Dementěvová po návratu nezářila, ale postoupila

29. 7. 2010, 11:47
Aktuality 2
Dvě a čtvrt hodiny strávila na centrálním dvorci ve Stanfordu Jelena Dementěvová, která se po zranění lýtka vrátila po téměř dvou měsících na okruh WTA. S Japonkou Kimiko Dateovou, přemožitelkou Dinary Safinové, ztratila šestkrát své podání, nakonec ale po boji vyhrála 3-6 6-3 a 6-4. Ve čtvrtfinále narazí zřejmě na krajanku Marii Šarapovovou.
Jelena Dementěvová

Pro Jelenu Dementěvovou byl včerejší zápas prvním od semifinále French Open, ve kterém vzdala zápas s pozdější vítězkou Franceskou Schiavoneovou. Osmadvacetiletá Ruska si poranila lýtkový sval a kvůli němu nestihla ani Wimbledon a poprvé za 11 let tak vynechala některý z grandslamových turnajů.

Návrat po téměř dvou měsících sice zvládla, ale nerozehranost se na jejím výkonu podepsala. V utkání s téměř čtyřicetiletou Kimiko Dateovou-Krummovou ztratila hned třikrát podání a sadu prohrála v poměru 3-6. Ve druhém dějství už se Dementěvová zlepšila na příjmu a vynutila si třetí set, v němž se rychle ujala vedení 3-0, které už nepustila.

"Chvíli trvalo, než jsem se dostala do rytmu, ale (Dateová) hrála hodně rychlé přímé údery a na tenhle styl nejsem zvyklá," řekla po své výhře 3-6 6-3 6-4 druhá nasazená tenistka turnaje. "Je hodně rychlá, ví, jak vaši rychlost použít proti vám a je těžké mít kontrolu nad míčem proti někomu, kdo vás tak tlačí," dodala Dementěvová.

Lehká soupeřka ji zřejmě nečeká ani v dalším kole. Její další překážkou bude totiž vítězka souboje mezi někdejší světovou jedničkou Marií Šarapovovou a Běloruskou Olgou Govorcovovou.

Jednodušší cestu do čtvrtfinále měla nejvýše nasazená Samantha Stosurová z Austrálie. Pátá hráčka světa přiletěla do Stanfordu po dvou porážkách v řadě a v Kalifornii konečně zvítězila. V utkání s domácí Christinou McHaleovou se znovu mohla spolehnout na svůj účinný servis, který za 80 minut ani jednou neztratila.

"Řekla bych, že jsem hrála docela dobře," komentovala svůj výkon po utkání Stosurová. "Je to dobrá hráčka, začala jsem dobře, ale ve druhém setu se mnou dokázala držet krok."

Další soupeřkou Australanky bude zítra Yanina Wickmayerová z Belgie, která v dalším osmifinálovém zápase zdolala za hodinu a půl Slovenku Dominiku Cibulkovou 6-1 6-4. Pokud ji Stosurová porazí, přiblíží se prvnímu finále od začátku května, kdy v Paříži na Roland Garros bojovala o titul. První grandslamové finále je jejím největším dosavadním úspěchem, kterého prý dosáhla díky tomu, že si dokáže určit taktiku a držet se jí.

"Není to tak, že bych všechno přes noc nějak dramaticky změnila," říká Stosurová. "Je to prostě kombinace všeho, co jsem dělala v posledních pár letech, a teď to všechno začíná fungovat. A jakmile máte dobré výsledky, začnete si víc věřit."

Výsledky - Stanford (dotace 700.000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - 2. kolo:
Stosurová (1-Austr.) - McHaleová (USA) 6:1, 7:5, Dementěvová (2-Rus.) - Krummová (Jap.) 3:6, 6:3, 6:4, Radwaňská (3-Pol.) - Savčuková (Ukr.) 7:6 (7:4), 6:2, Wickmayerová (7-Belg.) - Cibulková (SR) 6:1, 6:4.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
vidim, ze admin tady ma zas praci...

Na ctvrtfinale Maria/Lena se uz moc tesim, posledni jejich ¨blockbuster¨ souboj ve vetrnych podminkach v Kanade trochu zklamal, tentokrat by tenisu snad nemelo nic branit.A Masha bude urcite nazhavena na odvetu, nehlede na to, ze uz by to chtelo koncene poradnou vyhru nad elitni souperkou;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist