Déšť komplikuje US Open. Nadal prohrál tři gamy a vrátil se do šaten

7. 9. 2011, 17:31
Aktuality 18
Počasí v New Yorku dál přidělává vrásky pořadatelům US Open. Včerejší program byl kompletně zrušen vinou deště, kvůli němuž se dnes zatím odehrálo jen pár gamů.
Déšť na US Open (© usopen.org)

Meteorologové už včera předpovídali na dnešek další deštivý den, a počasí nad New Yorkem jim dalo zapravdu. První zápasy měly začít v 17.00 hodin středoevropského času, pořadatelé posledního grandslamu roku ale rychle ohlásili, že se start minimálně o hodinu opozdí.

S hodinovým zpožděním se přeci jen na třech kurtech začalo hrát, ale po čtvrthodině musely být zápasy znovu přerušeny na neurčito. Organizátoři však doufají, že v průběhu večerního programu bude možné odehrát alespoň zbývající osmifinálové zápasy. Čtvrtfinálové duely už byly přeloženy na čtvrtek. 

Pořadatele tlačí čas, aby stihli do neděle odehrát všechny zápasy. Proto dnes "vyhnali" hráče na mokré kurty. Na dvorci Arthura Ashe se proti sobě postavila světová dvojka Rafael Nadal a Lucemburčan Gilles Muller. Nadal ve špatných podmínkách hned při prvním podání udělal dvě dvojchyby, a než byl osmifinálový zápas přerušen, vedl Muller 3-0. 

"Jsme jen součástí show. Všichni se starají jen o peníze, ale o nás hráče ne. Věděli, že stále prší, přesto nás vytáhli na kurty. To není možné," láteřil poté Nadal. "Chápu, že jsou tam fanoušci. Ale hráči jsou také důležití a necítíme se dostatečně chráněni," dodal s tím, že se na mokrém povrchu obával zranění.

Podobného názoru byli i Andy Murray či Andy Roddick, kteří rovněž museli na kurty. "Popravdě jsem neobjevil důvod, proč jsme tam na těch deset minut museli lézt. Nemělo to smysl. Stále pršelo a kurt byl velmi kluzký," řekl Murray. Roddick měl kvůli počasí pohovor s rozhodčím. "Jen jsem byl zvědavý, jestli vidí to samé, co já. Vzduch byl samá mlha. V tom nešlo hrát," uvedl.

Na komplikace s počasím doplácí v mužské soutěži nejvíc hráči ve spodní polovině pavouka. Rafael Nadal nebo Andy Murray teprve bojují o čtvrtfinále, zatímco mezi ženami je osmifinále kompletní a včera se měla odehrát první dvě čtvrtfinále.

Pokud se počasí ve Flushing Meadows neumoudří, je možné, že se US Open bude muset dohrávat až příští týden. To pro hráče a fanoušky v New Yorku není nic nového: loňské finále mezi Rafaelem Nadalem a Novakem Djokovičem se dohrávalo v pondělí, stejně jako rozhodující zápasy v letech 2008 a 2009.

Komentáře

18
Přidat komentář
steve79
Dobrý ráno všem, takže to finále se bude hrát v pondělí a semifinále v neděli. Jak to vypadá s dnešním počasí?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Murray na svém twitteru píše, že zápasy jsou zrušené, takže můžem jít klidně spát.
Reagovat
smazaný uživatel
Na oficiálnej stránke sú niektoré zápasy zrušené, no pri iných je postponed...Asi ešte budú chvilu čakať, a dúfať že dohrajú aspoň tie načaté..Hoci neverím tomu...
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna dávají záznam z US Open Sampras-Agassi :
http://www.lshunter.tv/index.php?option=com_lsh&view=lsh&event_id=61223&tid=205070&channel=0&tmpl=component&layout=popup&Itemid=327

Kdyby se někdo nudil. I když jsem je oba zbožňoval, většinou jsem fandil Andremu. Tak se teď více soustředím na Peta. Jeho servis je dosud nepřekonán, krásný vysoký super přesný nadhoz, schopnost trefit přesně to místečko kurtu, které chce, ta esa z druhých servisů...impozantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím...Sampras mal až nadčasový servis...V tom čase nikto nemal lepší úder...Král Pistol Pete.
Reagovat
smazaný uživatel
Už neprší, aleluja..Všetko nasvedčuje tomu, že sa čoskoro bude hrať..Kurty sú už pripravené..
Reagovat
smazaný uživatel
Už zase prší, pre dnes pravdepobobne dohrané...
Reagovat
hatatytla
nevim jestli včera pršelo neustále. Ale podlě mě to zrušili moc brzo, hodí se každej odehranej set. Je to takový malý znehodnocení turnaje, moc dobrejch zápasů najednou. A isner-simon na kurtu 17. to je špatný. A to nemluvím o tom, že někdo se dostal na kurt až ve středu. Ve Wimbledonu prší mnohem víc, ale v pondělí se dohrávalo asi 2x v historii.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež ma mrzí ten úbytok športového pôžitku..Zápasy ako Ferrer - Roddick, Isner vs. Simon, či Federer - Tsonga by si rozhodne zaslúžili osobitú pozornosť.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky velky turnaj a nemaju tam este strechu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já předpokládám, že na Arthur Ashe Stadium by prakticky postavit ani nešla a kdyby o to byla snaha, tak jedno US Open se bude hrát jen na jiných kurtech. Vždyť to je neuvěřitelnej kolos, vůbec není stavěn tak, aby tam střecha byla.
Reagovat
smazaný uživatel
Na L. Armstrongovi nebo Grandstandu by to určitě nějak šlo... samozřejmě mají nižší kapacitu, ale upřímně, kolikrát je na Arthuru Ashovi zaplněný ten vrchní "ovál", kde potřebuješ dalekohled, abys viděl hráče na kurtu?... určitě o tom budou uvažovat a pokud déšť zmaří ještě pár dní (letos nebo za rok), dojde k rozhodnutí. Věřím tomu :)
Reagovat
Pe3k
To je pech, že prší. Nadal už mohl vzdát za stavu 0:6 0:6
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal zápasy nevzdává to je Djokovičova parketa.
Reagovat
taffer
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To hráli hodně dlouho no.
Reagovat
krbik13
...už ma fakt ten dážď začína srať. :/
Reagovat
smazaný uživatel
A zas to ovlivní semifinále DC, to je fakt šílený termín tohleto.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist