Djokovič má v pátek volno, zahraje si o finále

11. 2. 2010, 19:06
Aktuality 7
ATP ROTTERDAM - Novak Djokovič je favoritem turnaje v Rotterdamu, ale takto pohodlný postup soutěž určitě neočekával ani srbský tenista. Plnohodnotný zápas odehrál jen jeden, i to mu ovšem stačilo už na semifinále.
Novak Djokovič

Novak Djokovič v Rotterdamu hraje poprvé od vyřazení ze čtvrtfinále Australian Open, kde doplatil na nevolnost. V Holandsku se rychle adaptoval a v prvním zápase neměl žádné problémy se Stachovským, který utkání nedohrál.

Dnes dvaadvacetiletý Srb narazil na Marka Chiudinelliho, se kterým měl drobné potíže v Melbourne. V odvetě měl ale Djokovič vše pod kontrolou. Trápil se jen při proměňování brejkbolů, kterých zahodil hned jedenáct, sám však po svém servisu ztratil jen deset fiftýnů a vyhrál 6-4 6-2.

Těšit se může rovnou na sobotní semifinále, neboť čtvrtfinálový soupeř Florian Mayer odstoupil kvůli zranění ruky.

Německý tenista v zemi tulipánů vyřadil po třísetových bitvách Tipsareviče a nasazeného Robreda, o další cenný skalp a první semifinále mimo antuku ale bojovat nemůže.

"Není to nejlepší varianta postupu, ale nedá se nic dělat. Florianovo zranění mě mrzí," řekl Djokovič.

Únava zřejmě již spadla z Gaela Monfilse. Francouz, jenž přes vstupem do turnaje upozorňoval, že se necítí dobře a v noci nemohl spát, v 2. kole ani jednou neztratil servis s domácím Thiemem De Bakerem a je ve čtvrtfinále.

V něm ho čeká Michail Južnyj. Rus potvrdil roli favorita s Turkem Ilhanem a proti Monfilsovi se pokusí vyhrát i třetí vzájemné střetnutí.

Ve večerním utkání nezaváhal druhý nasazený Nikolaj Davyděnko. Ruský tenista pokračuje ve skvělých výkonech, když si v Holandsku poradil hladce ve dvou setech se soupeři čtvrté světové desítky. Po vítězi z Johannesburku Lopezovi nedal šanci Marcosi Baghdatisovi, kterého porazil 6-3 6-2.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, tv. povrch - hala, dotace) -
čtvrteční výsledky (11. 02. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-4 6-2
Davyděnko (2-Rus.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-2 
Monfils (4-Fr.) - De Bakker (Niz.) 6-3 6-2
Južnyj (6-Rus.) - Ilhan (Tur.) 6-4 6-4
Benneteau (Fr.) - Berrer (Něm.) 6-4 6-4

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Mayer (Něm.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
skott
Djokovic si ty body letos fakt vydrel, ani jeden souper z top padesatky..:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera hladko dal Lopeza ktory mal formu a vyhral Johannesburg teraz vyzera ze nebude mat najmensie problemy s Bagdatisom. Teraz ked to pisem 2x ho uz brejkol v prvom sete. Osobne si myslim ze nic ine ako finale Davydenko-Djokovic byt ani nemozes. Monfils nevyzera byt vo forme a Soderling taktiez nic oslnive cize nemali by robit problemy 1 a 2jke turnaja. Kazdopadne si myslim ze Davydenko posledne mesiace hra stale na vysokom levely a vo finale by mohol dat Novaka mozno aj v dvoch setoch
Reagovat
smazaný uživatel
Davy s tebou zamete, ty šampóne jeden namyšlenej, ty šašku blbej, máš se na co těšit, Nikolaj ti dá dvakrát 6:2!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, zápas na víc by mu neuškodil, dneska to místy nebylo ono, ale hklavní jsou výhry, doufám ve finále s Davyděnkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedávné pařížské finále mezi Djokovičem a Monfilsem se mi moc líbilo. Oku tenisového fanouška by bylo velmi lahodící, kdyby se opět potkali!
Reagovat
carolyn
Tak snad to vyhraje, i když to byl do ted jen trenink :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Fajne to zatát ide :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist