Djokovič mohl být světovou dvojkou, znovu zaváhal

16. 1. 2009, 10:28
Aktuality 3
Novaku Djokovičovi nevyšel ani druhý test před Australian Open, na němž bude obhajovat loňský titul. Jednadvacetiletý Srb dnes vypadl v semifinále v Sydney s Finem Jarkkem Nieminenem a znovu nevyužil příležitost dostat se na druhé místo světového žebříčku. Niemienen vyhrál překvapivě ve dvou setech 6a ve finále se utká s Davidem Nalbandianem.
Novak Djokovič

Djokoviče přitom dělila už pouze jedna výhra od druhého místa v žebříčku, na něž útočí zhruba půl roku. Šanci měl už minulý týden, kdyby si vedl lépe než světová dvojka Švýcar Roger Federer v Dauhá, v Brisbane ale sám vypadl už v prvním kole s Lotyšem Ernestem Gulbisem. Do Australian Open by vstupoval jako světová dvojka i v případě, kdyby postoupil v Sydney alespoň do finále, ale ani to mu nevyšlo.

"Jsem zklamaný. Hodně foukal vítr, byly náročné podmínky. Ale on hrál lépe a zasloužil si zvítězit," uvedl Djokovič, jehož nepodržel především forhend. "Vůbec mi dnes nefungoval a mohli jste si všimnout, že mi do něj v důležitých momentech podával. Byl to prostě špatný den," poznamenal.

Jeho finský soupeř se dostal do finále poprvé od začátku loňského roku, kdy o titul bojoval v Adelaide. "Bylo vidět, že si zrovna nevěří tak, jako na konci loňského roku," řekl Nieminen o Djokovičovi. "Já prostě jen chtěl hrát agresivně. Z forhendu dělal nevynucené chyby, tak jsem chtěl se snažil zůstat agresivní a hrát míč do jeho forhendové strany."

Sedmadvacetiletého Fina čeká v sobotu deváté finále ATP jeho kariéry a pokud zvítězí, bude to jeho teprve druhý titul. Soupeřem mu bude argentinský tenista David Nalbandian, jenž postoupil do finále turnaje podvacáté v kariéře a bude útočit na desátý titul. Wimbledonský finalista z roku 2002 dnes zdolal 6-4 a 6-3 Francouze Richarda Gasqueta.

Nalbandian vstupoval do zápasu s bilancí 6-0 a za 74 minut porazil Gasqueta posedmé. Stejně jako v předchozích zápasech, ani proti Francouzi neztratil set. "Zlepšuju se zápas od zápasu. Dnes jsem hrál mnohem lépe než první den," pochvaloval si po utkání jedenáctý hráč světa. 

Výsledky - (dotace 484.750 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nieminen (Fin.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 7:6 (7:3), Nalbandian (4-Arg.) - Gasquet (Fr.) 6:4, 6:3.

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Djokovic pod tlakem = psychicky trpaslik
Tim lepe, ze Nieminena muze potkat uz brzo znovu.
Reagovat
smazaný uživatel
Když je Novak psychický labil, jak mohl tolikrát vyhrát i důležitý zápas? Problém bude spíš jeho aktuální forma.
Reagovat
dabelsobul
Svym zpusobem mate tak trochu pravdu oba. Katastrofalni je ted jeho forma, a to se samozrejme podepise i na psychice. Ale labilni si myslim neni. Takove prirovnani bych nechal k hracum typu Safin a hlavne jini rusti teniste :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist