Djokovič: Cítím se tu skvěle, se svým výkonem jsem spokojený

26. 8. 2014, 09:33
Rozhovory 5
Novak Djokovič na úvod letošního US Open nezaváhal. Světová jednička navzdory dvěma ztraceným servisům smetla 6-1 6-2 6-4 argentinského antukáře Diega Sebastiana Schwartzmana a hladce tak prošla do druhého kola. Jsem spokojený se svým výkonem, tady v New Yorku se cítím skvěle, řekl po zápase Srb.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Jak jste se cítil v průběhu utkání? Očekával jste před zápasem tak rychlý průběh?
Myslím, že jsem velmi dobře trefoval míče. Diego je velmi talentovaný hráč, skvěle se hýbe, ale asi by měl trošku zapracovat na podání. Cítil jsem, že na servisu to nebyl úplně on, moc mu to nelétalo, nedokázal na mě vytvořit žádný tlak. On není tak vysoký, takže je to pro něj náročné podávat rychle. Navíc to pro něj byl první zápas tady na tak velkém kurtu. Řekl bych, že byl trošku nervózní. Já jsem hrál dobře, jsem spokojený se svým výkonem.

Máte se Schwartzmanem dobrý vztah? Po zápase jste se objali - znáte se nějak víc?
Víte, já jsem ho vlastně snad nikdy hrát neviděl, dnes to bylo poprvé. Je ještě hodně mladý, takže jeho kariéra teprve začíná, ale je z něj cítit ta chuť hrát. Popřál jsem mu hodně štěstí do dalších turnajů a do další práce, která ho jistě čeká. Má velký potenciál stát se světovým hráčem, ale na některých věcech musí ještě zapracovat.

Cítíte se tady v New Yorku lépe než na přípravných turnajích v Torontu a v Cincinnati?
Ano, cítím se tu skvěle. Jsou tu trošku jiné podmínky a jiný povrch, což mi asi sedí. Musím říct, že jsem tu v noci ještě netrénoval, takže mě dnes trošku překvapilo to, jak je ten povrch rychlý. Řekl bych ale, že jsem se tomu dokázal dobře přizpůsobit a odehrál jsem dobré utkání. Turnaje v Torontu a v Cincinnati se mi nepovedly, ale to tak někdy stává. Bylo to pro mě náročné období, necítil jsem se tam na kurtech tak dobře, jako se cítím tady. Hodně věcí se změnilo i v mém soukromí, takže jsem předtím asi ještě nebyl připraven. Teď je to ale jiné, jsem v pohodě, mám plno energie a těším se na další zápasy.

Jste tu nasazenou jedničkou, připouštíte si to? Necítíte tam tlak kvůli této pozici?
No, není to poprvé a doufám, že to není naposledy. Je to velká čest a zodpovědnost. Tlak je součástí každého sportu, patří to k tomu. Řekl bych ale, že jsem na to zvyklý, už si to moc nepřipouštím. Dává mi to ale velkou motivaci.

Máte rád noční zápasy - nebojíte se toho, že se utkání protáhne, a že vám to zkomplikuje program přípravy na další zápas?
Noční zápasy končí někdy opravdu dost pozdě, ale je to prostě tak. Mám rád zápasy v noci, protože je tam vždycky skvělá atmosféra a já si to naplno užívám. Dneska bylo téměř plno, takže to bylo opravdu kouzelné. Moc jsem si to užil.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

5
Přidat komentář
J.M.
Mně tedy přišlo, že Novak hrál stejně hrozně jako v Torontu a Cincinnati, ale soupeř byl tak slabý, že ho stejně o dvě třídy převýšil. Ty spousty utrápených kiksů, úderů úplně mimo rovnováhu, tam byly pořád.
Reagovat
Fandina
Na významu to nic nemění, ale vždycky, nejen tady, ale běžně, když čtu o mužích srbská tenisová jednička, dvojka atd. v ženském rodu, tvaru, tahá mě to za uši.
Reagovat
spaniel
"Má velký potenciál stát se světovým hráčem, ale na některých věcech musí ještě zapracovat."

Jo, musi jeste 20 čísel vyrůst...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Schwartzmana asi dobrá škola, na FO Roger, USO Nole. Ale co tak sleduju jeho statistiky, tak se "neantukových povrchů" bojí jako čert kříže.

Tenhle zápas o formě Novaka moc neřekl, prověrka bude nejdřív v OF, ale zdá se být v psychické pohodě.
Reagovat
a.magerova
A jestli to bude kluk nebo holka nebo obojí.... to neřekl?
By mě to zajímalo dost :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist