Djokovič je pojedenácté v semifinále Australian Open. Dotáhne to opět až k triumfu?

23. 1., 10:36
Aktuality 101
AUSTRALIAN OPEN - Srb Novak Djokovič (36) ve sluncem rozpáleném Melbourne zdolal 7:6, 4:6, 6:2, 6:3 Američana Taylora Fritze (26), vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil na 9:0 a pojedenácté v kariéře postoupil do semifinále Australian Open. Z této fáze turnaje to 24násobný grandslamový šampion dotáhl nakonec vždy až k triumfu, letos si o finále zahraje s Jannikem Sinnerem (22). Italský mladík si poradil s Rusem Andrejem Rubljovem (26) a vyrovnal své maximum na majorech.
Novak Djokovič proměnil proti Tayloru Fritzovi až 16. brejkbol (© Profimedia)

Djokovič – Fritz 7:6, 4:6, 6:2, 6:3

Novak Djokovič hrál loni finále na všech čtyřech grandslamech, tři z nich ovládl a na Australian Open je znovu největším favoritem. Pokud by tuto roli dokázal potvrdit a získal 25. grandslamový vavřín, osamostatnil by se v historických tabulkách na prvním místě, o které se momentálně dělí s Margaret Courtovou.

Letos v Melbourne začal i páté vystoupení ziskem úvodní sady, ale už potřetí ztratil set číslo dva. V rekordním 58. grandslamovém čtvtrfinále ho prohrál se světovou dvanáctkou Taylorem Fritzem, než využil až celkově 16. brejkbol a zlomil soupeřův odpor.

O deset let mladšího Američana nakonec zdolal po bezmála čtyřech hodinách hry 7:6, 4:6, 6:2, 6:3, když zaznamenal 52 vítězných úderů a jen polovinu nevynucených chyb. Vyhrál i devátý vzájemný zápas, přičemž v nich ztratil jen tři sety a všechny právě na Australian Open.

"V prvních dvou setech jsem docela trpěl, protože Taylor hrál výborně. Bylo to fyzicky a psychicky vyčerpávající," řekl Djokovič v pozápasovém rozhovoru na kurtu s Nickem Kyrgiosem.

Statistiky zápasu Novak Djokovič – Taylor FritzStatistiky zápasu Novak Djokovič – Taylor Fritz (@ Livesport)

Djokovič, jenž jako první muž v Open éře odehrál minimálně 100 zápasů na všech čtyřech grandslamech, vylepšil svou bilanci na Australian Open na 94:8. Poslední porážku v Melbourne Parku utrpěl již v roce 2018 v osmifinále proti Hyeonovi Chungovi, od té doby vyhrál všech 33 utkání a vyrovnal rekordní sérii Moniky Selešové.

"Monika byla mým idolem, když jsem vyrůstal. Jedna z mých trenérek s ní pracovala a já měl to štěstí se s ní potkat. Narodila se v Jugoslávii, takže ovládá základy našeho jazyku a bylo to příjemné setkání," zavzpomínal Djokovič na tiskové konferenci.

Postupem do 48. grandslamového semifinále znovu posunul vlastní rekord, v Melbourne je mezi čtyřkou nejlepších pojedenácté z 19 startů. Po postupu ze čtvrtfinále na Australian Open ještě nikdy neprohrál a má skvostnou bilanci 20:0.

Australian Open je z pohledu počtu triumfů jeho nejúspěšnějším grandslamem, letos útočí již na pátý titul v řadě. Ročník 2021 přitom ovládl s natrženým břišním svalem a loni ho nezastavilo zranění hamstringu. Ani letos nedorazil na úvodní major sezony v optimální kondici, trápilo ho nachlazení a problémy s pravým zápěstím.

Šestadvacetiletý Fritz před dvěma dny vyřadil loňského finalistu Stefanose Tsitsipase, na 12. pokus si připsal skalp člena TOP 10 na grandslamech a poprvé v si zahrál čtvrtfinále na Australian Open. Své grandslamové maximum z Wimbledonu 2022 (prohra s Rafaelem Nadalem) a US Open 2023 (s Djokovičem) ale překonat nedokázal.

Na kurtu strávil poprvé přes 15 hodin

Djokovič letos cestou do semifinále Australian Open strávil na kurtu poprvé víc jak 15 hodin. S pěti soupeři bojoval celkem 15 hodin a 9 minut, čímž o 17 minut překonal své maximum z roku 2021.

Proti Fritzovi zaznamenal už 15. vítězství na grandslamech nad hráči TOP 20 po oslavě 36. narozenin a překonal dosud nejúspěšnějšího Rogera Federera. Zároveň podruhé v kariéře nastřílel v pěti zápasech po sobě minimálně 10 es. Poprvé se mu to povedlo rovněž na Australian Open, před třemi lety to dokázal mezi duely druhého kola a semifinále.

Sinner – Rubljov 6:4, 7:6, 6:3

O 37. grandslamové finále si Djokovič zahraje s Jannikem Sinnerem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 4:2 a vyhrál oba souboje na grandslamech (Wimbledon 2022 a 2023). Třikrát se spolu střetli v závěru loňské sezony - Srb vyhrál ve finále Turnaje mistrů, Ital na stejné akci slavil výhru ve skupině a především v semifinále Davis Cupu, ve kterém utekl ze tří mečbolů v řadě a nakonec dovedl svou zemi k triumfu.

"Tohle je jeden z největších turnajů a je štěstí, že mohu hrát s Novakem. Takový je los a jediné, co mám pod kontrolou je, že v zápase musím předvést maximum," uvědomuje si Sinner.

Dvaadvacetiletý Ital v nočním duelu i přes drobné potíže s břišním svalem zdolal letos osm zápasů neporaženého Rusa Andreje Rubljova, který jako první muž na majorech prohrál také své 10. čtvrtfinále.

Sinner zvítězil i díky odvrácení všech osmi brejkbolů 6:4, 7:6, 6:3, když tie-break druhé sady otočil z 1:5 na 7:5, a postupem do semifinále vyrovnal grandslamové maximum z loňského Wimbledonu. Tehdy prohrál se svým příštím sokem Djokovičem.

Statistiky zápasu Jannik Sinner – Andrej RubljovStatistiky zápasu Jannik Sinner – Andrej Rubljov (@ Livesport)

"Mám tady za sebou těžké zápasy, ten dnešní byl dalším z nich. Vyhrál jsem tři sety, ale klidně jsem mohl dva z nich prohrát. Snažil jsem se ho trochu rozpohybovat a naštěstí se to překulilo na mou stranu," komentoval Sinner, který jako jediný pokračuje bez ztráty setu. "Díky všem, že tu s námi zůstali takhle dlouho," povídal v půl druhé ráno.

"Ve druhém setu mě trochu tahal sval v břiše, ale ve třetím jsem už nic necítil, tak snad to bude dobré. Hrát s Novakem je čest, bude to hodně těžké, ale šance tam určitě je," dodal Sinner, kterého teď čekají dva dny odpočinku.

Výsledky Australian Open ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

101
Přidat komentář
Pavol
Djokovič by sa mal zmyslieť.
Lebo AI predpovedá jeho prehru.
Reagovat
Kozoroh
Když se koukám na to, jak hraje Medvěd, tak lituju toho, že ho No1e nemá ve své půlce a místo něj má Sinnera. Sinner je v očividně lepší formě.
Reagovat
Ondra979
nj, asi to tak bude. Medvedevovi bych proti Djokovi v pripadnem finale neveril, pokud by se tam nejak prokousal, nevypada na to, ale stat se muze leccos...Sinner ma urcite lepsi sance a bude hodne chtit vyhrat..jestli to dokaze to uz je druha vec..
Reagovat
srnecek
Nemôže byť každý deň sviatok, a nemôže byť zakaždým los, ktorý by fanúšikom (a hráčom) vyhovoval ....holt, keď chce vyhrať GS, musí 7 zápasov v rade vyhrať. Kombo Sinner -Alcaraz je ťažké, ale to isté je aj z hľadiska Sinnera - kombo Nole, Alkaraz, resp. kombo pre Alcaraza, či Medvedeva. Kto to najlepšie zvládne, bude pravdepodobne zaslúžený víťaz. Môžu rozhodnúť maličkosti, ale môže to byť aj pomerne jednoznačná záležitosť. Uvidíme. Dúfam teda v tú dramatičnosť, či už v semi alebo finále, nech to nie je jasné od začiatku, ako to dopadne...
Reagovat
Random33
Reagovat
Pavol
Dúfam že Siner prehrá. Už teraz rozpráva že to bude preňho česť. Nech si spomenie ako srbovi pomohol k TM. Naivka počestná.
Reagovat
com
Djokobitch je jak ohrana deska.. furt vyhrava Doufam, ze Sinner si ho poda.. Loni to dokazal 2x, tak snad nezklame
Reagovat
turista
Doufám že Novak Djokovič to SF se Sinnerem vyhraje. Neradi bychom v Djokolandu dlouho čekali na Novakův 100. titul.
Reagovat
annah
Nejspíš se dočkáte. Už v neděli.
Reagovat
turista
Kéž by ano. Pokud by to dopadlo tak by Novak mohl napodobit Rogera a oslavit stovku v Dubaji, kde se to odehrálo před 5 lety.
Reagovat
Amputace
Já též doufám. Protože Sinner je za mě v případném finále pro Carlita větší hrozba než současný Djokovič.
Reagovat
Pergolek
Rublev je fakt marnota. Ten si může vyhrávat 500 turnaje, ale na víc nemá. Neumí nic kromě bouchani do micku.
Reagovat
Salamander134-
Na Rubleva se kouknu párkrát do roku, vždycky ztratí jasný vedení v tiebreaku. No labil je mi ho líto. Hru má lepší než aby se vždy doplacal jen do čtvrtfinále, ale hlava je průser. Špatný nastavení.
Reagovat
Pergolek
Good semifinále Sinner vs Djokovic. Paradicka. Rublev se svým hitovanim, kdy neumí nic jiného než mlátit do míčku, nikdy nevyhraje grandslam. Až se naučí zkrátit hru, jít na síť, možná bude mít šanci. Takhle nikdy grandslam mít nebude.
Reagovat
Ondra979
dulezite - obe muzska SF se hraji v patek? nejsem si ted jisty..
Reagovat
Patik
Áno.. Mali by.
Reagovat
Ondra979
ok, vm ze to nejak menili snad ale nebyl jsem si jisty..driv se hralo vzdy jedno ve ct a druhe v patek..to je mala nevyhoda pro Djoka, pokud hral se Sinnerem dlouhy zapas v ktery doufam :)
Reagovat
GaelM
Jaká nevýhoda? Vždyť hrál úplně první QF. Bude mít výhodu delšího odpočinku jak v porovnání se Sinnerem, tak i v porovnání s případnými finálovými soupeři, kteří budou svá QF hrát o den později. Všechno mu jde na ruku...
Reagovat
Ondra979
pro pripadne finale by to mohla byt samozrejme nevyhoda, pokud bude hrat dlouhe SF..pro Djoka by bylo rozhodne lepsi hrat ve ctvrtek, ale nehraje..a je to i o jeho veku samo, 20 let alcaraz zregeneruje proste lepe, to uz se neda nic robit, ale uvidime..
Reagovat
GaelM
Z tohohle pohledu ano, mohlo by být výhodné hrát už ve čtvrtek. Ale odpočinek před SF určitě taky přijde vhod. Sinner dokáže být rovnocenným protivníkem jako Alcaraz, rozhodně to není jen drobná překážka na cestě do finále.
Reagovat
Ondra979
a Sinner dnes nehral dlouhy zapas, takze toto hrat roli nebude vubec, navic je taky mlady, i kdyby hrali SF ve ctvrtek, tak je to jedno a pro Djoka by to bylo lepsi
Reagovat
Patik
V tom zápase podľa mňa nepôjde o energiu..budu fyzicky v pohode.. Djokovic aj keby bol unavený uhra to silou vôle.
Reagovat
Ondra979
zalezi jestli myslis SF, nebo F, v SF nejspis souhlas, tam by to mel urvat, ale pak ve F proti Alcarazovi kdyby hrali zase dlouho uz by podle me mohl mit problem..
Reagovat
turista
Ano mohl. Alcaraz ví jak Novaka Djokoviče porazit dokonce i ve Wimbledonu.
Reagovat
Patik
Ten si prehral sám.
Reagovat
farr
Mě tady fascinuje, jak všichni absolutně odepisují Méďu. Pokud dojde na SF s Alkáčkem, trpíte všichni kolektivní ztrátou paměti? V posledním zápasu outdoor na betonu si ho Dannil namazal na chlebík . Já bych to tedy tak jasně neviděl. A propo může se klidně stát, že finále bude Janek a Méďa ale to je asi tak 5% . Nole není žádný noob a v SF nevypadává...
Reagovat
Stan_Borowitz
Pane Zabloudile, v článku opět opakujete oblíbenou dezinformaci masmédií. Novak Djokovič by s v případě zisku titulu neosamostatnil na prvním místě historických tabulek, ale na druhém za Shingo Kuniedou, který získal 28 grandslamových titulů.

Jak se správně píše na aglické Wikipedii, s 28 tituly z majorů je Kunieda držitelem historického rekordu VE VŠECH TENISOVÝCH DISCIPLÍNÁCH! VE VŠECH.

Bylo by fajn aspoň na odborném tenisovém portálu tuto skutečnost vzít na vědomí a nestavět se k postiženým sportovcům jako k podlidem...
Reagovat
Pergolek
Kdo to byl?
Reagovat
Stan_Borowitz
Zkus Google. To je takový ten strejda na internetu, co ti pomůže s hledáním.
Reagovat
Salamander134-
Však je to vozíčkář ty magore
Reagovat
Stan_Borowitz
A v čem je problém?
Reagovat
GaelM
V tobě.
Reagovat
FandimRF
Bez s nejakym kriplem do riti.
Reagovat
Krisboy
Copak, je ti tam smutno?
Reagovat
GaelM
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty a ten, na koho reaguješ, si musíte před pohledem do zrcadla brát Kinedryl, aby ho pak maminka nemusela po vás čistit, viď?
Reagovat
GaelM
To je tvoje maminka, co k nám chodí uklízet? Budu pozdravovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
To, že jsi prase, které se nestydí chválit někoho za příspěvek urážející handicappované sportovce, už nějakými trapnými pokusy o urážky nezakryješ, odporné hovado.
Reagovat
Amputace
Reagovat
GaelM
Já svoje názory nezakrývám, jsou jaké jsou. To ty se tu snažíš působit jako morální kompas a přitom ti střelka ukazuje k psychiatrické léčebně Nejvíc urážek v této diskuzi zaznělo od tvé ctěné osoby, neunášíš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Můžeš to okecávat, jak chceš, ale odkopal jsi se. Napsat o někom, kdo se chová jako prase a hovado k lidem, kteří se potýkají s celoživotní zdravotní výzvou, a bagatelizuje jejich sportovní výkony, že je prase a hovado, není urážka, pouze konstatování skutečnosti.

O urážky se tady marně pokoušíš ty, ale jsi jen k smíchu.
Reagovat
Amputace
Jaké jsou tvoje názory na zdravotně handicapované? Jak bys to konkrétně zformuloval To mě docela zajímá.
Reagovat
GaelM
Pokud je osobně neznám, nemám na ně žádný názor, stejně jako na několik miliard dalších lidí na této planetě, které taky neznám. Postupně se mi utváří názor na jejich náčelníka Trotlowitze, ale zatím ho vnímám podobně jako Hranickou propast: úplného dna nebylo dosaženo, ještě by se dalo klesnout hlouběji...

A pak mám názor na relevanci jejich grandslamů, ale to už si můžeš přečíst o kus níže.
Reagovat
GaelM
Na základě tvých zdejších projevů je jasné, proč ti tak záleží na statusu postižených

Každopádně wheelchair není tenisová disciplína, to je kuriozita s prakticky nulovou konkurencí. Většina Kuniedových vyhraných titulů byla ve formátu s 8 (!!!) účastníky, přičemž reálně na titul mohli pomýšlet obvykle max. 3-4. Zahrnovat tohle do statistik tenisových grandslamů je nesmysl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevidím zásadní rozdíl mezi srovnáváním Djokoviče s Courtovou. Ty ano?
Reagovat
GaelM
Já a většina příčetných fanoušků tenisu ano. Taky to není moc přesné, jelikož většinu svých GS vyhrála mimo Open eru, ale pořád to srovnání dává o několik řádů větší smysl, než s vozíčkáři. Kteří mají s profesionálním tenisem společné akorát to, že se jejich soutěž z humánních důvodů koná v dějišti GS, aby si to mohli zažít (proti čemuž nic nemám, je to zpestření programu, stejně jako třeba zápasy legend).
Reagovat
annah
Reagovat
Stan_Borowitz
Všechny tři zmiňované kategorie mají svá vlastní pravidla, hrají se odděleně od sebe a s úplně jiným okruhem soupeřů. Jediné, co je spojuje, je to, že jsou všechny oficiálními soutěžemi v tenisové dvouhře na grandslamových turnajích a za vítězství na nich se udělují tituly a poháry. A ty novináři a fanoušci sčítají, takže vyřazovat z toho jednu z kategorií a jinou tam nechat je prostě do oči bijící diskriminace.

Kdybys uměl anglicky, mohl by ses na anglické Wikipedii dočíst, jak to vidí většína příčetných a inteligentních fanoušků tenisu. Ale speciálně pro tebe jsem to výše přeložil, protože mezi ně ty samozřejmě nepatříš, ty jsi jen takové zpestření programu...
Reagovat
Nola
Stan si robi z vas vsetkych pr.el, tak ako vzdy neberte tie rekordy tak vazne
Reagovat
turista
Srovnávat Djokoviče a Courtovou nemá smysl. Jednak hrála v jiné době a pak je to ženská. A ženský tenis má jiné zákonitosti.
Reagovat
Patik
Odkedy Djokovic prekonal väčšinu rekordov a Nadala s Federerom tak vyťahujú aj ženské štatistiky aby zneuctili jeho úspechy..predtým keď ešte hrali jeho rivali sa tieto veci neriešili teraz hľadajú aj najmenšie chyby v Matrixe aby ho zosunuli pod nich.. Nedávno som videl rekord tuším ze Rafa je historicky.. hráč ktorý bol najdlhšie v rebríčku ako svetová dvojka.. Ty vole úplne hovadske rekordy koho to zaujima.. Djokovic pokorí hranicu 400 týždňov ako jednotka ale na nete je článok o rekorde držaní postu dvojky..co to bude nabudúce Nadal je jediný kto vyhral všetky štyri gs s raketou babolat aero ty vole.
Reagovat
GaelM
Se nečil, rekord v držení postu dvojky je pro určení pozice na GOAT žebříčku zásadní. To znamená, že se min. někteří Rafani smířili s realitou
Reagovat
farr
Jojo věčně druhý... Jako slávisti
Reagovat
Ondra979
no sem zvedav i na Janka...doufam, ze dnes nezklame, rozhodne ho chci videt v SF s Djokem, kde asi padne, ale nejspis po bitve a to chceme videt, ne Rubleva ktery by nemal sanci :)
Reagovat
Kozoroh
No1e se na AO dostal do fáze, v níž pokaždé uspěl a nakonec získal pohár Normana Brookese. Nikdy na AO neprohrál v SF či ve F. Bude tomu tak i tentokrát? Čekat ho budou patrně Sinner a poté lepší z dvojice Alcatraz/Medvěd, takže cesta za triumfem bude trnitější než loni, ale No1e se těžkých zkoušek nebojí. Navíc RLA je šitá na míru jeho hře jako žádné jiné místo na okruhu.

Co se týče zápasu s Fritzem, oba zahráli víc winnerů než UE, Fritz svým FH dokázal vyvíjet nepříjemný nátlak na No1eho, ale No1e to ustál a od začátku třetího setu, kdy získal brejk, měl hybnost na své straně a otěže zápasu nepustil.
Reagovat
No-le
Teď se podívám na Sinnera s Rublevem, ale jak jsem viděl hrát Alkáče bude pro Djokoviče naprosto nehratelný... To je brutální tenis s minimem chyb.
Reagovat
Ondra979
tak tezko rict, ono to tak muze vypadat proti jinym souperum, ale Djok ho k nejakym chybam urcite donuti..je ale pravda, ze Alkac vypada hodne dobre a pripadne jejich finale by bylo celkem otevrene, a pokud by se hralo 5 setu tak uz bych proste favorizaval Alcaraze..ale uvidime, je to jeste porad relativne daleko ale to finale bych chtel
Reagovat
Kozoroh
Vzpomínám si, že se o Alcatrazovi během loňského RG taky psalo, že je nehratelný a No1e ho přesto zmáknul.
Reagovat
Ondra979
psalo, ale tam evidentne od tretiho setu nebyl uplne ok,vybral si "novackovskou dan"...nerikej, ze se ho neobavas pokud postoupi do finale, pokud tam bude s Djokovicem, tak bych videl Djoka jako jen lehkeho favorita, pokud tam bude treba s Medvedevem, ktery dokaze Alcraze porazit pokud ma den, tak bude favorit Djoko bez debat...no a treba tam bude nakonec Sinner, ale tomu zatim porad moc neverim na Djoka na GS..ale je to urcite otevrenejsi nez drive a to je dobre
Reagovat
Amputace
Zmáknul ho především díky tomu, že si Carlos vybral kopec smůly a přemohly ho křeče. Někdy od začátku třetího setu se vůbec nebyl schopen normálně pohybovat. To se zkrátka může stát každému, ale většinou nevidíme, že by se to stalo zrovna v semifinále GS. Být fanouškem Djokoviče, příliš bych se tímto zápasem neutěšoval.
Reagovat
Kozoroh
Tak já nepopírám, že Alcatraz nebude těžkým oříškem ve finále. Vymezoval jsem se vůči tvrzení No-le, že je pro Djoka nehratelný. To je hloupost, o to víc na AO, a zrovna jejich zápas na RG ukazuje, jak se taková "nehratelnost" může rozsypat, když protivník dokáže držet krok.
Reagovat
turista
Alcaraz samozřejmě může vyhrát. Ale pro Novaka Djokoviče není nikdo nikde nehratelný.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
No-le
Tam ale dostal křeče... To přece víš.
Reagovat
Kozoroh
Do zápasu na loňském RG No1e nastoupil s herním plánem, který na Carlitose fungoval, ten zápas měl jinou dynamiku než předchozí Carlosovy mače, že to pak Carlos neustál není Djokův problém.

Já jsem viděl utkání s Kecmanovičem, Carlos hrál super, Miomir neměl nárok. A těžkým oříškem bude i pro Serbinátora, to nepopírám, ale slovo nehratelný, které jsi použil ve svém příspěvku, není na místě. To je podobná hloupost jako "hráč XY je nehratelný pro Nadala na RG".
Reagovat
Amputace
Jinou dynamiku? Jak to myslíš? Pinkal více, méně, rychleji, pomaleji? Vážně by mě zajímalo, co se skrývá pod spojením "jiná dynamika". Ve Wimbledonu už jinou dynamiku neměl?
Reagovat
Kozoroh
Alcaraz šel do střetnutí s Djokerem nesmírně přemotivovaný, z toho měl Carlosův kouč JC Ferrero obavy, které posléze sdělil Alexi Cojjetrovi (to, co zde píšu, mám od velice informovaného člověka ze zahraničního fóra Talk Tennis Warehouse). Hned poté, co Carlos v ČF zválcoval Tsitsipase (bylo to úterý), začal mluvit s koučem o střetnutí s Djokovičem, že se nemůže zápasu dočkat, že kdyby bylo po něm, tak by měli hrát následující den. To Ferrera coby bývalého zkušeného profíka znepokojilo a snažil se svého svěřence usměrnit, aby z toho zápasu nebyl tak vyhajpovaný, že to nic dobrého nenese, ale Carlos si nedal říct. Ty křeče v třetím setu nepřišly z ničeho nic, byly důsledkem přemíry adrenalinu, táhnoucím se několik dní a tvrdého boje, kdy No1e navzdory očekávání dovedl držet s mladým španělským hřebcem krok.
Reagovat
Krisboy
Alexi Corretjovi.
Reagovat
Ereinion
prostě daň z nezkušenosti no...něco jako Djokovič ve finále USO 2007
Reagovat
Amputace
Ano, to je moc pěkné, nicméně já jsem se ptal, v čem měl ten zápas jinou herní dynamiku a jaký byl Djokovičův herní plán.
Reagovat
Amputace
Nehratelný bych neřekl, ale Djokovičovi by mohla vadit jeho variabilita (pokud se Carlos nepripo.s.ere a nebude jen pinkat třeba jako v prvním setu Wimbledonu). Dnes jsem se chvílemi díval na jeho zápas s Fritzem a Fritz ho vcelku i dokázal přehrávat, ale když šlo do tuhého, nepřidal nic navíc. Djoko to měl většinu výměn vlastně pod kontrolou; dokluzoval, co se dalo, hrál ty svoje neskutečné úhly a vlastně ovládal celou šířku i délku kurtu, často aniž by musel přejít do útoku. Byla tam výměna, kdy komentátor řekl něco ve smyslu - Fritz zahrál v této výměně snad 10 agresivních útočných úderů, ale Djokoviče tím ani nedostal pod tlak, s jakým přehledem to celou dobu kontroloval a předvídal. Na Carlose by tohle stačit nemělo, protože ten se s ním chvíli bude přetahovat zprava doleva, ale jakmile ho to přestane bavit, zkrátí, zalobuje, přejde na síť, s čímž už by mohl mít Djokovič obrovský problém. Hodně ovšem záleží, s čím by Carlos (pokud do finále skutečně projde) přišel. Nesmíme zapomínat, že je mu stále teprve 20 let let a finále GS není pro tak mladého člověka stále žádnou samozřejmostí. Klidně to může vypadat tak, že předvede ustrašený výkon.
Reagovat
Ondra979
jo, souhlas, diky za rozbor Fritze - djoko,videl jsem jen maly kousek..a presne proto jsem Fritzovi neveril. Carlos uz je jinde a verim, ze se ve finale nepokaka, to uz podle me nehrozi..ale jeste tam neni, Zvereva by dat mel, Medvedeva snad ale tam uz je otaznik..verim, ze se poucil z USO a tentokrat ho zvladne. a pripadne finale s Djokem bych videl pomerne otevrene a cim delsi zapas, tim vic bych uz o neco favorizoval Alcaraze..no ale jeste tak daleko nejsme :)
Reagovat
No-le
Musím říct, že i Sinner hraje vynikající tenis. U Novaka dneska byla děsivá ta bilance na BB, kdyby je proměňoval více vypadal by ten mnohem lépe. Jenže jeho hraje mnohdy příliš stereotypní, nedokáže soupeře překvapit a pak sám - po 20 úderech - zachybuje
Reagovat
Ondra979
jo hraje, ted chvili koukam...on uz herne na Djokovice nejspis ma kdyz hraje svuj top, ale nevim, jestli to ustoji v hlave coz bude taky jiste potrebovat..no tohle uz snad dotahne dnes, tak se tesim na SF s Djokem :)
Reagovat
Marduch
Sinner zvyšuje obrátky své hry každým odehraným turnajem. Těžko hledat nějakou slabinu, z FH je skvělý, intenzivní i přesný, má strašně silný švih ze zápěstí, z BH zase umí i po lajně, což je velká zbraň. Snaží se stát blízko BL, hrát rychle, prostě současný BL tenis. Jako Djokovičův fanda z něj mám respekt, pro Noleho to bude zápas pravdy, vidim to 50:50.
Reagovat
Ondra979
jo je to mozne..herne uz tam proste je, ale na GS ho jeste nedal a to je vzdycky tezsi..jednou to dokaze, je otazka jestli uz ted je ready i mentalne a to se dozvime..
Reagovat
Amputace
Možná to bude pro mě jako rodícího se fanouška Alcaraze znít příliš rouhavě, ale za předpokladu, že dojde Carlos do finále, raději bych tam viděl Djokoviče než Sinnera. Tady se rýsuje velká rivalita a pro Carlose do budoucna obrovský problém. Na Djokoviče má podle mě Alcaraz lepší zbraně a celkově je to pro něj příznivější match-up. Djokovič na mě navíc letos působí (když to srovnám s tou jeho demolicí na posledním AO) takový bez šťávy, bez něčeho navíc. To svoje si odpinká a ono to zatím stačí, ale zároveň z jeho hry necítím příliš prostoru šponovat ji ještě výš, což u většiny GS tak u něj mívám. Že jde zkrátka vidět, že ještě nejede na plné obrátky. Tady mi přijde (především fyzicky) už na svém stropu a ono je to vlastně vcelku nic moc. Ale u Djokoviče, stejně jako to bylo u Nadala či Federera, člověk nikdy neví. Mimo jiné i proto jsou tak výjimeční.
Reagovat
Amputace
na svém momentálním stropu*
Reagovat
turista
Respekt ano. Ale věřím, že si s ním Nole poradí a dostane se do finále.
Reagovat
Mistic
Moja reč.
Reagovat
farr
Se Janek zas potento až o něco pujde, ve skupině na TM že ho porazil a jak to pak vypadalo ve finále všichni pamatujeme. Nene tyhle chlapci všichni sou mimo jedinej Karlos mu ve Wimblu byl schopnej vzdorovat a nakonec uspěl a nepotento se. Dnes to bylo vidět Nolda tak nak si pinkal a Fritz klasika scénář, první dva sety hrál takřka dokonalý tenis , 2. set vůbec wau. A pak podřadil Djokovič a chlapec se potento. Finále a Noldova odplata za ukradnutý calendar slam vůči Alcatrazovi by byla sladká, ale spíš si myslím, že zas chlapec vylítne v SF s Méďou ( on se nezdá, ale Austrálie mu sedí taky i když New York asi ještě o něco víc tam i vyhrál.)
Reagovat
Kozoroh
Záležet bude na začátku, Carlos je stále náchylný k prohrám, když ztratí první set, jo finále Wimbledonu vyhrál ze ztráty úvodní sady, ale tam si též No1e pohnojil TB, podruhé stejnou chybu neudělá. Taky se zde přehlíží mentální výhoda, kterou Djoker získal výhrou v Cincinnati. No1e si v tomto střetu dokázal, že dokáže vyzrát na Carlose, ačkoliv ten pálí všemi ostrými.
Reagovat
Ondra979
uvidime..ja myslim, ze z prohry v Cincinnati, ktera byla z pohledu Carlose celkem zbytecna, se poucil i on a vi, ze s Djokem se hraje do posledniho micku, do te doby neni rozhodnuto..takze v tomto bych nejakou velkou vyhodu pro Djokovice nevidel, porad bude na jeho strane aura na AO, kde finale nikdy neprohral, ale proti uz by mel byt prece jen jeho vek pri dlouhem a tezkem zapase..a v ten doufam, jestli se teda stretnou coz neni porad jiste..
Reagovat
Amputace
Hlavně už mu snad podruhé neskočí na ta jeho divadla, kdy v jednu chvíli vypadá na umření a pak mu nejde dát winner.
Reagovat
Amputace
Tak v Cinci si to zase dost slušně pohnojil Carlos. Tam to měl prostě za stavu 1:0 na sety a 4:2 s breakem k dobru dotáhnout a nebylo co řešit. Takže doufejme, že ani on neudělá stejnou chybu podruhé.
Reagovat
Alien
Již teď je zcela zřejmé, že po tomto turnaji není třeba debatu o GOTTOVI vůbec otvírat! Bylo by to zbytečné - liché! Go Novak, go!
Reagovat
farr
Debata je dávno uzavřená již celý jeden rok, kdy výhrou Novak dorovnal 22 a ve zbytku roku naprosto jistě převrátil ve svůj prospěch, no a nebýt mimořádného výkonu Alcaraze na trávě ve Wimblu, mohl mít konečně
i ten vysněný Calendar Slam.
Reagovat
Alien
Samozřejmě souhlas. Myslel jsem to v kontextu toho, že už ho Rafa a v nejbližší době nikdo jiný 100% nepředjede!
Reagovat
Amputace
Kdyby vyhrál Wimbledon, na US Open by pak byl pod stejným tlakem jako v roce 2021, kdy selhal. Hrozně nenažrané úvahy tohle - kdyby vyhrál to a kdyby ho tenkrát ten neporazil, měl by vlastně všechno... Nedostat Alcaraz na FO křeče, třeba vůbec nemusel být ten rok pro Djokoviče až tolik výjimečný.
Reagovat
Krisboy
Proč by se měla čtyři roky po smrti otvírat? Bláznivý nápad, nechte Mistra odpočívat v pokoji!
Reagovat
woody
Turnaj začíná, další soupeř, nebo soupeři to už bude úplně jiný level.

Bilance dnes na BP 4/21... Ale v jednu chvíli 0/15. To jsem u něj asi ještě neviděl.
Reagovat
Marduch
Těch cca 20% je ale u něj klasika už několik let..
Reagovat
Nola
zacina Federovatiet.... kvoli tomu prehral uz par zapasov na 2 vitazne sety, ale dnes bolo vidno v uvodnych setoch, ze je totalne bez energie, jemu tie horuce podmienky nikdy nesedeli, na to je odbornik skor Rafa
Reagovat
Ondra979
nj to je zajimave..dnes ho to ohrozit nemohlo, ale uvidime co na to Janik, pokud teda postoupi..pokud to da, jakoze snad ano, tak by to mohla byt slusna bitva
Reagovat
farr
Kdy se hrají mužská SF?, obě až v pátek ne?, sice chápu, že chlapci nechtěj začínat po půlnoci no, ale zas budou mít další dva dny na rest, tak mě přijde, že jde vcelku o houby, horší by to měli, ty zítra tam už je ted den málo když se hraje do rána....
Reagovat
magnus
Tak čakanie Američanov na grandslamového víťaza medzi mužmi sa znova predlží. Ani Fritz, Paul, Shelton, Korda...toto čakanie neskrátili a to je už čo povedať. Novak je nezastaviteľný.
Reagovat
Pe3k
Ti Ušáci si ještě počkají, tipuju tak 20 let
Reagovat
farr
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRa2acd7QqqUEA0il-_R6egSnOc61_aOxYS5w&s
Reagovat
farr
Nole v 63 letech. Si počkají ještě déle.
Reagovat
Pergolek
V pohodě opět. Naprosto v klidu si došel do semifinále, teď mu začne teprve turnaj. Fritz a zbytek hráčů, které porazil, by si měl říct, na jaké úrovni sami hrají, když je s prstem v nose dokáže porazit na jakémkoliv povrchu.
Reagovat
street4
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist