Djokovič hrál dlouho bez chutě a emocí, porážku s Troickým však odvrátil

10. 11. 2011, 14:22
Aktuality 10
ATP PAŘÍŽ - Bez emocí hrajícího Novaka Djokoviče dnes měli možnost sledovat diváci v pařížské hale Bercy. Jindy sebevědomím sršící Srb se trápil s krajanem Troickým, nakonec ale zabral a postoupil do čtvrtfinále proti Tsongovi, nebo Seppimu.
Novak Djokovič

Novak Djokovič sice na začátku září slavil triumf na třetím ze čtyř letošní grandslamů, o týden později si ale v semifinále Davisova poháru v duelu proti Argentinci Del Potrovi natrhl zádový sval a na tenis musel na šest týdnů zapomenout. Na kurty se vrátil minulý týden v Basileji a problémy měl už s Malissem a Baghdatisem, aby nakonec v boji o finále nestačil na Japonce Nišikoriho a dokonce dostal teprve šestého 'kanára' v kariéře.

Za trápením ale nebyl jen delší herní výpadek, ale také vracející se bolesti pravého ramene, se kterým měl problémy v létě. I proto se spekulovalo o jeho startu na Masters 1000 v Paříži, generálku na Turnaj mistrů si ale srbský tenista uniknout nenechal a včera do soutěže vstoupil výhrou nad Chorvatem Dodigem.

Čtvrtek v Paříži:

Berdych porazil neoblíbeného Tipsareviče. Sebe, Tsongu i Fishe poslal do Londýna

Už jen díky tomu, že ve francouzské metropoli nastoupil, se Djokovič může těšit i ze speciální prémie 1,6 milionu dolarů od ATP za účast na sedmi turnajích Masters z osmi. Musel tak vyvracet spekulace, že nastoupil jen kvůli bonusu od ATP. Pokud by totiž v Paříži nehrál, nedostal by z prémie za účast na Masters nic. "Upřímně řečeno se bavím, když takové příběhy slyším. Je to směšné. Jsme sportovci, tohle je naše práce a dostáváme za ni zaplaceno," reagoval Djokovič, vítěz letošních tří ze čtyř grandslamů a dalších sedmi turnajů. Už v polovině září měl jen za tuto sezonu na kontě 10,6 milionu dolarů, což je nový rekord.

Jenže čtyřiadvacetiletému rodákovi z Bělehradu se v Paříži - až na rok 2009, kdy zsíkal titul - nedaří. Dvakrát skončil už ve 2. kole, třikrát v 3. kole. Dnes tak usiloval o teprve druhý postup do čtvrtfinále soutěže konané v hale Bercy a první polovina utkání s krajanem Viktorem Troickým patřila soupeři. Djokovič se po kurtu pohyboval zcela bez jiskry, bez emocí a páchal velké množství - letos u něj málo vídaných - chyb. Jenže od stavu 4-6 a 3-3 začal hrát s větším zápalem a svou vyšší agresivitou a přesností nutil kamaráda z reprezentace k vysilujícímu pohybu a následným chybám. Z posledních 10 her získal 9 a odvrátil teprve pátou letošní porážku.

"Jsem spokojený s tím, jak určité věci zlepšuju. Je to teprve můj druhý halový turnaj od loňského prosince, takže si stále musím zvykat na podmínky," řekl Djokovič.

Vítěz tří letošních grandslamů Troického porazil v desátém vzájemném utkání v řadě a čeká ho souboj s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou, který si poradil ve dvou sadách s Italem Andreasem Seppim.

"Jo je domácí favorit a oblíbenec publika. Je to velký hráč, má tvrdý servis a fanoušci mu dodávají energii," řekl Djokovič před čtvrtfinálovým soubojem.  "Snažím se hrát co nejlépe, protože je to turnaj ve Francii. A také proto, že chci na konci roku skončit na co nejlepším místě," uvedl Tsonga, který už má jistý start na Turnaji mistrů. 

David Ferrer
si dnes poradil s Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem, když dlouho nemohl zlomit soupeřův odpor. V úvodních třech gamech na returnu si vypracoval devět brejkbolů, až nakonec využil ten poslední a ujal se poprvé v utkání vedení. Po svém podání v úvodní sadě prohrál jen dva míčky a vyhrál 6-3. V úvodu druhého setu úspěšně odvrátil dva brejkboly a pak dokonce přišel o podání, rychlou výhru 6-3 6-2 mu ale nic zkomplikovat nemohlo.

- ATP 1000 PAŘÍŽ -
(Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000 eur)
čtvrteční výsledky (10. 11. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (5-ČR) - Tipsarevič (11-Srb.) 7-5 6-4
Djokovič (1-Srb.) - Troicki (15-Srb.) 4-6 6-3 6-1
A. Murray (2-Brit.) - Roddick (13-USA) 6-2 6-2
Ferrer (5-Šp.) - Dolgopolov (14-Ukr.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Novak oznámil, že odstúpil s turnaja
Reagovat
a.magerova
Měl bys přispívat do expres zpráv, jsem zvědavá, kdy to tam oznámí?!
Reagovat
gigin
jj, odstoupil
http://www.novakdjokovic.rs/index.php?jezik=2
Reagovat
Pe3k
Nole dnes nevypadal zrovna svěže. Nevím zda ho limitují zdravotní potíže, či mu chybí motivace, ale turnaj mistrů podle mne nevyhraje a v Paříži bude asi konečná už Tsonga. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu prémii za start na masters dostávají všichni?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, jen světová jednička, která vynechá max jeden turnaj masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni?? ty si upad na hlavu ne ? prý všichni , to by se pěkně prodražilo ten turnaj .
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy sem o tom neslyšel, tak jsem se zeptal. Napadlo mě že to bude nějak odstupňovaný podle umístění v žebříčku. A znáš to - kdo se zeptá, je hlupák 5 minut, kdo se nezeptá, bude hlupák celý život...
Reagovat
a.magerova
Já to taky nevěděla, takže ti pětiminutoví jsme dva :-))
Pěkné rčení - ani to jsem ještě neslyšela, ale pamatovat si ho od teď budu !!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist