Djokovič a Alcaraz obstarají finále Wimbledonu i letos, Srb v případě triumfu vyrovná rekord Federera

14. 7., 04:00
Previews 52
V rámci 14. hracího dne letošního ročníku Wimbledonu se rozhodne o mužském šampionovi. Znovu po roce se ve finále potkávají sedminásobný šampion Novak Djokovič (37) a Carlos Alcaraz (21). Pokud se Srbovi podaří vybojovat osmý triumf a oplatit o 16 let mladšímu soupeři loňskou porážku, dorovná rekordmana nejslavnějšího turnaje Rogera Federera. Navíc by získal 25. grandslamový titul, kterým by překonal Margaret Courtovou a osamostatnil se v čele historických tabulek.
Profily hráčů
Novak Djokovič a Carlos Alcaraz znovu po roce obstarají wimbledonské finále (© AFP)

Alcaraz – Djokovič | 15:00 SELČ

Přesně před rokem se ve wimbledonském finále potkali Carlos Alcaraz a Novak Djokovič a mladší z aktérů zvítězil v napínavé pětisetové bitvě. Na takové porážky není Djokovič s výjimkou soubojů s největším rivalem Rafaelem Nadalem zvyklý. Tento nezdar zkušeného Srba mnozí viděli jako šanci pro ostatní hráče zlomit jeho silnou psychickou odolnost a také jako definitivní konec dominance legendární Big Three na grandslamech.

Djokovič ovšem konec své nadvlády nepřipustil a potvrdil, proč je statisticky nejúspěšnějším hráčem všech dob. O pár týdnů později postoupil do finále na Masters v Cincinnati a také v něm se střetl s Alcarazem. A tentokrát měl psychicky navrch on, po odvráceném mečbolu získal trofej a následně ovládl US Open, Masters v Paříži i prestižní Turnaj mistrů. Těmito úspěchy posbíral další rekordy a do letošní sezony vstupoval coby světová jednička.

Letos ale svou dominanci opravdu ztratil a prožívá jedno ze svých nejhorších období v kariéře. Podílet se na tom může pro Djokoviče velmi těžko stravitelná porážka v Davisově poháru v utkání s Jannikem Sinnerem, v němž měl tři mečboly v řadě. Letošní wimbledonské finále s Alcarazem tak pro něj bude velmi důležité, protože prvenstvím v All England Clubu by potvrdil, že je definitivně zpět a stále nejtěžším protivníkem na grandslamech.

Carlos Alcaraz předvedl v posledních třech setech semifinálového souboje s Daniilem Medveděvem svůj nejlepší výkon na turnaji. Přesto má ještě rezervy a očekává se, že až v nedělním finále proti majiteli rekordních 24 grandslamových trofejí Djokovičovi předvede to nejlepší ze svého repertoáru. Jednadvacetiletý Španěl není ve Wimbledonu úplně přesvědčivý, v posledních čtyřech zápasech ztratil minimálně jeden set, proti Francesovi Tiafoeovi byl prohraný tie-break od vyřazení a trápil se i s outsidery Markem Lajalem a Aleksandarem Vukicem.

Pokud by někdo jiný než Alcaraz (nepočítaje členy Big Three) nastoupil v takové formě proti Djokovičovi, tak by rozhodně nebyl favoritem. Rodák z El Palmaru ovšem v už velmi mladékm věku vyniká velmi silnou psychickou odolností. Právě on jako poslední nastoupil proti Djokovičovi na grandslamech v roli favorita. A to v loňském semifinále French Open, kde tuto roli vůbec nezvládl a zápas dohrával v křečích a prohrál ve čtyřech setech. Z této zkušenosti se ovšem ihned poučil a ve wimbledonském finále v pěti setech zvítězil.

V éře Big Three najdeme hromadu talentovaných hráčů bez grandslamového titulu, kteří na rozdíl od Alcaraze nedokázali být takto silní v klíčových momentech. Španělský supertalent potvrzuje silnou psychiku mimo jiné v pětisetových duelech, v nichž má fantastickou bilanci 12:1. K tomu můžeme přidat celkovou fenomenální úspěšnost 8:1 ve finále grandslamů a podniků Masters. Jediný nezdar zaznamenal loni na Masters v Cincinnati právě proti Djokovičovi, ačkoli vedl 7:5, 4:2 a měl i mečbol.

Nedělním triumfem by zapsal řadu dalších úspěchů. Mimo jiné by se přidal k Rafaelovi Nadalovi a Djokovičovi, jediným aktivním hráčům, kteří dokázali ovládnout dva po sobě jdoucí grandslamy. Už teď je jediným nečlenem Big Four v tomto století, jenž v rámci jedné sezony postoupil do finále na French Open i ve Wimbledonu. Na nedávném French Open se neprezentoval svou nejlepší možnou formou, a přesto zvládl pětisetové bitvy s Jannikem Sinnerem a Alexanderem Zverevem a získal třetí grandslamovou trofej.

Vizitka Carlose Alcaraze.Vizitka Carlose Alcaraze. (@ Livesport)

Alcaraz – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: French Open, Indian Wells (triumf)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (finále)
Bilance: 32:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 7:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 7:2 (kariérní 30:17)
Bilance ve finále grandslamů: 1:0 (kariérní 3:0)
Bilance ve finále: 2:0 (kariérní 14:4)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (triumf)

Alcaraz – Wimbledon

Kariérní bilance: 17:2
Nejlepší výsledek: triumf (2023)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve finále: 1:0
Generálka: Queens (2. kolo)
Cesta turnajem: Lajal (7:6, 7:5, 6:2), Vukic (7:6, 6:2, 6:2), (29) Tiafoe (5:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:2), (16) Humbert (6:3, 6:4, 1:6, 7:5), (12) Paul (5:7, 6:4, 6:2, 6:2), (5) Medveděv (6:7, 6:3, 6:4, 6:4)

 

Novak Djokovič si poradil bez ztráty setu s debutantem v semifinále grandslamů Lorenzem Musettim a podeváté v kariéře prošel do finále majorů bez nutnosti čelit někomu z TOP 10 žebříčku. Sedmatřicetiletý Srb by měl mít na finálový duel dostatek sil, jelikož ve druhém týdnu nepovolil set ani Holgerovi Runemu a ve čtvrtfinále měl po odstoupení Alexe de Minaura volno. To je pro něj velmi důležité, jelikož na začátku června podstoupil operaci menisku v pravém koleni a ještě není dle svých slov ve stoprocentní kondici.

Statisticky je rodák z Bělehradu nejúspěšnějším hráčem všech dob, takže je pro něj celkem novinka, že nastoupí ke grandslamovému finále s někým teprve 21letým jako outsider. Alcaraz si nicméně pozici favorita zaslouží, protože Djokovič je letos ve finále poprvé a v tomto roce ještě neporazil žádného kolegu z elitní desítky světového hodnocení.

To vůbec neznamená, že nebude ve finále hrozbou, ba naopak. Konkrétně ve Wimbledonu má skvělou finálovou úspěšnost 7:2 a osmým triumfem by vyrovnal rekordmana Rogera Federera. Celkově disponuje ve finále grandslamů bilancí 24:12 a je na této úrovni nejúspěšnějším tenistou. K tomu má ve sbírce dohromady 98 titulů z nejvyššího okruhu. V případě 25. prvenství na majorech se osamostatní na prvním místě historických tabulek, o které se nyní dělí s Margaret Courtovou.

Finále letošního Wimbledonu pro něj bude velmi důležité. Může v něm totiž potvrdit, že grandslamy stále patří jemu, přestože má v současnosti velmi těžké rivaly v podobě Jannika Sinnera a právě Alcaraze. První letošní titul by pro něj jistě znamenal velkou vzpruhu před návratem do areálu Rolanda Garrose, kde bude bojovat o svou první zlatou olympijskou medaili. Pouze tento úspěch mu chybí do kompletní sbírky. Djokovič několikrát předčil své kolegy z Big Three Federera a Rafaela Nadala a teď bude chtít dokázat, že může mít navrch i proti další nové generaci mladých talentů.

Vizitka Novaka Djokoviče.Vizitka Novaka Djokoviče. (@ Livesport)

Djokovič – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Ženeva, Monte Carlo, Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 23:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 5:0
Bilance proti hráčům TOP 10: 0:2 (kariérní 257:114)
Bilance ve finále grandslamů: 0:0 (kariérní 24:12)
Bilance ve finále: 0:0 (kariérní 97:40)
Grandslamy: Australian Open (semifinále), French Open (čtvrtfinále)

Djokovič – Wimbledon

Kariérní bilance: 97:11
Nejlepší výsledek: triumf (2011, 2014-15, 2018-19, 2021-22)
Loňský výsledek: finále
Bilance ve finále: 7:2
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Kopřiva (6:1, 6:2, 6:2), Fearnley (6:3, 6:4, 5:7, 7:5), Popyrin (4:6, 6:3, 6:4, 7:6), (15) Rune (6:3, 6:4, 6:2), (9) De Minaur (bez boje), (25) Musetti (6:4, 7:6, 6:4)

 

Vzájemná bilance: Djokovič vede 3:2. Djokovič by neměl být ve finálových zápasech podceňován, obzvláště na grandslamech, kde má větší motivaci. Pokud se bude finále s Alcarazem protahovat, bude Španěl ještě větším favoritem, a to kvůli lepší fyzické kondici a skvělé úspěšnosti v pětisetových bitvách. Uvidíme, jak se Djokovič s touto nelehkou výzvou popere. Po loňském wimbledonském finále Alcaraze vždy porazil, konkrétně ve zmíněné finálové řežbě na Masters v Cincinnati a poté jednoznačně v semifinále Turnaje mistrů.

 

Nedělní program

CENTRE COURT (od 15:00 SELČ)
1. Alcaraz (3-Šp.) - Djokovič (2-Srb.)
2. Olmosová/S. González (Mex.) - S. Hsieh/Zieliňski (7-Tchaj-wan/Pol.)


COURT 12 (od 12:00 SELČ)
1. legendy
2. J. Kovačková (ČR) - Berzinová (Lot.) / finále do 14 let
3. Klimas/Kumstát (ČR) - Razeghi/Schönhaus (USA/Něm.)

Kompletní program | Přehled mužského turnaje

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
Fransoas
Carlos Alcaraz. Některé jeho údery předčily slavného Djokoviče. Závěr utkání byl našponovaný na maximum. Nutno uznat,že Novak navzdory zdravotní indispozici
se dokázal dostat až do finále. Velká gratulace pro Španěla k obhájení titulu se
stejným rivalem ! Zisk GS je ve správných rukách.
Reagovat
Patik
Alcaraz bude mixovať hru..bude skúšať dropshoty ktoré mu idú a dúfam že Djokovič neurobí tú chybu že mu to bude chcieť oplatiť jeho smiesnymi dropshotmi čo nedoletia ani k sieti..to by mohlo urobiť svoju rolu v jeho neprospech.. ďalej je tu servis volej..Alcaraz je rýchlejší vybusnejsi má väčší cit v ruke na krátku vzdialenosť..Djokovič potrebuje chodiť na sieť ale znovu sú to častokrát lacné nabehy..čiže musíme spoliehať na stary osvedceny baseline tenis..poriadnu silu na úderoch.. nenechať útočiť zatinaca
Reagovat
paddy
bude Alcaraz s Nadalem v obou finále na OH? smile

Alcaraz C. 3.2
Sinner J. 3.45
Djokovic N. 4.25
Zverev A. 9
Ruud C. 14
Tsitsipas S. 14.5
Nadal R. 20

Alcaraz C. / Nadal R. 6.65
Hurkacz H. / Zielinski J. 8
Ebden M. / Peers J. 12
Krawietz K. / Puetz T. 12
Fritz T. / Paul T. 13
Mektic N. / Pavic M. 14
Reagovat
PetaM
Zajímalo by mě, kolik dnes bude ukazování na uši, nestabilního pohybu, simulování a problémy s diváky. Vsadil bych se, že na kurtu proběhne ještě nějaká operace, po které bude Novák ještě lepší.
Reagovat
Roger_fans
este problemy so sosovkami ked bude prehravat
Reagovat
ipko
tak som zvedavý na toho najlepšieho hráča na sieti v súčasnosti, keďže minulý rok vo finále bol Carlos v tejto štatistike o čosi lepší a ak chce dnes Djokovič vyhrať, tak na saku určite potrebuje dominovať
Reagovat
Vlk-v-trave
Mám jediný tip, postřeh před finále... bude veselo:)))
Hlavně na konci...
Reagovat
paddy
a hlavně nezapomeňte fandit Mexičanům v mixu, kde mohou získat první wimbledonský titul pro Mexiko v historii
smile smile smile González/Olmos smile smile smile

dosud Mexiko uspělo jen ve dvou ročnících
1963 Osuna/Palafox (mužská čtyřhra)
1976 Raúl Ramírez (mužská čtyřhra)

smile
https://www.youtube.com/watch?v=Anlzn2yqr9Y&t=19s
Reagovat
Pe3k
Jak děláš ty staré smajlíky?
Reagovat
Holahej
Z mého pohledu, čistě tenisově, je Alcaraz lepší tenista, umí všechny údery, je kreativní, dynamické údery, hraje aktivně, umí i obranu, samozřejmě může prohrát, protože faktorů je hodně, třeba Carlos někdy moc vymýšlí, díky své kreativitě, má na výběr, nebo chce zahrát líbivě, Nole je jednodušší hráč, který exceluje hlavně ve faktorech pohybu, obratnosti, mrštnosti, neutuchajících sil, fyzických i psychických, všechno má, přitom z obrany ale nenahrává a ani nepomáhá chybami, minimum UE, pomáhá si servisem, těžko se mu proráží. Výsledkově rozhodují sečtené body, tenisově krásné nebo naopak ne, body, které by stačily k vítězství se proti Nolemu dolují těžko. Tak uvidíme jak se vše sejde v dnešním zápase. Říká se, že žádný strom neroste do nebe, tak snad bude Carlos "nový rostoucí".
Reagovat
Marduch
Těžko říct, čím by mohl rodák z Bělehradu přehrát mladého všestranného Vámose. Vyběhávat dlouhé výměny za baseline se speedy Carlosem v Noleho věku a kondici nedává moc šancí na úspěch. Tím spíš, že letos Nole asi kvůli kolenu nepoužívá doklouzavani, což vzdy byla hlavne na BH jeho obrovská zbraň, kterou obracel dynamiku výměn. Takže vedle servisu to může být hodně o přechodech na sako a nějaký ten servis-volej bude určitě též k vidění, kor kdyz Carlito returnuje 4m za BL. Nakonec kde jinde než ve W
Reagovat
Pe3k
Asi největší výhodu (krom zkušeností) má Djokobitch v servis/return kombu, tam je mnohem silnější než pěstička vámos.
Reagovat
paddy
Po roce nás čeká odveta loňského finále a opět by to měl být zápas sezóny. Pršet by nemělo a doufám, že nikoho nenapadne zatáhnout střechu. Dokonce má přijít i princezna Kate, která bude předávat trofej. Naopak Boris Becker se určitě neukáže, protože do podzimu mu trvá zákaz vstupu do VB.

Doplňme ještě, že Španělé se dnes pokusí o double, protože fotbalisté hrají večer finále Eura s Anglií. Čeká nás také královská etapa na Tour de France s těžkým stoupáním na Plateau de Beille (ke Dni dobytí Bastily).

smile Alcaraz - Djokovič 1,75-2,2
56/44 resp. 5 ze 9 zápasů pro Alc
vklady Tips 56/44, Fort 54/46

Z pohledu titulu se před turnajem dalo reálně přemýšlet pouze o třech jménech a dvě z nich se logicky čekala ve finále. Matematicky tak byly možné pouze dvě kombinace finálového složení. Pro srovnání ve WTA pouze při zahrnutí všech 32 nasazených bylo možné získat 496 různých kombinací, tedy 248x více kombinací smile

Objektivně je forma obou finalistů oproti loňskému finále horší (mají oba 6 vs. 4 porážky loni ve stejné fázi roku). Alc po vítězném Wimbledonu trochu vyčichnul, ale v klíčových zápasech dokáže zvýšit kvalitu své hry. Na RG to prokázal dalším titulem. Hůře je na tom letos Djo, který se dnes poprvé v sezóně představí ve finále. Na druhou stranu je pro něj tráva povrch, na kterém má na sklonku kariéry největší šanci získat titul (konkurence je výrazně slabší než na jiných površích).

Djo bude mít velkou motivaci vrátit Alc loňskou porážku a bude to chtít urvat tzv. na Lomikara (tzn. do roka a do dne). V případě titulu se stane 2. nejstarším vítězem GS (po Rosewallovi). Zisk 25. GS dnes nebo později považuje většina jeho fanoušků za samozřejmost. Pro zajímavost Lacoste se nedávno musel omluvit za zveřejnění teplákovky s číslem 25 v eshopu (prý IT problém). To lze interpretovat dvěma způsoby. Buď je tenis už stejně cinknutý jako fotbal nebo tím Djo zesrabili (turista na ně bude určitě naštvaný).
Reagovat
paddy
Věřím, že uvidíme tenis, který překoná kvalitou ostatní turnajové zápasy, protože se pojede na krev. K tomu samozřejmě diváci i těší na hodně ješitných oušek a gladiátorského řevu z obou stran. Nepřekvapí, když se bude hrát plný počet pěti setů. Třísetový zápas se mi zdá nejméně pravděpodobný, Alc rád zápasy protahuje. Pravděpodobnostně bych to viděl 3s 25 %, 4s 45 %, 5s 30 % (kurzově 34 %, 35 %, 31 %).

Stats Djo ve Wimbledonu mohou vypadat příznivě, ale je třeba si připomenout, jaké potkal soupeře. Alc bude tvrdší oříšek, doslova ořech. Alc na turnaji sice ztratil 5 setů, což není málo, ale jeho výkon roste se soupeřem. Djo má lepší stats na servisu, ale Alc by měl být lepší na returnu (což se kompenzuje). Bohužel IBM má chybu i u 1. returnu, je nesmysl, aby oba měli cca 65 % smile. 2. return má Alc lepší, a to měl těžší soupeře.

Tip: Alcaraz 3:1 smile
(ve 4. gemu 3. setu si Alc sáhne na ouško a patik u TV řekne vamos)

smile
Carlos Alcaraz v Novak Djokovic | The Rematch | Wimbledon 2024
(s houslistkou na prázdném centru)
https://www.youtube.com/watch?v=_4K31RAXHzE

Preview: superman vs. houslista
https://www.youtube.com/watch?v=bsTpzF_ycs4
Reagovat
paddy
nyní pár anket - každý si určitě najdu tu, která mu bude vyhovovat smile

odbornější názory

tennis.com - Djokovic
sportsmole.co.uk - Djokovic in 5
sportskeeda.com - Alcaraz in 5
tenngrand.com - Alcaraz in 4
lobandsmash.com - Alcaraz in 5
tennisconnected.com - Alcaraz in 5

názor prostého lidu

YT - The World of Tennis - 23 tis. hlasů
Alcaraz in 3/4 - 24 %
Alcaraz in 5 - 24 %
Djokovic in 3/4 - 31 %
Djokovic in 5 - 21 %
= Alcaraz 48 %, Djokovic 52 %

YT - Tennistic Productions - 40 tis. hlasů
Alcaraz 46 %
Djokovic 54 %

YT - WivoRN Productions - 31 tis. hlasů
Djokovic 40 %
Alcaraz 60 %

YT - Wimbledon - 32 tis. hlasů
Carlos Alcaraz 54 %
Novak Djokovic 46 %

Lidé budou odpoledne víceméně rozděleni na dva tábory, ale večer budou už skoro všichni fandit proti Anglii smile
Reagovat
HolyMotors
Carlos si jde pro 4. GS titul. Neskutečná bilance v 21 letech. Vamos Carlito!
Reagovat
Roger_fans
Presne , ak bude mat doktorov ako Robo Fico, Rogi a Nole tak 30 tam bude.
Reagovat
Stan_Borowitz
Z hlediska budocnosti tenisu jako sportu pestrých herních stylů na různých površích by bylo ideální, kdyby dnes vyhrál Carlos a Novak získal vytoužený 25. GS titul na AO 2025. Jo a ještě by měl Novak vyhrát dvouhru na olympiádě, jako takový bonus k úžasné kariéře.
Reagovat
Barnie
Dôležitú úlohu bude zohrávať rozhodca aby dal Djokoviča hneď na začiatku do "laty" ak bude naťahovať pauzy medzi servisom. Robí to vždy ak má súper brejk alebo napr. zhodu. Rád si tiež počká na zvuky z publika aby si mohol pauzu ešte predĺžiť a potom vydýchaný šupnúť dobrý prvý servis. A ešte sa chudák tvári ako mu to vadí
Reagovat
Marduch
Souhlas, má to podle me za cíl i určovat rytmus zápasu. Odkoukal to od Rafaela, který tím vždy dokonale vypsychovával Federera
Reagovat
Pavol
Dnes by mohol Djokovič prehrať. Je to moje veľké prianie. Jediné čo môžem preto urobiť je naňho vsadiť. Vsádzať na hráčov ktorých nemám rád je ťažké ale ja to urobím.
Dúfam že môj tiket dnes prehrá.
Reagovat
australan.tenis
Good luck Peter, pozdravuj na Petržalke. :))
Reagovat
Pe3k
To není Peter ten by se nikdy tak upřímně nevyjádřil, on hlavně fabuloval.
Reagovat
McBorg
Ale podľa mňa už nebude motivácia ak dosiahne 25 titul...a možno OH konečne
Reagovat
McBorg
Tak uvidíme či to je posledné finále Djoka..v 37 rokoch 37krat vo finale?Alebo bude v 38 rokoch 38 finále next year....až do 40?
Reagovat
Ondra979
to si nemyslim. podle me posledni finale muze dat pristi rok, kdyz bude mit trochu stesti jako ted ve wimbledonu, ale ta jeho vykonnost uz lepsi urcite nebude
Reagovat
Patik
Sranda ako dopadli jednotlivé osudy hráčov.. Djokovič dnes odohrá finále Wimbledonu proti Alcarazovi (aktuálne najlepšiemu mladému hráčovi) možno vylepší svoj rekord v počte GS zatiaľ čo jeho niekdajší pseudorival z GOAT debaty trénuje na prvé kolo antukovej 250ky s Borgom..
Reagovat
Roger_fans
Uvidime za par rokov ci sa GS nebudu menit, lebo Djokovic pochybujem ze je cisty.
Reagovat
australan.tenis
Rafael Dopal od Dr. Fuentese určitě ztratí nějaké ty GS z RG jako Lance Armstrong ztratil po TdF.

Djokovic, který je posranej i z Covid vakcíny spíš nějaké extra grand slamy ještě dostane od stolu. :))
Reagovat
Roger_fans
hej Nadal dopuje, Djoky a Rogi hrali 18 rokov bez nejakych zraneni, Rogi az ked nestihal sa vyhovaral na zranenia. Djokovic ? Akoze operacia a za 7 dni mu nic nie je
Reagovat
australan.tenis
Rafael Dopal si za své zdravotní problémy může sám. Nehrál šetrný tenis, přetěžoval své tělo a to se pak kompletně rozsypalo. Je to navíc Nadal, který vždy vynechával značné části sezóny, aby čistil tělo od dopingu a nepřišlo se tak na jeho podvody.

Kdyby hrál Nadal méně fyzicky náročný tenis, tak by byl méně zraněný, ale zároveň by vyhrál možná maximálně 10 GS s fyzicky méně náročným tenisem.

Nadal ve své kariéře vyhrál víc GS, než měl. Největší lucker v historii tenisu. Overachiever. :))
Reagovat
HolyMotors
Naštěstí je myslím všem úplně jedno, co si myslí psychopat jako ty, takže tvoje nesmysly mají 0 % výpovední hodnotu pro každějo jednoho uživatele tohoto portálu, za to dám ruku do ohně.
Reagovat
australan.tenis
Tak to se asi spálíš, demente. :)

Protože tahle obvinění se vyskytují i na zahraničních fórech a ta obvinění jdou ze všech stran. Dopal byl obviněn i samotnými profesionálními sportovci. Kdyby byl Nadal Srb, tak už má zakázanou činnost.

Utíkej si užít turnaj v Bastadu, hihi. :)) Nebudu s tebou ztrácet víc času, pinďo.
Reagovat
GaelM
Tak sis ji právě spálil. Au, volejte Fuentese!
Reagovat
Roger_fans
A Roger smutny ako nehrozeny Goat , nema absolutne nic z rekordov tak, s oboma negativne H2H tak sa chodi maximalne lyzovat
Reagovat
Marduch
Když už máš potřebu srovnávat
Reagovat
Marduch
a hejtit Nadala, tak bys to mohl nechat až po OH, nebo aspoň po W, teď to nedává moc smysl.
Reagovat
Roger_fans
Vsak tento frustrat roky nezvlada ze Nadal je lepsi Federer. Bude este roky plakat do vankusa
Reagovat
Mantra
Neexistuje tenisportal.SK?
Reagovat
PTP
A ještě tenisportal.au
Reagovat
Roger_fans
Ak bude mat Alcaraz rovnakych doktorov ako Robo Fico a Novak Djokovic, tak bez problemov da 28 GS minimalne akoby dal Nadal s doktormi od Roba a Noleho.
Reagovat
Mistic
Reagovat
Patik
chápem že je to troling..ale pozri sa nato z inej perspektívy..Podľa viacerých odborníkov Nadalova kariéra nemala trvať ani do jeho 30. narodenín..a on ti má 38 a stále je konkurencie schopný.. predĺžil si kariéru v podstate o 10 rokov tak kto tu má vlastne dobrých doktorov ?
Reagovat
Pe3k
Já budu tlačit Karlose, ale nevím jestli Djokovic prohraje druhé finále Wimbledonu za sebou, navíc se stejným hráčem...Snad bude hrát Alkáč lépe než v semifinále.
Reagovat
Ondra979
tak on nehral zase tak spatne, ale mel dobreho soupere. sam MEdvedem rikal, ze od druheho setu se Carlos rozjel a nemel uz zadnou sanci, pokud by hral takto i dneska, tak by mel vyhrat, podle me djokovic, byt je porad hodne silny, neni v takove forme jako loni a nehral tady dosud se souperem kalibru Alcaraze
Reagovat
Sinuhet1
je mi v podstate jedno kdo vyhraje, at vyhraje lepsi a je to dobry tenis
Reagovat
Ondra979
tak pojdme na to, Carlitos je opravnene mirny favorit, ale prohrat muze, jeho nejvetsi slabina je nekonzistence vykonu a obcasne vypadky v koncentraci, kterych se dnes potrebuje vyvarovat. doufam, ze bude skvely tenis a ze neuvidime zadne herecke etudy, nicmene i to je mozne..
Reagovat
com
Zadnej rekord se prekonavat dneska nebude
Reagovat
Patik
Mlč
Reagovat
Mantra
Nezajímavé.
Ženy mnohem lepší pro diváky.
Měly by dostat větší prize money než muži.
Reagovat
QacO
Tak bude to makacka a ťažký boj ale teším sa na parádny tenis z obidvoch strán. Takže Djoko poooooóód a pekne to vyhraj celé ! ! ! ! ! ! ! !
Reagovat
Mistic
Detto!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist