Djokovič letos poprvé padl, v Indian Wells Srba přehrál Del Potro

17. 3. 2013, 07:29
Aktuality 178
ATP INDIAN WELLS - Nic netrvá věčně a u neporazitelnosti tenistů to platí také. Novak Djokovič utrpěl poslední porážku loni v říjnu, od kterého zvítězil v 22 zápasech po sobě. Než včera v semifinále turnaje v Indian Wells narazil na Juana Martína Del Potra. Argentinec zápas se světovou jedničkou otočil a za odměnu si proti Nadalovi si zahraje o první titul z turnajů Masters 1000.
Juan Martín Del Potro

Od poslední porážky Novaka Djokoviče uplynuly více než čtyři měsíce. Naposledy srbský tenista prohrál na konci října v Paříži s Američanem Samem Querreym. Od té doby vyhrál 22 zápasů v řadě, z toho 17 v letošní sezoně, ve které získal tituly na Australian Open a v Dubaji. 

V Indian Wells mířil za třetím titulem z místního turnaje a nakročeno k němu měl i v semifinálovém zápase s Juanem Martínem Del Potrem. S Argentincem, se kterým vyhrál 8 z 10 vzájemných duelů, získal první set, v němž nečelil žádné hrozbě ztráty podání a sám proměnil sedmý brejkbol. 

Od druhého setu se ale karta začala obracet. Del Potro hrál agresivněji, dostával Djokoviče do defenzívy, třikrát mu sebral servis a vynutil si třetí dějství. V něm se sice srbský favorit ujal vedení 3-0, o náskok ale trochu nečekaně přišel. Zatímco čtyřiadvacetiletý Argentinec si na podání vedl suverénně, Djokovič v každém gamu čelil brejkbolům. A když dva ze sedmi neodvrátil, Del Potro získal šest z posledních sedmi gamů zápasu, který po téměř třech hodinách ukončil esem.

Novaka Djokoviče a Juan Martín Del Potro"Do třetího setu jsem hrál výborně, za stavu 0-3 měl Novak blízko k vítězství, ale povedlo se mi vrátit do zápasu. Lidi chtěli vidět víc, což mě vybičovalo k maximálnímu výkonu. Určitě to byl můj nejlepší zápas na turnaji," komentoval Del Potro.  "Dnes jsem hrál dobře, výsledky ukazují úroveň mé hry. Samozřejmě, že mám stále co zlepšovat. Především používání 'řezaných' úderů a a chtěl bych více chodit na síť. Pracuju na tom," dodal rodák z Tandilu.

"Dneska jsem si nezasloužil vyhrát. I když jsem měl šance, zahodil jsem je vlastními chybami. Měl jsem špatný pohyb," řekl Djokovič. "Za stavu 3:0 v třetím setu rozhodla jeho bojovnost a moje slabá koncentrace. V důležitých chvílích zahrál správné míče," dodal vítěz kalifornského turnaje ze sezona 2008 a 2011. Loni prohrál rovněž v semifinále s domácí Johnem Isnerem a jelikož Roger Federer neobhájil titul, upevní si srbský tenista pozici v čele světového žebříčku.

Argentinec Del Potro, jehož největším dosavadním úspěchem je vítězství na US Open v roce 2009, si finále na turnaji Masters 1000 zahrál zatím jen v sezoně 2009 v kanadském Montrealu, kde prohrál s Britem Murraym. 

O druhý letošní, celkově patnáctý a první titul z turnajů série Masters 1000 si sedmý hráč světa zahraje s Rafaelem Nadalem, který v prvním semifinále porazil Tomáše Berdycha. Se Španělem má Del Potro bilanci 3 výher a 7 porážek. Všechny skalpy si vytáhlý Jihoameričan připsal v životní sezoně 2009 na betonu: v Miami, Montrealu a na US Open.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
sobotní výsledky (16. 03. 2013)

Dvouhra - finále:
Nadal (5-Šp.) - Berdych (6-ČR) 6-4 7-5
Del Potro (7-Arg.) - Djokovič (1-Srb.) 4-6 6-4 6-4 

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Huey/Janowicz (Fil./Pol.) 6-3 3-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

178
Přidat komentář
smazaný uživatel
JJ + HTC nakonec padli až ve finále proti Bobymu a Mikeovi :) :)
Reagovat
dadaft
první část naprosto srozumitelná - první úder který zahajuje výměnu musí víc vycházet z nohou, ze zapření a sníženého těžiště (zkrátka to musí doletět dál než jen na kříž).
v druhé části (šlo o klamání tělem, kdy chtěl aby Carol budila dojem, že čeká na servis do forhendu a lákala Šarapku servírovat do svého bekhendu) se do toho kapku zamotal...

nicméně překvapení se zřejmě konat tak jako tak nebude...
Reagovat
dadaft
na podruhé už si dal pozor a byl celou dobu velmi srozumitelný.
Reagovat
dadaft
to, co mělo být přímým přenosem finálového zápasu se v podání Slovaksportu stává sekanou tragikomedií bez zvuku.
Reagovat
dadaft
hurá, chlapcům se opět podařilo najít tlačítko ON a ani to netrvalo dva sety jako minule.
no, není to boh vie čo, ale zlepšujou se...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že dnes ranař z Tandillu dokončil co začal. Kdyby vyhrál stal by se prvním tenistou, který by na velkých turnajích (GS+MS1000) pokud nepočítáme loňskou Paříž, což byl vtip a turnaj větráků, který by od Paříže 2010 narušil hegemonii (nadvládu) velké čtyřky. Naposledy se to povedlo Sodovi, od té doby si to 4 všechno drží a je to neuvěřitelné.
Reagovat
Mayo
ak porazí DelPo pánesa dnes, tak by porazil troch hráčov z tej veľkej štyrky...parádne niečo
Reagovat
smazaný uživatel
No v každém případě to bude velké vítězství, ať už vyhraje kdokoliv z dvojice Rafa-Delpo...Jeden se na hard vrátil po 11 měsících a zpečetit ten návrat titulem by byl obrovský úspěch a druhý porazil na cestě do finále už dva hráče z "top 4" a mohl by porazit i třetího...bude to zajímavý:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Mayo mě předběhl, to je hnusnej pocit:-/
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
A pak, že jsou kluci opoždění... O:))) ;D
Reagovat
Mayo
:P
Reagovat
smazaný uživatel
Ranař z Tandillu hraje fajne, ale na Rafu to stačit nebude a hegemonie tak bude pokračovat dál..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jasná věc!
Reagovat
smazaný uživatel
neměl by už být venku los, když už se zítra hraje?
Reagovat
smazaný uživatel
se většinou až v poslední den kvalifikace..
Reagovat
smazaný uživatel
Losuje se zítra:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už zítra?
Reagovat
smazaný uživatel
a kvalda dneska?
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, sorry, já si nevšimla, že se bavíte o kvaldě:-)
Reagovat
smazaný uživatel
main draw zítra o půl dvanácté tamního času.. právě proto se divím, že nikde nemůžu najít kvaldu. V Miami už je myslím po druhé hodině odpoledne.
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, tak nic. Stejně ještě dneska budu koukat na finále. Než půjdu spát, tak to snad bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě bude zajímat hlavně los ženské kvalifikace. Jsem zvědavý, s kým bude hrát Katka Siniaková. :) Ale nějak tady nikde nevidím rozhovor s Katkou, který měl být podle Expres zpráv připravovaný. Tak snad zítra...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes super večer s tenisom a s vyhrami Krasnej Marii a Perfektneho Rafu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Masha ide na 2 miesto
Reagovat
tommr
a když dneska vyhraje tak už bude na první místo ztrácet jen 350 bodů a bude mít slušnou šanci vystrnadit z něj v dohledný době Serenu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
takhle bych ji nepřeceňoval..Na antuce obhajuje nejvíc bodů ze všech...
Reagovat
smazaný uživatel
a teď v Miami obhajuje finále, Vika a Serena čtvrtfinále..
Reagovat
tommr
to máš samozřejmě pravdu - Sharapová toho ted má k obhájení hodně - finále z Miami, tituly ze Stuttgartu, Říma a FO. Jak se ale ukázalo v IW je tý obhajoby schopná a i kdyby se jí nepodařilo předstihnout Serenu už na antuce, může jí předstihnout později na trávě a hardu kdy toho zase obhajuje spoustu Serena ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no, v IW obhájila finále taky díky štěstí. Nehrála Serena a měla dobrej los. Navíc nehrála nijak zvlášť extra..
a něco úplně jinýho je obhajovat grandslam...
na antuce ale můžou Serena a Vika nahrát spoustu bodů...
Reagovat
tommr
štěstí měly Wozniacká nebo Kerberová, kterejm vzdaly soupeřky, Sharapová si to musela všechno vybojovat ... :)
Neříkám, že to bude mít v nejbližší době lehký, ale když si dokáže nahrát body na Serenu a Azarenkovou tady v IW tak to může dokázat třeba i v Miami nebo v Madridu. Každopádně bude souboj o pozici jedničky v příštích měsících docela zajímavej a se Sharapovou se v něm musí počítat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Maria měla štěstí, že Petra odpadla s Kirilenko :))
Reagovat
gigin
Takže kam teď Rafa přijede, všechno vyhraje, nikdo si ani neškrtne. Možná někdy Djokovič na hardu. Zajímavé. Teď mne stonásobně mrzí, že ho The Gull nedorazil...
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis holt podstatný faktor je, v r.2010 Rafa výhrou nad ním taky odstartoval nejlepší sezonu svojí kariéry, tak letos se to bude opakovat, Gulbisem to začíná:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se do finále prokopal Gulbis, tak bych byla ještě víc naštvaná, že tam není i Novak:-(
http://www.youtube.com/watch?v=t8J1cgLSkaI
Reagovat
carolyn
ale je fakt, že dřív tu někteří psali, že se uvidí (jak na tom Rafa je) až bude hrát s opravdovými soupeři, no a ted už s nimi hrál a vyhrál :-D
Se nediv že mají radost po takové době
Reagovat
gigin
Sonja: Djoko2011 x Gulbis2011? Dnes je jiná situace. Aspoň u Ernieho určitě.
Carolyn: Ale jasně, já to chápu, tomu rozumím. Ale takové prognózy, jak kdyby tu nebyli ostatní hráči... A to pomlčím o jeho chatrném zdraví... No prostě mi to přijde přestřelené... FFF jsou slabý odvárek :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
To je fuk, stejně by dostal na zadek...:-P
Reagovat
smazaný uživatel
Gigine, neber to tak osobne preboha..Nikto tu nic podobné nepíše..To ze má RG jasného favorita je fakt..Wimbledon je otvorený, Rafa tam hral 5krat finále, pre niekoho logická volba..
Reagovat
carolyn
Já nevím mě tyhle války mezi R+R fands, jsou komický, pač to nikam nevede a navíc banebože přece všichni máme rádi tenis né? Tak proč si tu argumentovat jedním R nebo druhým R :-DDD Někdy co čtu je táák vtipný až to není možný.
Ti dva kdyby to četli tak se potrhají smíchy!!!

Ale to už jsem odbočila od toho o čem jsem se bavili, vím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně ty bitvy přijdou taky vtipný, když je stejně nejlepší Djokovič...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Roger_Federer
Nemam te rad :), ale nejsi fanatik a když si človek odmysli tu nabubřelost ve tvych přizpevcich ma to často hlavu, patu ,je to realne..
marty28, je fanatik, nevidi, neslyši piše..
Reagovat
gigin
S těma mýma kecama budu spát v Římě u Faddovy tak leda na chodníku před barákem.....
Reagovat
tito
Co blbneš? Kdyby Nole vyhrál, tak se dneska klepu, abychom dali set. :-) To, že jeho postavení je min. v letošním roce neohrozitelné, je více než jasné a není třeba z komára dělat po jedné prohře velblouda. Ale to víš, pokud bude zdraví držet, tak Rafu budeme tlačit co se dá! :-)
Stejně to do teď nechápu, jak Nole mohl prohrát. Vypínal jsem za stavu 3:0 ve třetím a měl jsem pocit, že je vše pod jasnou kontrolou...
Reagovat
carolyn
já radši na Madrid open než Řím :-P krásný tenisový areál, hezčí už je pak snad jen na RG :-*
Reagovat
gigin
tito: Já jsem to myslel jinak. Kašli na to. Nechal jsem se unést některýma kecama. Dám si tady pauzu, bude to tak lepší... mobil na mne máš, tak si brnknem...
carolyn: RG je prej hnusné, malé, mačkanice... Madrid mne láká. Můžu u tebe přespat? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
kdybych byl nadalovský fanatik, který nevidí a neslyší, asi těžko bych byl schopen uznat, že všechny Rafovy porážky z r.2011 s Djokem byly naprosto, opakuji naprosto zasloužené, stejně tak uznávám, že Novak je suverénně lepším hráčem na betonu. Dále uznávám, že všechny Rafovy porážky na betonu až do sezony 2008 byly zasloužené, protože na betonu dřív nedozrál a tak bych mohl pokračovat, tomu říkáš fanatik? A nevím, co vidíš nereálného, bez hlavy a paty na tom, že vidím Rafu jako favorita antuky a mírného favorita Wimblasu (neřekl jsem jasně neporazitelného), když mu tráva sedí podobně jako antuka. Co je na této prognoze nereálného, to mi řekni..na betonu to tak optimisticky samozřejmě nevidím a tam naopak favorizuji Djoka, takže kde je to moje fanatické fandění, které se na nic neohlíží? To mi ukaž..
Reagovat
carolyn
ty bláho RG je nejkrásnější tenis areál

NEMŮŽEŠ! :-P
Reagovat
tito
:-) Jinak pěkně rozhazuješ sítě -DDD
Reagovat
gigin
carolyn: Jj, hlavně osvětlení je jedno z nej. Nemůžu ani na krajíček? :DD
tito: Neser!!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:-D:-D:-D
Reagovat
carolyn
to by se ti líbilo jezdit na turnaje po evropě zadara :-P
na jaký krajíček??? :-D
Reagovat
Roger_Federer
bud krajicek postele, nebo a to nevim jak to mate na krajicek do vnitř.
Reagovat
Roger_Federer
zacinaš vybirat desatky?:)
Reagovat
VlS
Kdysi jsme s klukama používali termín "sexuální loudil s pasivním kontem", a teď nevím, hodí se to na někoho, nehodí se na nikoho, fakt ti nevím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím,že Djokovic letos nepadl poprvé...na Hopman cupu ho porazil Tomic :))
Reagovat
smazaný uživatel
To se nepočítá, to byla exhibice:-)
Reagovat
smazaný uživatel
že přijdou i další porážky, ale že jich bude hodně, to bych netvrdil, v IW prostě neměl optimální formu, to se může zase obrátit. Největší překážkou mu bude bezpochyby Rafa a ten ho může poazit mnohokrát, to ano a někdy i Del, nikoho jiného ale opravdu nevidím..
Reagovat
Stan_Borowitz
Když si dá Federer hlavu do kupy, tak ten taky, a občas určitě i Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, Federer už si na Djoka krom trávy nevěří, což ukázal i TM a co se týče Murrayho, to je jeden velký otazník, u hráče, který často hraje jak se vyspí, nelze nic predikovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěří, jen mu v Cincy uštědřil kanára:-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky mne to napadlo... ale bylas rychlejší
Reagovat
smazaný uživatel
tohle byl taky poslední nepovedenej Djokův zápas z léta, který se mu totálně nepovedlo. Ani na USO to ještě nebylo úplně ano, počínaje Pekingem už hrál jako king..
Reagovat
Roger_Federer
divaš se ty nekdy na ty zapasy ?
ty nevidiš, že spousta tech vzajemnych zapasu byva, mezi Novakem,Federerem,Nadalem,Murrayem i Potrem často vyrovnanych, že rozhoduji maličkosti..
Reagovat
smazaný uživatel
např. v r.2011 o dominanci Djoka na celé čáře maličkosti opravdu nerozhodovaly, stejně jako o rok dříve v případě Rafy..
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně Juan... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle prognozy jsou fakt tezky, protoze tihle TOP 4 borci jsou schopni dosahnout cehokoliv. Federera lidi odepisijou uz dva roky a jak to dopadlo predloni a loni vsichni vime.

On se zase nakopne a je schopny vyhrat znova Wimbledon, nikdo nevi co se stane, ale je dobre, ze je Rafa zpatky.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavní opravdu je, že je Rafa zpátky, bez něj tenisový svět trpěl, chyběl jeden z jeho drahokamů a celá ta půlka sezony bez něj byla hodně bolestná. RF se samozřejmě může dát dohromady, ale pokud bude Rafa hrát jako nyní nebo se ještě víc zlepší, má velkou šanci vyhrát nejen Paříž, ale i Wimbledon, věřím mu, snad to vyjde..
Reagovat
Roger4EVER
Chtěl bych Vás upozornit na skvělou hru, kde si klidně můžete zahrát dnešní finále (Del Potro - Nadal) Jsou tam reální hráči, kurty, žeříčky, vše.. http://www.youtube.com/watch?v=YWv9Hfge5js - Zde výborná "recenze" ... K dnešnímu finále, budu přát Del Potrovi :) Pokud zopakuje včerejší výkon s Djokovičem, tak vyhraje.. Musí výborně podávat a hrát aktivně.. Nadal určitě má šanci, když bude mít úderovou jistotu jak z forehandu, tak z backhandu a bude dobře podávat ... Těším se na skvělou bitvu! Tipuju 2:1 pro Del Potra :) Přeju mu první titul z tisícovek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dá se ta hra někde stáhnout? Jak jí získat? :)
Reagovat
Roger4EVER
Dá demo - http://www.managames.com/index_en.html Tady ale to je 2013, na který ještě není tenhle "patch" s tenistama atd... A nebo někde na netu "Tennis Elbo 2011" :)
Reagovat
Roger4EVER
"Tennis Elbow 2011"
Reagovat
smazaný uživatel
A demo se pak nějak blokne nebo jak?
Reagovat
Roger4EVER
Čtrnáctidenní trial
Reagovat
smazaný uživatel
tak já už tu hru hrál předtím a teď už mě to nepustí :(
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, pecka:-D:-D...
Reagovat
Roger4EVER
Aha :/ Ale zkus to říct někomu dál ať tuhle skvlou hru hraje co nejvíc lidí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Favoritem je Rafa, ten zápas bude hlavně o něm, pokud bude výborně podávat a bude i nadále silný na bachandu, nebude mít Del moc šancí. Jeho mohou zachránit jen Rafovy chyby a to, že mu půjde mistrovsky servis a forehand. Karty jsou rozdány ve prospěch Rafy, samozřejmě se ale může stát cokoli, Del je pro každého nepříjemný soupeř..
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo porazil Nadala v exhibici pred turnajem 2:0 po setech 7:6 a 6:4 (nebo 3) ;)
Reagovat
smazaný uživatel
dodat, že hned v prvním Rafově zápasu na betonu to bylo s letos vynikajícím Delem zcela vyrovnané:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis s tim Delem, co prohral zcela jasne se Simonem? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
prohra se Simonem není bernou mincí, na Marseille se vykašlal po vítězství v Rotterdamu, to bylo evidentní..
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych tady ty prognózy kdo bude favoritem na Wimbledonu nebo v Paříži krotil, zaprvé je to za strašně dlouhou dobu (v případě W hlavně) ale hlavně proto, že nikdy nevíte, co na ty prognózy řeknou Rafova kolena. Jak sám často říká, pořád ho bolí a nikde není napsáno, že se mu za měsíc, dva tři půl roku zase neozvou a nebude laborovat. Samozřejmě mu to nepřeju, ale stát se může cokkoliv. Navíc nevíme jestli to od Delpa není jenom takový záblesk geniality. zrovna v IW v minulosti vyhrál Ljuba nebo loni byl ve finále Izzy a nedokázali na své výkony navázat. Čas ukáže
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě, že nejdůležitější je Rafovo koleno, od něj je odvislé všechno, nicméně věřím, že alespoň půl roku zůstane úplně v cajku a ozve se nejdřív na podzim po USO, snad to tak bude, pak může RG i Wimblas ovládnout..
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. před dnešním finále Nadal-Del Potro v IW (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že hráči ještě můžou v IW získat další body):

...
4. Ferrer (+1620 bodů)
5. Nadal (+1335 bodů) *
----------------------------------
6. Berdych 5010 bodů
----------------------------------
7. Del Potro (-180 bodů) *
8. Tsonga (-1260 bodů)
9. Tipsarevic (-1920 bodů)
10. Gasquet (-2050 bodů)
11. Cilic (-2440 bodů)
12. Almagro (-2575 bodů)
...

Po včerejšku může Tomáš na to vysněný pátý místo klidně zapomenout. Nadal je zase zpátky ve formě a Tomáše tam prostě nepustí ....
Tomášovi ted naopak reálně hrozí, že se před něj v případě vítězství ve finále dostane Del Potro. Tomášovi nezbývá nic jinýho než doufat, že Nadal dneska nenechá Del Potra vyhrát a tak mu to šestý místo zachrání ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Berdycha je první čtyřka a do budoucna nereálná, nicméně Ferrer letos nevypadá stoprocentně a šance jít před něj je, no a kdoví co bude s RF, nicméně na Djoka, Rafu, Murryho a ani Dela to nepůjde ať se bude snažit jakkoli, protože na každém turnaji porazí max. jednoho top hráče a to na dramatický posun v žebříčku nestačí, může atakovat max.pátý místo..
Reagovat
tommr
bohužel je to tak. Tomášova neschopnost porazit Djokovice a Nadala prakticky znamená, že nemůže vyhrát GS nebo Masters a bez toho se do první čtyřky nikdy nedostane ...
Moc nevěřím ani tomu, že by se moh dostat před stárnoucího Federera nebo Ferrera. Tomáš už taky není nejmladší a má před sebou maximálně 2-3 roky v plný síle. Pak začne jeho výkonnost postupně klesat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu, že se dostane před Ferrera věřím a nakonec myslím i před RF, který bude asi už jen ztrácet a že toho letos ještě obhajuje, takže Berdychovy šance na jeho předstižení jsou a nejsou malý. No a kdoví jak to bude s Berdychovým stárnutím, já bych věřil, že se ve špicce udrží dýl, ne jen dva tři roky, možná pět, protože narozdíl od ostatních nemá žádný vážnější zdravotní problémy a to je to nejdůležitější, klidně se může v desítce udržet ještě čtyři pět let, on bude patřit mezi dlouhověký, možná ještě víc než Federer. To ale nic nemění na tom, že na Djoka a Rafu holt mít nikdy nebude, ti jsou prostě úplně jinde..
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas byl na sledování výborný. Vyhrocená hra, hráči do toho dali maximul. DelPo vyhrál zaslouženě, jak říkal po zápase Novak, zahrál správné míče, ve správný moment a Djokiho prostě přehrál.

DelPo začíná vystrkovat růžky, má toho ještě hodně před sebou, je z TOP 10 skoro nejmladší, ne-li uplně nejmladší. Gran slam z roku 2009 toho je důkazem, když mu bylo teprve 20 let.
Reagovat
Olympiada
Novaku v poho, uz si mel narok prohrat....strizlivy fanousek to chape a prijima, amater se divi a pta - jak je to mozny. Samozrejme zustavas mym klukem
Reagovat
smazaný uživatel
sak nikto neni neporazitelny a este prehrat s Del potrom neni hanba to uz vobec nie!
Reagovat
smazaný uživatel
prohrát s Delem určitě ostuda není..
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc když počet získaných míčků byl 100-101 pro Delpa...prostě kousíček:-)
Tyhle výhry nad těmi nejlepšími Delpovi hodně pomáhají, protože se v následujících zápasech prostě nezese*e...Kdo ví, jak by vypadal Tomáš, kdyby konečně Noleho nebo Rafu klepnul.
Reagovat
smazaný uživatel
*následujících vzájemných zápasech
Reagovat
tommr
jj máš pravdu - včerejší výsledek Del Potra nakopne a Tomáše naopak ještě víc srazí. Až doted jsem byl relativně optimista, ale po včerejšku už musím přiznat, že Del Potro se momentálně jeví jako silnější než Tomáš a s největší pravděpodobností ho ještě během týhle szóny předstihne ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
že má Del větší potenciál než Berdych bylo jasný už v r.2009, takovej tenis Berdych nikdy nepředvedl..
Reagovat
dadaft
101 - 100 dopadl i zápas Wozniacki - Kerber. ))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Zajímavé...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes
Rafa
Masha
a budem stastny jak blcha
Reagovat
smazaný uživatel
též:-). Hlavně se ale těšim jak Rafa všechny roseká na antuce a pak na trávě, na těhle dvou površích bude letos snad dominovat, beton asi Djokovi připadne..
Reagovat
smazaný uživatel
RG vyhra Djoko a Wimbledon Murray moje tipy ale snad Rafa vyhra mu prajem najviac ale tipy su tipy
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že RG a Wimblas vyhraje Rafa, má k tomu všechny předpoklady, zvlášť na trávě bude jeho útočný styl, ke kterému přistoupil účinný a přinese ovoce, Djoko dá USO, každopádně ať tak či tak, tahle sezona bude opět patřit jen těmto dvoum, už se těším, tak to má být, ostatní budou tam kam patří, tedy za tyto dva:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Marty, sorry, ale ještě pořád je tu Murray a nakonec i Federer, který teď sice nevypadá dobře, ale kdo ví, jestli se ještě nenadechne k nějakým velkým úspěchům...toho nikdy není radno podceňovat, jak už se ukázalo:-)
Na antuce je Rafa favorit číslo 1, na trávě to může být kdokoliv...
Reagovat
smazaný uživatel
nechci Murrayho a Federera odepisovat, nicméně narozdíl od minulé sezony jim nevěřím, protože pokud bude Rafa zdravotně stoprocentní, tak s útočným stylem, jaký po návratu praktikuje, bude na své oblíbené trávě určitě větším favoritem než Murray a Federer. Co se týče Djoka, u něj je tráva otázkou, zatím se mu v kariéře opravdu vydařila jen jediná travnatá sezona, v r.2011, tak uvidíme jestli na ní naváže. Každopádně můj tip je krom antuky i pro trávu Rafa..
Reagovat
spaniel
Marty, bud jses troll nebo komediant :D
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíš sám jakou komedii udělá Rafa z ostatních i na trávě, slupne je tam jak malinu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
chceš snad tvrdit, že Djokovi se na trávě nějak extrémně až na sezonu 2011 dařilo a že Murray teď vypadá na zlomení svého prokletí? No a o Federerovi nemusím ani mluvit, loňsky titul ve Wimblasu byl jeho poslední získaný GS a může za něj děkovat Rafovu kolenu..
Reagovat
Roger_Federer
Nezlob se na me, ale ty nemaš o realite, narocnosti a obtižnosti tenisu šajn..?
Najednu stranu pišeš furt kolena a zdravotni stav..A na druhou z tvych prognoz vychazi to, že Nadal je neznicitelny terminator, ktery podle tebe do konce sezony vyhraje všecko..Vime ted akorad tak to, že Nadal se vratil v hodne dobre forme, pomali povrch v IW mu neskutecne sedl..Federer je hodne špatny a nikdo nevi co udela do konce sezony.. Djokovic je tam kde je, skveli a obcas mu nejaky zapas nevyjde..což je uplne normalni..
Reagovat
smazaný uživatel
napsal, že je nezničitelný terminátor?..jeho úspěchy jsou samozřejmě podmíněny jeho zdravotním stavem, takže vždy píšu, když bude koleno držet. A pokud držet bude, jeho úspěch na antuce a na trávě se vysloveně nabízí, šanci bude mít velkou, zvlášť s útočným stylem hry, se kterým se vrátil, ten bude na trávě hodně platit. A Djoka jsem tu nijak nekritizoval s vyjímkou trávy, která je a vždycky byla jeho největší slabinou. Naopak, smekám před Djokem za to, co poslední půlrok předvedl, bylo to famozní a pro mě je už teď nejlepším betonářem historie. Já ale mluvím o antuce a trávě, kde rozhodně proti němu Rafa velkou šanci má, to sand nebudeš zpochybňovat..no a k Federerovi, může jít s formou nahoru, ale je to pro mě nepravděpodobné, nicméně určitě ho ještě totálně neodepisuji, jen říkám svůj dojem. Stejně tak se může dostat do formy i Murray, nevylučuji to, jen tvrdím, že Rafa je krom RG favoritem i Wimblasu..
Reagovat
Mayo
na tráve čiže Wimbledone pre mňa najväčší favorit Murray ... on to na tráve vie..Wimbledon je jeho prioritou túto sezónu
Reagovat
smazaný uživatel
priorita to pro něj být může, realita ale bude myslím jiná, pokud bude Rafa ok. Na něj on na trávě vůbec neumí a třikrát s ním ve Wimblasu prohrál a myslím, že se tak stane i letos, pokud na sebe narazí. Když si Rafa na někoho věří, tak to nepouští. Murray měl loni výbornou formu, ale pomohla mu Rafova neúčast a Djokova slabší forma na trávě, proto nebylo divu, že jak ve Wimblasu, tak na OH se dostal do finále, nebyli soupeři..teď to ale doufám bude jiný a jeho šance zas tak dobře nevidim, stejně jako ty Federerovy. Vychází mi, že největší favorit i pro Wimblas je Rafa, kterému bude možná konkurovat Djoko, pokud se vyvaruje výpadku formu jako loni, no a pozlobit by samozřejmě mohl Del, který se už konečně sžil i s trávou..
Reagovat
Mayo
prečo znižuješ Murrayho výkony na tráve tým, že mal Djokovič slabšiu formu? podľa mňa je Murray lepší na tráve ako Djokovič ... o tom absolútne nepochybujem...a vôbec Murray síce s Rafom na W prehráva ale furt sú to vyrovnané súboje a ten ich posledný tam si pamätám ako bol Murray lepší a potom jednú jasnú loptičku skazil na sieti a od tej doby sa úplne zosypal...on bude na tráve silný a môže tam poraziť každého
Reagovat
smazaný uživatel
beru v úvahu Djokův výkon z Wimblasu 2011, kde hrál na trávě svůj nejlepší tenis, takový výkon Murray na trávě nikdy nepředvedl. Jinak já tu Murrayho nechci snižovat, ale že bych ho považoval za hlavního favorita to rozhodně ne, ale to je můj názor, beru, že ty ho máš jiný. Rafa je ale v top formě na trávě lepší než Djoko a Murray a lepší i než RF, škoda toho zranění v r.2009 a loni..
Reagovat
Mayo
ja môžem tiež povedať, že čo sa týka olympiády keď beriem výkon Murrayho tak bol proste suverénny na tráve...on je veľmi chytrý tenista a má dobrú hru na trávu...ale čo sa Rafu týka tak samozrejme on vo Wimbledone má skvelé výsledky...5 x finále no a akurát 1 x ten výbuch
Reagovat
smazaný uživatel
já řekl, že loni měl na trávě skvělou, nepochybně životní formu, no a v kombinaci s Rafovou absencí, Djokovou slabší formou to dvakrát dotáhl do finále, žádné překvapení to nebylo, olympiádu si za daného stavu určitě vyhrát zasloužil, to nepopírám. Jinak Rafova prohra s Rosolem výbuchem nebyla, hned po RG se začal mít problémy s kolenem, kdyby je neměl, Rosol by byl býval rád za vyhraný set, i když hrál fantasticky..
Reagovat
Stan_Borowitz
ty tvoje "prognózy" jsou dokonale absurdní. Pseudoargumenty typu "moji oblíbenci prohrávají pouze tehdy, jsou-li zranění nebo mají pokles formy" se totiž dá okecat úplně cokoli. Pokud Nadal vyhraje WB, budeš mít pravdu, protože jsi to tvrdil, pokud nevyhraje, budeš mít opět pravdu, protože ho určitě buď bude bolet koleno, nebo bude mít pokles formy. Dokonalá tautologie.
Reagovat
smazaný uživatel
určitě neřeknu stejně jako to neřeknu o r.2011, tam s Djokem i na trávě prohrál naprosto zaslouženě a neřekl jsem jediné slovo..
Reagovat
smazaný uživatel
Novak hrál ve Wimblíku dobře, dostal se až do semi, kde nestačil na pozdějšího šampiona, takže žádná ostuda...navíc to byl hezký vyrovnaný mač, žádný propadák ze strany Noleho, bylo to o pár míčcích...
Reagovat
Roger_Federer
No ona cela ta mysleka spiše smeřuje k tomuto:
Murray se dostal do finale wimbledonu 2012 jen proto, že Nadal vypadl, kvuli zraneni..Federer to cele vyhral jen proto, že ve finale nebyl Rafael..(Novak mel slabou formu nebo co).. Olympiada to same, byt tam Rafa, nikdo by si neškrtl.
Reagovat
smazaný uživatel
že to byl propadák, ale rozhodně se nepřiblížil svému výkonu z r.2011, s tím by býval vyhrál i loni při neúčasti Rafy stoprocentně. No a na OH to bylo bohužel ještě horší, semifináel s Murraym, to byl jeden z jeho nejslabších výkonů za posledních dva a půl roku. Ale propadákem to opravdu nikde nenazývám, jen slabší formou..
Reagovat
smazaný uživatel
neříkám, že by si neškrtli, loni měl ale Rafa opět formou našlápnuto i k titulu ve Wimblasu po skvělý antuce a jeho neúčast Federerovi cestu vydláždila, za tím si stojím..
Reagovat
smazaný uživatel
ve finále kvůli zranění samozřejmě myšleno a v r.2009 neúčast jako taková, aby mě tu zase někdo nechytal za slovo..
Reagovat
smazaný uživatel
Nenazvala bych to ani slabší formou...slabší než forma 2011? Samozřejmě, to byla prostě neuvěřitelná sezona a nikdo asi nevěřil, že 2012, kdy obhajoval, bude stejná...ale Novak hrál prostě dobře. Na RF to nestačilo, našla jsem si statistiky toho zápasu a Federer udělal jen 10 UE, což je na jeho poměry dost nízké číslo (Nole jich udělal 2x víc, přesto to nebylo moc)...
Reagovat
Roger_Federer
ja nevim marty28, z tebe mam proste pocit, že si nejsi vedom, kolik faktoru a jaka forma se u 1 cloveka musi sejit, aby nekdo vyhral po sobe v krtatkem sete jdouci Rg,Wimbledon a loni olympiadu..
Reagovat
smazaný uživatel
vím vím, ale Rafa i Djoko toho schopni jsou jak ukázaly roky 2010 a 2011. Samozřejmě, že výpadky formy se nevyhnou nikomu, to tu netvrdím proboha..
Reagovat
smazaný uživatel
Když už je o tom mači řeč, tady jsou statistiky:
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/stats/day19/1601ms.html
Reagovat
tito
Tak zatím jsou kurzy na celkové vítězství ve W - Nole 3 Andy 3,4
Roger 4 Rafa 7. Uvidíme, jak se budou měnit v následujících týdnech.
Reagovat
smazaný uživatel
postupně změní, ale ještě k tomu Rafa bude pár titulů potřebovat, neoprávněně ho i v tuto chvíli kdy je jednoznačné, že se vrátil podceňují, což nechápu. Ale jen ať tenhle kurz ponechají, rád si ho za kurz 7 vsadím, nejraději hned zítra:-)
Reagovat
tito
Ve Fortuně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Mayo
ťažko povedať či by djokovič vyhral aj vlani wimblas s formou z 2011 ...ty pozeráš len z tejto strany nato lenže treba sa pozrieť nato aj z druhej, že Andy tiež išiel hore za ten rok...
Reagovat
steve79
Porazka djokovice me prekvapila, ale Del Potro hraje posledni tydny vyborne. V jeho silach je letos zautocit na grandslam. Dnes s Nadalem tu bude skvely tenis. Nadal hraje jeste lepe nez loni pred zranenim, vyborne se pohybuje s udery trefuje neuveritelne razantne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíme si klamať, postupom Del Potra sa šance Rafu na senzačný triumf dramaticky zvyšujú..V semifinále to bol z jeho strany skor priemerný výkon, ako pravý šampión však ukázal nadpriemer vo vsetkých zlomových situáciách..Druhé SF mi ušlo, neviem co sa tam dialo, no zakopnutie Noleho na harde je pozitivnym signalom aj pre ostatnych tenistov ktorí sa s ním na harde v buducnosti stretnú..
Reagovat
Roger_Federer
Nebyl si nahodou ty, ktery tady před 14 dny psal, že Novak Djokovic je buh, vyhraje letos všecky granslami a masters? A v nejbližšich letech muže vyhrat 3x 3 granslemi..i vice?
Reagovat
smazaný uživatel
a co sak prehral 1 zapas v sezone sak vyhravat nemoze vsetko ani Federer a spol. nevyhravali vsetko ale Novak je momentalne najlepsi
Reagovat
Nola
ty bláho, už som sa zľakla, že si to včerajšku vzdal :D
Reagovat
smazaný uživatel
já to napsal před Rafovým zápasem s Almagrem v Acapulcu když jsem si myslel, že na Djoka už Rafa ze zdravotních důvodů nikdy mít nebude a Djoka jsem v té chvíli považoval za defacto neporazitelného, Rafa mě pak šokoval a teď na hardu ještě víc. Nic to ale nemění na tom, že Djoka nadále považuji za velkého spolufavotita této sezony, který může všechno vyhrát, stejně tak ale teď může všechno vyhrát Rafa, to teprve uvidíme, v každém případě to bude další velká sezona tohoto dua a lepší nechť zvítězí..
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že ti Nole pěkně leží v žaludku. Až vyhraje grandslam, tak se tu sejdeme a popovídáme si proč je pořád No. 1, ano? Ahoj :)
Reagovat
smazaný uživatel
je fakt k smíchu, když někdo pochybuje o tom, jestli Djoker ještě nějaký GS vyhraje, ten jich vyhraje nejmíň patnáct, hlavně na betonu bude dalších pět let prakticky neporazitelnej, na AO a USO bude hojně sklízet, ale Rafa mu nějaký ten beton ještě urve pevně věřím. Každopádně Djoko se nakonec stane nejlepším betonářem historie, o tom vůbec nepochybuju..
Reagovat
Mayo
ako môže byť niekto neporaziteľný? neporaziteľný sa byť nedá proste ... každý je poraziteľný
Reagovat
smazaný uživatel
napsal prakticky neporazitelný, čímž připouštím, že několik porážek přijde, to je jasné, ale většinu betonových GS podle mě vyhraje a tím pádem se nejlepším betonářem historie stane, toť vše..
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem s výkonem Noleho v semi celkem spokojená, líbilo se mi, jak hrál, jen těch UE bylo moc a pak jako by neměl takový ten hlad po vítězství jako jindy, možná byl sám se sebou nespokojený, že ten zápas nechal jít do 3 setů a ještě ztratil vedení 3-0...muselo to být hodně těžké.
Delpo naproti tomu zabral, když viděl, že je Novak k poražení...a dorazil ho.
Ve finále si myslím, že Rafa urve vítězství a dokoná svůj návrat 3.titulem (tentokrát z hardu)...pokud to tak bude, tak teda klobouk dolů;-)
Reagovat
Nola
detto
štatistiky zápasu sú veľmi vyrovnané, porážka musela prísť, skôr, či neskôr, radšej hneď z kraja, ako pri obhajobe titulu, studená sprcha má aj niečo do seba
napriek prehre, jedna pochvala,Novak včera na sieti nespočetne krát, už to nie je iba hráč od základnej čiari
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, na síti se mi včera Novak moc líbil a celkově byl dost aktivní, na winnery Delpa přehrál snad o 10 (nebo o víc), ale bohužel to přineslo i dost UE...
Co se dá dělat, jak říkáš, je lepší si tu prohru vybrat teď než jindy, Novak obhájil body z loňska a teď to chce se oklepat a vlítnout na Miami, kde loni vyhrál titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, když si odmyslíme Paříž, na kterou se ti nejlepší vyprdli, tak Novak naposledy nepostoupil do finále na loňské trávě...to už je pořádná doba:-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://q3.cz/images/98stats.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
vážně před Novakem smekám, to co předváděl v posledním půlroce na betonu, to bylo něco úžasnýho, jako v r.2011..
Reagovat
dadaft
"Dnes jsem hrál dobře, výsledky ukazují úroveň mé hry. Samozřejmě, že mám stále co zlepšovat. Především používání 'řezaných' úderů a a chtěl bych více chodit na síť. Pracuju na tom," dodal rodák z Tandilu.

- to rád slyším chlape, jen tak dál, a třeba zase budu mít komu fandit...
Reagovat
smazaný uživatel
teď není komu fandit?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to rád slyším a je fakt, že např. slajzovaný bekhend šel u něj oproti loňsku, kdy ho začal poprvé více používat, výrazně nahoru. Na druhou stranu byl bych velmi překvapený, kdyby začal Delpo výrazněji chodit na síť. To zatím není jeho styl hry a ještě letos na AO na jedné tiskovce odpovídal na otázku, proč nechodí na síť, kouzelnou větou: "because i love my winners from the baseline" :-))
Reagovat
dadaft
no, mít Safinův bekhend, byl by DelPo asi neporazitelný. ))
Reagovat
Mayo
ak by začal delpo vyhrávať začal by si mu fandiť? glorychúťky riadne :D
Reagovat
dadaft
to jsou ale věci
upéct husu v peci.
neviděl jsem, ale Del Potrův forhend musel fungovat báječně...
takový forhend člověku stačí ke štěstí. )) - vzpomínám si, jak se ve finále USO 2009 Federer většinu času plácal metr za základní čarou a nemohl se za boha dostat víc dopředu...
Reagovat
smazaný uživatel
Del teď hraje výborně, o tom žádná, ale je nutný současně dodat, že Djokerovi to od druhýho setu nešlo, vůbec celý IW až na čf s Tsongou se mu nepovedlo, nejslabší výkony od loňský trávy..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa si to uz nepusti si myslim
Reagovat
smazaný uživatel
to je jasná věc, s touhle formou a vylepšenou ofenzivou to snad ani pustit nemůže..
Reagovat
smazaný uživatel
aj mne sa zda ze je ofenzivnejsi jak pred zranenim
Reagovat
smazaný uživatel
O sto procent ofenzivnější, jen zírám, jak se cpe do útoku, když může. Najednou je schopen vyhrát set na betonu i za 35-40 minut, v minulosti věc nevídaná. Skoro žádná maratonská výměna, neskutečnej rozdíl oproti loňsku..
Reagovat
smazaný uživatel
po finále Acapulca říkal, že bude opětně konkurenceschopný i na betonu a do posledního puntíku se to potvrdilo, Djoko se má nač těšit, Rafa ho letos pěkně prožene a věřím, že i předežene..
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že jsme neviděli, na co se má Djoko těšit, už tady v IW. Sice jsem si přála, aby z druhé půlky postoupil Tomáš, ale když už tam byl Rafa, začala jsem se těšit na jejich finále s Novakem. Ale nestalo se, tak to bývá, když si člověk něco moc maluje:-D...
Reagovat
smazaný uživatel
to taky mrzí, že nás nečeká další epická bitva těchto dvou, protože Novak je mým druhým nejoblíbenějším hráčem po Rafovi a jejich souboje opravdu miluji jako nic jiného v tenise..
Reagovat
smazaný uživatel
výbornej výkon, na servisu famozní no a že porazil Berdycha i na winnery, k tomu není zapotřebí nic dodávat, to se mu nikdy v minulosti nepovedlo a jen to dokazuje, že se vrátil nesrovnatelně útočnější hráč, který chce maximálně zkracovat zvlášť na betonu výměny, což se mu daří..jeho včerejšímu výkonu nelze až na tu nepříjemnou dvojchybu, která ho stála podání nic vytknout..víc než jeho výsledky mě těší jeho hra, která se stala o sto procent atraktivnější, což se naplno ukazovalo už v Acapulcu. Jeho kritici se mohou jít bodnout, teď už o něm nemůžou tvrdit, že je to vraceč, pokud jsou alespoň trochu objektivní..doufám, že Rafa letos nedá nikomu spát ani Djokovi, natož Delovi, toho by dnes měl určitě dát, ve formě v jaké je a se stylem, kterým se vrátil o tom nepochybuji, vamos maestro!
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker hrál včera hůř než Berdych, Rafa o něco líp než Del, mírným favotitem finále je Rafa, jak se koneckonců shodují i bookmakeři, takže Rafo pojď si pro titul a definitivní návrat mezi titány a největší favority zbytku této sezony!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal titul musi byt tvoj
Reagovat
smazaný uživatel
I prd, velebnosti. DelPo do toho!!
Reagovat
smazaný uživatel
nene, Rafa musí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal dneska ani očko nenasadí...
Reagovat
smazaný uživatel
Favoritem je DelPo. Na hadru je k nezastavení, když spustí svoje dělové koule. Ale věřím svému koni a snad to vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na hadru zajisté, ale na hardu DelPovi taky věřím.
Reagovat
Pe3k
Berdych - Nadal. Berdycha snad nemá ani cenu komentovat. Čím dál tím stejně...Ale i tak semifinále je úspěch. Gratulace Nadalovi. Přesně jak jsem říkal po pohledu na pavouka, cesta až do finále volná.

JMDP - Djokovic. Pro mě osobně velké překvapení. Juanovi to moc přeju, jen doufám, že ve finále porazí Nadala.
Reagovat
Jiri
Konecne do finale velkeho turnaje nastoupi jeden hrac mimo top4. Samozrejme jeden tam porad je, paradoxne ten nejmene rozehrany. Tezko rict, kdo vyhraje, ale jak uz tu bylo mnohokrat zmineno, Rafovi patri velka ucta za takovy navrat. Pokud mu vydrzi zdravi, neni pochyb o tom, ze bude mit tento rok spoustu uspechu. Doufam, ze i Delpo s Tomasem a Davidem tu dlouhodobou hegemonii narusi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je 5. né 4.
Reagovat
Jiri
ja mel na mysli tu nerozbitnou ctyrku, ktera si po nekolik let rozdeluje tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Žebříčkově je 5.,ale herně minimálně top2
Reagovat
smazaný uživatel
Na tomhle turnaji je Rafa opět číslo jedna a nakonec tomu tak bude max.po AO 2014 i žebříčkově, Rafu nikdo nezastaví..
Reagovat
Alois_Mlok
Delpo by mohl, od Berdycha se to očekávat nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Del by moh, ale za ideálních podmínek na něj nemá, USO 2009 to byla úplně jiná situace, Rafa byl totálně na dně, zatímco Del měl životní formu, které se už nikdy zatím nepřiblížil, takže Rafa se nemá čeho bát podobně jako v případě Berdycha. Musel by podávat jak bůh, aby měl šanci, jen ten ho může dostat do tiebraku, kde by to bylo otevřenější..
Reagovat
smazaný uživatel
a do finále Masters v Paříži nepostoupili hráči mimo top 4? Takže to konečně je s rezervou..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist