Den sester Veroniky a Poliny Kuděrmetovových. V Soulu zaskočily nasazené krajanky a jsou ve čtvrtfinále

VČERA, 15:16
Aktuality 7
WTA SOUL - Na turnaji WTA 500 v Soulu se ve středu dařilo ruským sestrám Kuděrmetovovým, když vyřadily nasazené krajanky. Už rok se trápící Veronika (27) porazila Ljudmilu Samsonovovou a na teprve druhém z 20 letošních turnajů vyhrála v hlavní soutěži víc jak jeden zápas. Polina (21), jež startuje jako náhradnice, zdolala Jekatěrinu Alexandrovovou, na čtvrtý pokus si připsala skalp členky TOP 50 a obhájila své jediné čtvrtfinále na okruhu WTA.
Veronika Kuděrmetovová (© ULISES RUIZ / AFP)

V. Kuděrmetovová – Samsonovová 6:4, 6:2

Veronika Kuděrmetovová na začátku loňské sezony figurovala v TOP 10, v říjnu ovládla podnik WTA 500 v Tokiu a získala druhý titul. Od té doby ale odehrála 23 turnajů a jen jednou v hlavní soutěži vyhrála dva zápasy po sobě (Charleston 2024). Minulý týden v Guadalajaře dokonce nezvládla zápas, v němž proti Camile Osoriové vedla ve třetím setu 5:0.

Letos teprve podruhé zaznamenala dvě vítězství v řadě až na pětistovce v Soulu. Po úvodní očekávané výhře nad Číňankou Shuai Zhang, která protáhla rekordní šňůru porážek na 24 utkání, si nečekaně poradila i s druhou nasazenou krajankou Ljudmilou Samsonovovou.

Kuděrmetovová sice v úvodu neudržela vedení 2:0 a prohrávala 2:3, ale pak získala 8 z 10 gamů a náskok už nepustila. Světovou patnáctku porazila 6:4, 6:2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 5:2.

O první semifinále po téměř 12 měsících si bývalá světová devítka a aktuálně 44. hráčka světa Kuděrmetovová zahraje s Američankou Amandou Anisimovovou, nebo Bulharkou Viktorijí Tomovovou.

Alexandrovová – P. Kuděrmetovová 2:6, 5:7

Polina Kuděrmetovová v Soulu dostala druhou šanci jako náhradnice a již dokázala obhájit své jediné čtvrtfinále na okruhu WTA. Jednadvacetiletá Ruska, jež se do hlavní soutěže dostala místo Polky Magdaleny Frechové, ve druhém kole zdolala 6:2, 7:5 sedmou nasazenou krajanku Jekatěrinu Alexandrovovou, teprve potřetí porazila hráčku TOP 100 a na čtvrtý pokus si připsala skalp členky TOP 50.

O premiérové semifinále se Polina Kuděrmetovová utká s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou, nebo s Australankou Ajlou Tomljanovicovou.

Šnajderová – Zhaová 6:3, 6:3

Z tria nasazených Rusek ve středu uspěla jen 16. hráčka světa Diana Šnajderová, která letos získala první tři tituly na okruhu WTA a každý na jiném povrchu. V prvním zápase po úspěšné premiéře na US Open (osmifinále) znovu potvrdila skvělou formu a v Soulu odstartovala výhrou 6:3, 6:3 nad Kanaďankou Carol Zhaovou.

Ve čtvrtfinále dvacetiletá Ruska Šnajderová narazí na Martu Kosťukovou. Ukrajinka ve druhém kole smetla dvakrát 6:2 Britku Heather Watsonovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Soulu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
Zápas Shnaider vs Kostyuk bude mít ten správnej náboj ...
Reagovat
Newcombe
Co to jako je? Fakt russandám dělat reklamu? Třeba jsou dobrý, ale reprezentujou shnilou zemi vedenou největším ďáblem tohoto tisíciletí na světě. Hanba tenisportálu
Reagovat
misa
No a co, tohle je nějaký ruZký web?
Reagovat
Mony
Ne , tohle je MaryBou web
Reagovat
com
Reagovat
ZIZZIK
nepsal bych o nich jsou to Rusky
Reagovat
tommr
a o kom mají psát když naše hráčky tam vůbec nehrajou?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist