Djokovič jásá: V semifinále US Open konečně porazil Federera!

12. 9. 2010, 07:35
Aktuality 82
US OPEN muži - Novak Djokovič se na US Open na čtvrtý pokus dostal přes suveréna místního turnaje Rogera Federera. Třiadvacetiletý Srb proti Švýcarovi odvrátil dva mečboly a pětisetovým vítězstvím zabránil očekávanému finále Švýcara proti Nadalovi.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič v letech 2007 až 2009 na US Open skončil vždy na raketě Rogera Federera. Poprvé ve finále, pak dvakrát v semifinále. I letos mu cestu do finále zkřížil švýcarské fenomén, jenž na závěrečném grandslamu roku za posledních šest sezon získal pět titulů a loni prohrál až v boji o šestý triumf v řadě s Del Potrem.

Letos však třiadvacetiletý Srb svou newyorskou Nemesis prolomil. V utkání odvrátil dva mečboly a po tříapůlhodinovém boji zvítězil 5-7 6-1 5-7 6-2 7-5.

Djokovič tak zabránil fanoušky žádanému finále Federer - Nadal. Proti světové jedničce Nadalovi se tak postaví sám a bude usilovat o druhý grandslamový titul. Španěl v prvním sobotním semifinále hravě zdolal Rusa Michaila Južného a v šesti zápasech neztratil ani set.

"Je těžké popsat, co cítím. Před deseti minutami jsem byl míč od vyřazení, ale dokázal jsem se vrátit. Ten zápas rozhodlo štěstí a jeden dva míče," řekl Djokovič divákům na kurtu. "Jsem poctěn, že jsem mohl hrát takový zápas. Nikdy na něj nezapomenu," doplnil.

Federer cestou do semifinále neztratil ani set, ale skvěle hrající Djokovič dostával favorita pod tlak. Švýcar sice vedl 2-1 na sety, ale srbský hráč dokázal pozvednout na závěr úroveň své hry.

Přesto měl nejdříve blíže k postupu Federer. V páté sadě vedl za stavu 5-4 při podání Djokoviče 40-15. První mečbol Srb odvrátil skvělým volejem a druhý drtivým vítězným míčem z forhendu. "Abych byl upřímný, zavíral jsem při tom forhendu oči," řekl Djokovič. Vzápětí vzal Federerovi servis a při dalším servisu zápas dokončil.

Federerův nejhorší rok za posledních sedm let
Devětadvacetiletý Švýcar v utkání nakupil 68 nevynucených chyb, což bylo pro konečné skóre zřejmě rozhodující. Letos má tak nejhorší grandslamovou bilanci od roku 2003. Titul získal jen na Australian Open, na French Open i ve Wimbledonu prohrál ve čtvrtfinále a nyní na US Open v semifinále.

Djokovič si vítězstvím zajistil návrat na druhé místo světového žebříčku právě před Federera, který o jednu příčku klesne. 

Kvůli postupu do finále US Open je jisté, že Djokovič přijede později na semifinále Davisova poháru do Bělehradu, v kterém Srbsko hostí od příštího pátku na tvrdém povrchu české tenisty.

Djokovič má s Nadalem bilanci zápasů hraných na rychlém povrchu 7 vítězství a pouhé dvě porážky a navíc poslední tři souboje vyhrál ve dvou setech. Na grandslamech a ve finálových duelech však rodáka z Mallorky ještě porazit nedokázal.

- US OPEN muži (USA - New York, tv. povrch) -
sobotní výsledky (11. 09. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Južnyj (12-Rus.) 6-2 6-3 6-4
Djokovič (3-Srb.) - Federer (2-Švýc.) 5-7 6-1 5-7 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

82
Přidat komentář
smazaný uživatel
Asi to vsichni uz vite, ale pro jistotu, at nikdo nebdi zbytecne:
http://uk.eurosport.yahoo.com/12092010/58/open-open-final-postponed-rain.html

Bude se hrat az dnes (v pondeli) vecer.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak DC je nesmysl, stejně dojede so Rbska nejdřve v úterý nebo středu a jestli hrál o tři hodiny později nebo ne, to už je jedno. Unavený bude tak či tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Mozna prida nejake oslavy v pripade triumfu (coz je silne teoreticke z meho pohledu), spise bude slavit az postup sveho naroda.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se děje do řiti? V New Yorku prší? :-( To mám čekat celou noc?
Reagovat
smazaný uživatel
buď rád. čím méně času na regeneraci pro djokoviče tím lépe pro nás.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, ale já musím zítra do školy, takže nevím, jestli má cenu chodit spát.
Reagovat
smazaný uživatel
Cim vice casu snad, ne?! Obavam se, ze finale tudiz neuvidim, rano musim vstavat. Leda, ze by prselo v NY cely den.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme na tom podobne, ze bych na prednasce dospal Nadala? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
kleberskone. meleš nesmysly
Reagovat
smazaný uživatel
Vazne?! Tento blud jsi vyplodil sam nebo ti poradila mama? :-) Cim pozdeji se zacne, tim vice casu na regeneraci Novak ma, ne? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, píše správně lopata, já bych měl být rád jako fanda Djokera. Jinač já spát nepůjdu, dokud to finále neuvidím.
Reagovat
smazaný uživatel
klebersone! ty lojzo! čas na regeneraci do davis cupu!
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis, myslel dokonce Davis Cup, mota zde nespravne veci. Takze dostal nas oba, rekl bych. Davalo by smysl, kdyby napsal, ze ty jako fanda Novaka bys mel byt rad s pozdejsim startem-kvuli regeneraci. :-) On vsak mysli jiz dopredu na pristi tyden. :-) Sikula.
Reagovat
smazaný uživatel
US Open po šesti letech bez Fedexe... no to bude "zábava"
Reagovat
Frantz
Diky bohu! Uz se nemuzu dockat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se u Rafova herniho projevu bavim. Vice nez jsem se bavil u 60 nevynucenych chyb Federera v semifinale. I u finale se budu bavit nehlede na to, pokud treba dospeje pouze do trech setu, budu se soustredit na hru sampiona, ktera je opet na betonu vyborna.
Reagovat
smazaný uživatel
5x to vyhrál Fedex a jednou byl poražen ve finále, tak to skvělý nemyslíš:D jen si to po šesti letech vychutnej
Reagovat
smazaný uživatel
je hezký se bavit z jednoho zápasu... já jsem se bavil těch 5 let, kdy Roger dominoval! Rafa je šampion, ale Roger je žijící legenda a pravý král tenisu:)
Reagovat
Frantz
Ja si to vychutnam dokonale,stejne jako RG a W,o to se neboj,otazkou je,kdy a co si budes vychutnavat ty :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Búúúú, dneska Fedexe neuvidíme, nebude žádná zábava, já se snad rozbrečím..... Jistě, pro tebe a tobě podobné už turnaj skončil. Elegánovci by ale už mohli konečně pochopit, že Federer se dostává do let, kdy už do všech finále nebo semifinále neproleze.

Mnohokrát se už ukázalo, že odhady před turnajem po zveřejnění pavouka je jen plácání lidí, kteří na sepisování zbytečností a pitomostí mají čas (pubertálové, studenti a vyšinutí fanoušci). To bylo radosti, když Rožér měl na cestě do finále jenom nevalně hrajícího Djokoviče, kdežto Nadala měl snadno vyřadit ve formě hrající Murray. A skutečnost je jaká?
Reagovat
smazaný uživatel
Ztraci se mi pointa tveho prispevku? Ja se bavil nad hrou Nadala ne nad tim, ze Roger nesehral nejstastnejsi zapas. :-) Tudiz jsem se nebavil z jednoho zapasu, nybrz se bavim po vetsinu letosni sezony. Kdyz uz jsi pripomenul nadvladu Rogera na US Open, pak musim pripomenout drtivou nadvladu Nadala na antuce. Pokud chces timto zpusobem merit jeho a Federera, pak dodam, ze Federer Rafu na antuce porazil jedinkrat, Rafa Rogera na jinych povrsich vicekrat. Nadal je sampion, zvire - jak pravi McEnroe a zaroven tenisova budoucnost. Federer je krasna tenisova minulost, pojem. Zijici legenda teze, jak pravis. :-) Momentalne vsak kraluje Nadal, proto me bavi!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer Rafu porazil na antuce dvakrat!
Reagovat
smazaný uživatel
jj je to tak v Hamburku 07 a Madridu 09.
Reagovat
smazaný uživatel
Statisticky vzato ano, ovsem duvod porazky z Madridu 2009 plynul ze zdravotniho stavu Rafaela. Tim zapocalo jeho spatne obdobi koncici finalovymi duely Davis Cupu proti ČR. At je tedy po tvem-dvakrat. Na grandslamu vsak ani jednou. Rafa Rogera porazil ve Wimbledonu-coz byla pro Rogera nedobytna tvrz po dlouha leta, pro Spanely byla trava nocni mura, Rafa presto vyrostl ve wimbledonsky triumf nad Rogerem. Roger vyhral Roland Garros diky zraneni Nadala. Dalsi porazky Rogera necham byt. Zacal tim Joker, nerad vytahuji tyhle zabomysi spory!
Reagovat
Frantz
Ale nikdy ho neporazil na antukovem grandslamu!
Reagovat
smazaný uživatel
Kur.afix, kdo má na ty vaše romány odpovídat... delší to být nemohlo?!
Frantz: každou jeho výhru a spoustu jeho rekordů
Broz: ty jeden chudáku! "proleze" tam o to se neboj a jen tak pro informaci já jsem tady psal, že Djoker bude těžký oříšek (což se taky potvrdilo...)
Kleberson: Fedexovi zase patří tráva. Ano, Nadal je zvíře... uhoněný zvíře zato Roger elegantní tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
překlep.. má tam být Broz místo Frantz
Reagovat
smazaný uživatel
Fedexovi patří tráva? A smím se zeptat kolik turnajů letos na trávě vyhrál?
Reagovat
smazaný uživatel
neptej se blbě, když odpověď znáš... důležitější je kolik jich vyhrál celkem
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy at hraje stylem, ktery mu prinasi vyhry! Roger muze byt rad za to, ze je elegantnim tenistou a i nyni stiha mladikum! Ba co vic ma lepsi fyzicky fond nez drtiva vetsina z nich. Spise vsak cerpa ze zasob nashromazdenych po celou karieru. :-) Rafa ma mentalitu sampiona, kterou nema Djokovic (zatim), kterou nema Murray-ten mozna nikdy ani mit nebude a dalsi. Rogerovi patrila trava ano, do doby nez vyrostl Nadal. :-) A chcete-li Berdych. :-D :-D :-D Jeho posledni wimbledonsky kat. Nadalovi antuka patrila, patri a bude patrit dokud nevyroste druhy Nadal, nebo soucasny neskonci.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže mu PATŘILA tráva.
Reagovat
smazaný uživatel
že Djokovič se nesmí podcenit a že hrál výborně už proti Monfilsovi. Snad ten hoch konečně začne zúročovat svůj obrovský talent. Dnes večer se Nadal na US Open poprvé utká s jiným než tréninkovým soupeřem, což pro něj může být překvapení. Na druhou stranu Djokovič bude pořádně ztahaný a jeho fyzička je vždy velkým otazníkem... Uvidíme. Na každý pád, pokud Nadal vyhraje, bude to tak tochu jako Kodešovo vítězství na Wimbledonu, i když z jiných důvodů.
Reagovat
tito
No, když jsem se díval na jednotlivé zápasy, tak Rafa porazí druhého možného soupeře o titul. Nikoho jiného, než Rogera nebo Novaka jako konkurenta na tomto turnaji nemá.
Reagovat
tito
A naopak...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, ale prece jenom by se nasel jeden hrac, ktery Nadalovi mohl vzit aspon set, a to je Murray. Kdyby hral SF s nim, urcite by nebylo hotovo za dve hodiny, jako proti Juznymu. V generalce na US Open v Torontu Nadala porazil, kdyby predvedel stejny vykon jako tam, sance by tu byla ale zase by mohl byt problem, jak nekteri rikaji, Nadala dorazit ve tretim setu, ale Murray uz nejake zkusenosti ma a urcite by zapas dotahl do vitezneho konce.
Reagovat
Frantz
Armstrongu ty hnupe,Rafa mel Murrayho v SF nedavno ve Wimbledonu,Soderlinga v QF a jak tam oba dopadli? Neuhrali ani set,tak tady prestan teoretizovat co by kdyby a zlehcovat eleganovy prohry + Rafovy vyhry! Pokud dnes Nadal vyhraje,tak je to jen protoze dokazal porazit vsechny ,kteri mu stali v ceste! Federer konci,je cas se s tim smirit
Reagovat
smazaný uživatel
Hnup jsi ty a to ze dvou duvodu:

1.Od toho zapasu ve Wimbledonu uplynuly uz vice nez dva mesice, navic se tenkrat hralo na trave. Pokud sis nevsiml, tak Murray se s Nadalem utkal jeste v Torontu, ve kterem se hralo na betonu, jako na US Open, a tam Nadal nemel sanci!

2.V tomto prispevku se o Rogerovi vubec nezminuju, takze mi rekni, jak si prisel na to, ze zlehcuju jeho prohry????
Reagovat
smazaný uživatel
No srovnávat nynější wimbledonskou trávu a povrch v Torontu moc nejde. A antuku (tj. zápas se Sodou) a us open už vůbec ne. Pravda je, že Rafa až na finále nemusel hrát s žádným top hráčem (Fernando je velice kvalitní hráč, ale proti Nadalovi má bobky už v šatně. Respekt je úctyhodná vlastnost, ale všeho moc škodí). Ale! Kolikrát se stalo, že měl Roger (či jiní) lehčí cestu?... Rafa nemůže za to, že se Murray neprokousal přes Wawroše. Ani že Nalba nemá ještě natrénováno a odpadl. Že Gulbis mrhá talentem a že Berdych zklamal. KDyž se usopen rozlosovalo, nezdálo se, že by měl mít úplně pohodovou cestu... prostě dokázal to, co jeho nasazení soupeři ne - nezaváhal, udržel vysoký level po všechny zápasy, dostal se do finále. Tak to je. Jeho fandové se mohou radovat, fanoušci Rogera, Djokera či Andyho mohou doufat, že se podobná grandslamová cesta poštěstí znovu někdy i jejich koňům:)... uvidíme večer, ale já myslím, že si to Nadal už nenechá uniknout. Navíc Novak s jeho těžko odhadnutelnou fyzičkou nemusí plnohodnotně obstát v dlouhé zápase. Uvidíme.
Reagovat
tito
To je pravda- narážím na získání setu, na získání celého zápasu bych nevěřil. Murray má velký problém s hlavou a na rozdíl od Masters hrál tady velmi špatně/ jestli se cítil pod větším tlakem - nevím/. Před US jsem se jej obával, potom co začaly první zápasy a viděl jsem oba( Rafu a Andyho), tak jsem se uklidnil.Fakt by ho Rafa přejel. S Nolem nevím, favorizuji Rafu ale je fakt, že poslední 2 zápasy hrál Djokovič ve skvělé kondici/ herní i psychické/.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vs. Murray na grandslamu a na Masters je zcela jina kapitola!! To, co napsal pan armstrong je totalne postaveno na hlavu, teoretizovani co by kdyby... nesmyslne spekulace. Rafael od Toronta udelal kus prace!! Nejen na servise, taktez udery jsou mnohem silovejsi, agresivnejsi celkovy projev je diametralne jiny!! Napsat ze by Murray dotahl na grandslamu proti hraci s nejlepsi psychikou soucasneho muzskeho tenisu, je dosti blahove!! Jde videt pane armstrongu, ze vam Rafael lezi v zaludku!! Ze by fanousek Federera?!! Pokud ano, jde to prilis poznat!! Pozor na to!! Trosku objektivity!! Jediny sampion soucasneho tenisu je Nadal!! At se to nekomu libi nebo ne!! Ze nemel soupere z velke ctyrky z nej nedela nic horsiho!! Neni to jeho vina a taky-pri pohledu na jeho hru musi byt vsem jasne, ze na US Open nema konkurenci!! Roger by ho potrapil-nikdo jiny, Murray urcite ne!! Skot s nulovou psychikou, ktereho rozhodi z rytmu i proletajici letadlo!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, podle me ma Nole na to Nadala hodne potrapit, ale vyhraje Nadal, pokud zapas pujde do pateho setu, tam budou Novakovi chybet sily, prece jenom hral o 90 minut dele nez Rafa, navic hral druhy zapas, nakopnout by jej ale mohl fakt, ze obratil v nesmirne narocnem zapase z 1:2 na sety a utekl ze dvou mecbolu, coz jej bude hnat kupredu. Nezapominejme ale na to, ze Nadal hraje na tomto turnaji velmi dobre, do finale se dostal bez ztraty setu, ze se hodne zlepsil na servisu a je na tom dobre i fyzicky. Ja bych titul pral Nolemu, ale realita je takova, ze Nadal je momentalne ten lepsi, tudiz by dnes mel vyhrat. Kazdopadne to bude hodne zajimava podivana, mame se na co tesit, finale ctvrteho grandslamu zacina uz za par hodin.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl byste tak laskav a ukazal mi cast meho prispevku, ke je napsano, ze je Nadal horsi, protoze nehral s nikym z velke ctyrky a ze je to jeho vina?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vyhraje ve trech setech!! Budou velka ocekavani jako napriklad od finale se Soderlingem v Parizi ci Berdychem ve Wimbledonu!! Hodne ohlasu bylo, ze oba maji na to Nadala potrapit a bude se na co koukat!! Nakonec oba zapasy sly do trech setu s hladkym prubehem!! Dnes bude stejny vysledek!! Z vaseho komentare bylo citit snizovani kvality Nadala na US Open, nasledne tvrzeni, ze by urcite Murray dotahl zapas do vitezneho konce vse podtrhlo!! Hnus!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz uz jsme u te objektivity, nevim, jestli si to uvedomujete, ale z vaseho komentare bylo ted citit snizovani kvalit Djokovice a to si on nezaslouzi! Proti Federerovi byl lepsi, ukazal velkou psychickou silu v dulezitych chvilich, byl trpelivejsi a nebal se riskovat. Jsem Rogeruv fanousek, ale tady jsem si rekl, ze Nole vyhral zaslouzene. Podle me Novak dnes uplne bez sance nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak pred zapasem s Federerem byl plny motivace (bude i dnes), plny sil (dnes nebude) a take je rozdil hrat proti hraci jakym vcera Federer byl a proti hraci jakym je letos Rafael!! Tedy presneji jakym je v New Yorku!! Nechybuje, skvely servis a diametralne odlisna hra z prechozich turnaju na betonu!! Mnoho duvodu proc se domnivat, ze Novak bude mit daleko mensi sance nez proti Rogerovi!!
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš psát jak dement za každou větu 2 vykřičníky? Kdo má tyhle hnusy číst. Jinač v tomhle vlákně souhlasím s Dumcem(Dumecem). Nevím, jak to vyskloňovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Cili se domnivate, ze Rafa dneska Novaka vyklepne trikrat 6:1 a bude po vsem, tohle chcete rict? Prominte, ale tohle s objektivitou nema vubec nic spolecneho!!!! Nejdriv se laskave zamyslete nad tim, co pisete vy a potom nekoho kritizujte!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Klicovy je snad obsah prispevku nikoliv jeho forma, ne? Mozna jsem to napsal jinak ale Dumec myslel asi podobne jako ja. Ze Novak v delsim zapase zrejme neobstoji, protoze hrat proti Rafovi a Rogerovi je momentalne neco jineho. Klicovy je fakt, ze Novak uz tak ma oproti Rafovi handicap ve fyzicke kondici, natoz po vycerpavajici petisetove bitve! Co od toho zapasu asi cekat? Ze by Novak vzal Rafovi dva sety a hura do dalsi bitvy? To asi ne, klic k prohre Rogera byl v nevynucenych chybach a ze jich bylo. Tohle Rafa hrat nebude. Cili odpoved zaroven i pro pana amrstronga! Nikdo o trikrat 6:1 nepsal, cti poradne, profesionale! Tri sety jsou muj tip a klidne to muze byt trikrat 7:6.
Reagovat
smazaný uživatel
jak už jsem napsal výše, stejně jako u Kodeše se historie nebude ptát, proč Nadal neměl až do finále pořádného soupeře. Je to jejich chyba, že vypadli dříve, než se s ním mohli utkat. A jeho štěstí. A štěstí ke hře patří...
Reagovat
smazaný uživatel
semifinále jsem bohužel neviděl, ale z výsledku bych odhadoval, že jeden nebo druhý hráč meli obrovské výkyvy v koncentraci. Buď Djokovič v sudých setech silně zabral, nebo v nich měl Federer velké výpadky. Jinak mi to nedává smysl. Jak to vidíte vy, kdo jste se na zápas koukali?
Reagovat
smazaný uživatel
Novak bezpochyby predvedl zrejme letosni nejlepsi vykon, presto pokud by Federer hral svuj tenis (jako v Cincinatti ci US Open do zapasu prave se Srbem), pak bychom pravdepodobne byli svedky jineho vysledku. Pres 60 nevynucenych chyb Svycara dlouho nepamatuji! Byl to rozpacity zapas, dramaticky avsak diky chybam se snizenou kvalitou, presto posledni set zapasu byl mozna nejlepsim, jaky jsem letos mel moznost zhlednout! Rafael je bohuzel ci bohudik (kazdy si vybere) jina kubatura v New Yorku a neverim, ze by chyboval stejne jako Federer! Proto cekam tri sety!
Reagovat
smazaný uživatel
Rekl jsi, ze i dnes bude stejny vysledek, jako u predeslych finale na FO a ve W!

Cituji: ''! Budou velka ocekavani jako napriklad od finale se Soderlingem v Parizi ci Berdychem ve Wimbledonu!! Hodne ohlasu bylo, ze oba maji na to Nadala potrapit a bude se na co koukat!! Nakonec oba zapasy sly do trech setu s hladkym prubehem!! Dnes bude stejny vysledek!''

Nejdriv si promysli, co napises, aby ses v tom pozdeji nezamotal.
Reagovat
smazaný uživatel
A ve Wimbledonu, nebo Paříži to snad bylo 3x 6:1 ?
Reagovat
smazaný uživatel
A ve finale Wimbledonu ci French Open byl vysledek trikrat 6:1? O tom nic nevim, mozna nezverejnili doposud spravne vysledky a ja videl jine zapasy. :-) Promysli si i ty, co napises! ;-) Hlavni klic spocival ve trech setech s tim, ze od finale Wimbledonu ci French Open se cekalo vice nez vysledky jake byly a hlavne treba i ctyri sety. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To sice ne, ale obe finale mely jednoznacny prubeh, v kazdem bylo do dvou maximalne dvou hodin patnacti minut hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda jest, ovsem v tom pripade ses do vyjadreni take zamotal. A propo proc ne? Vubec bych se treba nedivil stejnemu vysledku jako ve Wimbledonu, rozdilem brejku v kazdem setu. Vysledek z French Open neuvidime urcite.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, ze Nadal dnes urcite nebude chybovat tak, jako Federer, ale tys napsal, ze Novak bude bez sance a s tim nesouhlasim. Pokud bude trpelivy a bude se pokouset hrat na hranici rizika, zapas urcite nebude jednoznacna zalezitost pro Nadala. Dale kazes o objektivite, ale sam blabolis nesmysly. Uvedom si, ze pro to, abys mohl nekoho poucovat o tom, jak se ma psat, musis se o to nejdrive pokusit ty. Nemuzes kritizovat neci pohled na vec, kdyz tvuj neni o nic lepsi. Urcite nad tim popremyslej.
Reagovat
smazaný uživatel
Z meho pohledu nema Djokovic nic cim by mohl dnes Rafu zaskocit. Sily mu budou schazet, nema uplne top formu, i kdyz postoupil do finale-paradox a Nadal se nehorazne zlepsil. Klicove aspekty hovorici proti. Proto si troufam tvrdit, ze zapas skonci ve trech setech, samozrejme nekdo muze mit jiny nazor, at mi vsak da patricne podklady pro tip! :-) Vyhra nad Rogerem anebo porazka Federera Federerem? Dobra otazka k zamysleni. :-) Porazka Nadala Nadalem se nikdy nekonala a konat nebude, ani dnes, proto sance na zisk setu Novaka neni tak velika. Stat se muze vsak cokoliv, pravda, tenis je nevyzpytatelny. Duvod proc s tebou vedu diskuzi se vsak skryval u tvych spekulaci. Ber v potaz fakta anebo logicky odvozuj. Spekulace o Rafove postupu pavoukem, fiktivni stret s Murraym a jeho stoprocentni vyhra. Tohle ne-e. Sam uznej. :-) Od cloveka co zde vede velke pozapasove rozbory bych cekal vice. Samozrejme respektuji nazor, ovsem nelibil se mi, proto jsem musel reagovat. Promin.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja uz na zacatku vlakna tvrdil, ze vetsi favorit je urcite Rafa, ale zas tak beznadejne to pro Djokovice neni. Jak si sam rekl, tenis je nevyzpytatelny. Pravda, od Toronta se hodne zlepsil na servisu, jenze ja mluvil hlavne o psychicke strance. Djokovic vcera otocil z 1:2 na sety a utekl ze dvou mecbolu, navic proti Federerovi, coz by mu mohlo za neprizniveho stavu pomoct, bohuzel asi rozhodne odpocatost na strane Nadala, preci jenom, hral jenom neco malo pres dve hodiny, navic hral jako prvni, Djokovic ma za sebou hodne narocny a dlouhy zapas, takze mu budou sily chybet. V tomto vlaknu uz, doufam, zadne neshody nenastanou, jsem rad, ze si rozumime.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic vcera predvedl ucebnicovou hru v koncovce zapasu, takhle nejak se maji odvracet matchpointy proti Federerovi. :-) Necekal jsem od Srba neco podobneho, nebyl jsem sam si myslim. Protoze jeho horka hlava je vseobecne znama. Presto mi Roger prisel svazan, nebyl v kuzi zijici legendy tenisu a sestnactinasobneho GS sampiona. Tim ulehcil triumf Novakovi (i psychikou). Nadal ma lepsi psychiku nez Roger a i proto si myslim, ze bude mit Novak mene sanci. Mam mnoho duvodu se domnivat, ze pujde o podstatne jednostrannou zalezitost. Nicmene kazdy ma pravo na nazor, takze i ty, urcite mas v necem i ty pravdu.
Reagovat
tito
jen poznámka k tématu. Myslím, že největším handicapem Noleho bude hlavně psychická únava. Nevím jestli má formu na to, aby zvládl mentálně 8-10 setů proti svým největším soupeřům v průběhu 24 hodin. Včerejší zápas jej musel hodně vyčerpat, tak nevím jestli je schopen dnes stejné koncentrace. Možná kdyby vyhrál první set, ale to je již jen spekulace..
Reagovat
smazaný uživatel
Co se dnesniho finale tyce, myslim si, ze Nadal jeste nema nic jiste, Djokovic vcera vsem dokazal, ze se bude o titul rvat do posledniho mice a je jedno, jak dlouho bude na kurtu. Srb vsem predvedl, ze za jakehokoli stavu je jeste sance. Ty dva mecboly odvratil bravurne, bylo to castecne zpusobeno i tim, ze Federer jako kdyby cekal, ze Novak udela chybu, prilis neriskoval, zustal u zakladni cary, ale dopadlo to, jak to dopadlo.

Djokovic si zaslouzil vyhrat, po cely zapas byl jasne lepsi, vyrazne mu k vitezstvi dopomohl i casto chybujici Federer, zadlo se mi, ze dela chyby, jake driv nedelal, po cely turnaj to byl ten suverenni Federer, ktery sve soupere valcoval a trestal kazde jejich zavahani, vcera to bylo presne naopak. Djokovic velmi silny na returnu, na servisu byl taky lepsi, nez jeho souper, obzvlast ten prvni byl od Federera doslova hrozny. Pres sedesat nevynucenych chyb Federera oproti necelych ctyriceti jeho soupere, tady muzeme hledat duvod Rogerovy prohry. Svycar se nesmyslne vyhazoval, v urcitych chvilich bylo videt, ze neco neni v poradku.

No co, Rogerovi prejme, at se z prohry rychle oklepe a Novakovi drzme palce v dnesnim finale proti Nadalovi.
Reagovat
a.magerova
Uznávám, že Novak si vyhrát zasloužil a gratuluji.
Mám-li být upřímná, tak raději beru porážku od Novaka po boji v semifinále, než snadnou porážku od Rafy ve finále, bude to mít Novak nesmírně těžké... únava a skvělý Rafa. Tak držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker byl lepsi, zaslouzil si vyhrat a taky se tak stalo. Ted jeste aby podal minimalne stejnej vykon ve finale:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli verze Novak 1.0 US Open vyhraje, tak se vyvine ve verzi Novaka 2.0 a bude to konkurent na pozici 1 ve světě.
Reagovat
carolyn
Djoko! Hurá! Jsem ráda žes to dotáhl, že ses zase nesesypal, konečně! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
taky mi udělal radost, kluk jeden ušatá:-))
Reagovat
carolyn
Jéé ahoj!!! Tak u tebe jak jinak :-D
Ale dnes nevím, nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
No taky to nevidím nějak růžově...Ale párkrát už Rafíka na tvrdým povchu porazil...No uvidíme:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole, len to prosim ta dotiahni dokonca!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Olé Nolééé... já som taká šťastná :-) teraz nechám vám odborné rozbory, mne výsledok stačí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger si tento zápas nezaslúžil vyhrať. Veľa nevynútených chýb, zlé rozhodnutia v mnohých situácich či priveľká pasivita pri matchballoch. Už keď som si myslela, že po fantastickom závere 3.setu zápas definítvne zlomí pre seba, zase si dva krát v rade nedokázal udržať servis. Jeho výkon ma podstatne sklamal i keď je pravda, že Novak v niektorých momentoch zahral fantasticky, až som neverila, že je tam vážne on. :) Som síce Rogerova fanúšička, ale možno je aj dobré, že nepostúpil lebo od Rafy by dostal asi poriadny výprask. Teraz nezostáva nič iné iba vzdať poklonu víťazovi a popriať mnoho šťastia do finále, ktoré bude určite potrebovať.
Reagovat
smazaný uživatel
Posledni set byl z jine planety!! Celkovy dojem ze zapasu nebyl az tak vynikajici ovsem diky dramatickem prubehu tahl k obrazovkam a musel se libit!! Kazdy cekal tri sety doufal ve ctyri!! Najednou petisetove drama s dechberouci koncovkou!! Klobouk dolu smeknout treba pred Srbem!! Takovy konec bych od nej necekal!! Fanousci i Roger by meli prehodnotit velka ocekavani v 20 grandslamovych titulu!!!
Reagovat
D.A.N
Máte pravdu, že Roger udělal spoustu chyb, nicméně pořád ta jeho hra vypadala daleko lépe néž před pá měsíci.Roger si to trochu prohrál sám, byl pasivní, když vedl 40:15 , nicméně Novak to zahrál fantasticky(hrál vabank a vyšlo to)Novak hrál životní zápas a i tak Roger celkem vzdoroval, čili když to zhrnu tak pro mne Roger zahrál asi maximum na momentální formu, žel na něho jsou vysoké nároky a to je někdy škoda.Když vypadl Murray tak se stím lidé až tak moc nezaobírali.Ještě bude turnaj mistrů tak tam se ukáže jak kdo na tom je ze špičky. Rafa letos us open proklouzl bez soupeře jemu trochu adekvátnímu, čili doufám, že Novak ve skvělé formě mu dá co proto, ikdyž nejsem fans ani jednoho jednoznačně je pro mne volba Djoker.
Reagovat
Matti
aha, takže až na turnaji mistrů se ukáže, jak kdo na tom je :-). Nějaký US Open co je teď ni c neukázal. A dnes večer uvidíme kdo komu dá co proto.
Reagovat
Matti
Dnes to bude jeden z nejdůležitějších zápasů v karieře Rafy. Bude pod tlakem. Taková šance už se nemusí zopakovat. Ví, že Djoko na něj na tvrdém umí, na druhé straně na 3 sety ho Djoko ještě nedal a včerejší tšžký zápas Djoka taky hraje trochu do karet Rafovi. Možná na něj vletí a hned od začátku mu nedá naději a Novak nebude mít dostatek mentální a fyzicke síly se tahat a bojovat se strojovým Nadalem. Jen by mě zajímalo, proč si RAfa včera v 2 setu nechal ošetřovat chodidlo nebo kotník. Každopádně mu ho převazovali. Nicméně ...Vamos RAfa dotáhni to prosím!
Reagovat
tito
říkal po zápase, že měl příliš utáhlý tejp..nic vážného
Reagovat
Matti
dik za info.
Reagovat
JIMI
Dneska před Novakem smekám za jeho bojovnost.Některé výměny byly z obou stran fantastické.
Reagovat
smazaný uživatel
To jak Nole odvrátil ona matchpoints bylo dechberoucí, protože to byly údery z jiný planety...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Novak si zaslouzil vyhrat, po cely zapas hral dobre, hlavne ve druhem, ctvrtem a patem setu. Nekdy jsem mel pocit, jako kdyby se Roger ucil hrat tenis, kazil hodne rutinnich forhendu, na servisu to byla hruza, prvni servis v kazdem setu jen lehky nadprumer, byl schopen prohrat gem ze stavu 40:15, v pate sade, kdy bylo skore vyrovnane, 3:3, uz vedl 40:0, presto tato hra trvala asi osm minut a mela ctyri shody. Navic na ty mecboly mel Roger vice zariskovat, ne stat u zakladni cary a cekat, kdy Djokovic udela chybu. Hra za stavu 5:5 byla nesmirne dulezita a Roger se v ni doslova vyhazel, bylo tomu tak v uplne posledni hre, kdy si vypracoval vedeni 30:0, ale presto dovolil Djokovicovi zapas doservirovat. Proste si dnes Novak zaslouzil vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas! To co včera předvedl Roger, byla tragédie. Tolik nevynucených chyb jsem u něj snad nezažil. Může být rád, že se nedostal do finále...Rafa by mu dal asi pěkný výprask, pokud by Roger předváděl to, co v semi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist