Dimitrov odchází trénovat do akademie pod švédské trenéry

28. 11. 2012, 08:48
Aktuality 12
Talentovaný Grigor Dimitrov se rozhodl změnit prostředí k tréninku. Jednadvacetiletý Bulhar opustil tenisovou akademii Patricka Mouratogloua a domluvil se na spolupráci s Good to Great Tennis Academy ve Švédsku, kde jsou hlavními trenéry Magnus Norman, Nicklas Kulti a Mikael Tillström.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

"Těšíme na výzvu rozvíjet schopnosti Grigora Dimitrova do nových maxim, aby dosáhl svých ambiciózních cílů ve světovém tenise," řekl jednačtyřicetiletý Kulti, bývalý 33. hráč světa. 

Dimitrov je bývalou juniorskou světovou jedničkou a často je srovnáván s Rogerem Federerem, v dospělém tenise se však dosud výrazně prosadit nedokázal. V uplynulé sezoně si na turnajích ATP zahrál třikrát ve finále (na trávě v Queensu a na antukách v Bastadu a Gstaadu), na grandslamech ale zůstává jeho maximem 2. kolo a i proto zakončil rok na 48. místě. 

Po absolvování přípravy ve Švédsku Dimitrov odletí společně s Tillströmem do Austrálie, kde by měl od 30. prosince zahájit sezonuna dobře obsazeném turnaji v Brisbane.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dimitrovova strašná slabina spočíva v nohách. Má ich veľmi slabé a nevydržia konštantnú záťaž, to je to na čom musí "zamakať".

Údery aj talent má, ale stále mu chýba turnaj, kde by nejako prerazil, ale kto vie, možno to bude už aj Australian Open :)
Reagovat
Pe3k
Porazil Márdyho Fishe v době kdy byl v top 10. To pro začátek stačí.
Reagovat
Vojtiik
mimojiné taky Berdycha, který je stabilne v top10, v améru na Masters (Miami nebo IW, nechce se mi hledat:) ) idealni by bylo na tu velkou vyhru navazat, uhrat SF na Masters nebo ČF na grandslamu, at se nemusi jebat v kvaldach a hraje primo hlavni souteze:)
Reagovat
smazaný uživatel
V Queensu skončil v semifinale kde prohral s Nalbandianem
Reagovat
J.M.
Stejně tak v Bastadu a Gstaadu.
Reagovat
smazaný uživatel
Na GS zostava maximom druhé kolo?..Preboha, to som si ani neuvedomil..To su strasne chabé vysledky..
Reagovat
Pe3k
Neboj kamaráde. V příští sezoně to bude lepší :)
Reagovat
Vojtiik
snad, snad, chce to aby baby Fed se vyhoupl na nejvyssi level presne v době kdy stary Fed bude koncit:))
Reagovat
Pe3k
Federer bude ještě několik let na špici. Grigor by se měl prosadit už v té příští...
Reagovat
Vojtiik
Bude v top10 jeste 3 roky aspon (pokud ho to bude bavit), coz by u grigora mohlo byt za dva roky taky realne v idealnich podminkach (zraneni...).. takze to stridani strazi by se mohlo udelat docela plynule:).. pochybuju, ze se grigor do top10 prosadi uz behem pristi sezony, i kdyz by se mi to libilo samozrejme.. kazdopadne strasne rad bych videl aspon jeden poradny zapas mezi nimi:)
Reagovat
Pe3k
Dimitrov do top 10 příští sezonu nepůjde. Bude hodně rád za top 30. Naopak mezi desítku nejlepších půjde Raonic.
Reagovat
Vojtiik
vzydt jsem napsal, ze tam nepujde :O
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist