Djokovič kvůli přerušením navrhuje dřívější začátek zápasů na centrkurtu. Wimbledon ale změnu neplánuje

11. 7. 2023, 12:05
Aktuality 28
Novak Djokovič míří zatím bez větších problémů ve Wimbledonu za osmým titulem, ale jednu věc by změnil: začátky zápasů na centrálním kurtu. Jak řekl britským médiím, posunul by je ze současných 13:30 londýnského času na poledne, aby případně nemusely být přerušeny kvůli nočnímu klidu a dohrávány další den. To se hvězdnému srbskému tenistovi stalo v osmifinále.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

"Pochopitelně, že začátek nočního klidu je mnohem, mnohem obtížnější změnit. Podle mě by se mohly začátky utkání posunout na 12 hodin. To by byl rozdíl. Určitě bych souhlasil," řekl šestatřicetiletý Djokovič, jenž kraloval posledním čtyřem ročníkům nejslavnějšího turnaje a celkem má na kontě rekordních 23 grandslamových triumfů.

Už páteční zápas třetího kola se Švýcarem Stanem Wawrinkou dohrál Djokovič čtvrt hodiny před případným nuceným přerušením. O dva dny později se s Polákem Hubertem Hurkaczem rozešli po dvou setech. A pokračovali až v pondělí.

"Začal jsem se rozcvičovat (na zápas) kolem jedné hodiny. Pak přemýšlel, co budu dělat, ale rozhodl jsem se zůstat v areálu. Čekal jsem sedm hodin, než jsme začali. To je hodně," přiznal. Do dvou dnů se předtím protáhl i duel domácího Andyho Murrayho proti Stefanosi Tsitsipasovi z Řecka.

Výkonná ředitelka Wimbledonu Sally Boltonová nicméně řekla, že vedení turnaje změny neplánuje. "Po mnoho desetiletí jsme vždy na hlavních kurtech začínali brzy odpoledne. Lidé si po koupi vstupenky chtějí užít celý den. Také televizní sledovanost vždy předčí předchozí roky. To mluví samo za sebe," vysvětlila.

V úterý Djokovič nastoupí na travnatém grandslamu ke čtvrtfinále, jeho zápas s Rusem Andrejem Rubljovem na hlavním kurtu je na programu už jako druhý.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
Kozoroh
No1e má pravdu a to neříkám jen proto, že je to můj kůň. Fakticky mají tenisté na centru k dispozici 8,5 až skoro 9 hodin, počítejte od 14:30 do 24:00 máte 9,5 hodin, z toho 40 minut ukousnou prostoje mezi zápasy. Dále když první mužský zápas trvá 4,5 hodiny a ženský 2,5 hodin, tak na ten druhý mužský zbývají necelé 2 hodiny. A to se v bleděmodrém stalo v neděli. Měli by buď na centru začít o hodinu dřív či s městem vyjednat posunutí zákazu vycházení o hodinu později.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
paddy
platí to od r. 2009
normální lidi chtějí v klidu spát

In 2009, when Wimbledon unveiled the new roof on Centre Court, complete with spotlights, an agreement was made between the local officials, tournament organizers and local residents that play would not go on beyond 11 p.m. A statement released in 2018 detailed that transport considerations were also taken into account with the London Underground closing at approximately midnight on weekdays (it takes 15 minutes or so to walk to the nearest station from the All England Club).

a inteligenti dole za tím hned vidí covid smile

chtěli jste střechu?
máte ji
a stejně si pořád stěžujete smile smile
Reagovat
GaelM
Díky za info, tohle mi nějak uteklo. Fakt to vypadá jako nějaká covid-related vyhláška, kterou někdo zapomněl zrušit...
Reagovat
Kandinsky1
Copak je v bezprostředním okolí centru nějaká obytná zástavba? Vždyť je to nebetyčná blbost.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
No, ale...než se fanoušci z Centru dostanou domů, cestou budou dělat bordel třeba...nikdy nevíš
Reagovat
paddy
člověk, který neumí používat Google, se diví pořád smile smile

stál žiješ v komunismu, kdy se do řek mohl lít i toxický odpad, a prpto tam nebyli ryby ani raci
demokracie není to, že si každý může dělat, co chce - to čecháčci stále nedokážou pochopit smile

https://www.google.com/maps/search/Wimbledon/@51.4342652,-0.2174819,1167m/data=!3m1!1e3?entry=ttu
Reagovat
Pe3k
Tady u nás bylo nejvíce raků za komančů, no ale ti s tím nic společného neměli.
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
IngStavinoha
a proto máme najednou přebytečných bobrů, až už nevíme co s nima ;-)))
Reagovat
IngStavinoha
a pro lidi v průměru jedny z nejméně kvalitních potravin v celé Evropě smile
Reagovat
paddy
Protože ty kvalitní se vyvezou a doveze polská technická sůl a jiné sračky, které si Češi ve slevě rádi koupí a u toho si ještě mnou ruce smile

Lidi jsou u nás stále zvyklí držet hubu a nadávat jen doma v obýváku - tzv. papučoví hrdinové smile
Reagovat
IngStavinoha
většina lidí musí vycházet z reálných příjmů, které jim parazitní ksindl povolí - anebo z možností dojezdu za levnějším zbožím prakticky všude v zahraničí - ostatní jsou právě jen ty teoretické pindy rentiérních gaučáků nebo bubliny relativně zajištěných státních zaměstnanců

že to ti ostatní bezohledným fialokurvám už brzy řádně vytmaví, je ovšem nabíledni - stejně jako si se svými domácími tyrany v cizích službách poradí už brzy například Slováci
Reagovat
arvncr
V 70. a 80. letech jich bylo daleko víc než dnes.
Reagovat
IngStavinoha
že ty stromy u řek tenkrát tak klidně stály i bez pletivové ochrany a podobných pomůcek...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič má správný názor. Smetánka se chce bavit až večer, odpoledne je na ni brzo. Gladiátoři se musí podřídit.
Reagovat
RFanousek
Však ano, tenis je součást zábavního průmyslu a proto musí reagovat na potřeby publika, pro které hraje. Bez lidí, které to zajímá, by se tenisem tak dobře asi neuživili.
Reagovat
Mantra
bude jako Laver, jen koukat z lože a usínat u toho, tak si to sichruje, aby se netahal po nocích
Reagovat
Kandinsky1
Spíš by měli zrušit tu stupidní večerku.
Reagovat
GaelM
Co to je vůbec za volovinu, nějaký pozůstatek covidu? V Austrálii se běžně hraje pomalu do rána místního času a nikdo je do postele nezahání...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tohle je promyšlené spiknutí západních elit. Chtějí, aby starý Djokovič hrál zápasy tři dny v kuse, aby neměl šanci dorovnat rekord miláčka západního světa Rogera. Tohle je neregulérní a už jen proto je pro mě Djokovič vítěz tohoto Wimbledonu. Nejenom soupeř na druhé straně kurtu, ale stojí proti němu i zákulisní krysy a mnohdy zfetované opilé publikum.
Reagovat
paddy
Reagovat
Pe3k
pro tebe tak kompot smile
Reagovat
ladinec
smile
Reagovat
GaelM
Federer s Nadalem byli protěžovaní vždycky. AO 2022 tomu nasadilo korunu, větší svinstvo už snad nevymyslí. Stejně jim to nepomůže smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Že trollovi ty kecy žere proruskej troll chápu, ale že i ty...smile
Reagovat
GaelM
To bude asi tím, že mícháš jabka s hruškama. Co má neregulérní AO 2022 společného s postojem k Rusku?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nečekej odpověď. To by jednoduchý tvor jako Šmíd nepobral. Ten umí jenom plivat jed a znevažovat jméno Šmída.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist