Diváci zkouší trpělivost Azarenkové, napodobují její vřeštění

20. 1. 2012, 10:23
Aktuality 101
Běloruska Victoria Azarenková prochází Australian Open jistě bez zaváhání. Jedna ze čtyř adeptek na post světové jedničky ve třech kolech neztratila ani set a nevadí jí ani, že diváci napodobují její vřeštění.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

"Jestli se nepletu, tak jsem odjakživa hlučná," komentovala třetí nasazená Azarenková s úsměvem své zvukové projevy při úderech.

Když hrajou dvě 'sirény' Azarenková a Šarapovová:

V Melbourne Parku diváci testují soustředěnost a klid Bělorusky. Při utkáních občas fanoušci o pauzách její hekání napodobují. Snažili se tak Azarenkovou rozhodit především ve 2. kole proti Casey Dellacquaové. "Slyšela jsem to, nejsem hluchá, ale nemám s tím problém," řekla Azarenková, jež Australanku smetla 6-1 6-0.

Trochu víc už se favoritka musela snažit v 3. kole. Němku Monu Barthelovou, vítězku z Hobartu, porazila 6-2 6-4 a využila až pátý mečbol. "Musela jsem se na sebe naštvat, probudit černé emoce, abych konečně dokázala využít své šance," řekla. "Občas se člověk musí nějak popostrčit, aby uspěl a dostal se dál."

V druhé sadě už Azarenková vypotřebovala všechny možnosti jestřábího oka, ale stále nebyla spokojená s výroky lajnových rozhodčích. Proto ztrácela trpělivost a zlobila se. Nespokojená byla i po ztraceném čtvrtém a pátém mečbolu.

"Hrála jsem dobře, ale v závěru mi chyběla statečnost, abych to v klidném duchu i dokončila. Proto jsem se zlobila, ale měla jsem to pod kontrolou," řekla. 

Co myslíte, měla to Azarenková pod kontrolou?


Forma Azarenkové se drží na vysoké úrovni. Z posledních tří turnajů hrála třikrát finále a dvě vyhrála, i proto bojuje na Australian Open s Petrou Kvitovou, Caroline Wozniackou z Dánska a Ruskou Marií Šarapovovou o post jedničky. "Až s výsledky přijde posun v žebříčku," nezaobírá se Azarenková propočty. Pomoci Kvitové může Iveta Benešová, která bude v neděli další soupeřkou běloruské hráčky.

Na grandslamech hrála Azarenková jen jednou semifinále. V Melbourne se předpokládá, že na pětadvacátý pokus by si mohla poprvé zahrát grandslamové finále. "Je ztrátou času přemýšlet o tom, že tady můžu dojít daleko. Člověk se nemá ohlížet zpět, jen se poučit ze špatných i dobrých zkušeností a příště je využít," řekla.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

101
Přidat komentář
smazaný uživatel
To,co předvedli někteří diváci,je odporné a pořadatelé by měli zvážit takové jedince z hlediště vyvést. Ano,Vika vyje,ale nejvíce kompetentní k tomu,posoudit,jak dalece to hráčkám vadí,mají dle mého názoru hráčky samé a ne všichni ti rozumbradové kolem. A pokud vím,většina,včetně Petry Kvitové,se už veřejně vyjádřila,že jim to nevadí. Jsou k tomu tolerantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava:kompetencí
Reagovat
Heather_Fedex
clovek by si z toho nemel delat prilis velkou hlavu a soustredit se pouze na hru. ja uz jsem si zvykla. z vlastni zkusenosti mohu rict (hraju tenis j ako hobby) a nekdy pri servisu opravdu ze mne mimovolne to heknuti vejde. kdyz si vsimnete, tak treba i fedex obcas hekne kdyz chce trefit servis a zrovna se mu nedari. ja si toho vsimla. mne osobne vikina prijde hodne sebevedoma a drsna a takovej spratek. to je jedine, co mi kdysi na jeji chovani vadilo - postupne jsem si vsak holcinu oblibila :) ale to jeji hekani to mi nekdy prijde jako zpivani :D ovsem nejhorsi je niculescu. ta vydava ti otresni zvuky az 2 vteriny potom, co trefila micek. diiiki bohu, ze uz ji carol sejmula xD
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha! Je tohle možný? Ty taky patříš mezi čecháčky, kteří neznají rozdíl mezi slovy hekání a řvaní (ječení) úmyslně při každém úderu, co předvádí hlavně Azarenka a Marfuša? U Viktorky se dá psát i o vytí.
Heká třeba Nadal, při delších výměnách nebo obtížných situacích mnozí další, dvoufázově hýká Schiavone nebo Petkovic.
Reagovat
Heather_Fedex
Netusila jsem ze je to AZ TAKOVEJ PROPASTNI ROZDIL lol ale ukamenovat si mne teda nemusel xD
Reagovat
VlS
Broži, nemůžeš někdy slušně říct o co ti jde? To musíš vždycky někoho zkusit seřvat?
Myslím si, že Heather_Fedex není ČECHÁČEK, ale česky píšící Slovenka :-))
Reagovat
misoSK
Cesky pisuca Slovenka? A to uz ma aky vyznam?
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec mi to nedá a přece jenom sem něco napíšu.
To jejich ječení při jakémkoli úderu se mi vůbec nelíbí, ale Vika, Masha a další by neměly být hlavními adresáty naší nespokojenosti. Když se něco takhle učíte celý život, asi těžko se s tím dá něco dělat když je vám přes 20. Vzešlo to z amerických tenisových akademií, vzpomeňte na Agassiho, který byl mimo jiné i přes to mým velkým oblíbencem. Může za to Bollettieri a ta jeho sebranka, jakýkoli prostředek je dobý k dosažení výhry. Učí je to od mala a zcela záměrně, Martina Navrátilová to samozřejmě ví a taky to otevřeně řekla, hlavní důvod je, aby soupeřka neslyšela. Je to hnusné, ale ty holky za to vlastně nemůžou.
Reagovat
Fandina
takže nikdo nikoho nemůže donutit dělat něco, co vlastně nechci.....
Reagovat
smazaný uživatel
Náctileté dítě není až tak úplně svéprávné a houby ví, co vlastně chce nebo nechce.
A jestli by některá z nich otevřeně přiznala, že se jí to taky nelíbí a snažila se s tím něco dělat a přestat kvílet, tak to bude pro mě hrdinka.
Reagovat
Fandina
to se dobře bavím..... Maria a Vika specielně ona neječí pořád ....... když hrála Vika o titul v Sydney s Na Li tak ječela jen při podání, když šlo do tuhého tak zapomněla ...... ten návyk nebude tak zásadní ........
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas jsem celý neviděl, možná jsem si už taky zvykl a nevnímám to, mě přijde že Vika vyje pořád, možná si už ani pak nevšimnu, když na chvíli přestane.
Já si jenom myslím, že tyhle zlozvyky se nedají tak snadno odstranit, třeba jako i jiné zlozvyky, třeba kouření .. :-)) Ne že by to byl můj problém.
Reagovat
smazaný uživatel
nechce se mi zvuku sireny ale rikat pokrok... Drive by byl takovy projev naprosto nepredstavitelny a nemozny. A mozna, ze nedojde na mereni decibelu ani na zmenu metodiky, ale na to, ze si proste zvykneme. Dam priklad. Kdyby na me moje souperka "kdysi" po viteznem mici zatinala pest a primo na me tou zatatou pesti hrozila, asi bych se zhroutila. Dneska se nad tim nikdo nepozastavi a povazuje tu (ve sve podstate hroznost) za spolecensky i sportovne prijatelny projev.....
Reagovat
Fandina
souhlasím ... návyky odstraňovat je těžké, ale ne nepřekonatelné. Pokud vím, tak to od těch holek zatím nikdo ani nechce a asi nikdy nebude chtít. Některé holky vyjou hezky ....... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka : Jo, doba je zlá. Nejsou už vidět z té výšky nějaké lepší časy? :-)) Já myslím, že soupeřka nehrozí zaťatou pěstí na Tebe, ale jenom tak do prázdna, si to tak neber...

Fandina : Některé holky vyjou hezky, no jak kdy :-)
Reagovat
Fandina
jo jo ....... vyjí jak kdy a jak kde .......... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Lajna: mohu te ujistit, ze z nadhledu vypadaji lide i veci jeste o mnoho hur! ;-)

Teda, ja ale zadne prazdno nejsem, si ale zvykam, noooo.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zhroutila...tři ) od motacího strojku.

(Ale nezlehčuju - posun čmuchám taky)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) stačí tři , jdu spát, vstávám na Peťku.
Reagovat
smazaný uživatel
dobrou, Lajno! CTYRI )
Reagovat
rib
tak do toho při pátku hrábnu - Vika ječí jako duch za scénou amatérského divadla (citát z komentářů během Wimbledonu, který se objevil na WTA), a to myslím je dost výstižné. Její gesta mi ji řadí mezi nejméně sympatické hráčky, prostě Lukašenkova kultura se nezapře :-)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Vika se s Lukašenkem zná, to je pravda. Spolu s Caro si proti němu na chvilku zahrály při exhibici v Minsku... Vika miluje Bělorusko a ráda se tam vrací, ale už hodně dlouho žije v Americe. Když se podíváš na lidi kolem ní, tak jsou prakticky z celého světa. Její rodina je z Běloruska, její "druhá rodina" (Chabibulinovi) je z Ruska, Sam Sumyk (její trenér) je Francouz, Meilen Tu (její agentka a bývalá hráčka) je Američanka a tak bych mohl pokračovat. Mluvit o nějaké "kultuře" je podle mě docela mimo. Vika je šťastná všude a má přátele a fanoušky prakticky po celém světě... Že ti není sympatická, je tvoje věc. Vika je při zápasech ďábel a mimo kurt anděl. :)
Reagovat
rib
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
zatra.... zacetla jsem se tu, ja to mela vymysleny takhle:

a jeste jednou )
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo mají být ty Chabibulinovi? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty neznáš hokejového brankáře Nikolaje Chabibulina? :) Právě on a jeho manželka Vice hodně pomohli se stěhováním do Ameriky. Je to opravdu její druhá rodina. Nikolaj má dceru Sašu a Vika o ní vždycky píše "my sister Sasha". :)
Jinak jsem rád za tvou smysluplnou reakci. Tady se všichni jenom tlemí, přitom jsem nenapsal nic vtipného. :D
Reagovat
VlS
Jestli si to pamatuju dobře, tak to byl hokejista, kterej jí platil akademii a pobyt ve státech, ale nejsem si jistej. Mě je fuk, co je mimo kurt. Mě fascinuje Monty, jak pěstuje kult svých favoritek. I z naprostých banalit a blbůstek staví Tádž Mahal. Každej normální člověk má rád svou zem, ale Vika "miluje" Bělorusko. Dovolím si jen plivnout jedovatou slinou, že pokud miluje Bělorusko, tak nechápu, jak může podporovat tyrana a samovládce, kterej ho ničí.
Reagovat
smazaný uživatel
Dvě ) jsou maximum, čeho jsem po dnech pod dekou schopen :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
kdybys necmuchal, ale cupoval, mohly byt i tri ))) :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A kdy jsem teď čmuchal jakoooooo? Vždyť já jsem anděl jako Vika O:-)
Reagovat
smazaný uživatel
pak ale jiste jakooooo milujes svou deku... ;-)

Monty, nic ve zlem, to je interni sdeleni! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na tebe jsem čekal. :D Máš pravdu, Nikolaj se svou manželkou Vice hodně pomohli. Nevím, jestli pěstuju kult... Já jenom opakuju to, co říká a píše Vika. Ona patří mezi nejaktivnější hráčky ve Fed Cupu, i když Bělorusko nehraje světovou skupinu. Když hraje Fed Cup, tak to vždycky hodně prožívá a je to pro ni velká čest. Jinak si nemyslím, že by se Vika nějak zajímala o politiku. Prostě se s Lukašenkem zná a to je celé (o tom jsme tady už diskutovali loni). Vika nikomu nic špatného neudělala a naopak se snaží spoustě lidí pomáhat. Příště tu jedovatou raději spolkni. :)

sojka, pes: No jo, jen si sdělujte. :D
Reagovat
Fandina
tak si to tak neber ....... já se dobře bavím jak se snažíš své oblíbenkyně vynášet. Ale s Lukašenkem to raději nepřipomínej a chtít reprezentovat ve Fed Capu není nikoho přednost, je to normální, žádná zásluha.........
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě. :) Nemyslím si, že bych někoho přehnaně vynášel... Ten Fed Cup je právě dobrý příklad. Když si probereš tweety od Viky během Fed Cupu, tak tam určitě najdeš něco jako "I love Belarus". :) Já nic nepřipomínám, s tím začal rib. Chci jenom uvádět věci na pravou míru (proto už nečtu deník Sport). :D
Reagovat
smazaný uživatel
I když se nezajímá o politiku, musí vědět, źe Lukašenkův režim je diktátorský a potlačuje
lidská práva, svobodu projevu, zmanipulované volby..
Reagovat
Fandina
já vím, že jsi to nevytáhl, ale jen rozved a tím ještě víc připomněl ....... stejně jsi sympaťák jak fanouškuješ ...... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem tady dneska vyvolal už druhou nechtěnou diskusi (i když mi s tím hodně "pomohl" rib). :D Já si myslím jednu věc. To, že Vika a Caro zapojily do exhibice v Minsku Lukašenka, není vůbec nic špatného. Hlavním cílem bylo pomoct dobré věci (nemocným dětem v onkologickému centru) a pobavit lidi. To se povedlo, protože si všichni se zájmem natáčeli, jak Lukašenko hraje tenis. :D Nemůžu si pomoct, ale holky neudělaly nic špatného a že do takové akce zapojily člověka, na kterého je nahlíženo negativně, je podle mě spíš dobře. Jinak Vika může s politickou situací v Bělorusku udělat asi to samé jako já u nás... Víc to nebudu rozpitvávat, protože politika na tenisové fórum nepatří (a nezajímá mě).
Reagovat
smazaný uživatel
Já tedy čmuchám, že ti "pomohlA" rib :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju. :) Máš pravdu, promiň. Já vím, že sem takové věci nepatří a už o tom nikdy psát nebudu. Stejně tak už jsem skončil na téma "hekání". :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, to jsem nevěděl, že rib je ona. Podle jména se to nepozná a podle těch komentářů mi přišlo, že je to kluk. :D Tak to se omlouvám. :)
Reagovat
rib
jsem ženbot :-))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
aha, takže to je Nikolaj Chabibulin, toho znám už léta, on snad ještě chytá v NHL nebo co... já si řikal, že by mohli mít podle toho příjmení něco společnýho, ale nechtěl jsem tomu věřit, protože jsem neznal souvislosti... jak se k nim Vika jako dostala? když už jsme u toho....btw. Nikolaj je už taky pěknej starouš...
Reagovat
smazaný uživatel
Ženbot tu v poslední době perlí :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Nikolaj chytá za Edmonton Oilers a teď v lednu mu bylo 39 let. :) Nevím přesně, jak se k němu Vika dostala, to bych kecal. Ale pravděpodobně se s Nikolajem znali její rodiče.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tak díky:-) já už ho znám tak dlouho, že jsem myslel, že je starší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem teda na 100% na straně odpůrců řvaní. A mělo by se s tím začít něco dělat, petice apod. zaslaná na WTA, protože ať se to někomu líbí nebo ne, hráči vedou svůj luxusní život jen díky nám, fanouškům.
Nevadí mi hekání u chlapů, odkazujete se tu na Nadala, Noleho, ale všimli jste si někdy, že oni hekají při těžkých výměnách, nebo jen při jednom úderu a pak zase dlouho nic neuslyšíte? To naprosto chápu, já taky nehekám, ale někdy je prostě vypětí tak velké, že je nějaký ten hlasitější projev pochopitelný. Ale podívejte se na vřeštící sirény, co pobíhají po kurtech v ženském tenise. Některé vřeští pořád, ty to mají naučené, protože se v dnešní době malé děti takto na kurtech učí dýchat, pokud to nezvládají přizoeným způsobem, trenéři je to učí pomocí hlasitého vydechování. A pak jsou ty hráčky, které trénují tiše, a řvou při zápasech, to jsou ty, které to dělají schválně. Jediné hráčky které hekají akceptovatelně jsou ty, které hrají tiše (viz Petra) a při dlouhých a náročných výměnách se projevují hlasitěji.
Znepříjemňuje to život divákům, ale i hráčům. Většinou se na to nesoustředí, ale už jsem několikrát zaslechl názory ve stylu: ,,Z druhé strany kurtu slyšíte řev a čekáte dlouhý ostrý míč, místo toho přistane kraťas hned za síť." Přesně to je nevýhoda pro protihráče a taková Sharapova si to moc dobře uvědomuje. A ještě jedna věc, kterou moc lidí nepostřehne, ale řekl bych, že je dost důležitá. Když na jednom kurtu hraje Azarenka, tak je slyšet i v okolí, víte jaké to asi je pro hráče a hráčky na ostatních přilehlých kurtech? Ti mají právo na naprosté ticho od publika a tak by je neměly vyrušovat ani výlevy ostatních hráčů, alespoň né po celý zápas...
A klidně si mě sežerte!
Reagovat
Labi
souhlas
Reagovat
tito
Pěkně napsané, souhlasím.
Reagovat
gigin
je to nepříjemné. Na vlastní oči, uši jsem byl přítomen zápasu Šarapka vs Vika v Římě. Řvaly, jak třiapůla v bahně !! Napadlo mne, jestli bez toho vůbec umí hrát.Víš, co myslím, kdyby jim to zatrhli, jestli by se jim snížila úroveň hry. Jako reaguji na ten tvůj nápad s tou peticí, prostě, že by se to zatrhlo. Myslím si, že je to neprůstřelné. Jak by stanovili hranice - může se hekat, řvát jen při těžkých výměnách, úderech... Asi to zůstane, tak jak to je.. bohužel teda.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: Tak jednou se začít musí, hráčky teď by mohly být poškozeny, ale další generace, ale i ty v juniorech už by měly čas si zvyknout hrát tiše, samozřejmě je to nedotažené, ale je čím dál tím víc hekajících hráček a musí se to zastavit. Už byl návrh s měřením decibelů, určité procento by bylo povoleno (tak hlučné hráčky jako Vika i Sharapova už přesahují hranici, kdy je hluk zdraví škodlivý), takže nějaké pohekávání by bylo dovoleno, a přesáhnout hranici by se mohlo jen několikrát (nebudu říkat číslo, jestli 10 nebo víc), protože třeba takový Nadal je buď ticho nebo heká celkem přijatelně, ale párkrát za zápas je hlasitost taky vysoká, což se dá pochopit... Vymýšlím tu ,,blbosti", ale věřím z toho, co už představitelé WTA někde říkali ;)
Reagovat
gigin
ten tenis mi přijde čím dál tím víc silovější a to hekání prostě k tomu bude patřit. Nemyslím, že by se trend síly zastavil, spíš naopak. Jako ve všech sportech. Ale jinak s tebou naprosto souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Trend určitě ne, ale zastavilo by se hekání, respektive aby trenéři učili svoje svěřence dýchat právě takto... Jinak tenis je buď o síle (Azarenka) nebo o švihu (Petra), míček letí stejně rychle, ale víc se točí a hráčka (hráč - třeba Federer) pak nemusí vynaložit takové úsilí, takže i tady se tenis rozdvojuje a mohlo by se tím výrazně pomoct v rozvinutí druhého zmíněného a tím zabránit přetěžování a zraněním ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že ji to nerozhodilo. Doufám že nikdy neprojde nějaký předpis o ječení na kurtu. Patří to k osobnímu projevu jednotlivce.
A ten se nesmí omezovat. To je jako když k****i z ameriky chtějí cenzůrovat net. Jo a ti odvážlivci co ji napodobovali, tak ať vylezou z anonymity a pokusí se to předvést na kurtu. To jsem na ně zvědavý. Za dav se umí schovat každý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u Viky vám to vadí, ale že to dělá při náročných výměnách i rafa, djoker a jiní, to už mlčíte. Fakt nechápu. Prostě je tak zvyklá a hold s tím nic neudělá, soupeřka se s tím musí smířit, nikde není psáno, že to je zakázané, takže nechápu, proč se tím neustále nikdo musí zaobírat..
Reagovat
Fandina
různé zvuky se běžně vydávají, dělá to každý a to nejen ve sportu. Programově však provázet každý tenisový úder řevem normální není. Ten kdo říká, že s tím nic neudělá, je hlupák.
Reagovat
kejv2
Nemlcime. Viz muj prispevek dole.
Reagovat
VlS
Adame, ty a Monty bráníte své favoritky a budete je bránit, i kdyby soupeřku utloukly raketou. Nikdo nechce holky fyzicky trestat (i když by to možná pomohlo nejvíc :-)), ale dost lidí konstatuje, že jim to prostě vadí. Vy se snažíte nás přesvědčit, že nám to nemá co vadit, že je to normální a v pořádku.
Mám na to recept: lajnoví i hlavní rozhodčí jsou zaměstnanci a mají nárok na ochranu zdraví při práci. Zaměstnavatel (ATP, WTA) je povinen učinit veškerá opatření, aby ochránil zdraví zaměstnanců. Například odstranit nebo izolovat zdroj hluku.
Reagovat
smazaný uživatel
... nechme "taktiku" a hrajme. Podle me hekani opravdu srovna dychani a pomaha s vydechem ve spravny moment. Mne teda stacilo se naucit vydechovat, rvat nemusim, heknu pri jooo namaze. (Hrat treba se zatajenym dechem, jak se nam pri napeti ci strachu deje, je samozrejme pro svalovou praci spatne.) Ale rekne mi nekdo, proc "hlasita" hracka neheka, kdyz DRTIVE prohrava? Jsou tise, pritom logicky, dostavam = musim VIC zabrat a VIC dychat a ......
Reagovat
kejv2
Tak tohle by skoncilo tak, ze by rozhodci dostali protihlukova sluchatka...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to už trochu přeháníš. :D Já se nesnažím nikoho přesvědčit. Prostě mám svůj názor a myslím si, že se z "hekání" zbytečně dělá nafouknutá bublina.
Reagovat
smazaný uživatel
Boj s větrnými mlýny..i kdyby to dělala "schválně" jakože by se to třeba v pohodě dokázala odnaučit,tak to dělat nemusí. Nikde není psáno, že to je zakázané, a tím to prostě končí, tečka. Ti, co si stěžují mají smůlu, ať si stěžují k šéfům WTA, že proti tomu nic nedělají. Vika a spol. jsou prostě zvyklé tak hrát, a to že se to někomu nelíbí, je už jeho věc. Navíc, hekáním to nikdy nevyhraje, musí to vyhrát údery nikoliv křikem, takže v tom nevidím žádnou výhodu a ani nevýhodu u soupeřek. Ostatně některé z nich už prohlásily, že to vůbec nevnímají a je jim to jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi frajer. Dřív jsem to taky dokázal napsat jako ty, ale nějak jsem vyměknul. :D Prostě tyhle diskuse k ničemu nevedou... Ale můžu za to já, protože jsem napsal první komentář, VIS se toho chytnul a pak už to jelo. :D
Reagovat
kejv2
... a nektere to zas vnimanji a vadi jim to. A co ted?

Jinak musim priznat, ze zrovna Azarenka hraje tak dobre, ze by ji to vysledkove asi moc neuskodilo, kdyby nehekala. Pro me to je urcite nejvetsi favoritka na titul. Pak bychom konecne meli dustojnou jednicku a Petra by uz nemusela donekonecna poslouchat ty neinspirativni otazky novinaru.
Reagovat
smazaný uživatel
A co teď? Jak jsem řekl, Ať s tím něco dělá WTA, když to má takový odpor. Pokud s tím nic nehodlají dělat, tak hold si musí soupeřky zvyknout. Přece se nebudou ty hekací hráčky nějak omezovat jenom kvůli toho, že to soupeřce vadí. Jako porušování fair-play to neberu, protože jak opět zdůrazňuji, v pravidlech, pokud vím, se nic o zákazu hekání nepíše. Toť pouze můj názor.
Monty25: Koukám, že vždy, jak něco napíšeš, tak se strhne vlna reakcí :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo a přitom jsem takovej nekonfliktní typ. :D
Reagovat
kejv2
Kluci, neberte si to tak osobne. Nikdo se tady nesnazi vytvaret konflikty. Proste si jen vymenujeme nazory. Tezko se muzete divit, ze "kdyz sem neco napisete, strhne se vlna reakci" :) Proc byste to sem jinak psali, ze? Berte to tak, ze mate trochu provokatvni (alespon pro nektere z nas) pohled na vec, a tak nam nezbyva, nez reagovat.

Male rypnuti si neodpustim:
adam9: "Jako porušování fair-play to neberu, protože jak opět zdůrazňuji, v pravidlech, pokud vím, se nic o zákazu hekání nepíše."
Fair-play se neda porusovat. Fair-play v sobe zahrnuje presne to, co jinak neni konkretne uvedeno v pravidlech. Je to jakysi nepsany eticky kodex, kterym se nikdo nemusi povinne ridit. Ale ve svem zajmu to vetsina hracu delat bude. Neco jako pravidla spolecenskeho chovani.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, jenom jsem si dělal srandu. :) Beru to v pohodě, slušná výměna názorů je základ diskuse. Mám radost, když moje příspěvky někoho zajímají a reaguje se na ně, ale diskusi o hekání jsem opravdu vyvolat nechtěl. :D
Reagovat
VlS
No, pravidla jsem, přiznám bez mučení, nikdy nečetl, ale předpokládám, že nesportovním způsobem rušit protihráče bude proti pravidlům. Jak ti píše Kejv, když něco napíšeš, MUSÍŠ S REAKCEMI POČÍTAT, JINAK BY TO NEMĚLO SMYSL PSÁT JINAM, NEŽ DO SVÉHO DENÍČKU, ne? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, já jsem taky rád za výměnu názorů. Od toho přesně je diskuze. Neberte mě nějak, že bych byl dotčený nebo já byl nějak agresivní. Jak říkáte, zdravá výměna názorů je to oč tady jde :)
Reagovat
fazil
na tohle tema se jednou vyjadrila navratilova.a jeji nazor dost beru, jelikoz toho vyhrala vic nez roger, djoka a rafa dohromady. asi o tom sportu neco malo vi. rikala, ze je to nefer, protoze hracka na druhe strane neslysi zvuk uderu rakety do micku, coz samozrejme zpomaluje celkovou reakci na uder.. ano zni to divne, ale hraje se i usima:-)
at ji zalepi hubu!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne to je asi snad nersitelne. Soucasny zensky tenis se opira o dost fyzicke narocne vymeny s celkovym agesivnim pojetim. Pri delsich vymenach je to slyset u vetsiny holek jak hekaji, ikdyz jsou normalne tiche. Takze by to bylo asi tezke nejak resit pravidly.
Je mi jasne, ze to asi nektere zneuzivaji, bohuzel. Jenze, co potom s Petkovic, ktera rve Aut skoro pri kazdem uderu. Nebo s pani Ahyy...a jinymi...
Pokud by se stanovily pravidla - ticho na kurte, tak by asi holky zastavkovaly a to asi i ty tzv. tiche. Nedokazu si nejak predstavit jak toto resit.
Je to o etice. Takze projev divaku muze byt ok - jako reakce, nesouhlas, ale musi byt smerovan ke vsem, ktere rvou jak prastene i pri jednom pinknuti, kdy je jasne, ze nejde o fyzicky projev vycerpani.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji prostě nemusim... ale bohužel to asi vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, myslím si, že to Vika měla pod kontrolou. :) Na jejím místě bych se zachoval úplně stejně... Jak jsem pozoroval z některých zápasů, tak rozhodčí jsou zatím slabší stránkou letošního AO. Samozřejmě to byla taky chyba Viky, že si nenechala aspoň jeden challenge, ale už se z toho poučila. :) Cituji její twitter: "so funny i was sooo blind on my challenges today and when i really needed one i ran out :) always keep one remaining ;)"
Co se týká toho napodobování, tak jsem to zaregistroval hlavně v zápase s Casey. Chápu, že Australané fandili svojí hráčce, ale přijde mi dost nefér, když má Vika podávat a někdo jí do toho haleká... Proto jsem obdivoval Viku v pozápasovém rozhovoru, jak vzala moderátorovi mikrofon, aby poděkovala divákům. Já bych asi takový dobrák nebyl. :D
Reagovat
VlS
Monty, a když máš returnovat a někdo ti do toho ječí, to je fér?
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týká hekání, tak už jsem o tom nedávno (asi před týdnem) psal a nechce se mi na tohle téma diskutovat znova... Ty holky to dělají od dětství a nedělají to kvůli tomu, aby někoho poškodily. Zatímco diváci to dělali cíleně a chtěli tím Viku rozhodit a tak trochu zesměšnit. Promiň, ale tohle se moc srovnávat nedá... Mně jde jenom o to, aby diváci byli tolerantní i k té hráčce, které zrovna nefandí. Vika nehraje tenis první den a všichni ví, že je u toho trochu hlasitější. Hekáním se žádný zápas nevyhraje... Úspěchů lze dosáhnout jedině tenisovým umem, který Vika bezesporu má. :)
Reagovat
Labi
ale je to taky neskutečně bezohledné k soupeřkám, které ze soustředění vychyluje to ječení. Myslím že i jí samotné by se hůře hrálo kdyby před každým úderem někdo řval jak hyena na druhé straně kurtu. I ve společnosti se člověk musí projevovat přiměřeným způsobem a když to nedokáže tak se to prostě chtě nechtě musí naučit. Ale na okruhu ji to zatím trpí tak proč by to měnila. Kdyby tohle zpřísnily tak si myslím, že by se odnaučila tenhle "zlozvyk" velice rychle. Dávám zapravdu jednomu tenisovému odborníkovi, který jednou řekl, že při zápasech těchto hráček si připadá jako v porodnici.
Reagovat
Labi
*zpřísnili
Reagovat
Fandina
Vika vřeští a proto jí lidi odpovídají vřeštěním. Kdyby neječela, nikdo by na ní neječel....... není v tom nic co by jí mělo poškozovat .... je to její akce a druhého reakce. Kdyby mlčela, diváci budou taky mlčet.
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, ale Viktorie krasne vyje, priserne jeci MariaS, rve ja urvana a prastena MariaK. V porovnani s nimi Viktorie jeste krasne vyje.
Samozrejme krasne vyti pri returnu nejen ze nemuze skodit a prekazet, ale musi jeste pomahat:), :) Takze Viktoria jeste pomaha souperkam...trochu zertuji, ale jinak rvani podle mne ty souperky nevnimaji, tedy alespon nektere, ktere o tom hovorily. U chlapu je to podobne, taky rvou, ale je to snesitelne, nebot maji prirozene hlubsi hlasy...
Reagovat
Fandina
to je hezké, že vyje, ale někomu to vadí a že to pomáhá není také pravda ......... to by dávno byly všechny ty co vijou hvězdama a ostatní se by učily ječet a vít také .........
Reagovat
VlS
Na tohle téma se někde vyjadřovala Martina navrátilová, že to v Bolletieriho akademii holky záměrně učí (a dnes už bohužel nejenom tam), protože to, že soupeř trfil míček rozhodně dřív slyšíš než vidíš. Cílem ječení je znesnadnit soupeřce hru. Je to vidět ve chvílích, kdy Vika má problém a musí se naplno soustředit na hru, tak je potichu jak pipka.
Reagovat
kejv2
A jak to vis, ze to delaji od destvi? Nevim, jestli se da verit vsemu, co hracky reknou v nejakem rozhovoru nebo napisou na twitteru. Pokud vim, tak vetsina (ne-li naprosta) hracek, co hlasite hekaji, pochazi z te Bolettieriho "akademie". Tohle mne treba prijde krajne podezrele, ale zas mi to nestoji za to, abych to nejak vic proveroval, takze treba neco rikam nepresne.
Kazdopadne tenis se mi libi mimo jine taky proto, ze ticho na kurtu pri vymene poskytuje vhodnou atmosferu k soustredeni. A ne jak u fotbalu nebo hokeje, kde lidi porad jen rvou. Takze se proste, monty, nemuzes divit, ze vresteni na kurtu lidem proste vadi.
Reagovat
VlS
Pravda, vyje, je otázkou, jestli z vytí uvije finále. No chápu, že těm, co v zimě potkávají vlky vytí neva :-))
Reagovat
Berny
Lidi, technicka kolik z vas hraje tenis ? a kolik z vas co hrajete tenis u toho heká ? Ja treba hekam, ale ze bych to delal naschval ? vubec. Snazil jsem se to nedelat ale to nejde, skoro jsem se bez prdele u toho udusil kdyz jsem zkousel zmenit dychani atd, abych to nejak odstranil. Je hezke jak navratilova to kritizuje, ale myslim ze pouze tenisti kteri hekaji tak vi jak tezke je to nedelat, jestli to dela nekdo zamerne aby nasral soupere ok, ale to se velice tezko zjistuje.
Reagovat
smazaný uživatel
V porodnici? To je ještě dobré. Já už slyšel mnohem horší přirovnání (taky to začíná na por :D). To je právě ono. Svůj názor na to můžeme mít všichni (od Navrátilové až po mě), ale skutečnost je jenom jedna. Hlasité projevy tenistek (hekání, řvaní, vytí, ječení - jak kdo chce) zakázané nejsou a co není zakázáno, to je povoleno. Naopak diváci se musí před začátkem výměny utišit, jinak je rozhodčí napomene.
Ale stejně si myslím, že se z hekání dělá zbytečně nafouknutá bublina. Když hraje tenistka špatně, tak jí žádné hekání nepomůže... Většina holek říká v rozhovorech, že už si na to zvykla. Ale třeba Caro se vyjádřila tak, že se jí to nelíbí. A když se pak zeptali Viky, co říká na to, že její nejlepší kamarádka na okruhu říká tohle, tak řekla, že se spolu o tom nikdy nebavily. :D
Jinak co se týká té Bollettieriho akademie, tak je to podle mě pěkný nesmysl. Bollettieri nespolupracoval jen s Mashou, Serenou nebo Larcher de Brito, ale taky s Martinou Hingis, Tatianou Golovin, Jelenou Jankovic, Heather Watson, Danielou Hantuchovou nebo i Nicole Vaidišovou. A ty přece nehekají, ne? Bollettieri je hlavně super člověk, který pomohl rozvinout spoustu talentů.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak vím, že to dělají od dětství?
Masha ve 13 letech: http://www.youtube.com/watch?v=yKGusWLxbSE
Reagovat
Labi
ano hraju sice rekreačně ale i tak. Prostě když člověk do úderu dává sílu tak vypustí "páru" u někoho to třeba ani nejde poznat a někdo jiný třeba vydá nějakový zvuk. Ale aby to byl řev na celý areál to je fakt trochu moc. Už se spekulovalo o tom, že by se to nějak regulovalo ale zatím se nic neděje. Možná mě někteří tady budete odsuzovat ale já doufám že při zápasech Azarenkové a Šarapové dají diváci najevo svou nespokojenost znova ať už v dalších kolech nebo dalších Grandslamech v Paříži nebo Londýně...protože jediný komu to při zápasech nevadí je většinou samotný hekající hráč nebo hráčka
Reagovat
smazaný uživatel
:) Nevim jestli si zahraje finale. Ale tak jak vetsina rika, ze urcite vyhraje, tak uplne bych si jisty nebyl. Podle mne se hodne zapomina o Serene, MariiS, i Verce, nepocita se moc s Kim, ale holka obhajuje, a pritom neni ani pod tlakem favoritek...Klidne to mamina muze obhajit. Muze to udelat i Petra, u ni bych se nikdy nedival jak vypadal jeji predesly zapas.

Ale tak si osobne myslim, ze bude jeste jedna, ktera muze vypali vsem rybnik:) ale treba ta myslenka nevyjde.
Reagovat
kejv2
Monty, pletes si premisu se zaverem. Ja jsem netvrdil, ze vsechny hracky od Bollettieriho hekaji, ale naopak ze vetsina tech, co hekaji, prosla jeho rukou. Jinak to, ze Sarapova hekala uz ve 13 neni moc argument, protoze k Bollettierimu nastoupila uz v 9 (zdroj wikipedia - dneska uz funguje :)

Berny: Ja si taky myslim, ze vydavani nejakych zvuku muze byt nekterym hracum vlastni. A taky spousta z nich to dela: Nadal, Djokovic atd. Ale u nich mi to pripada jaksi prirozene a vubec mi to nevadi. Coz se ale neda rict o tech, o kterych se tu bavime. Ony zvuk (mozna prirozeny, mozna ne) zamerene amplifikuji, coz me bije do usi.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Visem, Fandinou, Labi.
Bollettieri pokud vím, měl v akademii i Seleš, a ta tím vřeštěním byla proslulá. Mně nevadí Vika, to její houkání, či co to vydává za zvuk, spíš Maria a ještě se to "naučila" Kuznetsova, dříve to nedělala, od ní mi to taky vadí..
Souhlas s M.Navrátilovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Labi: Že by se to nějak regulovalo... Jo, nějakej tajtrlík by běhal a měřil decibely. :D Sice mám opačný názor, ale odsuzovat tě určitě nebudu... Jenom chci říct, že diváci tam jsou dobrovolně a nikdo je nenutí. Jestli se jim to nelíbí, tak chodit nemusí. Určitě na jejich místo čekají další diváci, kterým to nevadí a chovali by se lépe.

kejv2: No dobře, ale já ti to chtěl dokázat a video s ještě mladší Mashou jsem opravdu nenašel. :D Třeba Vika u Bollettieriho nebyla... Opravdu si nemyslím, že by je to Bollettieri učil.

Ema: viz kejv2 :)
Reagovat
VlS
Monty - jednoduchá otázka - je to příjemný a hezký , nebo nepříjemný a hnusný?
Pokud na tenis nebudou chodit diváci, tak profesionální tenis skončí a bude po žížalkách - i ječení, vytí a řvaní.
Reagovat
Labi
Podívej se na jiné sporty kde sportovci taky musí při výkonu dát v určitý moment spoustu síly do jednoho úderu a všimnul by jsis že by hekali? třeba box, kde je ta síla mnohem větší....ja teda ne nevím co to je za "moda" a kdo ji vymyslel ale tenis je, byl a bude sportem gentelmanu a tyhle hyeny prostě tímhle všm kazí sportovní zážitek a soupeři koncentraci
Reagovat
kejv2
Zase trochu prevracena argumentace. Ti divaci tam nejsou z milosti tenistu, ale presne naopak. Kdyby na tenis lidi nechodili (nebo se nedivali v tv), tak by v nem nebylo tolik penez s hracu (i kvalitnich) by vyrazne ubylo. Tedy jde o celkovou image hracu a sportu. Vzdyt prave diky dobremu PR je treba Sarapova tak popularni. A jeji fanousky pak neodradi ani to, co jinym dost vadi :)
Reagovat
kejv2
VIS me dnes uz podruhe predbehl
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: Pro mě to není ani jedno, prostě mi to nevadí. :)

Labi: A co třeba oštěpaři nebo koulaři? Ty jsi taky hyena, ty gentlemane. :D

kejv2: Máš pravdu (stejně jako VIS), ale podstatná je jedna věc. Na Viku hulákalo jenom několik jedinců, bez kterých by se tenis jistě obešel. :) Pokud to lidem vadí a jsou při zápase potichu, tak v tom nevidím žádný problém. Ale jestli tam ruší průběh zápasu a rozhodčí je musí desetkrát napomínat, tak to není zrovna dobré. Když člověk navštíví nějaký zápas, tak musí taky dodržovat nějaká pravidla... Jinak bodejť by mě to odradilo. Já přece nefandím Mashe kvůli hekání a ostatní si můžou říkat, co chtějí.
Reagovat
Labi
jo jenže hod oštěpem nebo koulí je trochu jiné kafe, ale to je jedno ja u sportu neječím tak si to označení hyeny na mně raději odpusť. Konec konců i těm lidem v tom hledišti to musí vadit jen mají v sobě tu slušnost a nenapodobovali to když jim to samým vadí no a pak tam asi taky bude sedet par takových "zvrácených" jako ty, kteří si budou ten řev užívat
Reagovat
kejv2
To, ze na Viktorii hulakalo jen par lidi, taky muze znamenat, ze ostatni jsou tak slusni, ze si nedovoli rusit hrace pri hre (i kdyz se jim to nelibi)....
Reagovat
smazaný uživatel
Labi: Kdo říká, že si ten řev užívám? Já to prostě nevnímám. Co se týče hyeny, tak jsem jenom oplatil stejnou mincí. :D

kejv2: Vždyť o tom právě píšu... Pokud to lidem vadí a jsou při zápase potichu, tak v tom nevidím žádný problém.
Reagovat
smazaný uživatel
nejprve chci říct, že se holek, co hekají nezastávám, ale nějak jsem si na to hekání (i když si myslím, že to má k hekání hodně daleko) zvykl, takže mi to ani nějak zvlášť nevadí... co se týká chlapů, tak tam si myslím, že Rafa ani Djoković nehekají od prvního míčku do posledního, ale zejména v době, kdy jsou delší výměny či jsou nějak unaveni, což by vcelku bylo i pochopitelné, to je můj názor..
speciálně pro Bernyho: tenis jsem hrál jako malej kluk, teď na VŠ jsem se k němu vrátil, ale chci jen říct, že já nehekám teda vůbec, málo kdy se stane, že bych trochu heknul, když je dlouhá výměna a jsem unavenej nebo když vybírám ze strany třeba těžký míč, ale jinak jsem se s tím ani u soupeřů nesetkal, takže opravdu ani netuším, jestli by mi to mohlo třeba proti tobě vadit:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist