Del Potrův Tandil slaví svého hrdinu

15. 9. 2009, 10:15
Aktuality 14
Argentinský Tandil a New York toho nemají příliš společného. Stejně ale jako nyní americké velkoměsto slaví vítěze US Open, propukly oslavy i v jihoamerickém městě - rodišti Juana Martina del Potra.
Profily hráčů
Oslavy v Tandilu

Tandil je asi stotisícové město v Argentině, které se stalo zajímavou líhní tenisových talentů. Narodil se tady Guillermo Pérez-Roldán, na svět tu později přišli Juan Monaco, Diego Junqueira, Mariano Zabaleta nebo Maximo Gonzalez. A pak také nejslavnější z místních tenisových rodáků - světová pětka a čerstvý vítěz US Open Juan Martin del Potro.

Ve zdejším tenisovém Club Independiente, kde Del Potro začal ve svých šesti letech s bílým sportem, se po jeho finálovém vítězství nad Rogerem Federerem sešly stovky lidí před velkou obrazovkou. Mezi nimi i Marcelo Gomez, kouč, který Del Potra vedl jako první.

"Juan Martin se právě zapsal do historie argentinského tenisu," řekl Gomez pohnutě. "Ve dvaceti letech porazil světovou jedničku a vyhrál US Open. Myslím, že si ani neuvědomuje, co právě dokázal," dodal trenér, jehož rukama prošli i Zabaleta, Junqueira, Monaco a Maximo Gonzalez.

Život v Tandilu se zastavil na víc než čtyři hodiny, během kterých se Del Potro snažil ukončit Federerovo panování ve Flushing Meadows. Když se mu to podařilo, mohly konečně začít oslavy. První podobné od roku 1977, kdy ještě na antuce vyhrál US Open další slavný Argentinec Guillermo Vilas.

"Viděl jsem Del Potra hrát jako malého chlapce," vzpomínal prezident tenisového klubu Pedro Gomez. "Jsem strašně šťastný. Je úžasné, že můžeme takhle slavit."

"Lidi tady slaví v ulicích, jako bysme zrovna vyhráli mistrovství světa ve fotbale," dodává Marcelo Gomez. "Pro nás v Tandilu je neuvěřitelné, že máme sportovce jako je Juan Martin."

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
trošku nechápu, loni za prohrané finále bylo 1.400 bodů, letos už jen 1.200. Za účast v semifinále inkasoval hráč loni 900, letos už jen tradičních grand slamových 750. Absolutně nerozumím....

Jinak řečeno Nadal obhájil loňské semifinále, ale body neobhájil všechny, rozdíl -150
Reagovat
misoSK
menil sa system bodovania, minuly rok bolo len 700bodov akurat ze na konci sezony sa vsetky pocty zdvojnasobovali a tento rok sa uplne bodovanie zmenilo
Reagovat
smazaný uživatel
ano , samozřejmě, ale na ostaních GS se obhajovaly body jinak než na US Open! Příklad: letos Federer jakožto loňský poražený finalista RG a Wimbledonu obhajoval 1200 bodů za prohrané finále jak na RG tak ve Wim, naproti tomu Murray, jakožto loňský poražený finalista na US Open obhajoval 1400bodů. Tohle je to, čemu nerozumím
Reagovat
smazaný uživatel
Počítáš to podle tohodle zdroje? (Kliknout na body, ne na jméno)

http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx

Jinak na prvních 3 místech docela tlačenka, to bude ještě zajímavý, hlavně příští rok AO by mohl trochu zamíchat karty.
No a pak Novak s Delem, to je taky kousek ..
Reagovat
smazaný uživatel
Počítáš to podle tohodle zdroje? (Kliknout na body, ne na jméno)

http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx

Přesně tak .)
Reagovat
smazaný uživatel
Já totiž nevim, jak tam najdu info o tom, jak na tom byli před turnajem US... s tím mám problém
Reagovat
smazaný uživatel
1. Federer Roger 12040
2. Murray Andy 9610
3. Nadal Rafael 9025
4. Djokovic Novak 7660
5. Roddick Andy 5720
6. Del Potro Juan-Martin 5325
7. Tsonga Jo-Wilfried 3920
8. Davydenko Nikolay 3655
9. Simon Gilles 3410
10. Verdasco Fernando 3220
11. Gonzalez Fernando 2825
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak to by měl mít Murray teď 8.590 ....
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný příběh, jsem dojatý. Letošní obě finále jak mužů tak žen nabízí krásnou paralelu velkých vítězství, na mě osobně více působí samozřejmě příběh Juana Martína. Ale má gratulace patří všem.
Reagovat
urbi
Pratele, muzete mi prosim nekdo vysvetlit, jaktoze ma ted Simon 3090 bodu, kdyz mel pred US Open 3410, obhajoval 150, a ziskal 90?
Reagovat
smazaný uživatel
Jistý si nejsem, ale loni se hrálo USO dřív..a on pak vyhrál turnaj v Bukurešti..a ten se mu teď možná odečetl? Jen doměnka :-D do žebříčků tak moc nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro je super hráč, zaslúžil si vyhrať, aj keď by som si s tou trofejou najprv predstavovala niekoho iného... nevadí... mohlo to dopadnúť ešte horšie :) Congratulations!
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne jsem se tady neco dozvedel - Independiente neni jen fotbalovy klub. Nicmene se mi nezda, ze by byl "tamni", i kdyz na druhou stranu i u nas je bezne, ze jeden klub muze mit zakladnu pro mlady hrace ve 4 mestech najednou, tak treba nemusel Del Potro dojizdet k mori :-)..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist