání měl skvělé, ale údery od základní čáry dával hodně vedle," přidal Mayer, kterého v dalším kole čeká přemožitel Poláka Kubota Potito Starace. "Já jsem ale hrál od základní čáry dobře. Věděl jsem, že když budu hrát svou hru, mám slušnou šanci vyhrát, a to se mi povedlo."

Hned na první překážce padl v Sydney Američan Sam Querrey, který na turnaji plnil roli nejvýše nasazeného hráče. V prvním kole měl volno a v tom druhém dnes podlehl Ukrajinci Alexandru Dolgopolovovi 4-6 3-6. V Sydney, kde zároveň hrají muži i ženy, tak poprvé od roku 2002 prohrály obě nasazené jedničky; Dánka Caroline Wozniacká včera nestačila na Dominiku Cibulkovou ze Slovenska.

Dolgopolovovo vítězství je o to cennější, že k zápasu s Američanem nastoupil nedlouho poté, co musel dohrát svůj odložený duel s Bernardem Tomicem. "Byl to můj první zápas v roce, a je tu dost větrno," vysvětloval Querrey příčiny své porážky. "V takovém větru je to těžký soupeř. Má velmi silný servis a hodně míčů čopuje, takových hráčů moc není," dodal na adresu soupeře, který minulý týden zpočátku zaskočil svým stylem i Andyho Roddicka.

Dolgopolovovým příštím soupeřem bude Francouz Gilles Simon, který si v dohrávce hladce poradil s Portugalcem Fredericem Gilem. Mezi nejlepších osm se dostal i Simonův krajan Richard Gasquet. Pátý nasazený hráč měl sice s Italem Andreasem Seppim výrazně více práce, po dvou hodinách ho ale udolal 3-6 7-5 6-4.

Výsledky - Sydney - muži (tvrdý povrch, dotace 422.300 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Simon (Fr.) - Lu Yen-Hsun (8-Tchaj-wan) 6:0, 6:3, Dolgopolov (Ukr.) - Tomic (Austr.) 6:7 (3:7), 6:1, 6:2.

2. kolo:
Dolgopolov - Querrey (1-USA) 6:4, 6:3, Gulbis (Lot.) - Andrejev (Rus.) 2:6, 6:4, 6:3, Troicki (4-Srb.) - Chela (Arg.) 6:2, 6:3, Gasquet (5-Fr.) - Seppi (It.) 3:6, 7:5, 6:4, Stachovskij (Ukr.) - García-López (7-Šp.) 6:3, 6:4, Mayer (Něm.) - Del Potro (Arg.) 6:2, 7:5, Starace (It.) - Kubot (Pol.) 7:6 (7:5), 2:6, 6:3, Simon - Gil (Portug.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý/Hanley (ČR/Austr.) - Istomin/Tursunov (Uzb./Rus.) 6:4, 6:2.

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda Querrey. Zase skvělej začátek jako vloni. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Co je škoda na Querreym? Vždyť je celý divný, Dolgopolov je mnohem zajímavější hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím co je zajímavého na Dolgopolovovi. Možná to, že vypadá jak holka.
Reagovat
smazaný uživatel
Od pohledu je docela nesympaticky az dívčí, ale ten tenis ma taknak precejenom trochu zvlastni....
Reagovat
misoSK
Querrey-Dolgopolov, nic v zlom, ale jeden vacsi "sympatak" ako druhy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky neříkám, že je Querrey sympaťák. Prostě se mi líbí jeho styl hry.
Reagovat
misoSK
no ja proti jeho hre tiez nenamietam, ale zas na druhej strane aj Dolgopolov hra dost zaujimavy tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Turnajová nerozehranost a psychická zátěž při souboji s hráčem, kterého předtím běžně porážíte- problém!
Reagovat
weak
ono to také bude o Florianovi, který toho času hraje o třídu lépe než v dobách, kdy jej del potro porážel...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist