Djokovič chce ve Wimbledonu uspět s agresivnější hrou

16. 6. 2009, 13:23
Aktuality 12
Wimbledon má zlepšit letošní grandslamovou reputaci Novaka Djokoviče. Srbský tenista odstoupil kvůli nevolnosti z lednového Australian Open, kde obhajoval titul, a na pařížské antuce na nedávném French Open skončil již ve třetím kole. Proto se čtvrtý hráč světa nyní upíná k londýnské trávě.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Měl jsem po vyřazení v Paříži více času na přípravu na Wimbledon než v minulých letech," řekl dvaadvacetiletý Djokovič po víkendovém finále v Halle. "Doteď jsem na trávě nehrál nejlépe, podkluzovalo mi to, ale jsem si jistý, že nyní je můj pohyb v pohodě. Chci se ukázat," doplnil.

Loni Djokovič prohrál v All England Clubu ve druhém kole s Maratem Safinem z Ruska, o rok dříve ale postoupil až do semifinále.

Tentokrát chce prorazit s variabilnější hrou. Podle svých slov bude hrát agresivněji, přidá na trávě účinný "řezaný" bekhend i zkrácení hry. "Tráva je vzrušující povrch, který nutí hrát agresivně, a já se chci zlepšit a tlačit se více k síti," uvedl Djokovič.

Po šokujícím vyřazení na Roland Garros se Djokovič rovněž zaměřil na svoji psychiku. Do French Open totiž vstupoval jako jeden z favoritů, ale roli nezvládl. "Musel jsem se vyrovnat s velkým tlakem, což je věcí psychiky. Fyzicky si můžu dovolit vše," řekl.

Zlepšení naznačil už na turnaji v Halle, kde minulý týden odvrátil pět mečbolů v duelu s Francouzem Florentem Serrou. Prohrál pak až ve finále s Němcem Tommym Haasem.

pva, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Finále roddick federer novaK nemá šanci
Reagovat
smazaný uživatel
rika velky odbornik, roddick udela maximalne ctvrtfinale
Reagovat
Twofinger
Sance maji vsichni stejny, urcite se bude na co koukat! Nicmene osobne mirne favorizuji Federera.
Jo a docela zajimave ilustracni foto Novaka, s raketou Wilson se moc nevidi :-) a spodek vypletu zas jak Tecnifibre :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Po vyhre na Roland Garros musim rict ze nejlepsi tenistou historie je Roger Fedrer, s timto faktem jsem uz vyrovnan dalsi vec je, ze favoritem Wimbledonu je prave on, pak snad uz jen Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sa ukaž a dokaž! Lebo jedna facka, druhá facka :D Notáááákkk.... držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Je divný, že každý tenista z Top 4 vždy před grandslamy vyhlašuje, jaké má velké šnace na vítězství. Novak je pro mě v pořadí favoritů asi až na 5 místě.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem optimista: nema sanci ,)
Reagovat
smazaný uživatel
a ja si zase myslim, ze bud on nebo murray vyhrajou letosni wimbledon
Reagovat
smazaný uživatel
tomasinho jee, to by bylo super, hrozne bych mu to prala, ale myslim, ze djoker to nebude :-( videla sem ho hrat v halle a uprimne, nic moc
Reagovat
smazaný uživatel
taky se mi tedka v halle moc nelibil, ale vis jak, to i soderling pred french open byl bidny, projel kamosovi tiket, kdyz prohral s hracem 2.stovky a co pak dokazal. uvidime, ale uz to by to mohl letos na grandslamu prekousnout a dojit aspon do semi, ale nejlepe do finale s murraym
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že šancu má, keď to hovorí, tak rozhodne má! A to ma rozosmialo, keď niekto tu písal, že ale desaťkrát upadol :D je to tak, neviem, asi sa šmýkalo ale bolo to už moc, strašne som sa nasmiala :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ako bude pavuk ale si myslim ze Wimbledon moze vyhrat len Novak, Roger, Rafa, Murray a Roddick. Ziadne prekvapenie typu Soderling vo finale tu nebude to som si isty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist